Dagsprogram

Vår reiseleder møter gruppen tidlig om morgenen på Værnes.

Fly SAS, Trondheim – Oslo, 06:30-07:30
Fly Lufthansa, Oslo – Frankfurt, 09:50-12:10
Fly Lufthansa, Frankfurt – Malta, 13:45-16:15

Ved ankomst møter vi vår hyggelige guide som skal ta oss med rundt denne uken. Vel framme på hotellet blir det innsjekking, og felles middag om kvelden. Vi bor på gode Preluna Hotel **** sentralt beliggende i bydelen Sliema. Alle har rom med havutsikt.

Etter frokost møtes vi for heldagstur inn til hovedstaden Valletta. Selv om Valletta er en travel by bor det bare ca. 5000 mennesker innenfor murene. I gamlebyen finner vi barokke hus bygd sammen med militære festningsverk. Vi tar plass ved festningen like før klokka tolv for å overvære den daglige kanonsalutten. Her oppe har vi også den beste utsikten over Valletta og havneområdet. Vi rusler rundt i byen og i løpet av dagen besøker vi den imponerende Johanneskatedralen som «huser» flere malerier av Caravaggio med mesterverket «Døperen Johannes Halshugges» som det mest berømte. I Upper Barraka-hagen får vi oppleve salutten fyrt opp av 8 kopier av de gamle engelske kanonene. Denne seremonien er en daglig foreteelse kl. 12:00. Vi får også tid til å besøke MUZA som er Maltas nye kunstmuseum med utstillinger fra Maltas rikholdige historie. Lunsj underveis. Ettermiddag fri til egne streiftog.

Frokost på hotellet. Etter ca. 45 minutters kjøretur nord-vestover kaster vi loss for en halv times fergetur. Vi passerer Comino som er den minste av de maltesiske øyene under overfarten. På andre siden legger vi til i havnebyen Mgarr på den hemmelighetsfulle øya Gozo. Vi blir hentet av våre gozitanske sjåfør som har lang erfaring med å manøvrere store busser i trange gater. Her på Gozo går livet i et rolig og avslappet tempo som det nok har gjort gjennom alle tider. Turen går til utsiktspunktet ved Ramla Bay med sin vakre rødlige sand. Deretter tar vi en pause i Xlendi, en pittoresk fiskerlandsby med en veldig lun havn. Dagens lunsj blir på en av restaurantene i en av de lille buktene. Etterpå får vi nok tid til å besøke en butikk som selger kunsthåndverk, maltesisk mat og oljer samt noe glasskunst.

Vi besøker også det såkalte «innlandshavet» Dwejra hvor de som vil kan betale EUR4 for en liten båttur i grottene her. Dette er væravhengig så denne båtturen er ikke inkludert i prisen og må betales på stedet. Vi skal naturligvis også besøke festningsbyen Victoria som de lokale kaller Rabat. Herfra har vi panoramautsikt utover øya med den enorme Gozokatedralen som ruver godt og kan ses fra de fleste steder på Gozo. Det blir litt tid på egen hånd i Rabat før vi møtes på bussen igjen og drar tilbake til fergeleiet i Mgarr. Tilbake til hotellet sent om ettermiddagen. Middag på egen hånd.

Etter farting fram og tilbake de siste dagene passer det bra med en dag fri for program. Vi bor sentralt langs de små buktene i byen Sliema. For oss kan det kanskje være merkelig å kalle en bydel for en egen by, men sånn er det her. Man kan gå gjennom flere byer under en spasertur på et par kilometer. Her er det gangavstand til butikker, restauranter og mye annet. Det er også kort vei til passasjerbåten som kan ta en over sundet til hovedstaden Valletta.

