Dagsprogram

Reiseleder møter gruppen på Værnes i god tid før flyavgang.

Fly KLM, Trondheim – Amsterdam, 06:00-08:15
Fly KLM, Amsterdam – Houston, 09:50-13:10

Ved ankomst Texas og George Bush International Airport blir vi møtt av guide og buss-sjåfør. Vi starter like godt med en rundtur med buss for å gjøre oss kjent i byen. Vi ser den imponerende Houston Skyline med sine glassfasader fra Sesquicentennal park, og kjører gjennom byen mens vi hører historier om byen og den stolte musikktradisjonen. Listen over artister og band som kaller byen sitt hjem er lang. Vi nevner ZZ top, Lyle Lovett, Beyonce og Kenny Rogers. I Houston finner vi et vell av musikksjangre, helt fra Rock’n’Roll via Blues, Country, Rap og til og med klassisk musikk. Rundturen ender på hotellet hvor det blir mulig å slappe av litt etter reisen før vi samles til velkomstmiddag om kvelden.

I dag blir det formiddagsutflukt til noen av de mest innflytelsesrike nabolagene som har fostret noen av verdens mest anerkjente musikere. Noen av dem er også på topp 10 over landets mest kostbare å steder bosette seg. Formiddagens runde ender på berømte Armadillo Palace som er en ekte «Texas Dance Hall» hvor vi spiser lunsj, hører på litt musikk og kanskje tar del i linedance på scenen! Etterpå er man fri til egne streiftog og aktiviteter. Middag på egen hånd i dag.

Vi sier farvel til storbyen og vender nesen mot Louisiana. I ren kjøretid tar turen til New Orleans i overkant av 5 timer, men vi tar oss naturligvis tid til å stoppe underveis og trekke inn luften fra Mexicogulfen. Vi stopper et sted og spiser lunsj (ikke inkludert) og ellers etter behov og hvis vi ser noe interessant. Vel framme i fantastiske New Orleans sjekker vi inn på vårt hotell i kort gangavstand til berømte Bourbon Street og French Quarter. Hele byen sitrer av spenning før morgendagens start på French Quarter Festival. I flere dager syder området rundt French Quarter og Mississippis bredder av liv og musikk. Fri tid til å utforske området og spise middag hvor en ønsker.

Om morgenen blir det en rusletur på ca. 2 timer i byen med vår lokale guide. Vi hører om den fascinerende historien om musikken som byen er så kjent for. Små minikonserter har allerede begynt å dukke opp på gatehjørnene når åpningsparaden kommer til Jackson Square foran den velkjente kirken. Resten av dagen nytes etter eget tempo og ønske når byen for alvor våkner til liv.

I dag blir det en utflukt ut på landsbygda i Louisiana. I løpet av dagen skal vi avlegge den historiske sørstatsplantasjen Oak Alley et besøk. Denne plantasjen er oppkalt etter dens særtrekk – en 240 meter lang allé med dobbel rad av eiketrær plantet i det 18. århundre. Inne i bygningen blir vi vist rundt av en guide kledd i datidens klesdrakt. Vi spiser en enkel lunsj på området. Etter besøket på Oak Alley fortsetter vi til sumpområdene for en nydelig båttur på stille vann. Her vil vi garantert kunne oppleve alligatorer som plutselig kommer svømmende opp på siden av båten. Etter dette kjører vi tilbake til New Orleans og nyter ettermiddagen og kvelden på French Quarter-festivalen. Middag på egen hånd

Dagen nytes på egenhånd i New Orleans, med den fantastiske stemningen og den gode musikken som treffer alle rett i hjertet. Vi koser oss med live jazzmusikk i tradisjonell stil og mange andre musikksjangre fra alle artistene fra de mange scenene i byen.

Vi sjekker ut om morgenen og møter vår buss-sjåfør for å starte reisen nordover mot Tennessee og Memphis. Vi stopper underveis for en lunsj (ikke inkludert). Turen går effektivt på brede veier og vi ankommer Memphis om ettermiddagen. Vi sjekker inn på Comfort Inn Memphis Downtown Hotel som er et enkelt og greit hotell som ligger rett ved hovedgaten i sentrum. Etter litt tid til egen disposisjon går vi i samlet tropp til den historiske gaten Beale Street som er bluesgaten framfor noen. Her finnes blant annet B.B. Kings egen restaurant og mange små klubber og restauranter med live bluesmusikk. Vi spiser middag på en av dem.

