Dagsprogram

Morgentog fra Trondheim, med mulig forbindelse fra nord i Trøndelag. Vi setter oss godt til rette og nyter turen over Dovrefjell og videre sørover Gudbrandsdalen. Dere tar med litt mat og drikke eller kjøper noe godt i kafeteriavognen. Vi ankommer Oslo sent om ettermiddagen, og sjekker inn på et hotell sentralt i Oslo. For de som ønsker det går vi en tur på til Operataket om kvelden. Middag på egen hånd.

Etter en god frokost møter vi Tore Bergheim som kommer med sin gode turbuss. Vi forlater Oslo om morgenen og tar turen over høyfjellet. Underveis stopper vi på Geilo, ved Vøringsfossen m.m. Både i går og i dag kommer vi opp i over 1000 m.o.h. så her oppe i høyden har det nok allerede kommet vakre høstfarger på denne årstiden. Dette blir en veldig avslappende og dag med mange vakre sanseinntrykk. Om ettermiddagen ankommer vi Bergen, byen mellom de syv fjell, som fremdeles er Norges nest største by med i underkant av 300.000 innbyggere. Fortsatt en liten «storby» å regne i den store sammenhengen. Bergen er «Porten til fjordene» i Norge, og har en veletablert cruisehavn. Bergen er også en internasjonal by med kulturarrangementer som Festspillene i Bergen, mye historie og tradisjon, en by med mye sjarme og atmosfære. Sentrum med Bryggen, Vågen og fiskemarkedet er jo viden kjent. Bergen er godt vant med og glad i besøkende, så her føler vi oss fort hjemme.
Om været er med oss i kveld foreslår vi at vi tar en tur sammen opp med Fløibanen for en beskue en vakker solnedgang over Bergen. Herfra kan de sprekeste ta turstier tilbake ned til byen, ellers så tar vi andre like godt banen ned til byen igjen. Middag på hotellet. (Fløibane-turen betales på stedet av den enkelte som blir med.)

Vi starter dagen med å besøke Troldhaugen, hjemmet til Edward Grieg. Her får vi omvisning og blir med på en liten Grieg konsert. Senere drar vi til fjord-distriktet rundt vakre Gudvangen og Flåm som ligger i den innerste delen av Aurlandsfjorden. Dette er en sidearm av den 204 kilometer lange og 1 308 meter dype Sognefjorden. Vi er nå det vi vel kan kalle hjertet av Vestlandet med de storslagne områdene rundt Flåmsbanen, Nærøyfjorden, Jotunheimen og Jostedalsbreen. Det er flere fine stavkirker og kjente fosser i området. Hundrevis av cruiseskip anløper Flåm og Gudvangen hver sommer. Vi skal overnatte på fasjonable Fretheim Hotel i Flåm. Muligheter for å ta Flåmsbanen til Myrdal t/r for de som ønsker det. Turen tar ca. 2 timer. (Betales på stedet.) Middag på hotellet.

Etter en avslappende frokost her ved fjorden besøker vi Aurland og den siste og eneste skoprodusenten i Norge. Disse skoene er virkelig håndlagde! Vi fortsetter nordover, gjennom verdens lengste biltunnel som er mer enn 24 km lang! Når vi kommer ut på den andre siden av det store fjellet som vi nettopp passerte, vil vi stoppe ved den svært gamle Borgund stavkirke i Lærdal. Disse gamle trekirkene er mer eller mindre 1000 år gamle! Etterpå passerer vi den vakre trehusbebyggelsen på Lærdalsøiri og krysser Sognefjorden, verdens lengste fjord. Vi er nå inne i et flott fjord- og fjellområde med fantastisk utsikt, frisk luft og rene ville elver som kaster seg ned fra høye fjell. Vi gjør mange fine stopp på veien, bl.a. ved Det Norske Bresenteret.

Hva vi ellers gjør er litt avhengig av været. Sent om ettermiddagen ankommer vi Hellesylt der vi går ombord i fergen som på 1 t 10 min tar oss med gjennom den berømte og spektakulære Geirangerfjorden, som også selvsagt er på Unescos verdensarvliste. I Geiranger skal vi bo på det mest kjente hotellet, Union Hotel. Hotellet har mange fasiliteter bl.a. svømmebasseng og spa avdeling.
Middag på hotellet.

Fra Geiranger kjører vi Ørnesvingene og får enda et flott utsiktspunkt over Geirangerfjorden og fjellene rundt. Vi fortsetter nordover og etter nok en fjordoverfart (Eidsdal-Linge) passerer vi jordbærbygda Valldal før vi kjører videre opp til det vakre området ved Trollstigen. Dette er et veldig vilt og imponerende fjellområde. Her oppe har de i de senere årene bygd en flott spaservei og utsiktsplattform med en spektakulær utsikt over Trollstigen og Isterdalen ned mot Åndalsnes. Her oppe tar vi oss god tid for å gå utover på de ny anlagt turstiene helt frem på pynten så vi ser ned i hårnålssvingene.

