Dagsprogram

Utreise fra Værnes kl. 06.00 med SAS via København. Ankomst Milano kl. 10.30.
Lunsj underveis til Valpolicella, før vi drar på turens første vinhusbesøk, hos Tommasi Viticoltori i Pedemonte di Valpolicella.
Deretter ankomst til og innsjekking på Villa Quaranta Wine Hotel & Spa i Ospedaletto. Vi legger opp til felles bespisning på Villa Quaranta denne kvelden.

Dagen starter med utflukt til Soave, hvor vi først besøker en osteprodusent som får inn dagens melk idet vi ankommer og som forklarer oss produksjonsmetodene og lar oss få smake av ostefatet.

Første vinhus vi besøker i Soave er Cantina Coffele som tar oss med både på tur ut i vinmarkene samt til de berømte tørkeloftene hvor druene til Amarone- og reciotovinene henger i 100 dager før de presses til attraktiv eliksir. Hos Coffele, som har tilhold i et gotisk kapell, blir det dessuten en ekte venetiansk lunsj med tilhørende viner til. Om tiden tillater det stikker vi også innom en annen berømt Soave-produsent, Azienda Agricola Ca’Rugate.

Ettermiddagen skal vi tilbringe i Valpolicella, med besøk hos den lille kvalitetsprodusenten Viviani. Der tar Sandra og Claudio Vivani i mot oss i en gammel stall fra 1614 (!) som de har innredet til smakerom, like bak kirken i landsbyen Negrar.

Vel tilbake på Villa Quaranta blir det tid til egne aktiviter, som for eksempel et besøk i spaavdelingen. Også kvelden kan dere planlegge på egen hånd. Om man ikke vil spise i en av restaurantene på hotellet, finnes det mange flotte restauranter i omkringliggende landsbyer, en kort drosjetur unna (liste med anbefalinger kommer!).

Formiddagen tilbringer vi hos Allegrini Vini på det historiske og flotte anlegget Palazzo della Torre der det blir omvisning og smaking av de beste vinene fra Allegrini-porteføljen.
Etter lunsjen på Palazzo della Torre er det klart for dagens andre besøk, som blir til Cantine Giacomo Montresor inne i Verona, kjent for sine flotte Amarone-viner. Eieren Edoardo Montresor, sjette generasjon ved Montresor er en god VinPuls-venn (hadde Master class på Høst-VinPuls 2018), har antydet at han vil forsøke å være hjemme når VinPuls kommer på besøk. Forvent å smake mye god DOCG Amarone della Valpolicella denne dagen! Etter besøket blir det tid på egen hånd før vi møtes om kvelden foran La Arena som er Veronas berømte utendørsarena. Her har vi har billetter til den storslåtte operaforestillingen Aida!

Utsjekking fra Villa Quaranta og en ny dag med utflukter rundt i Valpolicella-land. Vi starter hos Norges-favoritten Masi Cellars, for deretter å besøke Serego Alighieri Estate på slottet Casal dei Ronchi på eiendommen La Foresteria hvor Dante rundt 1320 satt og skrev «Den Gudommelige komedie», et verk som ble banebrytende for det italienske språket. Kanskje møter vi grev Pieralvise Serego Alighieri og datteren Massimilla som er henholdsvis 23. og 24.generasjon Alighieri ved slottet etter at Dantes sønn kjøpte det i 1353.

Lunsjen ser vi hvordan det blir med underveis, og vinsmakingen denne dagen tar vi på Masi Agricolas nye, flotte anlegg like ved Gardasjøen, ved Tenuta Canova i Lazise. Etter besøket der blir vi fraktet inn til Verona sentrum for innsjekking på de to små, sjarmerende hotellene Aurora og Mazzanti. På grunn av mange turister og begrenset kapasitet på rom i Verona blir gruppen delt i to denne siste natten, men det var nødvendig for å få oppleve en natt i Romeo og Julies sjarmerende by.

Det som er igjen av ettermiddag er helt fri til å utforske Verona på egen hånd før vi møtes til avslutningsmiddag på den sagnomsuste restauranten og vinbaren Antica Bottega del Vino som i tillegg til ekte og god mat har en av Italias aller største vinkjellere. Den har vi fått lovnad om å få komme ned på besøk i!

Vi forlater ikke Veneto før vi har vært innom DOC Custoza og DOC Lugano-vinene, som lages rundt Gardasjøen. Avslutningsbesøket i Veneto denne formiddagen er til Monte’ del Fra i nærheten av landsbyen Sommacampagna. Monte’ del Fra er spesielt kjent for sine lagringsdyktige hvite viner, men har en bred og variert rekke av forskjellige viner og vinstiler.

Vi finner et sted hvor dere kan ordne lunsj selv, før vi setter vi kursen mot Milano. Men vi kan ikke dra hjem fra Italia før vi har gjort et stopp i DOCG Franciacorta i vinregionen Lombardia, som med rette benevnes «Italias Champagne». Der får vi oppleve Italias mest eksklusive musserende dråper hos produsenten Monte Rossa, som blant annet leverte «sjampisen» når Frank Sinatra inviterte fiffen til store selskaper i USA.

Med sprudlende drikke i glassene skåler vi for siste gang og tar fatt på den siste halvannen time i bussen vår til Malpensa flyplass i Milano hvor SAS kl. 20.05 tar oss hjem til Trondheim, via København.

Velkommen på tur !!!

Med vennlig hilsen alle oss i VinPuls /SmartReiser

Reiseleder Ulf Dalheim

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både pris, gprogram og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, Reiseinformasjon/vilkår.

Pris fra Trondheim kr 17.950,- pr. person
i twin/dobbeltrom. Fra andre byer: på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom: kr 1.600,-.

Prisen er beregnet ved minimum 25 betalende deltakere.

Depositum kr 5.000,- per person betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 8 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Reiseleder Ulf Dalheim fra Vinpuls møter gruppen ved avreise fra Værnes og blir med helt fram til hjemkomst Værnes.
• Fly SAS økonomiklasse t/r inkl. 1 stk. innsjekket bagasje max 23kg.
• Del i dbl/twinrom med frokost på nevnte hotell
• Lokal busstransport i forbindelse med besøksprogram
• Beskrevne måltider: F for frokost, L for lunsj, M for middag
• Fastsatte menyer på alle inkluderte lunsjer og middager.
• Beskrevet program med vinsmakinger (produsenten velger hvilke viner som blir presentert under smaking)

 

Ikke inkludert i prisen:
• Enkeltromstillegg for hele reisen: kr. 1.600,-
• Transport, sightseeing og måltider utenfor program.

• Drikke til alle lunsjer og middager.

 

Avbestillingsregler:

·         Turprisen er basert på minimum 25 betalende deltagere.

·         På grunn av forhåndsbetaling til flyselskap og hoteller/landarrangement i Italia blir et ikke-refunderbart depositum på kr. 5.000,- per person utsendt.  Beløpet blir fakturert og faktura tilsendt på e-post.

 

·         Sluttbeløpet forfaller normalt 8 uker før avreise. Noen av reisens programinnslag og leverandører kan komme med andre spesielle innbetalingsfrister . Smartreiser vil umiddelbart informere om dette hvis det skulle dukke opp.

Reiseleder: Ulf Dalheim

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.
Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.