Dagsprogram

Avreise fra Trondheim kl. 07:05. Vi reiser via Oslo og København østover. Man kan også slutte seg til fra Nord-Norge, Mørebyene, Kr. sand, Stavanger og Bergen med SAS via Oslo eller København. Videre med Thai Airways fra København kl. 13:50.

Etter mellomlanding og flybytte i Bangkok tidlig om morgenen flyr vi videre og lander i Phnom Penh kl. 08:45. Vår lokale guide står klar og møter oss på flyplassen og tar oss med til lunsj på hotellet. I løpet av dagen blir vi med på en interessant byrundtur, hvor vi blir kjent med denne vakre, franskinspirerte byen med brede bulevarder og mange moderne hus og fine parker. Phnom Penh var en gang kjent som Orientens vakreste by. Til tross for sin turbulente historie har den beholdt mye av sin gamle sjarm. Vi får en omvisning på og rundt det lille fjellet i sentrum og ser det legendariske tempelområdet Wat Phnom. Her ble byen grunnlagt. Vi kommer også innom den berømte og svært imponerende sølvpagoden som ligger nær det kongelige slottet.

Pagoden er et av få templer som ikke ble ødelagt i løpet av Røde Khmer-perioden, og den huser blant annet en gullbuddha på 90 kilo og har gulv laget av sølvfliser. Lunsj på en fin, lokal restaurant. Vi får også tid til en hvilepause på hotellet før vi rett før solnedgang drar på middagscruise på Mekongelva hvor vi nyter utsikten og forhåpentligvis får en flott solnedgang. Overnatting på Phnom Penh Hotel www.phnompenhhotel.com

Vi kjører fra Phnom Penh om morgenen og setter kursen nordover mot Siem Reap. Underveis passerer vi landsbyer og landbruksområder hvor vi får se det virkelige Kambodsja. Vi besøker Santuk Silkefarm og Sambor Prei Kuk, et av de viktigste pre-Angkor historiske severdighetene som ser ut til å bli det neste kambodsjanske stedet som kommer på Unescos verdensarvliste. Ved ankomst Siem Reap sjekker vi inn på vårt komfortable hotell Montra Nivesha Hotel www.montranivesha.com

Vi står tidlig opp til en innholdsrik dag! Siem Reap er mest kjent for Angkor-templene som er Asias største tempelkompleks. Byen er provinshovedstad og inngangsporten til Angkor Park. Hele tempelområdet er på over 40 km2, med mer enn 100 templer bygd fra det 9. til 13. århundre. Denne dagen skal vi blant annet oppleve det vakre The Great City of Angkor Thom, den siste hovedstaden i det mektige Khmerimperiet, styrt av Jayavarman VII. Vi får se South Gate of Angkor Thom med de kolossale steinansiktene som er hugget inn i murene. Vi besøker også det imponerende Bayon Temple i sentrum av byen, med 54 tårn som representerte provinsene under Khmerimperiet.

Ut på ettermiddagen besøker vi det vakre Banteay Srey-templet og Ta Prohm, som ble gjenoppdaget i 1863. I dag er det i stor grad overlatt til jungelen, hvor store banyantrær (fiken) dekker ruinene med røtter som kan bli opptil 40 meter lange. Etterpå ser vi The Great City of Angkor Thom. Denne delen av byen er omgitt av en 8 m høy mur og hver side av byen er 4 km lang. Angkor tempelområde er verdens største religiøse byggverk, bygd på 1100-tallet av hindukongen Suryavarman II. Etter en utrolig dag vender vi tilbake til hotellet sent om ettermiddagen. Middag på en lokal restaurant.

Etter en rolig frokost har man hele dagen til egen disposisjon. Man har mulighet til å slappe av ved hotellbassenget, eller rusle seg en tur i byen. Her er det lokale markeder med alt av spennende varer man kan se på og kjøpe hvis man ønsker det. Det er også stor mulighet for shopping i alle butikkene i sentrum, og mange steder man kan ta en god lunsj eller middag.

