Dagsprogram

Avreise fra Trondheim med SAS kl. 10:35 til Oslo. Her setter vi oss på Emirates gode fly som via et nattlig stopp med flybytte i Dubai tar oss videre til indias hovedstad Delhi.

Vi lander i Delhi kl. 08.55. Her står vår gode lokalguide klar for å ta oss med ut i det indiske eventyret. Delhi har i løpet av de siste 20 årene gjennomgått en betydelig ”ansiktsløftning”. Det er bygd en effektiv metro, bedre veier og renholdet har blitt mye bedre. Byen, og ikke minst flyplassen, ble gjort mye mer effektiv.

På veien inn til byen besøker vi bl.a. komplekset Qutab Minar med den enorme minareten som rager 72,5 meter over bakken. Komplekset er bygd over flere tidsepoker, og blir det første eksempelet på hvor sammensatt denne byen er. Så fort rommene våre er klare kjører vi til hotellet for innsjekking. Vi spiser lunsj i ro og mak på hotellet og slapper av resten av ettermiddagen før vi møtes til middag om kvelden.

Overnatting på det utmerkede 4-stjerners hotellet Welcomhotel By ITC Dwarka:

 https://www.itchotels.com/in/en/welcomhoteldwarka

Frokost før vi tar en runde i gamle Delhi. Vi passerer det storslåtte Red Fort (også kalt Delhi Fort) – et enormt festningsverk i rød sandstein – bygd på bredden av Yamunaelva. Fortet har samme byggherre som Taj Mahal. Her ved elva besøker vi også den fine parken Raj Gat hvor Mahatma Gandhi ble kremert. I Old Delhi blir vi kjørt i rickshaw (sykkeldrosje) gjennom de spennende trange markedsgatene i bydelen og opplever alt på veldig nært hold; folkelivet, handelen, luktene og den travle atmosfæren. Vi får også sett de viktigste severdighetene i sentrum av Delhi, hvor vi også besøker Birla House hvor Gandhi bodde de siste årene av sitt liv. Vi avslutter dagens program rundt lunsjtider, og tar resten av ettermiddagen fri før vi møtes til middag om kvelden.

Etter frokost setter vi oss på bussen og kjører sørover på den helt nye motorveien som forbinder Delhi og Agra. Turen er på litt over 200 km, og vil ta ca. 4 timer. Vi ankommer Agra ved lunsjtider.  Her besøker vi Mughal-mogulenes by med sin fantastiske tidstypiske arkitektur. Det er ikke bare berømte Taj Mahal som fortjener beundring her.  Vi skal besøke Agra Fort med sine tallrike haller og bygninger. Fortet ligger omkring 2 km nord-vest for Taj Mahal. Stormogulene Babur, Humayun, Akbar, Jehangir, Shah Jahan og Aurangzeb bodde alle her i hver sine perioder. Det store indiske Mogulriket hadde en tid sin hovedstad her.

Agra Fort er pga. disse mogulene, det mest betydningsfulle fortet i hele India og er, som Taj Mahal, også oppført på Unesco’s verdensarvliste. Agra Fort var stedet hvor Shah Jahan satt i fangenskap de siste årene av sitt liv fordi han etter å ha brukt ufattelige summer fra statskassen på byggingen av Taj Mahal, og så ville sette i gang å bygge et helt identisk palass i svart marmor. Dette satte hans sønn en stopper for. I fangenskapet fikk han et rom hvor han hadde direkte utsikt til Taj Mahal. Slik kunne han også under fangenskapet kunne få sett sitt elskede Taj Mahal helt til han døde. Middag på hotellet

I Agra bor vi på Hotel Crystal Sarovar Premiere:

https://www.sarovarhotels.com/crystal-sarovar-premiere-agra/

Etter frokost sjekker vi ut og får oppleve et av høydepunktene på turen, og et av verdens 7 nye underverker – det legendariske marmorpalasset Taj Mahal.  Dette er nok uten tvil Indias mest kjente og fotograferte monument, men så er det også et praktfullt byggverk. Det ble opprinnelig bygd som et gravmonument som Shah Jahan fikk oppført til minne om sin elskede hustru, dronning Mumtaz Mahal.  Byggingen varte i 17 år fra 1630-1647 ved hjelp av 20.000 dyktige kunstnere og bygningsmenn fra ulike land.  Det kostet, ikke uventet, en formue av statens midler. Resten av historien får vi høre når vi kommer på stedet. Vi får god tid til å gå rundt og ta bilder og oppleve dette enestående byggverket. Hovedbygningen er bygget i hvit marmor hvor mange av veggene har vakre, innfelte halvedelstener, og hele anlegget med hage er laget strengt symmetrisk. Dette er bare et syn for øyet! 

