Dagsprogram

Avreise fra Trondheim kl. 10:25. Man kan også slutte seg til fra Nord-Norge, Mørebyene, Kr. sand, Stavanger og Bergen med SAS via Oslo. Videre med Thai Airways fra Oslo kl. 13:30 direkte til Bangkok.

Etter mellomlanding og flybytte i Bangkok tidlig om morgenen flyr vi videre og lander i Phnom Penh ca. kl. 09:00. Lunsj på hotellet. Vår lokale guide står klar og møter oss på flyplassen og tar oss med til hotellet. I løpet av dagen blir vi med på en interessant byrundtur, hvor vi blir kjent med denne vakre, franskinspirerte byen med brede bulevarder og mange moderne hus og fine parker. Phnom Penh var en gang kjent som Orientens vakreste by.

Til tross for sin turbulente historie har den beholdt mye av sin gamle sjarm. Vi får en omvisning på og rundt det lille fjellet i sentrum og ser det legendariske tempelområdet Wat Phnom. Her ble byen grunnlagt. Vi kommer også innom den berømte og svært imponerende sølv-pagoden som ligger nær det kongelige slottet.

Pagoden er ett av få templer som ikke ble ødelagt i løpet av Røde Khmer-perioden, og den huser blant annet en gullbuddha på 90 kilo og har gulv laget av sølvfliser. Lunsj på en fin, lokal restaurant. Vi får også tid til en hvilepause på hotellet før vi rett før solnedgang drar på middagscruise på Mekongelva hvor vi nyter utsikten og forhåpentligvis får en flott solnedgang. Overnatting på Phnom Penh Hotel. www.phnompenhhotel.com

Vi kjører fra Phnom Penh om morgenen og setter kursen nordover mot Siem Reap. Underveis passerer vi landsbyer og landbruksområder hvor vi får se det virkelige Kambodsja.
Vi besøker Santuk Silkefarm og Sambor Prei Kuk, et av de viktigste pre-Angkor historiske severdighetene som ser ut til å bli det neste Kambodsjanske stedet som kommer på Unescos verdensarvliste. Ved ankomst Siem Reap sjekker vi inn på vårt komfortable hotell Prince d’Angkor. www.princedangkor.com.

Siem Reap er mest kjent for Angkortemplene som er Asias største tempelkompleks. Byen er provinshovedstad og inngangsporten til Angkor Park. Hele tempelområdet er på over 40 km2, med mer enn 100 templer bygd fra det 9. til 13. århundre. Denne dagen skal vi blant annet oppleve det vakre The Great City of Angkor Thom, den siste hovedstaden i det mektige Khmerimperiet, styrt av Jayavarman VII. Vi får se South Gate of Angkor Thom med de kolossale steinansiktene som er hugget inn i murene. Vi besøker også det imponerende Bayon Temple i sentrum av byen, med 54 tårn som representerte provinsene under Khmerimperiet.

Ut på ettermiddagen besøker vi det vakre Banteay Srey-templet og Ta Prohm, som ble gjenoppdaget i 1863. I dag er det i stor grad overlatt til jungelen, hvor store banyantrær (fiken) dekker ruinene med røtter som kan bli opptil 40 meter lange. Om ettermiddagen ser vi The Great City of Angkor Thom. Denne delen av byen er omgitt av en 8 m høy mur og hver side av byen er 4 km lang. Angkor tempelområde er verdens største religiøse byggverk, bygd på 1100-tallet av hindukongen Suryavarman II. Etter en utrolig dag vender vi tilbake til hotellet sent om ettermiddagen.

Middag på en lokal restaurant mens vi bivåner lokal Apsaradans.

Etter en rolig frokost har man hele dagen til egen disposisjon. Man har mulighet til å slappe av ved hotellbassenget, eller rusle seg en tur i byen. Her er det lokale markeder med alt av spennende varer man kan se på og kjøpe hvis man ønsker det. Det er også stor mulighet for shopping i alle butikkene i sentrum, og mange steder man kan ta en god lunsj eller middag.

Etter en god frokost reiser vi ut til Sørøst-Asias største innsjø, Tonlé Sap. Både fra båt og landsiden ser vi hvordan folk bor i hus på påler ute i vannet eller de bor i hus bygd på store flåter som ligger forankret ute i sjøen. På slike flåter har de også bygd sine butikker, skoler og templer.

Når vi kommer tilbake til Siem Reap spiser vi en god lunsj før vi kjører ut til flyplassen og tar et ettermiddagsfly til Luang Prabang i Laos. (Flytid ca. 2 timer).
Innsjekk på Maison Dalabua Hotel. Hotellet ligger litt i utkanten av den lille byen og har en fin hage med svømmebasseng. Sen middag på hotellet. www.maisondalabua.com.

Etter frokost drar vi inn til den sjarmerende, lille landsbyen Luang Prabang. Laos er et forholdsvis nyåpnet turistland, og vi opplever en vennlighet og ro som man knapt finner noen andre steder i verden i dag. Luang Prabang er den åndelige hovedstaden i Laos og står på Unescos verdensarvliste, og når vi går rundt i denne idyllen, forstår vi fort hvorfor man trives her. Videre i dag skal vi på en avslappende båttur på Mekongelva opp til Pak Ou Caves. Flere massører er med på båten! Underveis får vi se vakre landskap og glimt av livet på landsbygda. De mystiske Pak Ou-hulene har tusenvis av gullforgylte Buddhastatuer presset inn, og regnes som noen av Laos viktigste kulturskatter. (Ta gjerne med en liten lommelykt).

Et utvalg med typisk laotiske matretter blir servert til lunch om bord i båten. Retur til Luang Prabang tidlig om ettermiddagen. Dagen avsluttes med en tur til det lille byfjellet Mt. Phousi. De som ønsker det kan være med å gå opp de 328 trappetrinnene og nyte utsikten over Mekongelven og solnedgangen fra Phousifjellet. Etterpå går vi ned i byen og besøker fjellfolkets marked. Dette er et rolig og behagelig marked med noe pruting.

Frokost på hotellet. For den som er tidlig oppe, er det i sekstida mulighet for å se den helt spesielle seremonien der de lokale tempelmunkene går i prosesjon gjennom byen og samler inn mat fra innbyggerne. Munkene har ett måltid mat om dagen og dette gis dem på denne måten av beboerne i byen og turistene som til enhver tid er innom. Om formiddagen besøker vi nasjonalmuseet, som tidligere var det kongelige slottet. Derfra fortsetter vi til fots fram til buddhisttempelet Wat Mai, med imponerende søyler og bildefortellinger om Buddha og livet i landsbyene for 200 år siden. Lunsj.

Om ettermiddagen drar vi til det vakre fossefallet Kuangsi Waterfalls og slapper av i tropiske omgivelser. Mulighet for bading i det friske vannet i en større kulp under fossen.

Etter frokost og noen rolige timer i byen eller på hotellet, reiser vi til minerydding-senteret UXO og landsbyen Ban Xang Khong. Her har befolkningen spesialisert seg på fremstilling av bomull og silke, og vi får se hvor naturlig Sa-papir blir produsert.

Derfra kjører vi direkte til flyplassen for å ta ettermiddagsflyet til den vietnamesiske hovedstaden Hanoi som ligger nord i Vietnam. (Flytid ca. 1 time) . Etter innsjekking og litt hvile på hotellet drar vi ut og spiser middag på en hyggelig restaurant. Vi skal bo på Silk Path Hotel www.silkpathhotel.com. Hotellet har sentral beliggenhet i den sjarmerende gamle bydelen i Hanoi.

Etter frokost står vår lokale guide klar og tar oss med på en bysightseeing. Hanoi er en unik by med bl.a. mange bygninger fra den franske kolonitiden, innsjøer og orientalske templer. Vi får se buddhistpagoden Tran Quoc (en av de eldste i Vietnam) på West Lake og Quan Thanh-tempelet (fra Ly-dynastiet). Byturen inkluderer også et stopp utenfor Ho Chi Minh-mausoleet. Nyt arkitekturen og det historiske suset av «onkel Ho’s» siste hvilested. Videre får vi se Ho Chi Minhs hus, som var hans hjem fra 1954 til 1969. Trehuset i etnisk minoritetsstil er omgitt av stille og fredelige hager.

