Dagsprogram

Vi installerer oss i en god og moderne turistbuss og starter turen sørover langs E-6. Det er alltid spennende å passere Dovreplatået og speide etter moskus. Det hender jo innimellom at de går godt synlig ikke langt fra veien. Etter Dombås fortsetter vi ned til OL-byen Lillehammer og kjører videre på vestsiden av Mjøsa mot Gjøvik. Da er vi snart fremme på Hadeland og her skal vi bo denne første natten på det meget ærverdige Klækken Hotel. Svært smakfulle rom, god mat og ikke minst, hotellet har også innendørs og utendørs svømmebasseng. Vi nyter kvelden!

Etter en god frokost kjører vi noen få km frem til Hadelands nye og meget spesielle attraksjon The Twist. The Twist er en del av Kistefos Museum og er et galleri, en bro og en skulptur i seg selv. Det 1000 kvm store bygget formelig svever over Randselva i et 60 meter langt spenn, og skrur seg på midten i en skulpturell form.

Bygget er tegnet av stjernearkitektene i BIG – Bjarke Ingels Group og er omtalt som en ”must see” cultural destination av blant annet New York Times, Bloomberg og The Telegraph.
Herfra er det også bare noen få km til kjente Hadeland Glassverk hvor vi får en omvisning og se glassblåsere i funksjon. Vi besøker også den store butikken med så mye fine og praktiske ting for huset eller til gaver. Vi spiser en lunsj her før vi reiser videre.

Underveis stopper vi på Geilo og ved Vøringsfossen m.m. Både i går og i dag kommer vi opp i over 1000 m.o.h. så her oppe i høyden åpner det seg en fin utsikt innover fjellheimen. Dette blir en veldig avslappende dag med mange vakre sanseinntrykk. Sent om ettermiddagen/tidlig kveld ankommer vi til nok et fasjonabelt hotell, Hotell Ullensvang i vakre Lofthus i Hardanger.

Vi starter dagen med å besøke en av fruktgårdene i bygda og får en fin orientering om hvorfor de norske eplene er så gode etc. her smaker vi også på «hjemmelagd» eplesider. Fra Ullensvang kjører vi videre langs traseen til den gamle Granvinbanen og kjør et stopp på Vossevangen. Senere drar vi videre nordover til det virkelige fjord-distriktet rundt vakre Gudvangen og Flåm som ligger i den innerste delen av Aurlandsfjorden. Dette er en sidearm av den 204 kilometer lange og 1 308 meter dype Sognefjorden. Vi er nå det vi vel kan kalle hjertet av Vestlandet med de storslagne områdene rundt Flåmsbanen, Nærøyfjorden, Jotunheimen og Jostedalsbreen. Det er flere fine stavkirker og kjente fosser i området. Hundrevis av cruiseskip anløper Flåm og Gudvangen hver sommer. Vi skal overnatte på fasjonable Fretheim Hotel i Flåm. Muligheter for å ta Flåmsbanen til Myrdal t/r for de som ønsker det. Turen tar ca. 2 timer. (Betales på stedet.)

Etter en avslappende frokost her ved fjorden besøker vi Aurland og den siste og eneste skoprodusenten i Norge. Disse skoene er virkelig håndlagde! Vi fortsetter nordover, gjennom verdens lengste biltunnel som er mer enn 24 km lang! Når vi kommer ut på den andre siden av det store fjellet som vi nettopp passerte, vil vi stoppe ved den svært gamle Borgund stavkirke i Lærdal. Disse gamle trekirkene er mer eller mindre 1000 år gamle! Etterpå passerer vi den vakre trehusbebyggelsen på Lærdalsøiri og krysser Sognefjorden, verdens lengste fjord. Vi er nå inne i et flott fjord- og fjellområde med fantastisk utsikt, frisk luft og rene ville elver som kaster seg ned fra høye fjell. Vi gjør mange fine stopp på veien, bl.a. ved Det Norske Bresenteret.

Hva vi ellers gjør er litt avhengig av været. Sent om ettermiddagen ankommer vi Hellesylt der vi går ombord i fergen som på 1 t 10 min tar oss med gjennom den berømte og spektakulære Geirangerfjorden, som også selvsagt er på Unescos verdensarvliste. I Geiranger skal vi bo på det mest kjente hotellet, Union Hotel. Hotellet har mange fasiliteter bl.a. svømmebasseng og spa-avdeling.

Fra Geiranger kjører vi opp Ørnesvingene og får enda et flott utsiktspunkt over Geirangerfjorden og fjellene rundt. Vi fortsetter nordover og etter nok en fjordoverfart (Eidsdal-Linge) passerer vi jordbærbygda Valldal før vi kjører videre opp til det vakre området ved Trollstigen. Dette er et veldig vilt og imponerende fjellområde. Her oppe har de i de senere årene bygd en flott spaservei og utsiktsplattform med en spektakulær utsikt over Trollstigen og Isterdalen ned mot Åndalsnes. Her oppe tar vi oss god tid for å gå utover på de nyanlagte turstiene helt frem på pynten så vi ser ned i hårnålssvingene.

