Dagsprogram

Smartreisers reiseleder møter gruppen på Værnes før vi sjekker inn og setter oss på flyet for første etappe. Videre går turen med utmerkede Emirates via Dubai til Cape Town.

Fly SAS Trondheim – Oslo 10:30-11:25
Fly Emirates Oslo – Dubai 14:35-23:25

Fly Emirates, Dubai – Cape Town 03:50-11:35
Ved ankomst blir vi møtt av vår guide med buss. Første stopp på programmet blir karakteristiske Table Mountain hvor vi får en strålende utsikt over byen og omgivelsene. Vi tar kabelbanen opp og ned.

Cape Town er en av de mest populære feriebyene i verden. Noen sier den er verdens vakreste. Med Table Mountain som kulisse, ligger byen der som “et stykke Europa i Afrika”. Vi vil få med oss mye av det som er å oppleve i Cape Town og omegn, med vinsmaking, Kapp Det Gode Håp, Table Mountain, Robben Island og mye mer. Få byer ligger så vakkert til som Cape Town. Med flotte Table Mountain i bakgrunnen, grønne Signal Hill og Lions Head i horisonten, og med sitt flotte havneområde i front er det ikke til å undres over at byen også blir kalt Sør-Afrikas moderby. Rundt Cape Town ligger vindistriktene. I nesten 400 år har man laget vin her, og navn som Stellenbosch, Paarl og Franschhoek er kjente for de fleste vinkjennere.

Etter å ha sugd inn frisk luft til fjells kjører vi til hotellet og sjekker inn. Vi skal bo på City Lodge som ligger i 15-20 minutters gange fra det yrende livet i havnen V&A Waterfront. Foruten byens mest populære kjøpesenter ligger det mengder av restauranter i området. Det er her man samles rett og slett.

Middagen blir rundt hjørnet fra hotellet på Gold Restaurant hvor det blir trommeshow, 14-retters meny med mange spennende retter og en pangstart på vår afrikanske eventyr!

Frokost på hotellet før vi blir hentet og begir oss ut på en dag med nydelige naturopplevelser. Først tar vi turen via Chapman’s Peak til Cape Point Nature Reserve. Her ser dere Atlanterhavet og det Indiske hav møtes. Med den kalde Bengula-strømmen på vestkysten og den varme Agulas-strømmen på østkysten, blir Cape Point ofte oppfattet som møtepunkt mellom Atlanterhavet og det Indiske hav. Du kan skimte et skille i havet; det blå Atlanterhavet møter det grønne Indiske hav. Cape Point har to fyr som lyser flere sjømil ut over havet. Det ene står høyt oppe på fjellklippene, og det andre lenger nede ved sjøen. Dette er det magiske punktet: følelsen av verdens ende og sydpolen neste. Deretter går turen videre til Simon’s Town og de kjente Kapp-pingvinene, verdens eneste landhekkende koloni med pingviner. Pingvinene slo seg ned her i 1982 og pga. den rike tilgangen på mat finnes det nå omtrent 3000 pingviner her. Det blir lunsj her før vi kjører tilbake mot Cape Town og hotellet. Resten av dagen fri til egne streiftog. Middagen blir på egen hånd i kveld, og det finnes mange gode alternativer i Waterfront-området

Frokost på hotellet. Dagen i dag er viet til vinlandet! Dere blir hentet fra hotellet og tatt med til to av de fantastiske vingårdene utenfor Cape Town. Vi skal til Stellenbosch, Paarl eller Franschhoek. Hele dagen tilbringes i vinland og dere får smake flere av de kjente eksportproduktene. Vin er en av Sør-Afrikas stoltheter og landet har sin egen drue som benyttes av mange vingårder – pinotage. I dag får vi virkelig en innføring i sør-afrikansk vin! Vi spiser lunsj på en av vingårdene underveis. Middag på egen hånd.

I dag skal vi føle Cape Towns puls! Bo-Kaap er et fascinerende multikulturelt område i Cape Town med brosteinsgater og fargerike hus, bebygget fra 1600-tallet til 1800-tallet. Innbyggerne her er til stor del etterkommere av slaver som ble hentet til Cape Town av Hollenderne fra 1500-tallet. Mange ble hentet fra Asia og du kan selv i dag høre spor av Indonesiske ord når gamle folk snakker sammen i Bo-Kaap. Bydelen omtales også som Malay-kvartalet, som følge av at mange innbyggere kom fra nettopp Malaysia og Indonesia. Dette faktum har medvirket til at Bo-Kaap er sterkt muslimsk influert, og du finner blant annet Sør-Afrikas første moské her. Men etter apartheidstyret har Bo-Kaap blitt en virkelig smeltedigel av kulturer og religioner. Hvert år feires Eid med at husene får et friskt malingstrøk, hver familie har sin farge.

