Dagsprogram

Avgang kl. 09:00 fra Trondheim Værnes med SAS, flyskifte i Tromsø før videre reise til Svalbard og Longyearbyen. Det blir mulig å ta seg en matbit på flyplassen før videre reise. Reisende fra Sør-Norge kan slutte seg til gruppen med tilslutnings fly fra alle SAS-destinasjoner i Sør-Norge. Ankomst Longyearbyen kl. 14:00. Her står en buss klar.
Vi laster inn bagasjen og kjører ut på en ca. to timers interessant introduksjonstur til Longyearbyen og omegn. Denne gir oss et innblikk i hvilke offisielle institusjoner som finnes her og vi får se den særegne nakne naturen rundt byen. Det er også interessant å få høre om folk som virkelig slår seg ned her og trives med mørketid en store deler av året. Turen ender Svalbard Hotel – Polfareren hvor vi sjekker inn. Middag på hotellet.

Frokost på hotellet. kl. 08:30 blir vi hentet fra hotellet og kjørt til havna. Her ligger M/S Polargirl og venter for å ta oss med på en spennende dagstur til det gamle russiske gruvesamfunnet Pyramiden. Underveis kan vi se mye fugl bla. både havhest og lundefugl. Er vi riktig heldige får vi sett isbjørn og hval og det er ganske sannsynlig at vi også får sett den spesielle, lodne svalbardreinen. Utpå dagen kommer vi forbi flere av de gamle fangsthyttene og, om forholdene ligger til rette, helt inntil brekanten og får virkelig sett hvor store og mektige dimensjonene er på ismassene som dekker mesteparten av Svalbard.
Et av høydepunktene denne dagen blir når vi legger til kai ved Pyramiden, det gamle russiske gruvesamfunnet. Guidene går rundt med børsa på ryggen i tilfelle en isbjørn skulle dukke opp! Det er ingen gruveaktivitet her lenger, men med en lokal russisk engelsktalende guide går vi rundt og besøker flere av bygningene som forteller sin historie om at dette en gang har vært en livlig by hvor det bodde både familier og enslige og hvor det foregikk mange aktiviteter. Vi ender opp i den nyrestaurerte kafeteriaen og butikken hvor vi tar en liten pause.

Båten vi reiser med har flere utsiktsdekk og et par salonger. Det er også en liten kiosk hvor vi kan kjøpe varme og kalde drikkevarer. Etter besøket i Pyramiden serveres en enkel, men smakfull varm lunsj.
Hele denne dagen, som ofte blir på 8-10 timer en full av spennende opplevelser. Gled deg! Vi kommer tilbake så sent at det er mest praktisk å ta middagen ute på
egen hånd.

Frokost på hotellet. Vi tar en rolig morgen før vi ut på formiddagen går ned igjennom byen til det flotte, forholdsvis nye Svalbard Museum. Her tilbringer vi et par timer og går gjennom de fine utstillingene som både forteller om fangst og fiske, gruvedriften, og om flora og fauna på Svalbard. Museet har også en fin gavebutikk.
I god tid før flyavgang blir vi hentet av vår transferbuss, stopper innom hotellet og får med bagasjen før vi ender opp på flyplassen og sjekker inn.
Avgang kl. 14:45 med SAS til Tromsø. Her blir det noen timers opphold så det blir tid til å kjøpe seg dagens middag før vi fortsetter sørover enten til Trondheim eller andre byer i Sør-Norge. Ankomst Værnes kl. 22:00.

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se reiseinformasjon/vilkår.

Pris fra Trondheim kr 14.450.,- per. person i dobbeltrom.
Fra andre byer: på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom: kr 2.000,-

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum kr 4.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Sluttfaktura sendes ut med forfall 19. mai 2022.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 29. nov 2022.
• Overnatting i dbl.rom Svalbard Hotel Polfareren
• Sightseeingtur med buss og driver/guide i og rundt Longearbyen iht programmet.
• Dagstur med båt til Pyramiden. Lunsj inkludert.
• Entre til Svalbard Museum.
• Måltider i henhold til programmet.
• Praktisk reiseinformasjon
• Reiseleder fra Smartreiser møter på Værnes og blir med på hele turen. Lokale guider på Svalbard.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromstillegg
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller
• Programinnslag, transport og service som ikke er beskrevet.

Avbestillingsregler:
• Fra innbetaling av depositum fram til 20.04.22 refunderes depositum minus et gebyr på kr. 1.500,- per pers.
• Fra 21.04.22 til 19.05.22 refunderes ikke depositum.
• Fra 20.05.22 frem til avreise gis ingen refusjon.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser: Arve Mork

Alle må medbringe gyldig pass til Svalbard!

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.
For øvrig henvises til våre nettsider for gjeldende bestemmelser for gruppeturer.