Dagsprogram

Avreise med SAS kl. 09:00 fra Værnes til Gardermoen. (Turen kan også tiltres fra andre SAS destinasjoner i Norge enn Trondheim.) Herfra går turen videre med Turkish Airlines med flybytte i Istanbul og ankomst Amman i Jordan kl. 23:15 lokal tid. Her møter den lokale guiden oss og det blir transfer til hotellet i sentrum av hovedstaden.

Jordan har ca. 7,5 mill. innbyggere hvorav ca. halvparten bor i Amman. Resten bor spredt utover i større og mindre byer og på landsbygda. Landet består av mye ørken, har en ca. 1 mill. år gammel historie med ca. 100.000 arkeologiske steder hvorav bare ca. 40% ennå er utgravd. Vi får allerede om et par dager se de meste kjente av disse stedene; fantastiske Jerash og Petra.
lerede om et par dager se det meste kjente av disse stedene; fantastiske Petra

Etter en god natts søvn spiser vi frokost og forbereder oss på det orientalske eventyret som venter oss. Vår lokale guide tar oss først med på tur rundt i Amman. Byen er en blanding av det helt nye og moderne, men har også veldig mange områder som virkelig er klassisk orientalske. Her finnes myldrende basargater, bønnerop fra minaretene og et strålende fargerikt folkeliv. Byen har vært bebodd siden neolittisk tid og var også kjent som Rabath Ammon i jernalderen og Philadelphia i gresk og romersk tid.

Citadellet – som ligger på en av Ammans åser – huser det romerske Hercules-tempelet og det islamske Umayyad-palasset. Vi stopper ved Citadellet som har utsikt over det romerske amfiteateret i sentrum som er hogd ut i siden av en ås og har plass til over 6000 tilskuere. Når vi er tilbake i bykjernen stopper vi her ved det romerske teateret og går også en runde og ser hva de lokale kjøper på frukt- og grønnsaksmarkedet. Vi passerer også palasset hvor den jordanske kongefamilien bor. Kongefamilien i Jordan stammer fra beduinklanen Hashemite, og landet kalles også for The Hashemite Kingdom of Jordan.

Fra Amman er det bare knapt 1,5 time å kjøre til Nebofjellet. Madaba er en kjent by som blomstret allerede i tidlig kristen tid. Det er mye interessant jordbruk mellom Amman og Nebo/Madaba. Selve byen Madaba ligger sør for Amman langs den gamle kongeveien. Byen er kjent for sin spektakulære samling bysantinske mosaikker. Den gresk-ortodokse kirken St. George i sentrum av byen huser det berømte bysantinske mosaikk-kartet over Det hellige landet, som viser daler, åser og landsbyer fra Jerusalem til Nilen. Herfra drar vi et lite stykke videre vestover til Nebofjellet hvor det sies Moses fikk sitt siste syn over til det lovede landet Israel, som han selv aldri kom inn i. Her ble han også senere gravlagt. Det blir tidlig kveld før vi er tilbake på hotellet i Amman. Middag på hotellet.

Fra den franciskanske kirken, bygd på restene av det bysantinske klosteret, på klare dager er det en imponerende utsikt over Jordan-dalen og mor Jeriko. Dødehavet og fjellene i Det hellige landet. Interiøret i kirken inneholder rester av mosaikkgulv fra forskjellige perioder.

I dag kjører vi først nordover mot grensen til Syria. Den gresk-romerske byen Jerash, kjent som Gerasa i oldtiden, ligger 45 km nord for Amman. Inngangen til området er gjennom den imponerende Hadrians port, reist for å ære besøket til den romerske keiseren Hadrian på 2. århundre e.Kr. En omvisning i byen inkluderer besøk til Hippodromen, det ovale forumet med sine 56 joniske søyler, Zeustempelet, det 5000 seters Sørteateret, gaten med de imponerende søylene og Artemistempelet. Ut på ettermiddagen kjører vi fra ca 600 m.o.h ned til jordens laveste punkt. Dødehavet ligger ca 430 meter under havets overflate.

Etter en rolig frokost på hotellet, har man dagen fri til å slappe av, bade i Dødehavet og flyte som korker, ta spabehandling eller bare ligge ved bassenget.

Tidlig avgang med buss sørover gjennom ørkenen og opp i høylandet til Petra. Dette er et av oldtidens virkelig store og mytefulle underverker. Naturligvis står Petra også på listen over de 7 nye verdens underverker! Storhetstiden var århundrene før og etter Jesu tid. Petra var hovedstaden til de nabateiske araberne som er en av verdens mest berømte arkeologiske steder og Jordans nasjonale skatt. Petra – som betyr «Rose Rød by» – har fått navnet sitt fra fargen på de steinete fjellene byen er skåret inn i. Byen blomstret på 1. århundre e.Kr. gjennom handel med røkelse, myrra og krydder. Romerne annekterte den blomstrende byen, men forlot den på midten av 4. århundre etter at den ble rammet av et kraftig jordskjelv.