Frokost før vi blir hentet og tatt med litt utenfor sentrum til Elvis Presleys verden i berømte Graceland. Her kommer vi tett på de tingene Elvis elsket og får innblikk i deler av livet hans her. Vi hører ham synge, og vi får se hans biler og fly blant mange andre gjenstander. Vi spiser dagens lunsj her i Graceland (ikke inkludert). Ferden går deretter inn til sentrum, hvor vi får en sightseeing i byen. Vi passerer stedene hvor både Elvis, storheter som Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, Roy Orbison startet sine platekarrierer. Sentralt ligger også tidligere Lorraine Motel hvor Martin Luther King ble skutt en aprildag i 1968. I dag er motellet en del av et større museumsområde. Middag på egen hånd i kveld

Etter frokost reiser vi videre til en ny musikkby – countrymusikkens hovedstad, Nashville. Vi stopper også for lunsj underveis (ikke inkludert). Vi kommer til Nashville ganske tidlig om ettermiddagen og sjekker inn på vårt Wyndham Hillside Crossing litt utenfor sentrum. Det blir tid til at alle kan få spist litt middag før det blir stor forestilling på berømte Grand Ole Opry som ligger i Music Valley en liten busstur unna.

I dag blir det utflukt rundt om i sentrale Nashville. Byen er kjent både fra den amerikanske borgerkrigen, der den ble erobret av nordstatsstyrkene i det berømte ”slaget ved Nashville” i 1864, og ikke minst fra sin posisjon som countrymusikkens høyborg i USA. Vi skal selvfølgelig besøke Country Music Hall of Fame, hvor vi gjennom gjenstander, fotografier og originale opptak får oppleve livet og stemmene til mange store artister som Hank Williams, Jim Reeves, Ernest Tubb og mange flere. Turen omfatter også besøk til Studio B hvor Elvis blant annet spilte inn «Are you lonesome tonight». Etter dagens formiddagsprogram blir det fri ettermiddag i Nashville sentrum. Vi møtes om kvelden og spiser turens siste middag på en av restaurantene nær «Honky Tonk Street» som den nedre delen av hovedgaten Broadway kalles. På egen hånd tilbake til hotellet.

Etter en rolig formiddag blir vi hentet og kjørt ut til flyplassen for å starte på hjemreisen.

Fly Delta Airlines, Nashville – Atlanta, 17:41-19:50
Fly KLM, Atlanta – Amsterdam, 22:30-12:55+1

Fly KLM, Amsterdam – Trondheim, 14:20-16:30

Det tas forbehold om uforutsette endringer på program og oppgitte reisetider. For priser og øvrige betingelser se Reiseinformasjon/vilkår

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.

Pris fra Trondheim kr 42.700,- pr. person i dobbeltrom.
Fra andre byer: Pris på forespørsel.

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum kr 7.500,- per person betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået).
Restbeløpet blir fakturert med forfall 10 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 25. okt 2022.
• Overnatting i dobbeltrom på nevnte hoteller
• Transfer flyplass-hotell t/r samt all annen transport i henhold til programmet.
• Måltider i henhold til programmet.
• Sightseeingprogram som beskrevet i programmet.
• Inngangsbilletter i henhold til programmet.
• Praktisk reiseinformasjon.
• Lokale engelsktalende guider på programinnslag.
• Reiseleder fra SmartReiser følger med på hele turen.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring.
• Kombinert reiseforsikring.
• Enkeltromstillegg: kr. 11.000,-
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller.
• ESTA – innreisetillatelse til USA
• Programinnslag som ikke er beskrevet

Avbestillingsregler:
• Frem til 15.12.22 refunderes depositum minus kr. 1.500,-.
• 16.12.22 – 30.01.23 refunderes ikke depositum.
• 31.01.2023 og frem til avreise, ingen refusjon

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser: Kenneth Pilskog

Husk gyldig pass!

Per i dag må man være fullvaksinert mot Covid-19 for å reise til USA uten å måtte teste seg på forhånd. Evt. oppdatering vil bli tilsendt nærmere avreise.

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer samt tilpasninger iht. gjeldende regler og restriksjoner rundt Covid-19. Forøvrig henvises til våre generelle reisebetingelser som finnes på våre nettsider www.smartreiser.no. Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger. Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.