Dagsprogram

Vår reiseleder møter på Værnes og leverer ut flybilletter før det blir innsjekking.

Fly Norwegian, Trondheim – Oslo, 10:25-11:55
Fly Norwegian, Oslo – Dubrovnik, 13:00-15:20

Vi blir hentes av vår lokale guide og tatt med i buss til hotellet for innsjekking. Turen med buss tar bare ca. 15 min før vi er fremme på Hotel Croatia http://www.hoteli-croatia.hr/. Alle får praktfulle, velutstyrte rom med balkong m/ bord, 2 stoler, og ikke minst havutsikt! Middag på hotellet.

Frokost på hotellet. Formiddagen fri til egne aktiviteter. I og rundt Cavtat er det flere fine naturstier og en flott strandpromenade, så vi anbefaler å bli bedre kjent i området rundt hotellet. Kanskje frister det også med et bad i sjøen? Etter lunsjtid reiser vi med båt fra Cavtat til den historiske gamlebyen i Dubrovnik. Turen tar ca. 1 time og går langs land og forbi flere vakre øyer. Her inne i Dubrovnik møter vi vår lokale guide for en interessant bysightseeing til fots inne i selve gamlebyen. De som ønsker det kan også bli med på en vandring oppe på muren som omgir hele gamle Dubrovnik. Man betaler litt ekstra for det på stedet. Etter å ha blitt kjent i gamlebyen, har dere muligheten til å rusle rundt på egen hånd noen timer før vi reiser tilbake til Cavtat samme vei som vi kom. Middag på hotellet.

Frokost på hotellet. Dagen er fri til egne streiftog og aktiviteter.

Etter frokost skal vi ut på båttur i den vakre skjærgården som ligger nord for Dubrovnik. Det blir en fin dag på sjøen med herlig sjøluft og strandhugg på et par av øyene, hvor de som ønsker kan bade og ellers nyte dagen etter eget tempo. Vi er tilbake på hotellet i 17-tiden. Lunsj om bord i båten.

Frokost på hotellet. Dagen er fri til egne streiftog og aktiviteter

Etter frokost sjekker vi ut og reiser vi med buss over grensen til Mostar som ligger i nabolandet Bosnia Herzegovina. Vi opplever Mostar som en vakkert restaurert by, og får samtidig høre historien som gjorde Mostar kjent under Balkankrigen for få år siden. Vi får anledning til å gå over den kjente broen og oppleve litt av folkelivet her. Etterpå kjører vi tilbake til Kroatia og besøker den historiske byen Vid. For en del tiår siden fant man så mange som 16 keiserstatuer fra det tidligere romerske Forum her, og man har laget et museum over funnet. Vi besøker ikke museet denne gang, men skal bli med på en flott båttur ned Neretvadeltaet i tradisjonelle elvebåter. Området er i perioder oppholdssted for tusenvis av fugler, og er et av de siste deltaområdene ved Middelhavet som har bevart sin opprinnelige flora og fauna. Her får vi tatt mange fine bilder av en helt spesiell natur. Det blir sen lunsj i dag ispedd livlig folkemusikk, og på menyen står lokale spesialiteter fra det dalmatiske og neretviske kjøkken.

Dagens endestasjon er den kroatiske rivieraen ved Makarska. Vi sjekker inn ved ankomst og har resten av kvelden til egne aktiviteter. Middag på egen hånd. I Makarska bor vi på Park Hotel som ligger rett ved stranden. Alle har rom med balkong ut mot havet. Hotellet: https://parkhotel.hr/

Frokost før vi skal på utflukt. Det finnes mange vingårder i området og vi skal besøke en av dem. Her blir det omvisning på vingården og selvfølgelig muligheter for smaking. Vi spiser også en herlig lunsj her før turen går tilbake til hotellet hvor man gjør det man vil resten av dagen.

Tidlig frokost før vi sjekker ut og reiser til flyplassen i Split. Bussturen tar ca. 1,5 time.

Fly Norwegian, Split – Oslo, 10:30-13:20
Fly Norwegian, Oslo – Trondheim, 15:40-16:35

Våre tidligere turer hit har vært en stor suksess og bruker å være fulltegnet tidlig. Så vær tidlig ute med din påmelding!

Det er fullt mulig å bestille en ekstra ferieuke på hotellet, og også reise fra andre byer i Norge og møte resten av gruppen i Cavtat. Kontakt oss for tilbud og muligheter om du/dere skulle ha ønsker om dette.

Måltidene som er inkludert i turen er markert med
F=frokost, L=lunsj, M=middag

For priser og betingelser, se vedlagte påmeldingsskjema.

Det tas forbehold om endringer i programmet.

Pris fra Trondheim kr 16.750,- pr. person i dobbeltrom.

Fra andre byer: på forespørsel.

Tillegg for enkeltrom: kr 3.850,-

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum kr 4.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 21. okt 2022.
• Overnatting i dobbeltrom på 5-stjerners hotell i Cavtat og 4-stjerners i Makarska.
• Transfer flyplass-hotell t/r samt transport iflg programmet
• Måltider iflg programmet
• Sightseeing som beskrevet
• Inngangsbilletter i henhold til programmet
• Praktisk reiseinformasjon
• Skandinavisktalende lokal guide og norsk reiseleder fra Smartreiser følger med på hele turen

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromstillegg
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller
• Evt. utvidet opphold

Avbestillingsregler:
1. Frem til 04.02.23 refunderes depositum minus kr. 1.500,-.
2. 05.02.23 – 15.03.23 refunderes ikke depositum.
3. 16.03.23 – frem til avreise, ingen refusjon

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppereiser.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

Reiseleder fra SmartReiser: Jens Axel Weisser

Husk gyldig pass!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.