Dagsprogram

Ca. kl. 1400 har vi avgang fra Trondheim og kl. 1635 reiser vi videre av gårde fra Oslo, med Qatar Airways behagelige fly, mot Hong Kong. Gode tilslutningsmuligheter fra andre SAS destinasjoner i Norge.
Underveis bytter vi fly i Doha i Qatar før vi flyr videre til Hong Kong.

Kl. 1605 ankomst Hong Kong med transfer til YMCA Salisbury hotel som har perfekt beliggenhet helt nede ved Hong Kong stredet. Hotellet ligger svært godt til nært Hong Kong Park, kveldsmarked, «Symphony of lights» showet ved havna mm. Hong Kong er en veldig lett by å bevege seg rundt omkring i, og de aller fleste snakker engelsk. Middag på egen hånd, f.eks. på hotellet. www.ymcahk.org.hk

Vi starter med en stor, god frokost på hotellet. Om morgenen er det interessant å gå opp i Hong Kong park og se folket som driver med all slags gymnastikk der. Tai Chi er nok det mest spennende å bivåne.

Vi reiser med en av de legendariske Star ferries over Hong Kong sundet mellom Kowloon og Hong Kong Island. Senere blir vi hentet med buss og vi drar i dag på tur på Hong Kong-øya. Vi tar tannhjulsbanen opp til utsiktspunktet Victoria Peak. Her får vi en mektig utsikt over skyskraperne og byen. Man kan bli målløs av mindre! Vi stopper også i Stanley, som har blitt et populært utfluktsmål i byen. Her har de fortsatt det lille, berømte markedet hvor man tilbyr blant annet klær til «prutepriser».

Ca. kl. 1415 er vi tilbake på flyplassen. Flyavgang kl 1655. Vi setter oss godt til rette i Fiji Airways komfortable Airbus maskin og flyr så sør-østover. Etter et godt måltid bord blir det fort kveld og natt.

Etter ca. 10 timer i luften lander vi kl. 0700 (lokal tid) på flyplassen ved Nadi på Fiji. Her gjør vi unna formalitetene så fort vi kan og kjører inn mot Nadi som er den nest største byen på øya. Vi merker snart at vi er kommet til tropene og det er grønt og frodig over alt. Etter å ha fått oppleve litt av byen skal vi starte på turen rundt hovedøya Viti Levu. De neste tre dagene kommer vi ut på landet og kommer tett på hvordan fijianerne lever og bor. Vi kjører i dag på sørsiden av øya på Queens Highway til Pacific Harbour. Landskapet skifter mellom jordbruksområder og regn- skog. Turen tar ca. 3 timer. Vi kommer frem ved lunchtider og bruker resten av dagen til avslapping og bading.

Rett ved her vi bor finner vi «The Arts Village», et av Fijis mest spesielle steder, som nok best kan sammenlignes med et stort utendørs museum. Her finner vi Fijikulturen levende og sterk. Besøkende får til anledning til å se lokalt håndverk og lære om lokalbefolkningens kunst og skikker. Vi får overvære et kulturelt show med både krigsdans og såkalt «fire walking. Neste stopp blir hovedstaden Suva for sightseeing og besøk ved Fiji-museet for å se litt mer på øyenes unike kultur og lange historie. Videre kjører vi nå på «Solkysten» og besøker den lokale fijianske landsbyen i Tailevu, hvor vi får en flott møte med landbyhøvdingen og glade voksne og barn. Vi spiser et godt måltid sammen med dem. Sent på ettermiddagen kommer vi frem til vårt neste bosted, Volivoli Beach Resort. (www.volivoli.com/).
Et nydelig resort hotell i tropiske omgivelser ved sjøen. Her slapper vi godt av!

Herlig avslappende dag på Volivoli Beach Resort.

I dag fortsetter på Kings Highway tilbake mot Nadi hvor vi kjører gjennom små landsbyer, sukkerørsmarker og forbi den største havnebyen på øya, Laotoka. Da er ringen sluttet og vi har vært rundt hele hovedøya.

Ut på dagen kjører vi ned til Denarau Marina.
Herfra vil m/s Fiji Princess være vårt hjem de neste dagene på et 5-dager/4-netters cruise mellom Yasawa-øyene. Hver morgen våkner vi opp til en ny spennende øy og eksotiske opplevelser.
Vi nyter utsikten fra båten, gjør strandhugg, snorkler og bader i korall-laguner og får innblikk i hvordan lokalbefolkningens lever. Ruten er ganske fleksibel, så om det underveis dukker opp noe spennende vi bør se, f.eks. en lokal fest, så seiler de innom. Gode måltider om bord.

Båten er et såkalt «Boutique skip» som tar maksimalt 68 gjester og med god plass om bord. Dette herlige skipet tilbyr eksklusive, luksuriøse omgivelser og komfort. Mannskapet på 28 personer vil sørge for at du nyter godt av den velkjente fijianske gjestfriheten. Hele øvre dekket er soldekk med solsenger.
Mens vi er på båten er alt dette inkludert:
4 netter i utvendige Orchid lugarer (ca. 11kvm) med et lite bad.
Alle utflukter og aktiviteter.
Alle måltider inkl. te/kaffe/juice, samt formiddags- og ettermiddags-tea.
Tradisjonell fijiansk musikk og underholdning om bord.
Snorkel og svømmeføtter kan lånes ved strandhuggene.
Transfer med tender fra skipet til stranden ved stopp underveis.
Alle havneavgifter.
Du finner all informasjon om cruiset på denne linken: www.bluelagooncruises.com/

Vi nyter enda en god frokost ombord før vi kommer inn til Denarau Marina i utkanten av Nadi om morgenen. Her går vi i land etter herlige dager ombord og kjører til flyplassen. Kl. 1330 flyr vi fra Nadi og lander på vakre Samoa etter ca. 2 timer i luften.

Samoa var den første øy nasjonen i Stillehavet som fikk selvstyre fra kolonimaktene.
Ved ankomst til Faleolo flyplass får vi en varm og spesiell velkomst. Det tar så bare en halv times tid å kjøre fra flyplassen til hotellet i landsbyen Lefaga. Her ligger sjarmerende Return to Paradise Resort (http://returntoparadiseresort.com/), hvor vi skal bo 3 netter i vakre omgivelser. Kjøreturen går gjennom flere landsbyer, og på denne tiden av kvelden, hvor det er litt kjøligere, vil de fleste unge samoanere være ute og spille volleyball eller rugby. Samoaner elsker besøkende, så det er ikke uvanlig at vi får vennlige hilsener når vi reiser rundt. Vi får en hjertelig samoansk velkomst ved ankomst til hotellet, sjekker inn og gjør oss klar til middag. Vår lokal vert og kulturveileder, vil rundt middagstid gi oss en orientering rundt ukens program. Velkomstmiddagen blir i en åpen restaurant med utsikt over havet og solnedgangen. Under oppholdet her på Samoa vil Tupu være vår guide. Han er et funn av en guide!

I dag går turen til Manono Island, som ligger utenfor den nordvestlige kysten av hoved øya Upolu. Kjøreturen til havna går gjennom de sørlige områdene hvor morgenlyset er spesielt vakkert. Her krysser vi elver og ser høye mangrove skoger, grønne fjell før utsikten til Samatau og Falelatai kommer til syne. Mange fotomuligheter dukker opp og vi stopper gjerne for å få tatt de gode bildene.

På Manono-uta-kaien ligger de små fargerike lokale alia- båtene og venter på passasjerer. Alle båtene brukes både til fiske, og til å føre passasjerer over sundet mellom Upolu og Manono-øyene. Turen over tar ca. 20-25 minutter.

Ved ankomst på Manono-øya, vil vår lokale vert hilse gruppen velkommen til øya hvor mange sjøfarende krigere kom fra. Her lager de fortsatt mat på tradisjonelt vis ved bruk av «umu», en jordovn laget av røde, glo varme steiner.
Etter å ha fått demonstrert forberedelsen av lunsjen vår, og pakket den ned i stein-ovnen, blir de som ønsker det tatt med på en tur inn på øya og kommer tett på de lokale som bor her. Her er turister et svært sjeldent syn. Vi får treffe mester tattooisten Tufuga Tatau og hvis timingen er perfekt for gruppen, så kan vi bli vitne til en samoansk tatovering på tradisjonell måte, en vakker kunstform som er unikt og har stor betydning for de lokale som bor på øyene.

Etter å ha gått litt rundt og opplevd øya kan det nok smake med litt mat. Da er maten som vi forberedte i morges klar, og vi spiser et herlig måltid, med div kjøtt og grønnsaker, av det som ble lagt i jordovnen. Vi er tilbake til Paradise Resort sent på ettermiddagen og nyter kvelden her under palmene på stranden.

Det er søndag i dag og da står hverdagslivet stille her på øyene og folk går i kirken. Her går man mann av huse for å feire gudstjeneste. Dette må bare oppleves! Vi skal få med oss en flott, sangfylt gudstjeneste i en av landsbykirkene i området. Men glem alt du vet om norsk kirkeliv. Dette er så forskjellig fra det vi kjenner til fra våre breddegrader at du vil ikke tro at det går an. Hvilken glede og sangkraft!

Senere er vi invitert til en lokal familie til lunch. Også en flott opplevelse hvor vi kommer tett innpå folket.