Etter en god frokost reiser vi ut til Sørøst-Asias største innsjø, Tonlé Sap. Både fra båt og landsiden ser vi hvordan folk bor i hus på påler ute i vannet eller de bor i hus bygd på store flåter som ligger forankret ute i sjøen. På slike flåter har de også bygd sine butikker, skoler og templer. Når vi kommer tilbake til Siem Reap spiser vi en god lunsj før vi kjører ut til flyplassen og vender nesen mot Vietnam! Ettermiddagsflyet går til Danang på østkysten av det langstrakte landet (flytid ca. 2 timer). Ved ankomst blir igjen møtt av en av våre trivelige, engelsktalende guider som blir med oss til vårt praktfulle hotell rett ved den sjarmerende byen Hoi An. Her skal vi bo i tre netter og virkelig nyte det gode liv. Dette er nok kvelden for å dra til skredderen og ta mål. Her kan man i løpet av et par dager få laget de flotteste dresser, drakter og lignende i de fineste stoffer som Kashmir og silke. Alt til svært gode priser. Overnatting på vakre Allegro Hotel i Hoi An www.allegrohoian.com. Middag inkludert om kvelden.

I dag skal vi oppleve mer av denne sjarmerende byen som også står på Unescos verdensarvliste. Her får vi bl.a. se den overbygde «japanske bro» fra det 16. århundre. Dagen gir muligheter for shopping og oppdagelsesferd. Hoi An er kjent for sine skreddere, tallrike kunstgallerier og mange artige butikker med byens spesialitet; silke- og papirlykter i alle farger og størrelser. Og utenfor byen finner du mange vakre, hvite sandstrender. Nyt dagen!

Dagen er fri for program, men for den som ønsker kan det kanskje passe med en dagstur til Ba Na hills med The Golden Bridge. Vi starter etter tidlig frokost og kjører de 85 kilometrene opp til en av verdens lengste taubaner som tar oss opp på fjellet på 1400 moh. Her får man besøke The Golden Bridge samt den franske byen de har bygd opp i dette området. Vi er tilbake til hotellet på ettermiddagen. (denne turen blir betalt på stedet og vil koste mellom USD 70-100 alt etter hvor mange som blir med)

Etter en rolig frokost og utsjekking fra hotellet blir vi kjørt til flyplassen i Danang, hvor et fly rundt lunsjtider tar oss nordover til hovedstaden Hanoi. Her blir vi naturligvis igjen møtt av en lokal guide som tar oss til hotellet for innsjekking. Etter litt hvile blir vi tatt med på sykkeldrosjetur rundt i Hanois gamle bydel, noe som er en fantastisk opplevelse. Her er det bare å nyte synsinntrykkene mens vi snor oss gjennom de smale smugene i de trange og hektiske gatene før vi spiser middag på en lokal restaurant. Overnatting på Hanoi Pearl Hotel www.hanoipearlhotel.com

Etter frokost står vår lokale guide klar og tar oss med på en bysightseeing. Hanoi er en unik by med bl.a. mange bygninger fra den franske kolonitiden, innsjøer og orientalske templer. Vi får se buddhistpagoden Tran Quoc (en av de eldste i Vietnam) på West Lake og Quan Thanh-tempelet (fra Ly-dynastiet). Byturen inkluderer også et stopp utenfor Ho Chi Minh-mausoleet. Nyt arkitekturen og det historiske suset av «onkel Ho’s» siste hvilested. Videre får vi se Ho Chi Minhs hus, som var hans hjem fra 1954 til 1969. Trehuset i etnisk minoritetsstil er omgitt av stille og fredelige hager.

Deretter besøker vi «Litteraturtempelet», Vietnams første universitet. Hagene, samt godt bevart arkitektur innbyr til et avslappende møte med Vietnams fortid. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Middag på egen hånd i kveld.

Etter frokost og utsjekk kjører vi til Halongbukta med sine spesielle «sukkertoppfjell» som stiger opp fra havet. Vi nyter turen gjennom de rike jordbruksområdene i Red River-deltaet og ser rismarker, vannbøfler og hverdagslivet langs veien. I Halong City går vi ombord i en tradisjonell, behagelig «Djunke», og seiler av gårde i den vakre bukta. Lunsj om bord. I løpet av ettermiddagen skal vi innom en spektakulær grotte, samt se det store gapet på Bo Nau-hulen. Her ute er det både vakre strender og flytende landsbyer. Det blir mulighet til å ta en dukkert i det smaragdgrønne vannet. En spennende og velsmakende sjømatmiddag serveres om bord. Båten ankrer opp for natten og vi overnatter om bord i gode lugarer med eget bad. https://indochinasails.com/en

Etter noen dager med fullt program reiser vi i dag sørover til øya Phu Quoc som ligger rett utenfor grensen mellom Vietnam og Kambodsja i Siambukta. Øya er kjent for sitt klare vann, hvite strender og vakre natur, så her skal vi virkelig slappe av og kose oss noen dager i ro og mak. Vi skal bo på Dusit Princess Moonrise Hotel https://www.dusit.com/dusitprincess-moonrisebeachresort/

Vi nyter herlige dager i paradiset og gjør akkurat det vi vil selv. Lunsj og middag er ikke inkludert.

