Dagsprogram

Vår reiseleder møter dere på Værnes før vi setter oss på SAS sitt fly kl. 10:30 til Oslo. Videre går turen med ett av verdens beste flyselskaper – Emirates – med avgang kl. 14:35. Etter flybytte i Dubai om natten setter vi oss på siste strekningen til «Soloppgangens Land» og millionbyen Tokyo.

Vi ankommer Naritaflyplassen utenfor Tokyo kl. 17:35 hvor vi blir møtt av vår japanske lokalguide. Vi kommer nok til hotellet sent, så vi rekker nok ikke felles middag i kveld. Vi sjekker inn på hotellet og får en god natts søvn før eventyret begynner i morgen. Fra flyplassen kjører vi direkte til vårt hotell hvor vi får et godt måltid og rolig natt før eventyret starter. 

Etter en god frokost kjører nordover til det lille stedet Kinugawa Onsen, som ligger utenfor byen Nikko og er kjent for sine herlige varme kilder. Kjøreturen nordover tar totalt ca. 3 timer og underveis stopper vi ved Flower Park som på denne tiden vil ha et vell av blomstrende japansk azalea, vakker pion, tulipan, krokus og mye mer. Vi går også med oss Kegon-fossen og innsjøen Chuzenji. Vi stopper underveis og spiser lunsj på en lokal restaurant. Som seg hør og bør må vi jo smake litt på nasjonaldrikken Sake! Vi får omvisning og innføring på sakebryggeriet Katayama Shuzo. Vel framme på spahotellet Kinugawa Plaza Hotel. Dette er et typisk japansk «spa-hotell» med varme bad og flere andre muligheter for spa-aktiviteter. Spabehandlinger må betales på stedet. Vi skal naturligvis overnatte på tradisjonelt japansk vis i rom med tatamimatter og futonseng på gulvet. Vi avrunder dagen med tradisjonell ryokanmiddag.

Frokost på hotellet. På veien tilbake til Tokyo besøker vi først temaparken Tobu World Square. Her finnes over 100 miniatyrmodeller av verdens Unesco-listede verdensarvsteder. Tilbake i Tokyo blir det lunsj før det blir byrundtur i verdensbyen. På programmet står besøk til den vakre Meiji-helligdommen som er et Shinto-tempel med en stor park rundt. Parken med sine 100.000 trær ble donert av folket for å minnes Keiser Meiji og Keiserinne Shoken etter at de gikk bort i hhv 1912 og 1914. Arbeidet med parken ble gjort av frivillige. Etterpå går turen til Harajuku som er et hyggelig og hektisk område med parker og ikke minst stedet der ungdommen går på shopping i Tokyo. Det finnes imidlertid mye for både unge mer voksne her, også for de som ikke er ute etter å handle noe. I kveldingen sjekker vi inn på hotellet, og har resten av kvelden til egne aktiviteter etter en innholdsrik dag.

Etter frokost blir det ny heldagstur i storbyen. Vi kjører gjennom regjeringskvartalet med sine spesielle bygninger via Asakusa Sensoji-tempelet og shoppinggaten Nakamise før vi kommer til Tokyo Sky Tree. Vi tar heisen opp til utsiktsetasjen der vi får en flott utsikt over byen. På dager med klarvær ser vi helt til Fuji-fjellet som er japans høyeste fjelltopp. Dagens lunsj inntas på en lokal restaurant i nærheten av Tokyo Sky Tree. Om ettermiddagen drar vi blant annet til Nijyubashi-broen som fører over til keiserpalasset. Dette er japans mest berømte bro! Middag på egen hånd og resten av dagen til egne streiftog.

Etter frokost reiser vi etter hvert fra Tokyo sørvestover en drøy time til vakre Hakone som er en av de fremste reisemålene i Japan. Her finner vi et utrolig vakkert landskap med varme kilder, fjell, åsrygger og ikke minst Ashi sjøen med sitt krystallklare vann. Ved vannet ligger den hellige Shinja-helligdommen. Vi tar taubanen opp til Owakudani og blir belønnet med fantastisk utsikt mot det majestetiske, hellige Fuji-fjellet og landskapet rundt. Vi får også bli med på et cruise på Ashi-sjøen før vi senere om ettermiddagen drar vi tilbake til hotellet vårt i Tokyo. Middag på egen hånd.

Frokost før vi sjekker ut fra hotellet og tar farvel med Tokyo for denne gang. Vi kjøres til Hanedaflyplassen som ligger rett utenfor sentrum ved Tokyobukta og tar et formiddagsfly sørvestover til Hiroshima. Ved ankomst blir vi hentet og tatt med på lunsj på en lokal restaurant. Om ettermiddagen blir det et spennende besøk til Mazdafabrikken i byen. Her får vi se de seneste modellene og planene for framtidens biler, men også besøke museet som stiller ut bilmodeller helt tilbake til 1920-årene. Vi får se noen av samlebåndene og produksjonsprosessen for en av modellene som produseres her. Fabrikken har egen utskipningshavn for sine biler. Innsjekking på vårt hotell om ettermiddagen.

I dag blir det utflukt til Gudenes øy – Miyajima – som ligger i det såkalte «innlandshavet» Seto. Vi tar fergen ut til øya og besøker den berømte Itsukushima-helligdommen, et av japans mest fotograferte landemerker. Vi får tid til å rusle rundt litt rundt og se litt i småbutikkene i denne lille rolige byen før vi tar fergen tilbake til fastlandet og spiser lunsj. På programmet i ettermiddag står besøk til Fredsmuseet og stedet hvor atombomben falt 6. august 1945. I museet får vi et godt innblikk i hvilke grusomme konsekvenser bomben hadde for byen og området rundt. Det blir en ettermiddag med sterke inntrykk. Middag på egen hånd.

Vi skal på en lengre båttur i dag. Målet er den sjøfartshistoriske byen Kure som ikke ligger så langt fra Hiroshima. Vi besøker Yamatomuseet som viser japans stolte sjøfartshistorie og tradisjoner innen skipsbygging, bla. av krigskip. Museet har fått sitt navn etter den store modellen av slagskipet Yamato som ble senket i 1945 og museet er bygd på samme stedet som byggingen av dette flaggskipet i den japanske marine ble fullført. Kure er også en viktig base for den japanske marinen den dag i dag.  Fergen går tilbake ut på ettermiddagen etter litt fri tid i Kure.

Frokost før vi sender bagasjen vår med bagasjebilen. Vi selv skal oppleve en minneverdig togtur på selveste Shinkansen, og dagens endestasjon er vakre Kyoto. Turen tar ca. 2 timer og vi er framme rett før lunsjtider. Lunsj på en lokal restaurant før vi sjekker inn på hotellet og har mulighet til å rusle litt rundt og gjøre oss kjent før middag om kvelden. Kyoto er kjent som japans kulturhovedstad og er full av hager, templer og monumenter. Over 60% av landets kulturarv ligger i dette området! Felles middag om kvelden.

Frokost før vi starter på dagens heldagsprogram. Vi besøker første Kinkakuji-tempelet som var boligen til Shogun Ashikaga Yoshimitsu (1358-1401). Bygningen som etter hans død ble til et Zen-tempel ligger vakkert til i speilbildet av dammen utenfor. Etterpå går turen til et kunst- og håndverkssenter før neste gamle shogun-bolig står for tur – Nijopalasset. Dette er et såkalt verdensarvsted og en av de viktigste historiske bygningene i Japan. Lunsj på en lokal restaurant før vi drar halvveis opp Otowafjellet for å besøke Kiyomizutempelet. Dette hellige stedet er et veldig populært besøksmål og tempelets historie kan skrives tilbake hele 1200 år!

Frokost. Vi drar ut på en formiddagsutflukt til Arashiyama hvor vi blir trillet i vogn (rickshaw) rundt i dette parkområdet kjent for sin utrolige bambusskog. Dette var et sted de keiserlige og de noble familiene brukte som rekreasjon i århundrer før området ble tilgjengelig for vanlige folk, og etter hvert turister. Lunsj underveis.Hver årstid har sin sjarm i denne parken og kanskje det fremdeles er noe igjen av vårens blomstring? Resten av dagen til egne streiftog.

Frokost før vi nyter vår siste dag for denne gang i Soloppgangens land.  Kanskje kan vi allerede begynne å bearbeide alle inntrykkene og de store opplevelsene? Vi spiser middag sammen før vi drar til Kansai-flyplassen i Osaka for hjemreise med flyavgang kl. 23:45. Emirates tar oss samme vei tilbake via Dubai hvor vi lander tidlig mandag morgen. Måltid serveres også på flyet.

Morgenfly fra Dubai til Oslo hvor vi lander kl. 12:35. Det blir en effektiv transfer siden vi ikke trenger å ta ut bagasjen for ny innsjekking med SAS til Trondheim. Vi lander på Værnes kl. 15:30.

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

For priser og andre praktiske opplysninger vedrørende reisen,
se reiseinformasjon/vilkår.

NB! Passet må være gyldig min. 6 mnd etter hjemreise!

Pris for reisen er kr 49.850,- pr. person i dobbeltrom med utreise fra Trondheim.

 

Tilslutningsbillett fra andre byer i Norge med SAS-flyvninger kan tilbys. Be om pristilbud. Tilleggene kan variere men det blir rimeligere jo tidligere det bestilles.

 

Tillegg for enkeltrom kr 9.500,-

 

Prisene er basert på en gruppe på minimum 20 betalende personer.

 

Depositum kr 5.000,- betales ved påmelding.

Sluttregningen sendes ut ca 2 måneder før avreise.

 

Inkludert i prisen:

·         Fly SAS/Emirates Trondheim Tokyo / Osaka – Trondheim, økonomiklasse.

·         Transport og overnatting som beskrevet i programmet.

·         Måltider som beskrevet i programmet.

·         Omfattende sightseeing-program og inngangsbilletter til de forskjellige severdighetene som er beskrevet.

·         Engelsktalende guide i Japan suppleres av Smartreisers reiseleder

·         Norsk reiseleder følger med på hele turen

 

Ikke inkludert i prisen:

§  Avbestillings- og reiseforsikring

§  Enkeltromstillegg kr. 9.500,-

§  Tips til lokale guider og sjåfører

 

Avbestillingsregler:

Fra bestillingstidspunktet til

03.11.23 refunderes 50% av depositumet.

04.11.23-01.01.24 refunderes ikke depositumet.

02.01.24 – 01.02.24 er avb. gebyret 50% av

reisens pris.

Fra 02.02.24 gis ingen refusjon ved avbestilling.

 

Det tas forbehold om uforutsette pris-, tid- og programendringer.

 

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,

ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

 

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

 

Husk gyldig pass!

 

                         Reisen selges i henhold til SmartReisers gjeldende bestemmelser for deltagelse i pakketurer.

 

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris. Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.