Dagsprogram

Avreise med KLM kl 06:00 fra Værnes direkte til Schiphol. Her lander vi allerede klokka 08:15. Turen går så sydvestover en times tid til Rotterdam hvor vi har bestilt oss kaffe og vafler i den Norske Sjømannskirka. Våre tre medbragte musikanter tar et par passende låter til ære for de norske som jobber her, og de sjømennene som har slått seg ned i området.

Vi fortsetter så forbi Europas største havneanlegg Europoort til Haag. Her kjører vi en rundtur med bussen for å få med oss de viktigste bygningene. I Norge er det få som vet at den Haag i praksis er landets hovedstad. Her holder landets regjering hus, og parlamentet som kalles «Staten General». Kong Willem-Alexander har sine kontorer her i Palass Noordeinde. Sammen med hans hustru Dronning Maxima holder han hoff i det Kongelige Palass Huis ten Bosch.

Det er også i den Haag at vi vi finner Den Internasjonale menneskeretts-domstolen og Den Internasjonale Straffedomstolen. Her sjekker vi inn på Holiday Inn Parliament Hotel hvor vi skal bo i to netter. På ettermiddagen tar vi en byvandring og ser oss om i denne byen som har en veldig variert arkitektur. Alt fra gamlebyen med de tre idylliske parkanleggene, til de moderne byggene som huser offentlige kontorer og ambassader. Om kvelden går vi ut og spiser middag og hygger oss.

Etter frokost tar vi plass i bussen for å kjøre til den verdensberømte blomsterparken Keukenhof som betyr kjøkkenhage på norsk. Den er pyntet spesielt overdådig både innvendig og utvendig for å ta imot det årlige blomsteropptoget «Bloemencorso Bollenstreek», som om morgenen setter seg i bevegelse fra vestkysten i byen Niordwijk. Mens vi venter på at prosesjonen skal ankomme benytter vi anledningen til å avholde en spontan «Flower Power-konsert» utenfor porten, deretter er det fritt fram å besøke parken.

Vårblomstringen i Keukenhof er en verdensattraksjon uten sidestykke. Folk fra hele verden kommer for å se på tulipaner, krokus, hyasinther og hva de heter alle de vakre vårblomstene som bugner over i denne flotte blomsterparken. Slik det har vært helt siden 1949, men handel med eksotiske blomsterløker har vært stor butikk i Nederland helt tilbake til kolononitidens begynnelse da importen av all verdens merkelige blomster startet. Klokka 15:30 samles vi på fortauet utenfor parken for å ta imot opptoget. Deretter går turen tilbake til Haag der vi samles til middag og lørdagshygge ute i byen.

Etter en rolig frokost forlater vi hotellet og kjører til Amsterdam. Her sjekker vi inn på Eden Hotell som ligger sentralt plassert i byen med utsyn til kanalene. Etter å ha sjekket inn går vi en tur i nærområdet og samles til en litt sen lunsj ved hotellet. Deretter tar vi en byvandring for de som har lyst til å se mer av Amsterdam. Bynavnet betyr demningen ved elva Amstel, og her bor det nærmere èn million innbyggere. I denne byen står alle hus, bruer, ja til og med kanalmurene på trepåler som ble hentet ut fra norske skoger. Amsterdam var tidligere regnet med som en av de rikeste byene i Europa, og handelen gikk godt med spennende varer og rikdommer fra koloniene i Indonesia, Surinam og De Nederlanske Antiller.

Byen har også alltid hatt en høy toleranse for innvandring og religiøst forfulgte grupperinger. Jødene fant her et trygt tilholdssted der de fikk bo og drive sin handel og diamantsliping i fred, men 10. mai 1940 invaderte Hitlers soldater Nederland og over 100.000 nederlendere ble deportert. Landet led under store ødeleggelser og hungersnød som stadig tiltok mot slutten av andre verdenskrig. Vi passerer huset hvor Anne Frank bodde og får høre historien om hvordan hun endte sine dager. Etter å ha sett oss om i byen er resten av dagen til egen disposisjon, men de som vil kan slå følge en runde ut på byen om kvelden.

Allerede mens vi spiser frokost merker vi at denne dagen er en helt spesiell dag. Alle nederlenderne har gledet seg til å få feire regentens bursdag slik man feiret Prinsesse Wilhelminas femårsdag for første gang i 1885. Hun måtte som Kong Haakon den 7. søke tilflukt i England under krigen, men abdiserte ikke før i 1949. Hun var en svært samlende og populær dronning, og en superstjerne i Europa.

Vi foreslår som alltid at vi besøkende menger oss med de lokale og at vi selv kler oss opp i disse orange fargene. Travellin’ Strawberries og gjester har jo også etterhvert god erfaring i å delta i nasjonale feiringer, og denne gangen altså på det som sies å være Europas største folkefest! På kanalene ferdes det en nesten sammenhengende lenke av lektere med jublende og syngende nederlendere om bord. I sentrum av Amsterdam er parker og fortau dekket av mange små loppemarked som kalles frimarkeder. En telling i Amsterdam skal ha påvist 500 000 gateselgere på en av disse kongelige bursdagene. Kongen har det som tradisjon å dra rundt i landet og besøke to småbyer samt en av storbyene hvert år. Det eksisterer enda ikke noe program på hvor han tenker å dukke opp i 2020, og det er ikke sikkert han offentligjør det heller. Hvis han kommer på våre kanter får vi heller ta det som en bonus.

Vi ser for oss at vi beveger oss rundt om i byen og følger folkestrømmen for å se på alt det hyggelige som skjer. Det arrangeres mange små og store konserter rundt om i parker og på torg, og folk er i veldig godt humør. Det er ellers bare frokosten som blir arrangert av felles program denne dagen, men reiseleder står gjerne til disposisjon for å gå med en samlet tropp rundt om i byen der vi kommer fram.

Vi kan ta oss god tid med frokosten i dag før vi sjekker ut og setter koffertene på hotellets bagasjerom. Vi benytter formiddagen til å ta en båttur langs kanalene, og det blir også tid til middag før vi tar plass i bussen fra vårt hotell til Schiphol Lufthavn.

Vårt direktefly til Trondheim har avgang kl 20:45 og vi forventer å være tilbake på Værnes kl 22:50.

Det er mulig å reise ut fra andre flyplasser enn Værnes. Kontakt reisebyrået for tilbud om du ønsker å booke noe av dette.

Reiseleder fra SmartReiser

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se reiseinformasjon/vilkår

Pris fra Trondheim kr 15.500,- pr. person i dobbeltrom.

Tillegg for enkeltrom: kr 3.500,- (Begrenset antall)

Depositum kr 3.500,- betales ved påmelding
(faktura sendes ut fra reisebyrået).

Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 10 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 01.09.2019.
• Overnattinger på dobbeltrom i Haag og Amsterdam.
• Transfer flyplass-hotell t/r samt all transport iht. programmet.
• Måltider i henhold til programmet.
• Sightseeing som beskrevet i programmet.
• Besøk i Keukenhof Blomsterpark
• Praktisk reiseinformasjon.
• Reiseleder og Travelin’ Strawberries med på turen.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromstillegg
• Program og måltider utenfor det som er beskrevet.

Avbestillingsregler:
• Frem til 25.12.2019 refunderes depositum minus kr.1.500,-.
• 26.12.19 – 13.03.20 refunderes ikke depositum.
• 27.12–26.02.20 refunderes 50% av turprisen.
• Fra 27.02.20 frem til avreise, ingen refusjon.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,
slik at den kan dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser:
Erik Pettersen, godt hjulpet av musikerne !

Husk gyldig pass!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.