Dagsprogram

Vi reiser ut med KLM om formiddagen kl. 12:00 via Amsterdam og kommer frem til Madrid i kveldingen. På denne reisen kan man også reise ut fra andre KLM destinasjoner i Sør-Norge med direkteforbindelse til Amsterdam som passer. Obs dette må bestilles tidlig! Når vi lander i Madrid møter vi vår lokale guide og som vil fortelle oss om hvilket eventyr vi skal ha sammen de neste dagene. Vi kjører rett til vårt hotell som ligger i utkanten av Madrid.

I dag reiser vi nordover til Sarria, som ligger i La Coruña, hvor vi starter vårt jakobinske eventyr. På veien stopper vi for et besøk i Astorga, en av de viktigste byene i León på grunn av det historiske sentrumet som er godt bevart. Det er en vakker by som utvilsomt vil gjøre et godt inntrykk med severdighetene St. Mary’s Cathedral og Episcopal Palace. Det siste ble designet av den katalanske arkitekten Antoni Gaudí. Det er kjent som hans palass og er en av de eneste tre bygningene han fikk bygget utenfor Catalonia. Vårt neste stopp vil være i O Cebreiro, en pittoresk by som ligger mer enn 1000 meter over havet. Det er en av inngangsportene til Galicia og et referansepunkt på Camino de Santiago; både for sin historie og den særegne landsbyen med bygninger kalt «pallozas». De er også kjent for å ha den eldste kirken på den jakobinske ruten og legenden om den galisiske helligenen Gral. Som du kan gjette, er de naturlige omgivelsene uslåelige, noen av de vakreste i Galicia.

Vår første etappe av vandreturen tar oss gjennom en vakker rute på landsens veier, omkranset av gamle steinmurer og eiketrær. Inntrykkene er mest naturbasert uten vanskeligheter for pilegrimen. Vi passerer gjennom små landsbyer hvor vi kan observere det lokale livet, små bondegårder, husdyr og landbruk. Ut på ettermiddagen vil vi se dalen med små grønne enger og hus med svarte skifertak og en første utsikt over Belesar-reservoaret. I utkanten av Portomarín krysser vi over Miño-elven for å komme frem til sluttpunktet for vår første etappe som pilegrimer. Vel fremme på hotellet nyter vi en god middag sammen og deler dagens opplevelser og inntrykk. I denne lille og koselige landsbyen plassert på en høyde hviler vi ut til i morgen. Portomarín er en av de mange magiske småbyene i Spania kjent for sin landlige og naturlige sjarm. Her er et morsomt faktum: elven Miño oversvømte og delvis ødela gamlebyen i Portomarín. Denne hviler enda under vannet. Kirken San Nicolás i Portomarín ble imidlertid flyttet stein for stein bygd opp igjen av lokalbefolkningen.

Fra Portomarín vil denne ruten følge en asfaltert vei gjennom flere galisiske landsbyer, som vokste opp rundt den jakobinske pilegrimsruten og mange små elver og bekker gir vann til disse lokalsamfunnene. Vi stiger gradvis opp for å ende opp med en storslagen utsikt over de vakre og magiske galisiske landskapene, og gamle stier og veier. Senere går vi slakt nedover igjen gjennom landsbyene Eirexe og Ligonde til byen Palas de Rei, tidligere hjem for den galisiske adelen. Herfra er det bare 70 km igjen til målet vårt: Santiago de Compostela. Når du er i Palas, får du muligheten til å besøke slottet Pambre. Ifølge legenden ble veggene til dette slottet mirakuløst bygget over natten. Palas de Rei har en viktig historisk arv, og arnested for alle kulturer og gamle sivilisasjoner som utgjør Galicias historie.

Vi vil gå langs vakre landlige veier, med flere pilegrimer langs veien. Vi går over middelalderske broer til den livlige byen Melide. I La Coruña, som regnes som det geografiske sentrum av Galicia forbindes den gamle primitive måten å leve på med livet på den franske pilegrimsveien, som også denne delene av vandreturen kalles. Veien her er den første pilegrimsruten som ble initiert av kong Alfonso II for å hedre restene av historien rundt apostelen Jakob. Du må smake på den deilige Pulpo á feira (blekksprut blandet med olivenolje og paprika), en av de mest kjente rettene i Spania. Interessant er det også at den beste blekksprutretten i Galicia finnes i innlandet, ikke sant? Du kan selv oppdage hvorfor det er slik mens du nyter denne fantastiske retten og et glass kald hvitvin …

På denne delene av vår vandring fortsetter vi på grus- og steinstier, og landskapet varierer mellom mellom slakke stigninger og nedstigninger, og passerer gjennom jordbrukslandskapet ved Arzúa, som vi kommer til etter å ha krysset den vakre elven Iso, en av de mest spesielle stedene på veien. Arzúa er kjent som «ostens land», med den delikate og myke osten som produseres her.