Vi spiser lunsj før vi drar til Bharatpur Stasjon for å ta tog videre til Ranthambore. Tog turen tar ca. 2 timer, og det blir transfer til hotellet for middag og overnatting.

I Ranthambore bor vi på Ranthambore Regency Hotel:

 https://ranthamboreregency.com/

Tidlig på morgenen blir vi med på safari i Ranthambore Safaripark. Denne parken var tidligere benyttet som jaktarena for de kongelige, men er nå fredet. I dag er den spesielt kjent for sin voksende bestand av tigre og er et av de beste stedene i India for å se disse majestetiske dyrene i vill tilstand. Vi kan ikke love at vi får sett tiger, men på våre siste turer hit fikk vi store opplevelser med tiger som kom og viste seg frem rett ved bilene vi satt i.  Er vi heldige så kan vi få sett tiger som både jakter og viser kjærlig omsorg for sitt avkom. Å se dyr i sitt rette element er en stor opplevelse. 

Det finnes også mange andre dyreslag her som hyener, jungelkatter, sjakal, aper, krokodiller, villsvin, bjørner og ulike hjortedyr, samt mange spennende fugler.  Parken har et variert landskap å by på, med små innsjøer, skog, flatland og fjellknauser.

Middag på hotellet.

Vi rekker enda en tidlig safaritur før frokost. Etterpå setter vi oss i bussen og kjører de ca. 4 timene til Jaipur.  Veiene i India er av varierende standard, og trafikken kan nok virke svært uryddig for oss, men kjøreturen er en svært spennende opplevelse i seg selv.  Det går heller ikke så fort når man kjører på landeveien. Veien går ofte rett igjennom små og store landsbyer hvor trafikkbildet virker mer enn kaotisk for oss nordboere. Men du verden hvor mye vi får sett og opplevd på disse timene i buss! Det er ikke kjedelig et øyeblikk! Folk bor og har salgsbodene sine mer eller mindre ute i veien. Kuene går og sluntrer i veien, kanskje ser vi en karavane med kameler, hundene krysser, og biler, busser, oksekjerrer og motorsykler fullastede med varer og blide folk både inni og på lasteplanet gir mange flotte fotomotiver.

Vi ankommer vårt hotell i Jaipur sent om ettermiddagen. Middag og overnatting på Hotel Ramada Jaipur.

Jaipur er en storby samtidig som den har beholdt mye av sin sjarm fra tidligere tider. Byen har fått sitt navn etter sin grunnlegger, krigeren og astronomen Maharaja Sawai Jai Singh, som regjerte fra 1699 til 1743. Byen kalles ”Den rosa byen”, som er lett forståelig når vi besøker gamlebyen og ser flere større og mindre bygninger i rosa farge. Rosa er lokalt gjestfrihetens farge.

Etter frokost kjører vi litt ut fra byen og besøker Amber Fort – et gedigent, klassisk, romantisk palass. Besøket her gir oss et godt innblikk i hvordan luksuslivet var hos maharajaene (de lokale kongene) i disse gamle indiske kongedømmene. Luksusfølelsen forsterkes ytterligere ved at vi får ri på staselig dekorerte elefanter den siste strekningen frem til fortet, slik de kongelige har gjort opp gjennom alle tider. De ujevne veggene i palassbygningene, som er tydelig preget av tidens tann, gir kanskje ikke et imponerende førsteinntrykk. Men når vi kommer inn og ser interiøret, blir det derimot veldig spesielt. Inne på fortet besøker vi Jag Mandir eller Seierssalen. Her fins veggmalerier som skildrer alt fra jakt- og krigsscener til ulike festlige anledninger. Her kan vi også se det berømte mottakelsesrommet Sheesh Mahal, hvor både vegger og tak er dekorert med mosaikk av speil som ble importert fra Belgia. Etterpå tar vi en kort stopp for å fotografere Hawa Mahal, vindens palass, som ligger midt ute i den lokale innsjøen.

Turen går videre til flyplassen hvor vi flyr via Chennai (Bombay) til vestkysten og vakre Goa. Her blir det noen late dager ved stranden!

Vi overnatter på Hotel Goa Candolim Beach: https://www.ohotelsindia.com/goa/

Vi skal unne oss 2 rolige dager ved stranden her i vakre Goa. Her nyter man dagene som man selv ønsker. Vi har både frokost og middag inkludert.

