Dagsprogram

Avreise fra Trondheim kl. 12:20 via Oslo med avreise kl. 15:55. Herfra er det direktefly videre til Doha i Qatar hvor vi bytter fly for turen videre direkte til Colombo hvor vi lander neste morgen. Det er også mulig med utreise fra andre SAS-destinasjoner i Norge.

Ankomst hovedstaden Colombo kl. 09:20 lokal tid. Fra flyplassen er det bare 30 min. å kjøre til vårt gode hotell Camelot Beach Hotel i Negombo hvor vi skal bo i de to første nettene. Hotellet ligger rett på stranden og har et fint hage- og bassengområde. Ved vår første fellesmiddag her vil vi oppdage at maten på Sri Lanka er av ypperste klasse. Dette blir bare en av mange gode middager vi skal spise sammen her på øya.
www.camelot.lk.

Avslapping ved stranden i Negombo. Negombo er en livlig ferieby med mange små forretninger og hyggelige restauranter. Den lange stranden egner seg godt for spaserturer.

Etter frokost sjekker vi ut og reiser til Pinnawela Elephant Orphanage. Her har man tatt hånd om ca. 100 elefanter, for det meste individer som har vært skadd eller unger som av en eller annen grunn er forlatt av mora. Vi får oppleve at mange fornøyde elefanter blir tatt med ned for å bade og boltre seg i elva. Videre gjør vi et interessant stopp ved Dambulla Rock Cave, et av Sri Lankas fineste World Heritage steder.

Sent om ettermiddagen kommer vi frem til Sigiriya. I umiddelbar nærhet til hotellet ligger Sigiriya Rock Fortress som kanskje er den mest besøkte attraksjonen på hele Sri Lanka. Stedet var kjent allerede i antikken som oppholdssted for buddhistiske munker. Middag og overnatting på Camellia Resort and Spa. www.camelliaresortspa.com.

I den svale morgenbrisen inviteres du med på en fin tur hvor vi går helt til topps på Sigiriya-klippen. Underveis passerer vi restene av et godt planlagt kongepalass som inkluderer et huletempel, finurlig anlagte badebasseng, fontener og vakre små sjøer. Dette er en av Asias eldste hager. Det er mange trapper og nysgjerrige apekatter på vei opp til selve toppen, men her oppe får vi virkelig lønn for strevet og en storslagen utsikt over landskapet rundt. Foruten en betagende utsikt er Sigiriya klippen mest kjent for sine frodige veggmalerier i en stor hule vi passerer på veien opp. Om du tror at denne morgenturen blir for strabasiøs går det fint an å bare slappe av ved bassenget
eller spaet på hotellet til de andre kommer tilbake.

Når vi drar fra Sigiriya kjører vi gjennom flere små landsbyer hvor det myldrer av de små tuktuk-taxiene, vi ser små veitempler og overalt blir vi møtt av smilende og hyggelige mennesker. Vi stopper så i en av krydderhagene i landsbyen Matale. Gjennom et interessant og lærerikt miniforedrag får vi innføring i mange av de helbredende planter og urter som av folk flest her brukes i Ayurvedabehandling. Du kan selvfølgelig også få kjøpe flere av produktene. Videre stopper vi ved et lite batikkverksted hvor vi får sett den gamle prosessen med å lage batikkmønster med voks og plantefarger som de viktigste komponentene.

Vel fremme i Kandy sjekker vi inn på Thilanka Hotel – www.thilankaresorts.com. Hotellet har en fin beliggenhet oppe i åsen med fin utsikt over selve byen. Kandy by består av et forholdsvis lite sentrum og en vakker kunstig innsjø som er 4 km i omkrets. Sjøen er omkranset av rikt blomstrende trær, og de omkringliggende fjellene og den blå himmelen speiler seg vakkert i innsjøen. Sent om ettermiddagen besøker vi tempelet for Buddhas hellige tann. Her utføres det daglig omfattende ritualer i tråd med gammel buddhistisk tradisjon. Vi kan ofte se prosesjoner av mennesker på vei inn med offergaver. Dette er et av de helligste stedene for buddhister, og blir besøkt av pilegrimer fra hele verden. Middag på hotellet.

Fra morgenen av besøker vi Royal Botanical Garden som ligger rett utenfor Kandy by. Denne enorme hagen ligger hele 1540 meter over havet, og dekker et område på ca. 150 mål. Her er det flere avdelinger med riktig eksotiske planter, trær og et orkidéhus med mer enn 300 orkidéarter. Videre stopper vi ved en Kandyan Dancing School og får en fin danseoppvisning før vi kjører videre.

Vi fortsetter turen til Nuwara Eliya, som betyr «lysbyen», også kjent som byen med den evige våren. Her er luften ren og sval da vi er oppe i en høyde på hele 1884 m.o.h. Vi reiser gjennom et svært interessant kulturlandskap med sirlig tilrettelagte rekker av teplanter. Nesten hele veien får vi en utrolig fin utsikt over grønnkledte fjell og daler.

I områdene rundt Nuwara Eliya finner vi de beste tedistriktene på øya. Underveis besøker vi en tefabrikk og får en guidet tur gjennom fabrikken for å få en liten innføring i hvordan de forskjellige tetypene blir fremstilt. Vi får selvfølgelig anledning til å kjøpe med oss te av høy kvalitet for å ta med hjem. Sri Lanka produserer 25% av all te på verdensmarkedet.

Oppe i Nuwara Eliya ligger en svært kjent golfbane, som anses for å være en av de fineste i hele Asia. Byen ligger like i nærheten av vakre Lake Gregory. Sent om ettermiddagen sjekker vi inn på elegante og sjarmerende 5 stj. Grand Hotel, bygd i flott, engelsk kolonistil. Middag og overnatting. www.grandhotel.tangerinehotels.com.