Dagens utflukt vil gi oss en god oversikt over byens historiske og kulturelt viktige steder og bygninger. Etter lunsj setter vi oss på ferga/hurtigbåten som ligger i havna. Ettermiddagen tilbringes på berømte Robben Island, hvor Nelson Mandela sonet mesteparten av sin tid i fengsel. Han ble løslatt i februar 1990. I 1996 ble Robben Island museet etablert som et nasjonalmonument og et nasjonalt museum. I desember 1999 ble Robben Island erklært som World Heritage Site av UNESCO. Guidene på øya er tidligere politiske fanger og turen er derfor garantert å gjøre et inntrykk på alle de besøkende. Turen tar omlag 3 ½ time.

I dag blir det tidlig opp for utsjekking og avreise til flyplassen. Dagens flyvning går til Durban som ligger langs kysten nordøstover. Ved ankomst Durban blir vi møtt og kjørt til St. Lucia. Turen hit tar ca 2t 40min. Det blir ettermiddagscruise på innsjøen ved St. Lucia i solnedgangen, der vi får øye på en rekke fuglearter, krokodiller og flodhester. Etter endt cruise går turen tilbake til hotellet.

St. Lucia er en liten fiskelandsby som ligger midt i iSimangaliso. St. Lucia er kjent for sitt biologiske mangfold, fungerende økosystemer og sin globale skjønnhet. Området er hjem til 243 sjeldne og truede arter og 50 endemiske arter som forekommer innen et begrenset område. Parkens attraksjoner inkluderer spektakulære fjellrekker, tilgang til de mest sørlige korallrevene i Afrika, sin varierte flora og fauna som inkluderer delfiner, humpback hvaler, skilpadder, sort og hvitt neshorn, elefanter, bøffel og 250 fiskearter og 526 fuglearter, og mer enn 3000 forskjellige plantearter. Selve navnet iSimangaliso betyr ”mirakel”. Her finnes de kulturelle iSiZulu og Thonga folket. Det finnes ingen andre steder likt iSimangaliso i verden.

Vi overnatter på Elephant Lake Hotel som ligger langs St. Lucia elven som renner gjennom St Lucia, Kwa Zulu Natal ved iSimangaliso Wetland Park. Dette området var Sør-Afrikas første UNESCO verdensarv område. Hotellet har også et svømmebasseng som ofte får besøk av St. Lucias flodhester. Middag og lunsj på egen hånd i dag.

I dag skal vi oppleve hvorfor St. Lucia våtmarksområde er blitt gitt sin internasjonale status. Vi drar på safari gjennom naturreservatet og ender i paradiset Cape Vidal. Her er det sandstrender så langt øyet kan se. Ypperlige forhold for snorkling og fisking. På veien vil dere lære om de 5 ulike økosystemene dere finner i denne parken og et rikt fugle- og dyreliv vil dere kunne se underveis. Pikniklunsj på stranden når dere kommer til Cape Vidal. Tilbake til hotellet ut på ettermiddagen.

Det er tid for safari og etter frokost og utsjekk blir vi hentet og kjørt til Thanda Tented. Turen hit tar ca 1t 20min. Vel fremme er det innsjekk og lunsj så er det av sted på safari. Husk kamera og kikkert! Turen går til Thanda private viltreservat. Reservatet har et fantastisk dyreliv med mulighet til å se ”The Big Five”. Thanda har vunnet en rekke priser og det er ingen tvil om at de er blant de beste stedene for safari. Reservatet strekker seg over cirka 14 000 hektar. Vi skal overnatte på Thanda Tented Camp som består av 15 telt bygd i koloni safari–stil, godt egnet for de som søker en autentisk safariopplevelse. Disse teltene er flott innredet med himmelseng, eget bad og terrasse med flott utsikt utover reservatet. Leiren har boma (grillområde) og et restauranttelt hvor man kan nyte kveldene. På de varme sommerdagene er det godt å kjøle seg ned i bassenget. Når vi bor her har vi helpensjon. Det legges ikke opp til safariutflukt i dag, men for dem som ønsker, kan en fottur ordnes mot betaling på stedet

Vi følger dagens oppsatte safariprogram. En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen da sjansen er størst for å se dyr. Opp ca kl. 05:00! Te/kaffe og en enkel frokost serveres før safariavgang. 3-4 timers safari med innlagte pauser, og tilbake til lodgen for en helsebringende ”brunch”. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så man holder seg kanskje rundt svømmebassenget. Ca. kl. 15:00 møtes vi til ”High Tea”, en snack-lunsj, før vi igjen drar ut på safari med drinker i solnedgangen over savannen. Safari er i åpen landrover med egen safari guide og ”tracker” (spor-leser), det er slik man virkelig får føle Afrikas dyreliv. Vi har erfart at tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien!

