Dagsprogram

Vår reiseleder møter dere på Trondheim Lufthavn Værnes og vi reiser med SAS via Stockholm før vi lander i Split. Turen med buss tar bare ca. 1 time før vi er fremme på Hotel Arausana & Antonina. Alle får praktfulle, velutstyrte rom med balkong og havutsikt. Ved ankomst blir det innesjekking og tid til å finne et sted å spise for den som er sulten (ikke inkludert).

Frokost på hotellet. Formiddagen fri til egne aktiviteter. I og rundt Vodice er det fine naturstier og en flott strandpromenade, så vi anbefaler å bli bedre kjent i området rundt hotellet. Kanskje frister det også med et bad i sjøen? På formiddagen blir vi hentet av bussen som tar oss med til en lokal gård. Her får vi en omvisning om hvordan de levde på den kroatiske landsbygda for mange år siden. Her får vi også en god lunsj, og om man ønsker å kjøpe noe av de lokale produktene må man ha med seg kontanter. Etter lunsj skal vi besøke den nasjonalparken Krka. Dette er et område med fossefall som er noe alle bør oppleve. Vi går i rolig tempo på oppbygde stier i en natur som gir ro til kropp og sjel. Spaserturen tar ca. 2 timer og går forbi flere vakre stryk og fossefall. Etter endt gåtur tar vi båten til Skradin (piratbyen). Derfra tar vi bussen tilbake til hotellet hvor vi spiser middag.

Frokost. Dagen er helt fri til å nyte det herlige livet på balkongen, ved bassenget eller i havet. Det er også flere kilometer med promenade langs havna og videre til nærliggende små bebyggelser. I og rundt Vodice er det gode muligheter for å leie sykkel, som gjør at man får sett et litt større område. Turistinformasjonen har gode kart for både sykkel- og vandreturer. Lunsj og middag på egen hånd. sykkel- og vandreturer. Lunsj og middag på egen hånd.

Etter frokost reiser vi med buss nordover til Zadar. Bussturen tar ca 1,5 time. I Zadar blir vi møtt av vår lokale guide som tar oss med på en spennende rundtur som gjør oss litt kjent i byen. Vi avslutter turen på en lokal restaurant hvor vi får en god lunsj. Zadar byr på så mye at her får dere god tid til å rusle rundt å se på alt du ikke fikk mulighet til tidligere. Vi fortsetter så turen til de kjente saltfabrikkene. På 1500-tallet kjøpte venetianere saltfarmene ved Adriaterhavet, inkludert Nin Saltworks. Selv i dag er de i drift og produserer på den samme måten. Saltfarmene ligger ved den grunne Ninbukten, og dekker et område på 55 hektar som er ca 0,5 km2. Nin Saltworks ligger mellom fem kroatiske nasjonalparker (Plitvice, Paklenica, Northern Velebit og Krka), noe som ytterligere vitner om renheten og et uberørt naturmiljø. Etter omvisning her går turen tilbake til vårt hotell og middag.

Etter frokost skal vi ut på heldags båttur i den vakre skjærgården som ligger utenfor Vodice. Båten tar oss til gjennom den sibenske øygruppen. Vi kjører gjennon St. Ante-kanalen og nyter utsikten over byen Sibenik og det vakre fortet St. Nikola. Vi går i land i de typiske damatiske landsbyene Zlarin og Prvic og besøker blant annet et korallmuseum og Faust Vrancic minnesenter. Det er ingen trafikk og masseturisme på øyene, og vi finner både vakre strender og vi får oppleve rikelig med lokal tradisjon og historie. Vi får med oss en egen lokal guide og får servert en forfriskning underveis på turen i tillegg til en velsmakende lunsj på båten underveis. Tilbake til hotellet om ettermiddagen. Middag inkludert om kvelden.

Etter frokost går turen sørover langs kysten til to kjente byer. Først besøker vi Trogir med det livlige og sjarmerende sentrum. Her får vi en guidet rundtur som forteller om byens trange gater og torgene som man finner over alt. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi får mulighet til og rusle litt rundt for oss selv og bare kjenne på atmosfæren. Byen Split som er neste besøk på programmet er den nest største byen i Kroatia. Byen rommer små og store hemmeligheter som vår guide forteller oss om. Etter vår rundtur i gamlebyen blir det muligheter til å sette seg på en av de mange fortausrestaurantene og ta seg en kaffe eller noe forfriskende. Noen har sikkert lyst til å utforske byen og butikkene nærmere før vi kjører tilbake til Vodice for middag.

Etter en frokost har vi fri fram til ettermiddagen hvor vi tar bussen til vingården Baraka. Her får vi smake på noen av de gode vinene som produseres her. De produserer også egen olivenolje som holder meget høy kvalitet. Selvsagt er det mulighet for å kjøpe med seg noen av disse godsakene hjem. Avskjedsmiddagen blir på familiegården Roca hvor de produserer egne spekeskinker og tilbereder maten slik som de har gjort i alle år. Dette er et sted de fleste setter stor pris på. Etter middag er det tilbake til hotellet i Vodice for den siste natten for denne gang.

Etter den siste, gode frokosten på hotellet, sjekker vi ut og blir hentet av bussen. Det blir flyavgang fra Split kl. 14:00. Vi reiser via Oslo til Trondheim og lander på Værnes kl. 20:35.

Det er fullt mulig å bestille en ekstra ferieuke på hotellet, og også reise fra andre byer i Norge. Kontakt oss for tilbud og muligheter om du/dere skulle ha ønsker om dette.

Det er mulig å reise ut fra andre flyplasser enn Værnes og det er fullt mulig å bestille en ekstra ferieuke på hotellet. Kontakt reisebyrået for tilbud om du ønsker å booke noe av dette.

Reiseleder fra SmartReiser Jens Axel Weisser

Vi har spesielt plukket ut både den vakre byen Vodice og hotell for denne turen.

 

Du kan lese mer om området vi skal oppholde oss i på denne websiden:
http://www.tzcavtat-konavle.hr/aktivni.php?lang=en

 

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se reiseinformasjon/vilkår.

Pris fra Trondheim kr 16.950,- pr. person i dobbeltrom.
Fra andre byer: på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom: kr 1.900,-.

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum kr 3.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter per 24. nov 2021
• Overnatting i dobbeltrom på 4-stjerners hotell (NB! Hotellet tilbyr ikke twinrom (rom med 2 separate senger)
• Transfer flyplass-hotell t/r samt transport iflg programmet
• Måltider iflg programmet
• Sightseeing som beskrevet
• Inngangsbilletter i henhold til programmet
• Praktisk reiseinformasjon
• Skandinavisktalende lokal guide på programinnslag og norsk reiseleder fra Smartreiser følger med på hele turen

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromstillegg
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller
• Utvidet opphold

Avbestillingsregler:
Frem til 15.03.22 refunderes depositum minus kr. 1.500,-
16.03.22 – 20.04.22 refunderes ikke depositum
21.04.22 – frem til avreise

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer, samt programtilpasninger iht. Covid-19 restriksjoner og anbefalinger.

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppereiser. Se baksiden av dette arket.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

Reiseleder fra SmartReiser: Jens Axel Weisser

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.
Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.
Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger. Kredittkortbelastning + 2% av turens pris. Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.