Deretter besøker vi «Litteraturtempelet», Vietnams første universitet. Hagene, samt godt bevart arkitektur innbyr til et avslappende møte med Vietnams fortid. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Deretter blir vi med på en times sykkeltaxitur rundt i Hanois gamle bydel, noe som er en fantastisk opplevelse. Her er det bare å nyte synsinntrykkene mens vi snor oss gjennom de smale smugene. Overnatting i Hanoi.

Etter frokost og utsjekk kjører vi til Halongbukta med sine spesielle «sukkertoppfjell» som stiger opp fra havet. Vi nyter turen gjennom de rike jordbruksområdene i Red River-deltaet og ser rismarker, vannbøfler og hverdagslivet langs veien. I Halong City går vi ombord i en tradisjonell, behagelig «Djunke», og seiler av gårde i den vakre bukta. Lunsj om bord.
I løpet av ettermiddagen skal vi innom en spektakulær grotte, samt se det store gapet på Bo Nau-hulen. Her ute er det både vakre strender og flytende landsbyer. Det blir mulighet til å ta en dukkert i det smaragdgrønne vannet. En spennende og velsmakende sjømatmiddag serveres om bord. Båten ankrer opp for natten og vi overnatter om bord i gode lugarer med eget bad.
www.victoryhalong.com

Vi våkner opp til nykokt kaffe/te og en god frokost før vi gjør en en fin morgenrunde rundt i Halong Bay. Ferden går gjennom mange spesielle fjellformasjoner som minner om alt fra kamphaner og drager til General de Gaulles nese! Båten tar oss tilbake til Halong City, og på turen ut til flyplassen i Hanoi stopper vi i en landsby kjent for lokalt håndverk og ved et håndverksenter for handikappede ungdommer.

Etter ca. en times flytur lander vi i Danang, og blir igjen møtt av en av våre trivelige, engelsktalende guider som blir med oss til vårt praktfulle hotell rett ved den sjarmerende byen Hoi An. Her skal vi bo i tre netter og virkelig nyte det gode liv. Fri resten av dagen. Dette er nok kvelden for å dra til skredderen og ta mål. Her kan man i løpet av et par dager få laget de flotteste dresser, drakter og lignende i de fineste stoffer som Kashmirull og silke. Alt til svært gode priser. Overnatting på Allegro hotel i Hoi An. https://littlehoiangroup.com/allegro-hoi-an

I dag skal vi oppleve denne sjarmerende byen som også står på Unescos verdensarvliste. Her får vi bl.a. se den overbygde «japanske bro» fra det 16. århundre. Dagen gir muligheter for shopping og oppdagelsesferd. Hoi An er kjent for sine skreddere, tallrike kunstgallerier og mange artige butikker med byens spesialitet; silke- og papirlykter i alle farger og størrelser. Og utenfor byen finner du mange vakre, hvite sandstrender. Nyt dagen!

Før vi drar tilbake til hotellet stikker vi også innom Tra Que som er kjent for at de dyrker gode grønnsaker og urter. Bl.a er det urter herfra som brukes til å sette smak på Cao Lau nudlene som er en av Hoi Ans spesialiteter.

Enda en herlig dag i Hoi An. Tilbring den helt i ro ved bassenget på hotellet, eller bruk dagen til å sluntre rundt i Hoi An og bare suge inn inntrykk. Her går dagliglivet sin gang slik det har gjort i generasjoner. Det er virkelig spennende å bare gå gatelangs her og observere, og ikke minst besøke det store lokale frukt-, grønnsaks- og alt-mulig-markedet.

Alternativet denne dagen er tur til Ba Na hills med The Golden Bridge. Vi starter etter tidlig frokost og kjører de 85 kilometrene opp til en av verdens lengste taubaner som tar oss opp på fjellet på 1400 moh. Her får man besøke The Golden Bridge samt den franske byen de har bygd opp i dette området. Vi er tilbake til hotellet på ettermiddagen. (denne turen blir betalt på stedet og vil koste ca 65 USD.)
.