Vi sjekker tidlig ut fra hotellet og tar fly en drøy time til Bangalore. Her skal vi tilbringe siste natten i India for denne gang. Det er nesten så vi ikke tror vi er i India lenger. Bangalore er en moderne storby hvor store deler av byen er velplanert og med mange nye bygninger. Byen er også kjent som Indias IT-hovedstad og mange vestlige firma har sine Call center her.

 

Vi blir med på en liten rundtur, og besøker det flotte parkanlegget Lal Bagh, anlagt av Tipu Sultan og hans far i det 18. århundre. Vi finner en rekke gamle og spesielle trær, fontener, lotusbassenger, terrasser og et utvalg av tropiske og subtropiske urter. Besøk også på Bull Temple og vi kjører forbi en del offisielle bygninger. Vi tar oss tid til å gå litt rundt på et lokalt marked og besøker en lokal indisk familie.  Lunsj underveis, middag og overnatting på hotellet.

Vi sjekker ut og tar farvel med fargerike India for denne gang. På veien hjem skal vi ta en liten «pustestopp» i fantastiske Dubai! Vi lander ca. kl. 13:00 og blir møtt av vår lokale guide som tar oss med på en liten sightseeingrunde. På programmet står blant annet en båttur på de historiske vannveiene, vi får besøke «gull-souken» (markedet) som tilbyr et vell av krydder, urter og tradisjonelle handelsvarer. Vi suger inn både den tradisjonelle og mer moderne arkitekturen, og får til og med tid til en liten runde til Dubai Mall hvor vi får litt tid på egen hånd i dette shopping-mekkaet. På vei til hotellet får vi også beskue Den dansende fontenene med sitt utrolige vannshow med musikk og lys. Felles avskjedsmiddag om kvelden.

Det blir tidlig transfer til flyplassen i dag, og vi hentes på hotellet før det har blitt lyst.

Flyavgang fra Dubai kl. 07:35, og vi lander på Gardermoen kl. 12:00. Emirates er en del av den såkalte Domestic Transfer-ordningen, så vi slipper å ta ut bagasje og sjekke inn på nytt i Oslo. SAS-flyet som skal bringe oss siste strekning til Trondheim har avgang kl. 15:20 og vi lander på Værnes en time senere.

Med SmartReiser reiser du trygt i godt selskap med andre trivelige og interesserte reisende! Vel møtt!

Måltider som inngår i programmet er merket
F = Frokost / L = Lunsj / M = middag.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.
For påmelding og praktisk informasjon se vedlagte påmeldingsskjema.
Det er et begrenset antall plasser på denne turen.

Pris: Kr. 33.900-
Reiser fra andre byer i Norge på forespørsel.

Prisene gjelder pr. person i dobbeltrom.

Tillegg for enkeltrom er kr 7.800,-

Prisene er basert på ei gruppe på minimum 20 personer. Depositum kr. 4.000,- betales ved påmelding.

Faktura utsendes.

Alt dette er inkludert i prisen:
·         Flyreise Norge – India med retur via Dubai på økonomklasse. Landtransport i buss iht. program

·         Innenlandsfly i India iht. program

·         Overnatting og måltider iht. program

·         Fullstendig, omfattende sightseeing-program.
·         Norsk reiseleder følger med på hele turen.
·         Kunnskapsrike, engelsktalende lokalguider.
·         Praktisk reiseinformasjon
·         Kjente flyskatter pr. 18. juli 2024

Ikke inkludert i prisen:
·         Tips til guider og sjåfører
·         Avbestillingsforsikring
·         Kombinert reiseforsikring
·         Enkeltromstillegg
·         Turistvisum til India,reisebyrået kommer med nærmere opplysninger til de påmeldte senere.

Kan bestilles mot pristillegg:
·         Enkeltrom
·         Evt utvidelse av reisen 

Avbestillingsregler:
·         Fra bestillings tidspunktet til 06.22.23 refunderes depositum minus kr 2.000,- p.p.
·         Fra 07.12.23 – 20.12.23 refunderes ikke innbetalt depositum.
·         Fra 21.12.23 – 06.01,24. er avbestillingskostnaden 50% av reisens pris.
·         Fra 07.01.24 er avbestillings kostnaden 100% av reisens pris.

Avbestillingsregler er ifølge SmartReisers gjeldende regler for deltagelse i selskapsreiser.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

 Reiseleder: Arve Mork

 Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

 Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. 

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.