Etter frokost tar vi plass i bussen for vår siste utflukt for denne gang. På vei til den gamle hovedstaden Mdina besøker vi vakre San Anton Gardens og vandrer i den vakre parken. Mdina er kjent som «Den stille byen» og er full av eksempel på den gamle maltesiske arkitekturen. Etterpå besøker vi vingården Meridiana hvor vi får omvisning og en innføring i maltesisk vinproduksjon. Naturligvis blir det smaksprøver av noen av vinene som blir produsert her. Vi inntar en lett lunsj før vi drar tilbake til hotellet. Fri etter middag før vi om kvelden samles til en god avskjedsmiddag på en av de lokale restaurantene i nærheten av hotellet.

Vi spiser frokost på hotellet før vi drar på besøk til Malteserordenens hovedsete fra 1530 – Vittoriosa. Denne festningsbyen er også kjent som Birgu. Dette er en av de tre større byene rundt det som er kalt «Grand Harbour of Valletta». Vi rusler rundt med vår kunnskapsrike guide som forteller oss historier om fortid og nåtid. Etter byvandringen krysser vi havnebassenget med maltesiske gondoler som kalles Dghajsaer. Dette er lange, slanke farkoster der gondolieren står bak og ror. Vel ankommet Valletta Waterfront blir vi hentet av bussen. De som ønsker kan ta heisen opp til Upper Barraka Gardens og Valletta og evt. ta lokalbussen eller en drosje tilbake til hotellet. Det er også mulig å ta rutebåten fra Valletta til Sliema rett over havnen og gå videre til hotellet. Resten kan bli med tilbake til hotellet med bussen.

Programfri morgen før vi møtes litt før lunsj og drar vi på utflukt til den sjarmerende fiskerlandsbyen Marsaxlokk helt øst på øya. I havna finner vi mange av de tradisjonelle Luzzo-fiskebåtene med sterke blåfarger og Osiris` øye i baugen. Osiris var den egyptiske guden for fruktbarhet og har prydet fiskebåtene her i uminnelige tider. Vi setter av god tid så vi på egen hånd kan besøke det livlige, lokale søndagsmarkedet hvor man sikrer seg ingredienser til en god søndagsmiddag. På markedet omsettes fisk, kjøtt, grønnsaker og frukt med stor entusiasme, og det aller meste er produsert på øya. Vi spiser sjømatlunsj på en av restaurantene i landsbyen. Resten av ettermiddagen er til egen disposisjon for avslapping på hotellet, ved bassengkanten eller streiftog på egen hånd.

Transfer til flyplassen for hjemreise.

Fly Lufthansa, Malta – München, 12:20-14:45
Fly Lufthansa, München – Oslo, 15:40-17:55
Fly SAS, Oslo – Trondheim, 20:15-21:15

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.

Pris fra Trondheim kr 16.960,- pr. person i dobbeltrom.
Fra andre byer: Pris på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom: kr 1.500,-

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum kr 4.000,- per person betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 9 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter per 14. april 2023.
• Overnatting i dobbeltrom på 4 stjerners hotell.
• Transfer flyplass-hotell t/r samt all annen transport i henhold til programmet.
• Måltider i henhold til programmet beskrevet med F for Frokost, L for Lunsj og M for middag.
• Sightseeingprogram som beskrevet i programmet.
• Inngangsbilletter i henhold til programmet.
• Lokale engelsktalende guider og norsk reiseleder fra Smartreiser oversetter ved behov.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring.
• Kombinert reiseforsikring.
• Enkeltromstillegg kr. 1.500,- for hele reisen
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller.
• Programinnslag som ikke er beskrevet

Avbestillingsregler:
• Frem til 1. august 2023 refunderes depositum minus kr.1.500,-.
• 2. august 2023 – 1. september 2023 refunderes ikke depositum.
• 2. september frem til avreise, ingen refusjon

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Husk gyldig pass!
Du vil få beskjed fra reisebyrået senere om det på avreisetidspunktet skulle være krav om å ta med koronapass eller annen dokumentasjon.

Reiseleder fra SmartReiser: Kenneth Pilskog

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. Forøvrig henvises til våre generelle reisebetingelser som finnes på våre nettsider www.smartreiser.no. Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger. Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.