Dagsprogram

Avreise fra Trondheim kl.14:50. Man kan også slutte seg til fra Nord-Norge, Mørebyene, Kristiansand, Stavanger og Bergen med SAS via Oslo. Videre med Turkish Airlines fra Oslo kl. 17:20 via Istanbul.

Ved ankomst 15:25 lokal tid, blir vi møtt av vår lokale guide. Vi sjekker inn på vårt gode hotell i sentrum, www.hanoipearlhotel.com, og får tid til å ta oss litt igjen etter flyturen.

Etter frokost står vår lokale guide klar og tar oss med på en bysightseeing. Hanoi er full av sjarm, og har okerfargede kolonibygninger, bulevarder med trær og naturskjønne innsjøer. En unik by med bl.a. mange bygninger fra den franske kolonitiden og orientalske templer. Vi får se buddhist-pagoden Tran Quoc (en av de eldste i Vietnam) på West Lake og Quan Thanh tempelet (fra Ly-dynastiet). Byturen inkluderer også et stopp utenfor Ho Chi Minh-mausoleet. Nyt arkitekturen og det historiske suset av «Onkel Ho’s» siste hvilested. Videre får vi se Ho Chi Mins hus, som var hans hjem fra 1954 til 1969.

Trehuset i etnisk minoritetsstil er omgitt av stille og fredelige hager. Etterpå besøker vi «Litteraturtempelet», Vietnams første universitet. Hagene, samt godt bevart arkitektur innbyr til et avslappende møte med Vietnams fortid. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Deretter blir vi med på en times sykkeltaxitur rundt i Hanois gamle bydel, noe som er en fantastisk opplevelse! Her er det bare å nyte synsinntrykkene mens vi snor oss gjennom de smale smugene. Overnatting i Hanoi.

Etter frokost og utsjekk kjører vi til Halongbukta med alle de spesielle fjellformasjonene. Vi nyter turen gjennom de rike jordbruksområdene i Red River-deltaet og ser rismarker, vannbøfler og hverdagslivet langs veien. I Halong City går vi ombord i en tradisjonell, behagelig «Djunke», og seiler av gårde i den vakre Halongbukta. Lunsj om bord.

I løpet av ettermiddagen skal vi innom en spektakulær grotte, samt se det store gapet på Bo Nau-hulen. Her ute er det både vakre strender og flytende landsbyer. Det blir mulighet til å ta en dukkert i det smaragdgrønne vannet. En spennende og velsmakende sjømatmiddag serveres om bord. Båten ankrer opp for natten og vi overnatter ombord i gode lugarer med eget bad. www.pelicancruise.com/

Vi våkner opp til nykokt kaffe/te og en god frokost. Så gjør vi en fin morgenrunde rundt i Halongbukta. Ferden går gjennom mange spesielle fjellformasjoner som minner om alt fra kamphaner og drager til general de Gaulles nese! Båten tar oss tilbake til Halong City. Der blir vi møtt av vår buss og fortsetter reisen til Ninh Binh – en av de vakreste delene av Vietnam med sin dramatiske natur, historiske intriger, religiøse pilegrimssteder og truede dyrereservater. Ved ankomst Ninh Binh, sjekker vi inn på vårt hotell Emerralda Ninh Binh.
Middag og overnatting på hotellet i Ninh Binh.

I dag skal vi oppleve båtcruise i Trang An. Kalksteinsåser omgir en fredelig elv som passerer gjennom en rekke grotter (en som tar 15 minutter å passere gjennom i mørket). Dette er et økoturismeområde og de eneste avbruddene her er lyden av fugler og lyden av årene på båten på den krystallklare elven. Etter ankomst Ninh Binh kjører vi buss til Mai Chau. Underveis stopper vi i Cuc Phuong nasjonalpark for å besøke det truede primat-redningssenteret hvor vi ser de mest sjeldne primatene fra Vietnam. Lunsj på en lokal restaurant.

