Dagsprogram

Avreise om morgenen fra Trondheim og andre byer i Sør-Norge med fly til Pula helt syd på Istria-halvøya i Kroatia.

Etter en god frokost starter vi i dag kjøreturen nordover. Vårt første stopp på veien blir de kjente Postojnagrottene, som er et av de største grottesystemene i Europa. Her er det mer enn fem kilometer med imponerende underjordiske haller og tunneler som er flott belyst. Det er nesten magisk å komme inn og oppleve dette. Man har i de senere år lagt skinner inn, og man kjører i dag med et elektrisk tog inn i grottene. Her inne går vi rundt til fots. Å besøke grottene er et eventyr i form av både de spektakulære flerfargede dryppsteinsdannelsene, men også på grunn av de svært spesielle amfibiene; Olmen. Disse blinde salamanderne har grotten som sitt naturlige hjem og kalles lokalt for menneskefisken (proteus). De er helt spesielle og man kommer til å tenke på boken til Jules Verne – Reisen til Jordens indre – når man ser disse.
Etter besøket fortsetter vi videre nordover gjennom Slovenia til vi senere om ettermiddagen kommer frem til hovedstaden Ljubljana. Dette er ikke noen storby, men mer en trivelig provinshovedstad med ca. 280.000 innbyggere.

Etter frokost skal vi ut og se litt på denne kanskje litt, for de fleste, ukjente byen. For to tusen år siden lå den romerske byen Emona på samme sted som Slovenias hovedstad ligger i dag. Jubileet ble behørig feiret i 2014, men enda så lite vi hører om Ljubljana har byen faktisk vært et sentralt knutepunkt i denne delen av Europa lenge før romerne kom. Ljubljana har en lang historie på grunn av sin beliggenhet som en strategisk handelspartner mellom Baltikum og Middelhavet, og byens historie går derfor hele 7000 år tilbake i tid. Fra å være bosatt av både keltere og romere, ble byen stadig underlagt nye herskere i Middelalderen, for så å være under Habsburgerriket fra begynnelsen av 1300-tallet fram til etter 1. verdenskrig i 1918. Elva Ljubljanica renner som en livsnerve gjennom det historiske sentrum av byen, og takket være byarkitekten Plečnik finner vi mange trivelige restauranter langs elvebredden. Etter sightseeing kjører vi videre nordover gjennom Slovenia og Østerrike til vi kommer frem til idylliske Millstatt ved Millstätter See.

Her i vakre Millstatt, får vi to hele dager (3 netter) og bor på Hotel Kaiser Franz Josef, som har gode rom og en hage med oppvarmet svømmebasseng og solsenger. Hotellet er gammelt og ærverdig, ja faktisk helt tilbake fra 1880. Men heldigvis har de klart å beholde den gamle ærverdige stilen gjennom utallige restaureringer. Her ved Millstättersee er det mange muligheter for den aktive. Det viktigste er kanskje fjellturer og båtturer på den vakre sjøen. Reiselederen har forslag til hva vi kan gjøre sammen under oppholdet.

Etter noen timer gjennom vakker Østerrisk natur med mange inntrykk kommer vi fram til den vakre og kjente musikkbyen Salzburg. Sentrum av byen er sjarmerende med trange gater og smug så her kan vi ikke kjøre rundt med buss. Derfor går vi en interessant sightseeingrunde med lokalguide i den gamle delen av byen, og ser bl.a. Festspiel-haus og huset der vidunderbarnet Mozart vokste opp. På en fjellknaus over byen ruver den store borgen Hochensalzburg. Det var også i omgivelsene rundt Salzburg at filmen «Sound of Music» ble spilt inn. På veien videre setter vi av tid til besøk ved Kehlsteinhaus eller «Ørneredet» som det også er kalt. Dette var Hitlers storslagne «tehus» og har en fantastisk utsikt over fjellene og landskapet i Obersalzberg. Om kvelden kommer vi frem til Kufstein ved grensen til Tyskland, hvor vi spiser middag og tilbringer natten.

Etter frokost kjører vi de få milene videre frem til Oberammergau. I dag er den store dagen kommet hvor vi skal få oppleve Pasjonsspillet i Oberammergau. Spillet begynner kl. 14:30 og er delt opp i to akter med en middagspause i mellom. Total spilletid er ca. 5 timer. Etter denne flotte opplevelsen er vi tilbake på vårt hotell sent om kvelden.

Etter frokost tar vi det litt med ro før vi starter hjemreisen. Ved 12-tiden kommer
bussen som skal ta oss til München for flyet hjem. Flyavgang fra München
blir ut på ettermiddagen med ankomst til våre flyplasser i Norge sent på kvelden.

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For pris og betingelser se Reiseinformasjon/vilkår

Pris fra Trondheim kr 19.900 / Oslo kr 19.400 pr. person i dobbeltrom. Fra andre byer: på forespørsel.

Tillegg for enkeltrom: kr 3.500. OBS Svært begrenset med enkeltrom på denne turen. Under oppholdet i Oberammergau må man regne med å dele rom.

Prisen er beregnet ved minimum 40 betalende deltakere.

Smartreiser kommer tilbake med frister for innbetaling av depositum og andre frister.
(Fakturaer sendes ut fra reisebyrået).

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. estimerte skatter og avgifter pr. 01.12.2018.
• Overnatting i dobbeltrom som beskrevet i programmet.
• Transfer flyplass-hotell t/r samt all annen transport iht programmet.
• Måltider i henhold til programmet.
• Sightseeing som beskrevet i programmet.
• Inngangsbilletter i henhold til programmet.
• Pasjonsspillbillett 24.5.
• Norske reiseledere følger med på hele turen.

Ikke inkludert i reisens grunnpris:
• Enkeltromstillegg
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Enkeltromstillegg
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller

Avbestillingsregler:
Vi kommer tilbake med avbestillingsbetingelser når turen er helt avklart.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,
ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseledere fra SmartReiser:
Egil Brende og Jens Axel Weisser

Husk gyldig pass!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.