Dagsprogram

Avreise fra Oslo blir ca. kl. 1200 og vi lander i München ca. kl. 1600. Herfra kjører vi inn i Østerrike og frem til Ried som ligger i vakre i Tyrol.
Her sjekker vi inn på hjemme- koselige Hotel Ried. Vi slapper av i behagelige rom og omgivelser. Hotellet har egen velværeavdeling hvor men kan komme i harmoni med seg selv gjennom profesjonell massasje, avslappende bad og beroligende musikk. Nyt vann og varme i mange varianter. Den finske badstuen holder 90°C, eller svett litt mindre i dampbadet med behagelige 45°C. Avslutt gjerne med noen svømmetak i hotellets innendørsbasseng. I vinterhagen kan du nyte et fantastisk panorama av de omkringliggende fjellene. Mens vi bor her har vi halv pensjon, dvs. frokost og middag hver dag.

Etter frokost kjører vi ut på tur og besøker Tyrols hovedstad Innsbruck. Byen har vært vertskap for Vinter-OL to ganger. En gemyttlig lokalguide møter oss og viser oss de viktigste severdighetene i denne sjarmerende byen. Lunsj serveres på en lokal restaurant. Du får også noe fritid i byen før retur til hotellet.

Vi reiser i dag ut til en av de minste byene i Tyrol, Rattenberg. Denne byen har bymurer som dateres helt tilbake til middelalderen. I dag er byen et sentrum for glass- og krystalltilvirkning. Vi besøker utstillingslokalene og kanskje får vi se håndverkere i arbeid, både med maling og gravering av krystall og glass. Vi krysser så Inndalen og kjører opp til den vakre Achensjøen, den største alpeinnsjøen i Tyrol. Mens vi stiger opp til området ved sjøen har vi en fantastisk fin utsikt over Inn- og Zillerdalene som vi kommer fra. De som ønsker det kan bli med på en naturskjønn båttur på innsjøen (ikke inkludert i turprisen). Vi kommer tilbake til vårt hotell sent om ettermiddagen.

Nyt en naturskjønn tur rundt Wilder Kaiser-fjellet og Kitzbühel-alpene. Reisen går via bredden av sjøen ved den vakre byen Walchsee. Vi passerer St. Johann i Tirol, som på 1500 til 1700 tallet slo seg stort opp pga. rike forekomster av sølv og kobber. Dagens hovedstopp blir i den kjente vintersportsbyen Kitzbühel. Her vandrer vi ned brosteinsbelagte gater og tar en tur med hest og vogn. Herfra fortsetter vi langs naturskjønne Brixendalen via Wörgl til Kufstein. Denne middelalderbyen er kjent som «Tyrols perle» og huser en imponerende festning. Her finner vi også Heltenes orgel, det største frittstående orgelet i verden. Etter nok en spennende utfluktsdag vender vi nesen tilbake mot Ried. Om kvelden blir vi med på en tradisjonell «Tyroler Abend» med fengende, herlig musikk og folkedans.

“The hills are alive, with the Sound of Music!” I dag reiser vi via bølgende åser og majestetiske fjell til musikkbyen Salzburg, «Mozarthovedstaden» hvor mye av innspillingen til den filmmusikalen «The Sound of Music» ble gjort. En guidet spasertur i denne magiske og spennende byen vil vise oss noen av mange høydepunkter. Lunsj serveres på en tradisjonell restaurant i Salzburg. Nyt litt fritid i byen for shopping og streiftog på egen hånd. Retur til hotellet etterpå.

I dag reiser vi lenger inn i Zillertal til en større alpeby, Mayrhofen. Herfra tar vi den store gondolheisen opp til fjellet Ahorn på ca. 2000 m.o.h. for virkelig å kunne nyte den gode fjelluften og bruke dagen til å gå på tur på oppmerkede løyper. Her finnes løyper for noen og enhver, både kortere og lengre med forskjellig vanskelighetsgrad.
Utsikten her oppe fra er virkelig flott og vi ser langt nedover Zillertal og opp mot enda høyere fjell enn vi selv er. Ønsker du ikke å gå så kan du sette deg ned og dyppe bena i den lille innsjøen her oppe eller bare slappe av i solen. Vi blir med på en liten oppvisning av falker og spiser en god lunsj her oppe.

Etter frokost reiser vi av sted fra Ried for å komme frem til Oberammergau-regionen i god tid før Pasjonspillet starter kl. 14:30. Første akt spilles frem til kl. 17:00. Da er det en lang pause hvor man går og spiser middag på en anvist restaurant før spillet fortsetter kl. 20:00 og avluttes ca. kl. 22:30. Etterpå drar vi rett til vårt hotell.

Vi nyter turens siste frokost og drar så av gårde mot flyplassen i München.
Tilbakekomst til Oslo sent om ettermiddagen eller tidlig kveld.

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For pris og betingelser se Reiseinformasjon/vilkår

Pris fra Oslo kr 18.950,- pr. person i dobbeltrom.
Fra andre byer: på forespørsel.

Tillegg for enkeltrom: kr 3.500,- OBS Svært begrenset med enkeltrom. Under oppholdet i Oberammergau må man regne med å dele rom.

Prisen er beregnet ved minimum 40 betalende deltakere.

Depositum kr 7.000 betales ved påmelding.
Restbeløpet forfaller 01.08.20.
(Fakturaer sendes ut fra reisebyrået).

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. estimerte skatter og avgifter pr. 01.12.2018.
• Overnatting i dobbeltrom som beskrevet i programmet.
• Transfer flyplass-hotell t/r samt all annen transport iht programmet.
• Måltider i henhold til programmet.
• Sightseeing som beskrevet i programmet.
• Inngangsbilletter i henhold til programmet.
• Pasjonsspillbillett 27.9.
• Norske reiseledere følger med på hele turen.

Ikke inkludert i prisen:
• Enkeltromstillegg
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Enkeltromstillegg
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller

Avbestillingsregler:
• Frem til 10.09.19 refunderes ikke dep. Kr. 4.000
• Frem til 31.07.20 refunderes ikke dep. Kr. 3.000
• Fra 01.08.20 og frem til avreise, ingen refusjon.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser: Carl Philip Weisser og Eli Vatn

Husk gyldig pass!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.
Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.