Om ettermiddagen ankommer vi vårt nydelige hotell. Her kan man slappe av eller utforske områdets vakre og rolige omgivelser. Om kvelden nyter vi grillmiddag akkompagnert av den lokal vinen Ruou Can.

Etter en rolig frokost på hotellet blir det en kjøretur til Mai Hich / Buoc / Khoe. Vi kjører til landsbyen som er hjemmet til den thailandske åsstammen. Her får vi sjansen til å lære om det lokale livet. Vi skal nyte den pittoreske Mai Chau-dalen omgitt av spektakulære stein-formasjoner og risåkre. Lunsjen serveres i et av de lokale husene i landsbyen. Tilbake på hotellet blir det mulighet til å slappe av og kanskje ta seg en dukkert i bassenget. Middag på hotellet. (Merk: Reiserutene kan endres opp til værforholdene).

Etter frokost sjekker vi ut og reiser til flyplassen i Hanoi. På veien gjør vi et raskt stopp i Duong Lam-landsbyen, en såkapt «rent landbrukslandsby» i Northern Red Delta som fortsatt bevarer mange hundre år gamle hus. Vi vandrer i landsbyen og utforske det landlige livet og Vietnams gamle arkitektur. Videre besøker vi kommunesentrum Mong Phu med sitt tempel.

Vi flyr til Phu Quoc og blir transportert til hotellet for innsjekking og blir «sluppet fri» for å nyte den vakre stranden. https://www.dusit.com/dusitprincess-moonrisebeachresort/

Etter frokost er hele dagen fri til å nyte stranden og alle de lekre fasilitetene som finnes på hotellet.

Etter frokost på hotellet sjekker vi ut og kjøres til bryggen for å gå ombord i en hurtigbåt som skal ta oss til fastlandet og Reach Gia. Ved ankomst blir vi kjørt til Can Tho. Underveis stopper vi for å besøke de lokale aktivitetene til lokalbefolkningen her ved Mekongdeltaet. Vi sjekker inn på vårt hotell i Can Tho, og tar bruker resten av dagen til å kose oss med egne aktiviteter.

En tidlig start med frokost og avreise. På vei til Cai Rang skal vi besøke det flytende markedene i Cai Rang som er i full gang tidlig om morgenen. Vi blir med i båt for å utforsker vannveiene, som er fullpakket med folk som har kommet fra de omkringliggende landlige områdene for å selge alle slags frukt og grønnsaker. Det er en livlig og fargerik scene. Derfra fortsetter vi med båt langs Mekongelven til Cai Be. Her vil du også ha en sjanse til å besøke en lokal landsby der folk lager mange lokale produkter.

Vi nyter en avslappende lunsj på en lokal restaurant før du går ombord igjen på båten som tar oss over elven til neste landsby og hotell. På vei dit tar vi inn det vakre landskapet og observerer dagliglivet Mekongdeltaet. Etter innsjekking på hotellet nyter vi resten av ettermiddagen og kvelden på egen hånd. www.mekongriversideresort.vn

Etter en rolig frokost sjekker vi ut for å fortsette inn i nye opplevelser. En lokal båttype tar oss til en av de lokale små fabrikkene som produserer rispasta, ris-popcorn og kokosnøtt-godteri. Her blir det sikker mulig å både smake og få kjøpt noe. Etterpå forlater vi Cai Be og kjører til storbyen Saigon (Ho Chi Minh City). Det blir stopp underveis for å spise lunsj på en hyggelig lokal restaurant.

Ved ankomst Saigon kaster vi oss ut i storbylivet med en gang. Vi starter med å oppleve Dong Khoi-gaten, eller Rue Catinat som den var kjent som under den franske okkupasjonen. Her ser vi noen av de vakre franske kolonibygningene som ble bygget på slutten av 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet. Vi fascineres av det fantastisk restaurerte eksteriøret på operahuset og det tidligere Hotel de Ville som fortsatt er to av de fineste bygningene i Saigon. Vi vandrer så opp til Notre Dame-katedralen, et byggverk i rød murstein med tvillingspir basert på den opprinnelige konstruksjonen fra Paris. Deretter går vi over torget til den sentrale post-bygningen som er designe av ingen ringere enn den franske arkitekten Gustav Eiffel, før han hadde steget til berømmelse for Eiffeltårnet.