Etter en siste morgensafari og frokost blir vi hentet og kjørt til Umhlanga og det legendariske Oyster Box. Turen hit tar ca 3 timer. Om kvelden samles vi til felles middag. Umhlanga ligger i en av Durbans forsteder på østkysten av Sør-Afrika. Her strekker 200 kilometer med strand seg oppover kysten. I Umhlanga er det helt trygt å spasere langs stranden og her finner du masse gode restauranter og spennende butikker. Området består av tropisk vegetasjon og stranden er en kjent feriedestinasjon for både utenlandske og lokale gjester. Er du heldig kan du få øye på hval eller delfiner i horisonten.

Siste hotellovernatting på turen skal naturligvis være en vi husker! The Oyster Box ligger rett ved stranden i Umhlanga, et lite tettsted nord for Durban. Her ligger alt av restauranter, shopping og vannaktiviteter i umiddelbar nærhet. Det legendariske hotellet har i årevis vært kjent for sitt genuine og luksuriøse særpreg, og er et svært populært hotell blant våre reisende. Hotellets fantastiske beliggenhet, utsøkte mat, prisvinnende spa og spennende interiør, gjør dette til en hotellopplevelse “i særklasse”. Hotellets spa-avdeling byr på alle ønskelige fasiliteter for et luksuriøst spa, og deres dyktige terapeuter er klare til å skjemme dere bort. Seks behandlingsrom, autentisk hamam, treningsstudio og mye mer (alle spabehandlinger må betales på stedet av dere selv). Kommentar fra en tidligere gjest: «Oyster Box: Helt rått rett og slett! En once in a lifetime-opplevelse, som gjorde at vi faktisk aldri forlot hotellet under oppholdet. Service, mat, hotellets tilbud av aktiviteter etc var ekstremt på alle områder. Må oppleves!» Felles middag om kvelden.

Frokost og utsjekk iht. gjeldene tider for utsjekking. Det blir en lat morgen og tid til å gjøre ting på egen hånd og nyte omgivelsene før vi setter oss på flyet ut på ettermiddagen. Turen til flyplassen tar ca. en halvtime. Når vi skal bytte fly i Oslo for SAS til Trondheim slipper vi å ta ut bagasjen da Emirates er med i «domestic transfer»-ordningen.

Fly Emirates Durban – Dubai 18:40-05:00+1

Fly Emirates, Dubai – Oslo, 07:30-12:35
Fly SAS, Oslo – Trondheim, 15:20-16:15

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se reiseinformasjon/vilkår.

Pris fra Trondheim kr. 36.950,-
Pris fra andre norske byer med SAS-forbindelse; be om pris

Tillegg for enkeltrom: kr. 6.000,-

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende.

Depositum kr 4000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall 4. august 2023.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 20.03.2023.
• Overnatting i dobbeltrom.
• Transfer flyplass til hoteller t/r samt transport iht programmet.
• Måltider i henhold til programmet, se (F,L,M).
• Sightseeing som beskrevet i programmet.
• Inngangsbilletter i henhold til programmet.
• Praktisk reiseinformasjon.
• Reiseleder fra Smartreiser reiser fra Værnes og blir med på hele turen. Lokale engelsktalende guider underveis.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring.
• Kombinert reiseforsikring.
• Enkeltromstillegg.
• Tips til sjåfører, guider og hoteller.
• Programinnslag, transport og service som ikke er beskrevet.

Avbestillingsregler:
• Frem til 16. juli 2023 refunderes depositum minus kr. 1.500,-
• Fra 17. juli 2023 til 4. august refunderes ikke depositum.
• Fra 18. juli fram til avreise/etter innbetaling av sluttbeløp; Ingen refusjon.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser:
Kenneth Pilskog

Husk gyldig pass som er gyldig minst 6 måneder etter at reisen er avsluttet!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Påmelding sendes snarest til:
SmartReiser AS,
Heimdalsveien 2C,
7080 Heimdal
Telefon: 72596210,
E-mail: post@smartreiser.no
Send med en god kopi av 1. side i passet
Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer. Kredittkortbelastning: + 2% av turens pris.