RIGA

Klikk på dagsprogrammet under for å lese mer om programmet hver dag.

Dagsprogram

Fra Værnes med Norwegian, direkte til Riga, flytid 2 timer. 1 time tidsforskjell. På Riga flyplass blir vi møtt av våre skandinavisktalende lokale guide og bussene som skal kjøre oss inn til hotellet. Rett etter ankomst spiser vi lunsj sammen på hotellet eller på en restaurant nært ved.

Vi skal bo på trivelige Hotell Monika som ble åpnet som hotell så sent som i 2005. Det ytre er en gammel, ærverdig sentrumsbygning, mens det indre er helt nytt. Du kan se mer av og om hotellet på www.centrumhotels.com. Hotellet ligger ved den store, vakre byparken og man går bare igjennom denne parken og litt til, ca. 10 min. så er man i gamlebyen, hjertet i Riga. Her finner vi mange små og store spesialbutikker, mange restauranter og mange interessante historiske minnesmerker. Resten av dagen i dag blir til egen disposisjon.

Frokost på hotellet før guiden tar oss med på en sightseeingtur i gamlebyen. Riga er en kompakt storby og oppleves best til fots. Byen er også kjent som en av de vakreste storbyene i Europa. Ettermiddagen er satt av dagen til egen disposisjon. Besøke gjerne de spennende markedshallene bak hovedjernbanestasjoenen. Der kommer du virkelig tett innpå det latviske hverdagslivet. Om kvelden samles vi igjen og kjører ut til rekreasjonssenteret Lido. Dette er kanskje Europas største tømmershus. I hvert fall er huset, som er bygget som en imitasjon av en gammel vindmølle, den største tømmerhuskonstruksjon i Baltiktum. Til tross for sin størrelse, har huset en rustisk stemning med mange hyggelige små kroker. Her finner man hele det latviske folkekjøkkenet samlet på ett sted – kombinert med latvisk populær- og folkemusikk. Bygningen har flere restauranter fordelt på tre etasjer og ølkjeller i nederste etasje. Vi spiser en god 3 retters middag på restaurant Lido.

Frokost på hotellet. Fridag til å utforske denne spennende byen på egen hånd. Vi kan også anbefale å ta toget til Jurmala, kystbyen ved Østersjøen. Toget tar bare ca. 30 min. og går veldig ofte. I hovedgaten i Jurmala, som for øvrig er en lang gågate, finnes det mange aktiviteter, butikker og fremfor alt trivelige restauranter. Byen har også en særegen, gammel trehusbebyggelse. Ta gjerne en tur hit, og se og opplev litt mer enn storbyen. Det er også flott å rusle langs den lange badestranden. Hvem vet, kanskje er det så god badetemperatur at man kan ta en dukkert? Et av Latvias beste spa-hoteller ligger også her i Jurmala, Baltic Beach hotell. På kvelden samles vi opp til middag på Restaurant Kalku Vârti, på Livernes plass i gamlebyen, i Riga. Dette er en svært kjent og god restaurant og vi spiser et utsøkt måltid sammen her.

Etter frokost blir det utsjekk fra hotellet og transfer til flyplassen før hjemreise.