Du forlater nok ikke Arzúa uten å gi den delikate ost Arzúa-Ulloa en mulighet til å blande seg med dine smaksløker! Santiago de Arzúa er så rik på kultur og landskap at det førte til at de ble tildelt en plass på UNESCOs verdensarv liste i 2015. Grønne åser og eiketrær rundt små landsbyer vil være ditt reisefølge til den neste byen byen Rúa. Her er det en sjarmerende liten kirke, Santa Irene. Det er også en gammel helbredende kilde her og om du drikker av vannet som strømmer fra den skal man holde seg ung for alltid!! Det er jammen noe å prøve!

Målstreken er allerede veldig nær. I denne siste fasen intensiveres pilegrimsfølelsen fordi vi Nærmer oss triumferende dørene til katedralen i Santiago de Compostela og tankene går til hva vi vil oppleve der. Vi får etter hvert den første utsikten til mer urbane landskaper i utkanten av Santiago. Den siste etappen tar deg, etter en kort stigning, til Monte do Gozo (enklet oversatt som «Gledens høyde»), et høydedrag 380 meter over havet. Navnet kommer fra det øyeblikket av lykke pilegrimene føler når de langt her borte fra ser katedraltårnene for første gang, og vi øyner målet for reisen . Akkurat her finner du også en fantastisk utsikt over byen. Du er nå bare 4 km fra Compostela. Siste delene av vandringen går igjennom de vakre brostensbelagte gatene i gamlebyen. I Santiago kan vi besøke den berømte Plaza de Abastos hvor vi kan smake ren galisisk mat. Men først og fremst er vi her for å gå inn i katedralen for pilegrimsmessen og nyter kvelden i denne helt spesielle byen som syder av pilegrimer

Vi sier farvel til Santiago de Compostela og dens utallige skatter og setter kursen sørover mot Portugal. Vårt første stopp er den vakre byen Porto, som også er et verdensarvsted. I Porto får vi muligheten til å gå med guiden på en byvandring gjennom trange gater fulle av historie og følelser av nostalgi. Steg for steg går vi forbi gamle herskapshus og gjennom trange gater. Du kommer til Ribeira-distriktet, ved foten av de fargerike husene og Luis I-broen, designet av av Eiffels partnernere. Her kan man gå ut og nyte en typisk portugisisk lunsj med en god portvin. Om ettermiddagen reiser vi videre til Lisboa, hovedstaden i Portugal og en kosmopolitisk by med en lang tradisjon og historie

Frokost på hotellet og formiddagen kan brukes til en spasertur i byen.
Flyavgang kl. 15:25 med KLM via Amsterdam før vi flyr rett til Trondheim med ankomst kl. 2250. Hjemkomst til andre byer hvor KLM fly blir også sent på kvelden.

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se reiseinformasjon/vilkår

Pris fra Trondheim kr 25.450,- pr. person i dobbeltrom.
Fra andre byer: Pris på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom: kr 4.800,-.

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum kr 4.000,- per person betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 15. februar 2022.
• Overnatting i dobbeltrom på gode turistklasse hoteller.
• Transfer flyplasshotell t/r samt all annen transport i henhold til programmet.
• Måltider i henhold til programmet.
• Sightseeingprogram som beskrevet i programmet.
• Inngangsbilletter i henhold til programmet.
• Praktisk reiseinformasjon.
• Lokale guider og reiseleder fra SmartReiser følger med på hele turen.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring.
• Kombinert reiseforsikring.
• Enkeltromstillegg.
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller.
• Evt. krav om PCR Covid-19 test (per i dag er det ikke krav)

Avbestillingsregler:
• Frem til 24.08.2023 refunderes depositum minus kr.1.500,-.
• 25.08. – 08.09.refunderes ikke depositum.
• 09.09. og frem til avreise, ingen refusjon

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser: Arve Mork

Husk gyldig pass!
Du vil få beskjed fra reisebyrået senere om det på avreisetidspunktet skulle være krav om å ta med koronapass eller annen dokumentasjon.

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer samt tilpasninger iht. gjeldende regler og restriksjoner rundt Covid-19. Forøvrig henvises til våre generelle reisebetingelser som finnes på våre nettsider www.smartreiser.no. Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger. Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.