ToSua Trench er vår neste destinasjon, et meget spesielt sted som har blitt kjent for sine unike geologiske formasjoner. Det er et stort hull, som et krater i grunnen med et stort blågrønt basseng fylt av havvann som trenger seg inn gjennom lavaklippene. Vi bruker noe tid her for bading, for de som ønsker det, og vi andre kan nyte utsikten over havet og se det vakre hageanlegget rundt fascinerende klippeformasjoner. Fra ToSua forflytter vi oss til Lalomanu-stranden, Samoas vakreste og lengste sandstrand, den er helt utrolig vakker. Her tilbringer vi noen avslappende timer på den hvite, vakre sandstranden og i bader i krystallklart, varmt vann.

Sent på ettermiddagen drar vi tilbake til hotellet. Vi anbefaler en tropisk drink mens du ser på solnedgangen. I kveld er avskjedsmiddag på Return to Paradise Resort.

Etter en rolig start på dagen tar vi avskjed med våre venner på Return to Paradise før vi drar videre til vårt neste hjem på den andre store øya, Sawaii. Turen med ferje over til Savaii tar ca.1 time og 15 minutter og på virkelig vakre dager kan delfiner og skilpadder ofte sees på denne turen.

Vi ankommer fergestedet Salelologa tidlig på ettermiddagen og ønskes velkommen til Savaii. Vi har kanskje rukket å bli sultne igjen så vi stopper for lunsj på bryggekanten ved Lusias Lagune hotel, et nydelig sted hvor vi ser masser av tropisk fisk fra kaia der vi spiser. Etter lunsj går turen til landsbyen Palauli, hvor vi får en svært interessant demonstrasjon av hvordan tapa-stoff lages av barken fra morbærtreet. Samoanerne bruker fortsatt dette stoffet til seremonielle antrekk. Deretter kjører vi til landsbyen Manase på nordøstkysten og til Stevenson at Manase Resort. www.stevensonsatmanase.com. Dette blir vårt bosted de neste dagene.

Vi bor rett utenfor Manase, landsbyen dit Erik Damman fra «Fremtiden i våre hender» tok med seg familien og bodde i to perioder. De ville vekk fra alt det hesblesende livet i den vestlige verden og oppleve å leve enkelt og mer i pakt med naturen. Høvding sønnen Taito har fått seg norsk kone gjennom disse besøkene av Damman familien!

Det blir igjen en rolig start på dagen før guiden vår samler gruppen rundt bassengområdet for å fortelle litt om kulturturen på denne øya. I dag gjelder det spesielt Ava-seremonien, en seremoni som enda holdes i hevd av det samoanske folk og er en viktig del av deres liv. Vi blir fortalt nøye om hvordan vi skal drikke ava og seremonien rundt det, hva vi skal si før vi drikker og hvordan vi kan vise respekt for kulturen ved å smake på denne lokale drikken.
Ved slike besøk får hver gjest utdelt en lavalava eller sarong som man knyter rundt seg for å vise respekt for høvdingen og folket vi skal møte.

Etter denne introduksjonen er vi invitert til en nærliggende landsby og får være med på en slik seremoni selv. Dette er en utrolig og spesiell opplevelse med mye sang, dans og glede. Etter seremonien og utveksling av gaver går vi videre opp til den lokale barneskolen der gruppen vil bli hilst hjertelig velkommen av lærerne og elever.
Vi får gå rundt og oppleve skolen. Disse barna kan virkelig synge og de stiller opp for oss og gir oss en sang opplevelse vi aldri har hatt før, det kan vi garantere!

Vi tar avskjed med våre nye venner og kjører til stranden ved Puapua for en svømmetur og padletur i den blågrønne lagunen. Piknik på stranden.

Vi stopper også ved Saleaula Lavafields og lytter til de vakre historiene om mot og utholdenhet som Saleaula-kvinnene forteller om. Landskapet her er vanskelig å dyrke, men de har allikevel fått veldig mye ut av det karrie jordsmonnet som er her.

Etter en svært innholdsrik dag drar vi tilbake til hotellet for en rolig kveld.

I dag tar vi 10 ferjen tilbake til Upulu og ankommer Mulifanua Wharf på Sawaii kl 11.15.
Herfra er det kort vei til Apia, den lille, sjarmerende hovedstaden på Samoa.
Her i Apia spiser vi en utsøkt lunch i stilige omgivelser på Sheraton Aggie Grey’s Hotel.

Senere stopper vi ved en kakaoplantasje og får førstehånds informasjon om arbeidet på Sunshine Farm, om hvordan de velger ut de fineste kakaobønnene for førsteklasses sjokolade. Etter denne trivelige runden sjekker vi inn på det nye, lekre Taumeasina Resort (http://taumeasinasamoa.com/).