Etter det lå stedet helt glemt av resten av verden i godt over 1000 år før den sveitsiske oppdagelsesreisende Johann Ludwig Burckhardt gjenoppdaget stedet i 1812. I dag er det som sagt blitt Jordans hovedattraksjon med flere tusen besøkende hver dag. Et utrolig spennende sted å besøke. Det er også et av stedene på UNESCO’s liste over bevaringsverdige steder i Midt- Østen. Man kan komme inn til byen til fots, ca 4 km, med hest og vogn, eller i små elektriske biler. Veien inn går gjennom et trangt pass i rosa sandstein, og etter ca. 45 min. gange åpner det seg en forunderlig verden av gamle gravhuler uthugd i fjellet.

Det første man møter er El Khasnez; et storslått byggverk, hugd direkte inn i fjellet, og svært godt bevart. Videre følger en fascinerende reise inn i en 9000 år gammel sivilisasjon i et særegent landskap med teater, gravhuler, monumenter og andre bygninger i praktfull arkitektur. Her kan du også prøve en tur på kamelryggen

Sent om ettermiddagen kjører vi videre inn i ørkenen til Wadi Rum. Stedet er en fargerik ørken med sandsteinsfjell og bratte klipper som ligner på et landskap fra Mars. Det er et unikt landskap som har vært bakgrunnen for flere Hollywood-filmer opp gjennom årene. Turister strømmer til denne ørkenen for å nyte solnedganger, ørkensafarier, fotturer, camping og andre eventyrlige aktiviteter. Vi blir med på en 2 timers 4×4 jeep tur og ser Khazalikløften og de forhistoriske inskripsjonene i berget, drikker te med beduiner og besøker Lawrence’s Spring, et naturlig vannhull. I natt blir det eventyrlig overnatting i en teltleir i ørkenen.

Frokost i Wadi Rum-leiren. Om formiddagen drar vi den korte veien videre til Jordans eneste havneby, Aqaba som ligger ved det varme Rødehavet. Her skal vi ha to avslappende dager på et godt resorthotel litt utenfor byen før vi setter kursen til Norge igjen. Det blir mulighet for å dra inn til byen og oppleve folkelivet der.

Vi har nå to avslappende dager ved vårt gode hotell ved Rødehavet. Her er det godt badevann hele året og Rødehavet er også fint for snorkling og båtturer. Sent søndag kveld blir vi hentet og tatt med til flyplassen som ligger bare en 30-40 minutters kjøretur fra hotellet.

Flyavgang fra Aqaba kl. 02:25. Vi reiser hjem via Istanbul og Oslo og beregner landing i Trondheim kl. 15:30.

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

Alle som melder seg på denne turen må være normalt gangfør, da det blir en del gåing på denne turen. Om noen vet at de daglig kommer til å trenge ekstra hjelp under turen, må man ha med egen ledsager.

OBS! Turen kan bli tidlig fulltegnet.

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.

Pris for reisen er kr 22.950,- pr. person i dobbeltrom med utreise fra Trondheim.
Fra Oslo kr. 22.150,- pr. person i dobbeltrom.

Tilslutningsbillett fra andre byer i Norge med SAS-flyvninger kan tilbys. Be om pristilbud. Tilleggene kan variere men det blir rimeligere jo tidligere det bestilles.

Tillegg for enkeltrom kr 3.800,-

Prisene er basert på en gruppe på minimum 20 betalende personer.

Depositum kr 3.000,- betales ved påmelding.
Sluttregningen sendes ut ca 2 måneder før avreise.

Inkludert i prisen:
• Fly SAS/Turkish Airlines Trondheim/Oslo – Istanbul -Amman/Aqaba – Istanbul – Oslo/Trondheim.
• Transfer flyplass – hotell t/r
• Måltider som beskrevet i programmet.
• Omfattende sightseeing-program og inngangsbilletter til de forskjellige severdighetene som er beskrevet.
• Engelsktalende guide i Jordan.
• Norsk reiseleder følger med på hele turen

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillings- og reiseforsikring
• Enkeltromstillegg kr. 3.800,-
• Tips til lokale guider og sjåfører (beregn ca. 75 USD pr person). Reiseleder vil normalt samle inn dette og fordele ut der det trengs.
• Grenseavgifter ca. USD 20

Avbestillingsregler:
Fra bestillingstidspunktet til
03.11.23 refunderes 50% av depositumet.
04.11.23-01.01.24 refunderes ikke depositumet.
02.01.24 – 01.02.24 er avb. gebyret 50% av reisens pris.
Fra 02.02.24 gis ingen refusjon ved avbestilling.

Det tas forbehold om uforutsette pris-, tid- og programendringer.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,
ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Husk gyldig pass!

Reisen selges i henhold til SmartReisers gjeldende bestemmelser for deltagelse i pakketurer.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.
Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.
Kredittkortbelastning + 2% av turens pris. Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.