Etter å ha sjekket inn på hotellet, har vi kvelden helt til vår egen disposisjon. Vi skal bo på lekre og berømte Rex Hotel. Hotellet har et fint bassengområde og restaurant, og ligger i gåavstand til Ben Thanh-markedet som byr på klær, elektronikk, suvenirer, grønnsaker, frukt, fisk og blomster. Her tilbys også vietnamesiske matretter.
http://www.rexhotelvietnam.com .

Formiddagen tilbringer vi i ro og mak på hotellet eller benytter den til den siste shoppingen. Etter lunsj besøker vi The War Remnants Museum som tidligere var kjent som Exhibition House of American War Crimes. Museutstillingene inkluderer fotografier av Vietnamkrigen, en ekte giljotin, et simulert «tigerbur»-fengsel og andre utstillinger som gjør av vi sitter igjen med sterke inntrykk.

Etterpå kjører vi ut av sentrum for å besøke Vietnams første tradisjonelle medisinmuseum, FITO-museet, som viser en fantastisk samling av gjenstander som er relevante for utviklingen av tradisjonell vietnamesisk medisin. Redskaper som brukes til å tilberede innfødte urter, gjenstander som vanligvis finnes i tradisjonelle apotek, samt gamle bøker og dokumenter om tradisjonell vietnamesisk medisin, kan ses i galleriene.

Etter dette kjører vi til Chinatown for å oppleve Binh Tay Market – det sentrale markedet for byen og et av de livligste og mest fargerike områdene. Tilbake i sentrum besøker vi hovedkvarteret til Saigonregjeringen under den amerikanske krigen. Det var mot denne moderne bygningen at nord-vietnamesiske motstandskjempere (Viet Cong) rullet om morgenen den 30. april 1975 når Saigon falt. Denne fascinerende bygningen er fylt med historie som fortsatt er frisk i manges sinn. Vi spiser en tidlig middag på en lokal restaurant. før turen ender på flyplassen hvor vi sjekker inn og tar et kveldsfly til Istanbul med videre forbindelse til Oslo.

Vi ankommer Oslo kl. 10:25 med videre forbindelse til Trondheim og andre SAS-destinasjoner i Norge.

NB! På denne turen er det mulighet for å bli igjen for ekstra badedager i Vietnam. Det er fullt mulig mot ekstra tillegg i prisen. Spør oss bare om tilbud.

NB! På denne turen er det mulighet for å bli igjen for ekstra badedager i Vietnam. Det er fullt mulig mot ekstra tillegg i prisen. Spør oss bare om tilbud.

 

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.

Pris fra Trondheim kr 25.950,- / fra Oslo kr 24.950 pr. person i dobbeltrom.
Fra andre byer: på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom: kr 5.400,-.

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum kr 4.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 05.11.2021.
• Overnatting i dobbeltrom på båt og hotell.
• Transfer flyplass-hotell t/r samt transport iht programmet.
• Måltider i henhold til programmet.
• Sightseeing som beskrevet i programmet.
• Inngangsbilletter i henhold til programmet.
• Praktisk reiseinformasjon.
• Engelsktalende lokal guide på alle utflukter og norsk reiseleder følger med på hele turen.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring.
• Kombinert reiseforsikring.
• Enkeltromstillegg.
• Tips til sjåfører, guider og hoteller.
• Utvidet opphold.

Avbestillingsregler:
• Frem til 24.01.2022 refunderes depositum minus kr.1.000,-.
• 25.01.– 10.02. refunderes ikke depositum.
• 11.02. – 25.02. refunderes 50% av turprisen.
• Fra 26.02. og frem til avreise, ingen refusjon.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser: Arve Mork

Du må være fullvaksinert og du må ha gyldig pass som må være gyldig minst 6 måneder etter endt tur. Oppdatert informasjon sendes ut 2 måneder før avgang.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.
Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.
Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger. Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.