Vi har hele dagen til egen disposisjon. I dette området er det flere muligheter til å gå turer, eller bare slappe av på dette flotte hotellet og f.eks. prøve spaet eller bassenget. Hva med en ekte «English High Tea» om ettermiddagen? Middag på hotellet om kvelden.

Utover formiddagen kjører vi gjennom frodige jordbruksområder ned mot lavlandet. De siste milene frem til hotellet kan vi godt treffe på elefanter som sluntrer langs veien. Sent om ettermiddagen drar vi ut på en spennende safari i Yala Nasjonalpark. Dette er den mest besøkte og best utviklede safariparken på øya, og vi finner stor spennvidde i dyrelivet. Det mest vanlige er å se er elefant, flekket rådyr, bjeffende hjort, apekatter, påfugl, krokodiller, sjakaler, leppebjørn, villsvin og bøffel, og er vi riktig heldige får vi sett leoparden. I vannhullene rundt om i parken kan vi se hvithalset stork og svartnakkestork, samt mange andre vakre fugler. Overnatting og middag på Mandara Rosen Hotel. www.mandarahotel.com.

På veien mot kysten gjør vi et stopp i Galle. Denne kystbyen var på 1700-tallet sentrum for den store hollandske virksomheten i landet. Majestetiske Galle Fort er godt vedlikeholdt og bærer vitnesbyrd om denne rike tiden. Galle er en av de best bevarte byene fra kolonitiden i hele Sørøst-Asia og står oppført på Unescos verdensarvliste. Byen er spennende å utforske så vi tar oss god tid her før vi kjører videre. Etter dette stoppet kjører vi langs en fin kyststrekning, og kanskje får vi sett noen av fiskerne som sitter og fisker fra høye påler som er satt ned i sjøen.

Ut på ettermiddagen får vi en flott, liten båtsafari på Madu Ganga River! Utgangspunktet for selve båtturen blir i Balapitiya på hovedveien mellom Galle og Beruwala . Hele området vi skal besøke med båt består av 38 øyer med 25 fuglearter, og ikke minst finnes 16 av Sri Lankas 35 mangrovetrearter her. I mange landsbyer rundt disse elve– og innsjøområdene foregår det kokos-, maske- og kanelproduksjon. Massen fra kandurutreet som finnes her, gir råmateriale for maskeproduksjon som området er spesielt kjent for. Småskala rekeoppdrett er også populært. Dovent svømmende kabaragoyas (øgler) vil passere båten, og mye fugl vil sveve over området. Selv om du ikke er en fugletitter til vanlig, vil du nok likevel bli betatt av den eleganse og skjønnhet du ser hos disse fuglene. En interessant liten del av denne reisen vil være når båtføreren tar deg gjennom en naturlig tunnel av mangrovetrær.

Elven åpner seg så mot den store innsjøen med de mange øyene. En av de største øyene her ute er Maduwa, hvor det bor ca. 750 familier på 300 hektar. Den mest spesielle øya er Five Cents Island med en strandlinje i form av en fem cent mynt.

Vi sjekker inn på strandhotellet Ekho Surf Hotel sent om ettermiddagen. Hotellet ligger helt i første rekke langs stranden og alle får Superior rom med havutsikt.
www.ekhohotels.com/ekhosurf

Vi avslutter Sri Lanka-turen med 3 netter og nesten 3 hele dager her ved stranden i Bentota. Vi har halvpensjon på hotellet og spiser både en god frokost og en utsøkt middag her. Hotellet har to store svømmebasseng med solsenger rundt.

Frokost på hotellet og enda en god dag på hotellet, før vi sent på ettermiddagen kjører inn mot Colombo og flyplassen. Avreise Colombo kl. 20:20, flybytte i Doha med ankomst Oslo neste dag.

Vi lander i Oslo ca. kl. 06:35 og har da videre forbindelse til Trondheim med ankomst kl. 08:05. Det er også gode forbindelser til de fleste av byene på SAS sitt rutenett.

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

Pris fra Trondheim kr. 23.800.
Oslo kr. 22.900. Pr. person i dobbeltrom.

Pga ettermiddagsfly fra Oslo og tidlig morgenfly tilbake er det gode tilslutninger fra andre SAS destinasjoner i Norge uten overnatting underveis. Pris på forespørsel. Tillegg for enkeltrom: kr. 5.700,-

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende.

Depositum kr 3.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 28.1. 2020.
• Overnatting i dobbeltrom.
• Transfer flyplass til hoteller t/r samt transport iht programmet.
• Måltider i henhold til programmet, se (F,L,M).
• Sightseeing som beskrevet i programmet.
• Inngangsbilletter i henhold til programmet.
• Praktisk reiseinformasjon.
• Reiseleder fra Smartreiser reiser fra Værnes og blir med på hele turen. Lokale engelsktalende guider underveis.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring.
• Kombinert reiseforsikring.
• Enkeltromstillegg.
• Tips til sjåfører, guider og hoteller.
• Programinnslag, transport og service som ikke er beskrevet.
• Elektronisk visum som ordnes på nettet. Informasjon sendes ut senere om hvordan dette gjøres.

Avbestillingsregler:
• Frem til 18.08. refunderes depositum minus kr. 1.500,-.
• 19.08. – 05.10. refunderes ikke depositum.
• 06.10 – 18.10. refunderes 50% av turens pris.
• 19.10. frem til avreise, ingen refusjon.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,
ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser: Arve Mork

Husk gyldig pass som er gyldig minst 6 måneder etter at reisen er avsluttet!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Send med en god kopi av 1. side i passet

Sluttregning sendes ut med forfall ca. 6 uker før utreise.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer. Kredittkortbelastning: + 2% av turens pris.