I dag er en hel dag satt av til hvile og avslapping. Men du har mange alternativer; shopping i byen, ta det rolig ved bassenget, eller bare gå å utforske og fotografere. Hotellet har kajakker til utlåns.
Du kan også besøke det spennende markedet og den store, vakre katedralen bygget av samoanske kunstnere.

Tidlig på kvelden forlater vi hotellet for en kort kjøretur til et av de mest populære polynesiske showene på øya. Her spiser vi middag mens vi opplever vakker, fengende «Hawaii»-musikk, grasiøs dans, ispedd tøff flammeakrobatikk.

Fridag.
Utpå ettermiddagen inviteres alle som vil med til å oppleve padling i en samoansk outriggerkano, som en hyggelig avslutning på en uke full av helt spesielle samoaopplevelser. Vår vert Zita er Samoisk mester i padling med outriggerkano.

Tidlig om morgenen forlater vi hotellet og kjører til flyplassen og går om bord i flyet som i første omgang tar oss tilbake til Fiji for flybytte og så videre til Singapore. Flyavgang ca. kl. 0730. Ankomst Singapore 1800 lokal tid. Overnatting 2 netter i Singapore. Singapore med transfer til Swissotel Merchant Court. (http://www.swissotel.com/hotels/singapore-merchant-court/) Hotellet er i topp klasse og ligger perfekt til ved det livlige kveldsområdet ved Singapore River.
Her det både mange spisesteder, fin gangvei langs elva og kort vei til shopping og attraksjoner.

Om kvelden tar vi det helt med ro, eller du kan f.eks. ta en fin båttur på elva og ut i havnebassenget ved Marina Sands hotellet for å se på et spektakulært opplyst Singapore.

Vi starter med en stor, god frokost på hotellet.

Om du ikke har vært i Singapore før så vil vi anbefale ut du bestiller deg en halvdags by sightseeing i hotell resepsjonen. Da får du også med den Chinatown og den flotte botaniske hagen.

Singapore er en spennende storby men mange spesielle attraksjoner. Det siste er det flotte parkanlegget «Garden by the Bay» med de to enorme glasskupplene som rommer Flower Garden og Cloud Forest. Reiselederen tar gjerne turen dit så da spleiser vi på taxi og kjøper inngangsbillett på stedet.
Kanskje er det noen som ønsker å ta seg en «Singapore Sling» i historiske omgivelser i Long Bar på legendariske Raffles Hotel?
Eller kanskje du rett og slett vi ta en rolig formiddag på en solseng ved bassenget i den store, tropiske hagen på hotellet. Reiselederen har mange gode forslag til utnyttelse av dagen.

Fridag i Singapore.
Rundt kl. 1800 blir vi kjørt til flyplassen. Flyavgang kl 2100. Vi setter oss godt til rette i Qatar Airways komfortable Airbus maskin og flyr så vestover. Etter et godt måltid bord blir det blir fort kveld og natt. Vi skifter fly i Doha og er tilbake i Oslo neste morgen.

Ankomst Oslo ca. kl. 0630 med gode videre reise muligheter innen Norge.
Bla ankomst Trondheim ca. kl. 1000.

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

Prisantydning fra Oslo ca. kr 73.900,- pr. person i dobbeltrom.
Fra Trondheim kr 74.800,- pr person i dobbeltrom

Pris fra andre byer i Sør-Norge hvor SAS flyr vil normalt ligge på samme pris som Trondheim. Tidlig bestilling er viktig. Tillegg fra Nord-Norge vil variere. Be om tilbud.

Tillegg for enkeltrom: ca. kr 21.800,-

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum kr 8.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Pga svært strenge betalingsregler fra leverandørene på denne reisen, vil restbeløpet bli utfakturert ca. 10 uker før avreise med forfall ca. 9 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 01.12.2018.
• Overnatting i dobbeltrom på gode hoteller.
• Transfer flyplass-hotell t/r samt all transport iht programmet
• Måltider i henhold til programmet
• Sightseeing som beskrevet i programmet
• Inngangsbilletter i henhold til programmet
• Praktisk reiseinformasjon
• Reiseleder fra SmartReiser følger med på hele turen.
• Lokale engelsktalende guider på destinasjonene.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromstillegg
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller
• Evt flyreise på business klasse.

Avbestillingsregler:
Ved avbestilling
frem til 06.08. er depositum er tapt.
07.08.-24.08. 75% av turprisen refunderes.
25.08.-07.09. 50% av turprisen refunderes.
Fra 08.09. er det ingen refusjon.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,
ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser:
Arve Mork

Husk gyldig pass!

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet