Dagsprogram

Flyavgang fra Oslo om morgenen med flybytte i London. Etter en del timer i luften lander vi i Rio utpå kvelden samme dag. Her skal vi bo på fine og ganske nye Arena Leme Hotel, som ligger rolig til i første rekke ved enden av Copacabana.

Frokost på hotellet før vi starter turens første utflukt. Vi skal besøke den berømte kristusstatuen på Corcovadofjellet og skue utover byen fra foten av den 40 meter høye statuen. Her får vi et glimrende overblikk over de flotte strendene som omkranser byen.
Vi ser Sukkertoppen, Guanabarabukta og byens vakre, grønne omgivelser. Senere spiser vi lunsj på en lokal restaurant ved Ipanemastranden før vi tar resten av ettermiddagen fri. Stranden ligger innbydende rett utenfor vårt hotell.

Frokost på hotellet. I dag blir det morgentur til den enorme favelaen Rocinha, hvor vi får oppleve et av de største slumområdene i Latin Amerika. Her bor ca. 180.000 innbyggere. Kontrasten til velferdssamfunnet bare et steinkast unna er enorm! Samtidig blir vi overrasket over hvor velorganisert denne bydelen er. Vi får et innblikk i hvordan man bor og livnærer seg her, og hvordan dette samfunnet er bygd opp. Her finnes både barnehager, skoler, restauranter, sambaskoler, helseklinikker og forretninger. Ettermiddagen er fri til å nyte strandlivet eller utforske byen på egen hånd.

Frokost før vi forlater Rio. Det blir formiddagsfly til Iguazú som ligger i trianglet mellom Brasil, Argentina og Paraguay. Vi lander på den brasilianske siden av grensen rundt lunsjtider. Her ved Paranáelven midt ute i regnskogen, kaster voldsomme vannmasser seg utfor stupet og danner de enorme fossefallene som står på UNESCO liste over verdens kultur- og naturarv. Vi får sett fossefallene fra flere vinkler i det vi følger en fin gangvei med utrolig fin utsikt over mange av de små og store fossene som styrter ned i dypet. Her fra den brasilianske siden kan man se hele 80% av fossene. Etter besøket her kjører vi over grensen til Argentina og overnatter i Puerto Iguazu. Middag på hotellet.

Etter frokost kjører vi ut til flyplassen, som ligger svært nær byen, og flyr ca. 2 timer sørover til Buenos Aires. Her lander vi så tidlig at vi likeså godt drar ut på bysightseeing med en gang og gjør oss kjent med de mest kjente severdighetene. Vi får bl.a se bydelen La Boca og San Telmo og høre mye av historien rundt Eva Peron (Evita). Vi stopper ved «The Pink house» hvor hun holdt flere av sine taler, og vi besøker hennes vakre gravsted. Om ettermiddagen sjekker vi inn på Amerian Buenos Aires Park Hotel.
Om kvelden blir det en bedre middag på showrestauranten «La Ventana», etterfulgt av et forrykende tangoshow.

Formiddagen fri før vi sjekker ut og kjører en liten times tid nordover til Tigre, en livlig småby, som er et yndet utfluktsmål for de som bor i storbyen. Artige små butikker, marked og gateselgere. Tigre ligger i et av de største deltaene i verden, så her skal vi bli med på en times båttur. Fra båten ser vi noen av attraksjonene i sentrum, herskapelige villaer med viktorianske hager helt ned ved vannet og flere yachtklubber. Tigre er en verden som har endret seg lite siden 1920-tallet. Senere kjører vi tilbake mot Buenos Aires hvor turen ender på innenlandsflyplassen. Ved 18-tiden flyr vi nordover til Mendoza. Vi skal også her bo på et av Ameriankjedens gode hoteller.

I dag skal vi, i løpet av en ca. 6 timers tur, besøke dette området som er berømt for sine kvalitetsviner. Her i Mendozaområdet produseres mange av de mest delikate argentinske vinene. Området var tidligere ørkenaktig, men i de siste hundre år er området rundt byen forvandlet til en fruktbar oase. Vi besøker et par av de mest berømte vingårdene – med deres store og velpleide vinmarker. Omgitt av vintønner, lærer vi om vinproduksjon og kombinasjonen av gamle tradisjoner og den kontinuerlige, teknologiske utviklingen. Vi får prøve noen av de gode vinene som nok vil falle i smak hos selv de mest kresne ganer. I løpet av turen spiser vi lunsj på en av vingårdene. Ettermiddagen og kvelden er fri til å nyte trivelige Mendoza.

Vi setter oss godt til rette i en komfortabel turistbuss og kjører vestover mot Andesfjellene. Når vi har kommet et stykke ut fra byen går den første delen av turen gjennom et ganske karrig landskap. Ved veiens høyeste punkt stopper vi og herfra får vi forhåpentligvis en fin utsikt til Andes’ høyeste fjell Aconcagua, som er tett oppunder 7000 m høyt. Etter grensen passerer vi vintersportsstedet Portillo, hvor også norske utøvere kommer for å trene i vår sommersesong. Ut på ettermiddagen kommer vi frem til Santiago. Overnatting på sentrale Galerias Hotel. Santiago er en trivelig by å rusle i om kvelden så bli gjerne med reiselederen til Plaza de Armas (hovedtorget) for å oppleve det sydende folkelivet.

Interessant bysightseeing i Santiago og en tur opp på høyden Cerro San Cristóbal, et svært populært parkområde med fin utsikt over byen. Vi passerer også det kjente bohem- og barområdet Bellavista. For øvrig også et trivelig sted å ferdes om kvelden. Turen avsluttes ved de gamle mathallene hvor vi spiser en enkel lunsj, sammen med lokalbefolkningen. Ettermiddagen fri til avslapping ved bassenget på hotellet eller tur i byen.

Etter en tidlig frokost blir det utflukt til kysten på den gode veien som forbinder Santiago-området med havnebyen Valparaiso og Viña del Mar. Turen ut til kysten tar ca. 1,5 time og går gjennom vakre, bølgende vindistrikter. Valparaiso står på UNESCO`s verdensarvliste.

Før vi kommer helt frem vil vi få en fin utsikt over byen og Stillehavet. Vi går en tur i sentrum og i de spesielle, historiske områdene får vi et godt inntrykk av hvordan denne byen må ha sett ut i sin storhetstid. Det chilenske parlamentet ligger også i Valparaiso.
Videre drar vi til nabobyen Viña del Mar, som er en mer moderne ferieby. Her spiser vi lunsj på en god restaurant. Stranden er fantastisk, så vi tar oss i alle fall tid til en barfottur i den varme sanden. Om bølgene ikke er for høye kan det også bli mulighet for en forfriskende dukkert. Retur til Santiago sent om ettermiddagen.

Frokost på hotellet før turen går med morgenfly til spennende Påskeøya! Turen ut fra fastlandet tar ca. 5 timer, og her langt ute i Stillehavet ligger den lille isolerte øya. Vi lander rundt lunsjtider og sjekker inn på vårt trivelige Iorana Hotel som ligger bare et steinkast fra flyplassen med fin utsikt utover havet.

Frokost på hotellet før eventyret begynner. På dagens heldagstur får vi først høre teoriene om hvordan øya ble oppdaget og om livet til de første polynesierne som kom på land og startet sine bosetninger. Vi besøker stedet man mener de først kom i land og ser steinbruddet hvor de startet stor produksjonen av de berømte moaiene (statuene). Turen starter fra Hanga Roa, (største byen) og avsluttes ved Anakena Beach. Men vi reiser også gjennom Vaitea i de sentrale delene av øya og tilbake via sørkysten. Underveis besøker vi mange steder og mange statuer: Anakena, Ahu Te Pito Kura, Rano Raraku, Ahu Tongariki, Ahu Akahanga m.m. Det blir spaserturer (lavt til moderat tempo) og mange fantastiske opplevelser. Ahuen (alteret) Ature Huki ved Anakena Beach ble «pusset opp» av Thor Heyerdahl i 1955, så her har vi litt norsk historie også. Vi tar noen timer til å slappe av å bade ved den flotte sandstranda Anakena Beach. Middag på egen hånd.

Om formiddagen kan du slappe av å nyte de fine omgivelsene eller bassenget på hotellet. Byen Hanga Roa ligger bare ca. 25 min. spasertur unna og er vel verdt å utforske. Vi utnytter dagen godt, slapper av på formiddagen og drar på en ettermiddagstur inn i den såkalte fuglemannperioden, som ble en helt ny epoke av Påskeøyas historie. Når moaier og Ahu ble ødelagt og det lå an til kaos, vokste en ny epoke frem, fuglemannkulturen. Hvert år i begynnelsen av hekketiden skulle de sterkeste mennene legge på svøm til en klippeøy som lå et godt stykke fra hovedøya, for å ta med seg et egg fra en spesiell sjøfugl derfra. Den som kom tilbake først, med egget, ble opphøyd til leder/konge det neste året.

Ana Kai Tangatahulen har mange vakre helleristninger. Malingen er laget av mineraler som de fant på øya. Maleriene skildrer manutarafuglen. Ankomsten av denne fregattfuglen om våren var bakgrunnen for Tangata Manu-konkurransen om å hente det første egget. Fra et av utsiktspunktene 310 moh kan vi både se ned i en av øyas store kratersjøer, som er hele 1,6 km i omkrets, og uendeligheten med tomt hav utenfor øya.

Vi lander på Tahiti om natten så det blir en rolig påfølgende morgen, med sen frokost, på et enkelt og greit hotell på flyplassen. Vi bruker ikke tid i Papeete, men drar i stedet en halvtime med en god, hurtiggående katamaran rett ut til herlige Moorea for å oppleve det ekte sydhavsparadiset! Vi bor ved stranden på trivelige Pearl Beach Resort og bare slapper av noen dager. Vi har frokost inkludert, men ellers kjøper den enkelte den mat de ønsker. Her tar vi dagene som de kommer enten man vil ligge på stranden, leie sykkel eller snorkle i det klare vannet. I sjøen, rundt hotellet, er det mengder av tropisk fisk, Det finnes også mange andre aktiviteter en kan ordne på stedet og gjøre på egen hånd.

Frokost hver dag, ellers late dager i sydhavsparadiset! Vi befinner oss i Fransk Polynesia, og Moorea er en øy 12 nautiske mil (ca. 17 km) nordvest for Tahiti, og er også en del av de såkalte «Selskapsøyene». Øya er, som andre øyer i området, dannet av vulkaner og har høye spisse fjell med vakre strender med rev og laguner ved kysten.

Vi bruker den siste formiddagen godt før vi om ettermiddagen blir kjørt med båt tilbake til Papeete. Middag på egen hånd og siste overnatting på Tahiti for denne gang. I Papeete overnatter vi på samme hotell som sist, i gangavstand til flyplassen. Om interessen er tilstede, vil reiselederen arrangere en ekstra tur inn til de hyggelige matbodene (Rollandes) ved havna i Papeete i kveld. En morsom plass å spise sin middag. (Betales på stedet.)

Tidlig frokost før vi går ned til flyplassen (5 min spasertur) og fortsetter turen med fly videre til New Zealand. Flyet går ca. kl. 07:30 og etter å ha flydd i ca. 5 timer har vi krysset datolinjen og lander i Auckland søndag ca. kl. 12:30.

Når vi har gjort unna ankomstformalitetene kjører vi sørover gjennom bølgende, frodige jordbrukslandskap. Ankomst til trivelige Rotorua, Maori hovedstaden på NZ sent om ettermiddagen. Resten av kvelden slapper vi av etter turen og spiser middag på tradisjonelt vis. En herlig «Hangi» middag som allerede er kokt 3 timer i jordovn når vi kommer for å spise. Rotorua er bl.a. kjent for sine varme kilder og hotellet vi skal bo på har basseng med dette helsebringen vannet.

Etter frokost drar vi til Te Puia, hvor vi finner Maori Arts and Crafts Institute, samt med de varme kildene. Turen vil gi deg en smak av fortiden. Siden de tidligste bosetningene i Te Whakarewarewa dalen, har maorifolket kokt med damp og varmt vann som er naturlig tilgjengelig i dette termisk aktive landskapet. De gjør det enda i dag. Senere drar vi til Skyline Rotorua for å heisen opp til utsiktspunktet. Dette er den beste måten å se de mest spektakulære utsikten over Rotorua. Denne gondolheisen var i sin tid den første av sitt slag på den sørlige halvkule. Vi løftes opp ca. 500 meter langs fjellet Ngongotaha. Ved ankomst på toppen nyter vi en god lunsjbuffét. Herfra har vi en flott 180 graders utsikt over byen Rotorua, Lake Rotorua og Mt. Tarawera. Etter lunsj stopper vi ved Agrodome Farm Show, hvor vi får se de profesjonelle saueklipperne og en demonstrasjon av hvordan man jobber med fårehundene. Vi får se mange av de vanligste saueslagene som finnes på NZ. Tilbake på hotellet sent på ettermiddagen.

Vi sjekker ut og skal i dag være med på film tur til Hobbitlandsbyen hvor mye av handlingen i de kjente filmene ble spilt inn. Dette er morsomt stopp både for de som har vært oppslukt av Lord of the Rings og oss andre. Turen starter med en kjøretur gjennom et stort gårdsbruk på eiendommen, før vi får se The Hobbit Holes, Green Dragon Inn, Mill og andre strukturer som ble opprettet for The Lord of the Rings og Hobbitfilmene. Vi får gå gjennom den identiske og idylliske Hobbitlandsbyen og får ved selvsyn se hvordan dette vakre stykke Waikato-jordbruksland ble forvandlet til The Shire fra Middle Earth. På slutten av turen kan vi nyte noe å drikke, sittende i håndlagde skinnstoler foran en knitrende peis og med utsikten over innsjøen til mølla og Bag End. Etter Hobbitturen reiser vi videre til Hamilton. Overnatting Novotel Hamilton Tainui

Frokost før avreise med privat buss for tur til Waitomo. Vi reiser i sørlig retning igjennom det spektakulære landskapet og frodige landområder i Waikatoregionen til Waitomo. Her besøker vi de berømte grottene med sine fascinerende kalksteinformasjoner. Stedet ble først oppdaget på 1800-tallet. I dag er grottene under robuste åser blitt en nasjonal turistattraksjon. Vi nyter en rolig båttur langs en underjordisk elv, under et baldakin av lys laget av små larver som sender ut et spesielt lys.
Turen tar oss gjennom 250 meter med fantastisk underjordisk natur som begynner med den imponerende katedralen. Akustikken i denne spesielle hulen er verdensberømt og den populære New Zealand Divaen, Dame Kiri Te Kanawa, har sunget her og var mektig imponert over den klare lyden. Turen starter ved den øvre inngangen til grotten og fortsetter langs en lav smal passasje til Tomo, en dyp kalksteinkløft. Guiden vi har med oss vil gi oss god informasjon om formasjonene og historien til området. Høydepunktet på turen er nok båttur gjennom den spektakulære Glow Worm Grotto. Vi kan bare undres over moder jords utrolige lys show mens du glir stille, nesten lydløst under «stjernehimmelen» i grotten. Når vi kommer inn i denne stillheten og «galaksen» av bittesmå levende lys, må vi bare undres. Etter turen er det bare kort vei til Roselands Farm og Garden Restaurant for en god BBQ lunsj før vi kommer tilbake til Hamilton.

Om tiden tillater det så tar vi en rask tur innom Auckland før vi ender opp på flyplassen og fortsetter ferden med ettermiddags/kveldsfly til «Fjerne Østen» og Hong Kong.

Frokost på hotellet før vi blir hentet med buss. Vi skal i dag på tur på Hong Kong-øya. Vi reiser med en av de legendariske Star ferries over Hong Kong sundet mellom Kowloon og Hong Kong Island. Videre kjører vi opp til utsiktspunktet Victoria Peak. Her får vi en mektig utsikt over skyskraperne og byen. Man kan bli målløs av mindre! Vi stopper også i Stanley, som har blitt et populært utfluktsmål i byen. Her har de fortsatt det lille, berømte markedet hvor man tilbyr blant annet klær til «prutepriser». Ved badestranden i Repulse Bay rusler vi litt på stranden før vi drar tilbake til hotellet. De som ønsker å være lenger på stranden kan være igjen og ta en av rutebussene tilbake. Hong Kong er en veldig lett by å bevege seg rundt omkring i, avstandene er korte og de aller fleste snakker engelsk. Middag på egen hånd, f.eks. på hotellet.

Du har dagen til egen disposisjon. Avskjedsmiddag om kvelden og transfer til flyplassen. Flyavgang rett før midnatt.

Flybytte i London og tilbake i Oslo ca kl. 11:00.

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se Reiseinformasjon/vilkår

Pris fra Oslo kr 92.500,- pr. person i dobbeltrom.

Tillegg for enkeltrom: kr 23.100,-.

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum kr 9.500,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Kr 27.000 (ca. beløp for flybillettene) faktureres ut senest 1.7. 2020. Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 2 måneder før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 01.11.2019.
• Overnatting i dobbeltrom på 3 og 4-stjerners hoteller
• Transfer flyplass-hotell t/r samt transport iht programmet
• Måltider i henhold til programmet
• All sightseeing som beskrevet i programmet
• Inngangsbilletter i henhold til programmet
• Praktisk reiseinformasjon
• Lokale engelsktalende guider
• Norsk reiseleder følger med på hele turen

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromstillegg
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller
• Utvidet opphold

Avbestillingsregler:
• Ved avbestilling inntil 2 måneder før avreise er depositumet + evt innbetalt flybillett tapt.
• Avbestilling 2 mnd. – 6 uker før avreise belastes 50% av total turpris.
• Fra 6 uker og frem til avreise er det ingen refusjon.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser: Arve Mork

Husk gyldig pass!

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.