Om ettermiddagen kommer vi til vakre Molde, også kalt Rosenes by. Byen er som kjent vertskap for den berømte jazzfestivalen i juli hvert år hvor verdens ypperste artister har vært på besøk. Hvis været og veien tillater det, kjører vi med bussen høyt opp og får en spektakulær utsikt over Moldefjorden og Romsdalsalpene. Overnatting på landemerket Scandic Seilet Hotell som ligger helt i vannkanten rett ved «Røkkeløkka». Her på fjorden, rett utenfor hotellet, passerer de store ferjene utover hele kvelden og ikke minst kommer både sør- og nordgående Hurtigruta rett utenfor hotellet før den legger til kai om kvelden. Selve hotellbygningen ser ut som et skipsseil, derfor navnet Seilet. Det er så mye å se og gjøre i dette fjordområdet så vi slår oss til ro her i to netter.

Etter frokost kjører vi ut mot Fræna. Første drar vi til Bud som ligger helt ute på kysten mot Atlanterhavet. Vi vil besøke Ergan Fort, et stort bunkersanlegg som tyskerne bygde her under andre verdenskrig, nå omgjort til museum. I tilknytning til det ligger også et interessant kystmuseum som vi også avlegger et besøk. Senere tar vi en spasertur på den vakre Farstadsanden. Hvem vil være med på en dukkert i det friske Atlanterhavet? Reiselederen hopper uti hvis du blir med! Vannet er krystallklart, men holder sannsynligvis ikke mer enn 13-14 °C !

Videre kjører vi og stopper ved Atlanterhavsveien, som er en 9 km lang panoramavei bygget helt ute langs kanten av Atlanterhavet. Dette er for tiden en av de mest besøkte severdighetene i Norge og på mange lister over verdens mest spektakulære ingeniørbragder. Vi tar noen stopp her for bilder og tar noen små vandreturer og opplever både sjøfugl, lyng og villblomster. Ikke minst her kan vi virkelig kjenne på den herlige, friske sjølufta som blåser inn fra Atlanterhavet! Senere kommer vi til Kristiansund som har en av de mest unike, naturlige havnene i Norge. Her tar vi oss god spasertur og en tur med Sundbåten som på 20 min går rundt til de fire bydelene rundt havna i Kristiansund. Turen tilbake går via Batnfjordsøra og Hjelset til Molde.

Det blir litt tid til å titte litt i forretningene (på maituren) i trivelige Storgata i Molde før kjører vi mot Trondheim. Ellers kan det fine Romsdalsmuseet gjerne avlegges et besøk. Inngang betales på stedet. Om ettermiddagen setter vi kursen tilbake mot Trondheim. Vi tar veien om Tingvoll og får en kort omvisning i Tingvoll Kyrkje, en gammel steinkirke fra 1100-tallet. Derfra videre til Røkkum og ferge til Kvanne. Ferden videre går opp Surnadalen over Rindal til Trondheim.

For dere som skal videre til Østlandet, bestiller vi gjerne opp hotell for dere i Trondheim. Hvorfor ikke ta siste natten i luksus på fantastiske Britannia Hotel?

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se reiseinformasjon/vilkår.

Pris fra Trondheim kr. 16.950,-

Pris fra Oslo kr. 17.400,-

Enkeltrom + kr 3400

Grunnprisen er p.p. i dobbeltrom.

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum 1.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:

· Tog/bussreiser som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 15. feb 2021.

· Overnatting i dobbeltrom på gode turistklasse- hoteller.

· Frokost og middag i henhold til programmet.

· Sightseeing som beskrevet i programmet.

· Inngangsbilletter i henhold til programmet.

· Praktisk reiseinformasjon

· Reiseleder fra Smartreiser fra Trondheim t/r.

Ikke inkludert i prisen:

· Avbestillingsforsikring

· Kombinert reiseforsikring

· Enkeltromstillegg

· Programinnslag, transport og service som ikke er beskrevet.

· Evt tips der du måtte ønske

Avbestillingsregler:

· Frem til 6 uker før avreise kr 500,- i avbestillingsgebyr.

· 6 til 4 uker før avreise kr 2500 i avbestillingsgebyr.

· Siste 4 ukene før avreise er det ingen refusjon.

Om det skulle komme nye reiseråd, de siste ukene før avreise, hvor vi anbefales å ikke reise i Norge pga Korona restriksjoner så blir alt refundert med unntak av et håndteringsgebyr på kr. 500 p.p.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser: Arve Mork

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. For øvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.