Frokost før vi tar farvel med Phu Quoc for denne gang. Vi kjøres til havna hvor en speedbåt skal ta oss over til havnebyen Rach Gia på det vietnamesiske fastlandet. Turen tar ca. 2,5 time. Vi blir hentet på andre siden av guide med buss. Underveis til Cai Be som ligger midt i det berømte Mekongdeltaet besøker vi flere småsteder og ser litt på det vietnamesiske dagliglivet her nede ved munningen til den mektige Mekongelven. Turen tar ca. 3 timer. Vi overnatter på Mekong Riverside Hotel i Cai Be www.mekongriversideresort.vn

Mekongdeltaet strekker seg fra ytterkanten av Saigon og helt til den kambodsjanske grensen. Dette er et av verdens største system av elver og kanaler. Vi skal ut i båt og får se både hus som står på påler ute i vannet og den lokale fiskeoppdretten. Vi går i land et par steder og kjører et stykke med oksekjerre til en familie hvor vi får smake på forskjellige tropiske frukter. Flere andre spennende elementer dukker også opp. Vi reiser så videre med en sampan (smal trebåt) gjennom de trange kanalene opp til båthavna.

Neste punkt på programmet er de berømte Cu Chi-tunnelene nord for Saigon. På veien hit spiser vi lunsj på en lokal restaurant. Tunnelene er et utrolig underjordisk forsvarsnettverk laget av vietnamesiske opprørsstyrker under den lange frigjøringskampen (Vietnamkrigen) og vel verdt å få med seg. Etterpå går turen til storbyen Saigon (Ho Chi Min-byen) hvor vi sjekker inn på berømte Rex Hotel glimrende beliggende midt i byen. Her var det utenlandske journalister og krigsreportere møttes under vietnamkrigen. Vi spiser middag på en lokal restaurant om kvelden.

Formiddagen tilbringer vi i ro og mak på hotellet eller benytter den til den siste shoppingen. Etter lunsj tar vi en bysightseeing i denne dynamiske byen. Vi ser Notre Dame-katedralen og det gamle postkontoret over gaten og kanskje besøker Ben Thanh-markedet hvis man fremdeles har lyst å prute. Turen ender på flyplassen hvor vi sjekker inn og tar kveldsfly til Bangkok med videre forbindelse til København og Trondheim.

Etter en mellomlanding på Kastrup i København lander vi i Trondheim kl. 14:25.

NB! På denne turen er det mulighet for å bli igjen for ekstra badedager i Vietnam. Det er fullt mulig mot ekstra tillegg i prisen. Spør oss bare om tilbud.

NB! På denne turen er det mulighet for å bli igjen for ekstra badedager i Vietnam. Det er fullt mulig mot ekstra tillegg i prisen. Spør oss bare om tilbud.

 

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.

Pris fra Trondheim 42.850,- per person i dobbeltrom.
Fra andre byer: på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom: kr 8.500,-.

Prisen er beregnet ved minimum 15 betalende deltakere.

Depositum kr 4.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
•  Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 11. aug 2022.
•  Overnatting i dobbeltrom på 4-stjerners hoteller.
•  Transfer flyplass-hotell t/r samt transport iht programmet.
•  Måltider i henhold til programmet.
•  Sightseeing som beskrevet i programmet.
•  Inngangsbilletter i henhold til programmet.
•  Praktisk reiseinformasjon.
•  Engelsktalende lokal guide på alle utflukter og norsk reiseleder følger med på hele turen.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring.
• Kombinert reiseforsikring.
• Enkeltromstillegg.
• Tips til sjåfører, guider og hoteller.
• Utvidet opphold.
• Tur til Ba Na hills og The Golden Bridge
• Visum til Kambodsja (kjøpes ved ankomst)

Avbestillingsregler:
• Frem til 02.10.2022 refunderes depositum minus kr.1.000,-.
• 03.10.– 15.11.22 refunderes ikke depositum.
• 16.11. – 02.12.22 refunderes 50% av turprisen.
• Fra 03.12.22 og frem til avreise, ingen refusjon.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,
ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Per i dag finnes ingen innreiserestriksjoner til Kambodsja eller Vietnam for Covid-19 fullvaksinerte. Skulle dette endre seg gir Smartreiser beskjed om det.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser: Egil Brende

Husk gyldig pass som må være gyldig minst 6 måneder etter endt tur.

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.