Etter frokost og utsjekk tar vi et formiddagsfly fra Danang til Ho Chi Minh City. Dette er det offiselle navnet, men i dagligtale bruker de aller fleste navnet Saigon. (Flytid ca. 1t. 15min). For å spare tid blir det servert en baguett el. lign på bussen. Vi kjører rett ut fra byen ut på landsbygda til de berømte Cu Chi-tunnelene, et utrolig underjordisk forsvarsnettverk laget av vietnamesiske opprørstyrker under den lange frigjøringskampen (Vietnamkrigen).

Etter å ha sjekket inn på hotellet, har vi kvelden helt til vår egen disposisjon. Overnatting på legendariske Rex Hotell. http://www.rexhotelvietnam.com . Hotellet har et fint bassengområde og restaurant, og ligger i gåavstand til Ben Thanh-markedet som byr på klær, elektronikk, suvenirer, grønnsaker, frukt, fisk og blomster. Her tilbys også vietnamesiske matretter.

Mekongdeltaet strekker seg fra ytterkanten av Saigon, og helt til den kambodsjanske grensen. Dette er et av verdens største system av elver og kanaler. Vel fremme ved deltaet drar vi ut med båt og får se både hus som står på påler ute i vannet og den lokale fiskeoppdretten.

Vi går i land et par steder og kjører et stykke med oksekjerre til en familie hvor vi får smake på forskjellige tropiske frukter. Flere andre spennende elementer dukker også opp. Vi reiser så videre med en sampan (smal trebåt) gjennom de trange kanalene opp til båthavna. Lunsj inntas på vei tilbake til Saigon, og vi er tilbake sent om ettermiddagen. Avskjedsmiddag.

Formiddagen tilbringer vi i ro og mak på hotellet eller benytter den til den siste shoppingen. Etter lunsj tar vi en by bysightseeing i denne dynamiske byen. Vi ser Notre Dame-katedralen og det gamle postkontoret over gaten. Turen ender på flyplassen hvor vi sjekker inn og tar kveldsfly til Bangkok med videre forbindelse til Oslo.

Flyankomst Oslo kl. 06:50, med videre forbindelser til Trondheim og andre SAS-destinasjoner i Norge.

På denne turen er det mulighet for å bli igjen for ekstra badedager i Vietnam, eller kanskje det er vel så fristende å ta noen dager i Thailand? Det er fullt mulig mot tillegg i prisen. Spør oss om tilbud.

Priser og øvrige betingelser vedrørende reisen finner du på vedlagte påmeldings-skjema.

På denne turen er det mulighet for å bli igjen for ekstra badedager i Vietnam, eller kanskje det er vel så fristende å ta noen dager i Thailand?
Det er fullt mulig mot ekstra tillegg i prisen.

 

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.

Pris fra Trondheim kr 36.500,- / fra Oslo kr 35.700 pr. person i dobbeltrom.
Fra andre byer: på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom: kr 7.950,-.

Prisen er beregnet ved minimum 20 bet. deltakere.

Depositum kr 4.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 15.02.2019.
• Overnatting i dobbeltrom på 4-stjerners hotell.
• Transfer flyplass-hotell t/r samt transport iht programmet.
• Måltider i henhold til programmet.
• Sightseeing som beskrevet i programmet.
• Inngangsbilletter i henhold til programmet.
• Praktisk reiseinformasjon.
• Engelsktalende lokal guide på alle utflukter og norsk reiseleder følger med på hele turen.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring.
• Kombinert reiseforsikring.
• Enkeltromstillegg.
• Tips til sjåfører, guider og hoteller.
• Utvidet opphold.
• Tur til Ba Na hills og The Golden Bridge

Avbestillingsregler:
• Frem til 02.10.2019 refunderes depositum minus kr.1.000,-.
• 03.10.– 15.11.19 refunderes ikke depositum.
• 16.11. – 02.12.19 refunderes 50% av turprisen.
• Fra 03.12.19 og frem til avreise, ingen refusjon.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,
ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser: Arve Mork

Husk gyldig pass som må være gyldig minst 6 måneder etter endt tur.

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.
Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.