Om ettermiddagen kommer vi til Arves og Tores vakre hjemby, Molde, også kalt Rosenes by. Byen er som kjent vertskap for en stor internasjonal jazzfestival i juli hvert år. Hvis været og veien tillater det, kjører vi med bussen høyt opp og får en spektakulær utsikt over Moldefjorden og Romsdalsalpene. Overnatting på landemerket Scandic Seilet Hotell som ligger helt i vannkanten rett ved «Røkkeløkka». Her på fjorden, rett utenfor hotellet, passerer de store ferjene utover hele kvelden og ikke minst kommer Hurtigruta rett utenfor hotellet før den legger til kai om kvelden. Selve hotellbygningen ser ut som et skipsseil, derfor navnet Seilet. Det er så mye å se og gjøre i dette fjordområdet så vi slår oss til ro her i to netter. Middag på hotellet.

Etter frokost kjører vi ut mot Fræna. For det første drar vi til Bud som ligger helt ute på kysten mot Atlanterhavet. Vi vil besøke Ergan Fort, et stort bunkersanlegg som tyskerne bygde her under andre verdenskrig, nå omgjort til museum. I tilknytning til det ligger også et interessant kystmuseum som vi også avlegger et besøk. Senere tar vi en spasertur på den vakre Farstadsanden. Hvem vil være med på en dukkert i det friske Atlanterhavet? Reiselederen hopper uti hvis du blir med! Vannet er krystallklart, men holder sannsynligvis ikke mer enn 13-14 °C på den tiden!

Videre kjører vi og stopper ved Atlanterhavsveien, som er en 9 km panoramavei bygget helt ute langs kanten av Atlanterhavet. Dette er for tiden en av de mest besøkte severdighetene i Norge. Vi tar noen stopp her for bilder og tar noen små vandreturer og opplever både sjøfugl, lyng og villblomster. Ikke minst her kan vi virkelig kjenne på den herlige, friske sjølufta som blåser inn fra Atlanterhavet! Senere kommer vi til Kristiansund som har en av de mest unike, naturlige havnene i Norge. Her tar vi oss god spasertur og en tur med Sundbåten som på 20 min går rundt til de fire bydelene rundt havna i Kristiansund. Turen tilbake går via Batnfjordsøra og Hjelset til Molde. Middag på hotellet.

Etter at damene har fått tid til å titte litt i forretningene i trivelige Storgata i Molde kjører vi mot Trondheim. Ellers kan det fine Romsdalsmuseet gjerne avlegges et besøk. Inngang betales på stedet. Om ettermiddagen setter vi kursen tilbake mot Trondheim. Vi tar veien om Tingvoll og får en kort omvisning i Tingvoll Kyrkje, en gammel steinkirke fra 1100-tallet. Derfra videre til Røkkum og ferge til Kvanne. Ferden videre går opp Surnadalen over Rindal til Trondheim.

For dere som skal videre til Østlandet, bestilles det opp hotell for deg i Trondheim. Middag på egen hånd.
Så reiser dere videre sammen med Tore, sjåfør tilbake til Oslo i morgen.

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se reiseinformasjon/vilkår.

Pris fra Trondheim kr. 15.450,- enkeltrom + kr 3400
Pris fra Oslo kr. 15.150,- enkeltrom + kr 3000
Grunnprisen er p.p. i dobbeltrom.

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum 1.500,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Tog/bussreiser som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 1. mai 2020.
• Overnatting i dobbeltrom på gode turistklasse- hoteller.
• Frokost og middag i henhold til programmet.
• Sightseeing som beskrevet i programmet.
• Inngangsbilletter i henhold til programmet.
• Praktisk reiseinformasjon
• Reiseleder fra Smartreiser reiser med fra Trondheim t/r.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromstillegg
• Programinnslag, transport og service som ikke er beskrevet.
• Evt tips der du måtte ønske

Avbestillingsregler:
• Frem til 17.07.2020, kr 500,- i avbestillingsgebyr
• 18.07.2020 – 03.08.2020 ikke ref. av depositumet.
• 04.08.20 – frem til avreise, ingen refusjon

Om det skulle komme nye reiseråd hvor vi anbefales å ikke reise i Norge pga Koronapandemien så blir alt refundert med unntak av et håndteringsgebyr på kr. 500 p.p.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser: Arve Mork

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. For øvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.