Dagsprogram

Avreise fra Trondheim og andre byer i Sør-Norge med fly til Zürich. Etter ankomst til flyplassen i Zürich blir vi hentet med buss og kjører sør-vest over inn i hjertet av dette vakre fjellandet. Vi skal bo 3 netter på Hotel Sherpa Alpine Inn i trivelige Meiringen. Etter innsjekking serveres middag.

I byen finner vi bl.a. klatre-, og tennissenter, svømmebasseng og stasjonene for gondolheisene som går Meiringen-Hasliberg, Aareschlucht og Reichenbachfälle. Her blir det god tid til å gå vandreturer i storslått natur i løpet av de to hele dagene vi blir her. Sherlock Holmes- og Haslimuseum ligger i umiddelbar nærhet til hotellet. Reise-lederen har forslag til hva vi kan gjøre sammen under oppholdet.

Vi stresser ikke på denne turen, så avreisen blir ca. kl. 10:00. Dagens transportetappe er ganske kort, men interessant.

Frokost før vi setter oss på det berømte alpetoget ”Glacier Express” som helt fra 1930 har fraktet turister og lokale på strekningen St. Moritz til Zermatt (eller v.v), over Oberalpasset som ligger på ca. 2000 moh. På strekningen mellom Zermatt og St. Moritz går toget over 291 broer og passerer gjennom 91 tunneller. Vi blir i dag med på strekningen fra Brig til Filisur og får en flott dag med utsikt mot mektig alpenatur rett fra panoramavinduene i toget. Avreisen er kl. 0920 og vi ankommer Filisur om ettermiddagen i 15-tiden. Herfra går turen videre med buss inn i det spennende lilleputt-landet Liechtenstein med hovedstaden Vaduz. Her gjør vi et opphold med en interessant sightseeing.

Dette er en rik liten velregulert by med bare noen få tusen innbyggere. Fyrstens slott ruver majestetisk over byen, og hele det lille landet ligger omkranset av vakker natur med Rhinen som grense mot Sveits. Mange kjente bedrifter, som f.eks. smykke-fabrikken Swarowski og verktøygiganten Hilti, har store anlegg i Liechtenstein. Hver dag pendler flere tusen arbeidere inn fra nabolandene for å jobbe her. Fra tidligere er vel Liechtenstein kanskje mest kjent blant frimerkesamlere. Vi reiser videre til dagens endestasjon, Bregenz i Østerrike ved den berømte Bodensjøen. Her faller vi til ro etter en begivenhetsrik dag. Vi overnatter på ”Messmer Hotel Am Kornmarkt”, perfekt beliggende i sentrum ved byens gågate. Her skal vi bo i 3 netter. www.hotel-messmer.at

Frokost på hotellet. I dag har vi hele dagen til egen disposisjon. Vi kan spasere rundt i byen, handle eller ta en spasertur langs strandpromenaden. Bodensjøen er en av Mellom-Europas største innsjøer, og både Tyskland, Sveits og Østerrike grenser til denne vakre innsjøen. På egen hånd kan vi også ta båtturer, bl.a. til idylliske Lindau.
Fra sentrum av byen går det også her en gondolheis opp i høyden, hvor vi finner mange fine turmuligheter. Reiselederen blir gjerne med!

Etter en god frokost drar vi på tur med buss til den kjente blomsterøya Mainau. Øya ligger like utenfor byen Konstanz. Bussen parkerer på landsiden, men det er en bro over til øya så man slipper å ta båt. For de som er dårlige til beins fins det transfer-busser hvor man betaler noen få Euro for å være med. Ellers er det en fin spasertur på ca. 15 minutter inn til parken. På Mainau har vi god tid til å spasere rundt og nyte både kjente og alle slags ukjente tropiske vekster. I september er rosene og dahliene på sitt beste, og noen av trærne begynner å se høstfargene.

Etter noen timer her på Mainau tar vi en av fergene tilbake til Bregenz. Dette er en flott tur østover på Bodensjøen, hvor båten stopper innom flere av de små pittoreske byene. Er været fint så kan vi sitte på soldekket og nyte ettermiddagen.

I dag drar vi videre gjennom Bayern østover mot regionens sørligste fjellområde ved Schwangau. Her får vi en omvisning på det vakre slottet Neuschwanstein, som ble bygd av kong Ludwig II av Bayern, også kalt ”eventyrkongen”. Neuschwanstein er det mest berømte av slottene Ludwig II lot bygge, og er et av de fremste eksemplene på 1800-tallets romantiske byggestil i Tyskland. Slottet er også forbilde bl.a. for slottene i Walt Disneys eventyrfilmer. Etter dette besøket drar vi til en av de trivelige småbyene i nærheten av Oberammergau. Her får vi tildelt hotell som vi har som base for vårt opphold under pasjonsspillet. Vi bor to netter her. Middag på hotellet.

I dag er den store dagen kommet for Pasjonsspillet i Oberammergau, som fremføres hvert 10. år. Spillet gjennomføres om ettermiddagen og utover kvelden, bare avbrutt av en pause for middag. Etter denne flotte opplevelsen er vi tilbake på vårt hotell sent om kvelden.

Etter frokost har vi formiddagen fri til egen disposisjon i Salzburg. Ved 12-tiden kommer bussen som skal ta oss til München for flyet hjem. Flyavgang fra Munchen sent om ettermiddagen med ankomst til våre flyplasser i Norge sent på kvelden.

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For pris og betingelser se Reiseinformasjon/vilkår

Pris fra Trondheim kr 26.500 / Oslo kr 25.900 pr. person i dobbeltrom.

Fra andre byer: på forespørsel.

Tillegg for enkeltrom: kr 4.600.
OBS Svært begrenset med enkeltrom. Under oppholdet i Oberammergau må man regne med å dele rom.

Prisen er beregnet ved minimum 40 betalende deltakere.

Smartreiser kommer tilbake med frister for depositum og andre frister.
(fakturaer sendes ut fra reisebyrået).

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. estimerte skatter og avgifter pr. 01.12.2018.
• Overnatting i dobbeltrom som beskrevet i programmet.
• Transfer flyplass-hotell t/r samt all annen transport iht programmet.
• Måltider i henhold til programmet.
• Sightseeing som beskrevet i programmet.
• Inngangsbilletter i henhold til programmet.
• Pasjonsspillbillett 15.9.
• Norske reiseledere følger med på hele turen.

Ikke inkludert i prisen:
• Enkeltromstillegg
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Enkeltromstillegg
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller

Avbestillingsregler:
Avbestillingsregler vil bli oppdatert når turen er mer avklart.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser:
Egil Brende og Arve Mork

Husk gyldig pass!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.
Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris