Dagsprogram

Vi møtes på Værnes på formiddagen og setter oss på Widerø å flyr til Helsinki og videre direkte til Japan med Finnair.

Fly Finnair Trondheim – Helsinki 11:55 – 14:45
Fly Finnair Helsinki – Tokyo 16:45 – 08:05+1

Man kan også fly direkte til Helsinki med Finnairs ruter fra Oslo og Bergen.

Vi ankommer Naritaflyplassen utenfor Tokyo kl. 08:05 om morgenen og møter vår japanske lokalguide. Sammen finner vi bussen vår og kjører nordover til det lille stedet Kinugawa Onsen, som ligger utenfor Nikko og er kjent for sine herlige varme kilder.

Kjøreturen nordover tar totalt ca. 4 timer og underveis stopper vi ved Flower Park som på denne tiden vil ha et vell av blomstrende japansk azalea, vakker pion, tulipan, krokus og mye mer.

Litt ut på ettermiddagen sjekker vi inn på spahotellet Kinugawa Onsen, et typisk japansk «spa-hotell» med varme bad. Vi har hele ettermiddagen til å slappe av etter flyreisen og kanskje prøve et godt bad i varmt eller kaldt kildevann, før vi om kvelden spiser felles middag på et japansk vertshus.

Frokost på hotellet før vi drar med buss til Nikko, hovedbyen i området. Vi er i et naturskjønt område og skal i løpet av formiddagen besøke Chuzenjisjøen og fossen som er rangert som en av de tre vakreste fossene i Japan.
Om ettermiddagen får vi se hvordan den japanske nasjonaldrikken Sake blir laget. Vi besøker bryggeriet Katayama Shuzo og får en innføring i produksjonsprosessen og blant annet hvordan man bestemmer kvalitetsnivået. Det vanker nok også noen smaksprøver. Turen tilbake til Kinugawa foregår med et gammelt damptog, så i dag får vi også en følelse av hvordan det var lenge før hurtigtogene Shinkansens tid.

Etter frokost sjekker vi ut og kjører til en av verdens aller største byer – Tokyo. Den er utrolig stor, men imponerende velorganisert. Vi ankommer rundt lunsjtider og besøker først Samuraimuseet. Samuraiene var ikke bare enkle krigere, men hederspersoner der ære betydde mer enn selve livet. Vi får se de fantastiske draktene de bar og kanskje får vi en forståelse av samuraienes og verdighetens betydning i det japanske dagliglivet også den dag i dag.

Etterpå drar vi til den fascinerende restaurantetasjen Depachika på shoppingsenteret Shinjuku Takashima hvor det finnes et rikt utvalg av japansk matkultur. Her blir det også mulighet for å finne seg en matbit til lunsj. Etterpå drar vi til Sunshine Prince Hotel for innsjekking. Senere blir det felles middag.

I dag blir det heldags sightseeing rundt omkring i Tokyo. Vi starter med besøk til den vakre Meiji-helligdommen som er et Shinto-tempel med en stor park rundt. Parken med sine 100.000 trær ble donert av folket for å minnes Keiser Meiji og Keiserinne Shoken etter at de gikk bort i hhv 1912 og 1914.
Arbeidet med parken ble gjort av frivillige. Etterpå går turen til Harajuku som er et hyggelig og hektisk område med parker og ikke minst stedet der ungdommen går på shopping i Tokyo. Det finnes imidlertid mye for både unge mer voksne her, også for de som ikke er ute etter å handle noe. Vi kan love et yrende folkeliv og et blikk inn i en spennende Tokyo-bydel.

Videre drar vi til havneområdet Daiba hvor det er fint å rusle rundt ved vannkanten og se på folkelivet. Her har de også bygd en morsom miniutgave av frihetsgudinnen i New York. Vi er i et fint og rolig rekreasjonsområde med både parker, spaserveier og strand og det finnes også en mengde restauranter i området. Felles middag om kvelden på en lokal restaurant.

Etter frokost blir det ny heldagstur i storbyen. Vi kjører gjennom regjeringskvartalet med sine spesielle bygninger via Asakusa Sensoji-tempelet og shoppinggaten Nakamise før vi kommer til Tokyo Sky Tree. Vi tar heisen opp til utsiktsetasjen der vi får en flott utsikt over byen. På dager med klarvær ser vi helt til Fuji-fjellet som er japans høyeste fjelltopp.

Dagens lunsj inntas på en lokal restaurant i nærheten av Tokyo Sky Tree. Om ettermiddagen drar vi blant annet til Nijyubashi-broen som fører over til keiserpalasset. Dette er japans mest berømte bro! Middag på egen hånd og resten av dagen til egne streiftog.

Etter en rolig frokost reiser vi etter hvert fra Tokyo sørvestover en drøy time til vakre Hakone som er en av de fremste reisemålene i Japan. Her finner vi et utrolig vakkert landskap med varme kilder, fjell, åsrygger og ikke minst Ashi-innsjøen med sitt krystallklare vann. Vi tar taubanen opp til Owakudani og blir belønnet med fantastisk utsikt mot det majestetiske, hellige Fuji-fjellet og landskapet rundt.

Om ettermiddagen drar vi til hotellet vårt og sjekker inn. Ettermiddagen på egen hånd hvor du kan rusle rundt og nyte tilværelsen før vi møtes til felles middag om kvelden.

Frokost og utsjekking fra hotellet. Vi leverer fra oss bagasjen, som kjøres med egen bil, før vi setter oss på hurtigtoget Shinkansen. I løpet av 4 timer skal vi selv få prøve dette legendariske lyntoget og på denne tiden forflytter vi oss rundt 750 km. vestover til Hiroshima. Ved ankomst blir vi hentet og tatt med på lunsj. Om ettermiddagen blir det et spennende besøk til Mazdafabrikken i byen.

Her får vi se de seneste modellene og planene for framtidens biler, men også besøke museet som stiller ut bilmodeller helt tilbake til 1920-årene. Vi får se noen av samlebåndene og produksjonsprosessen for en av modellene som produseres her. Fabrikken har egen utskipningshavn for sine biler. Når vi sjekker inn på hotellet etterpå står bagasjen forhåpentligvis klar og venter på oss. Felles middag på en lokal restaurant.

Vi skal på en lengre båttur i dag. Målet er den sjøfartshistoriske byen Kure som ikke ligger så langt fra Hiroshima. Vi besøker Yamato-museet som viser japans stolte sjøfartshistorie og tradisjoner innen skipsbygging, bla. av krigskip.

Museet har fått sitt navn etter den store modellen av slagskipet Yamato som ble senket i 1945 og museet er bygd på samme stedet som byggingen av dette flaggskipet i den japanske marine ble fullført. Kure er også en viktig base for den japanske marinen den dag i dag. Fergen går tilbake ut på ettermiddagen etter litt fri tid i Kure. Om kvelden møtes vi til middag

Vi skal på en lengre båttur i dag. Målet er den sjøfartshistoriske byen Kure som ikke ligger så langt fra Hiroshima. Vi besøker Yamato-museet som viser japans stolte sjøfartshistorie og tradisjoner innen skipsbygging, bla. av krigskip. Museet har fått sitt navn etter den store modellen av slagskipet Yamato som ble senket i 1945 og museet er bygd på samme stedet som byggingen av dette flaggskipet i den japanske marine ble fullført.

Kure er også en viktig base for den japanske marinen den dag i dag. Fergen går tilbake ut på ettermiddagen etter litt fri tid i Kure. Om kvelden møtes vi til middag.

Frokost før vi sender bagasjen vår med bagasjebilen. Vi selv går nok engang på Shinkansen og dagens endestasjon er vakre Kyoto. Turen tar ca. 2 timer og vi er framme rett før lunsjtider. Lunsj på en lokal restaurant før vi sjekker inn på hotellet og har mulighet til å rusle litt rundt og gjøre oss kjent før middag om kvelden. Kyoto er kjent som japans kulturhovedstad og er full av hager, templer og monumenter. Over 60% av landets kulturarv ligger i dette området!

Frokost før vi starter på dagens heldagsprogram. Vi besøker første Kinkakuji-tempelet som var boligen til Shogun Ashikaga Yoshimitsu (1358-1401). Bygningen som etter hans død ble til et Zen-tempel ligger vakkert til i speilbildet av dammen utenfor. Etterpå går turen til et kunst- og håndverkssenter før neste gamle shogun-bolig står for tur – Nijopalasset.

Dette er et såkalt verdensarvsted og en av de viktigste historiske bygningene i Japan. Lunsj på egen hånd før vi drar halvveis opp Otowafjellet for å besøke Kiyomizutempelet. Dette hellige stedet er et veldig populært besøksmål og tempelets historie kan skrives tilbake hele 1200 år! Til middag ikveld får vi servert tradisjonell japansk kokkekunst akkompagnert av tradisjonell Maikodans.

Frokost. Vi drar ut på en formiddagsutflukt til Arashiyama hvor vi blir trillet i vogn (rickshaw) rundt i dette parkområdet kjent for sin utrolige bambusskog. Dette var et sted de keiserlige og de noble familiene brukte som rekreasjon i århundrer før området ble tilgjengelig for vanlige folk, og etter hvert turister. Hver årstid har sin sjarme i denne parken og kanskje det fremdeles er noe igjen av vårens blomstring?

Vi bruker siste ettermiddagen i Japan for denne gang til egne streiftog. Kanskje du ennå har behov for å fylle kofferten? Avskjedsmiddag på en lokal restaurant om kvelden.

Tidlig frokost før turen hjem til Norge starter. Vi kjører de knappe 10 milene (ca. 1,5 time) til Kansai-flyplassen utenfor Osaka og sjekker inn på flyet som tar oss tilbake til hjemlige trakter.

Fly Finnair, Osaka – Helsinki 10:45-14:40
Fly Finnair, Helsinki – Trondheim 15:45-16:35

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

For priser og andre praktiske opplysninger vedrørende reisen,
se reiseinformasjon/vilkår.

NB! Passet må være gyldig min. 6 mnd etter hjemreise!

Pris fra Trondheim kr PRIS KOMMER pr. person i dobbeltrom.

Pris fra Oslo og Bergen på forespørsel.

Tillegg for enkeltrom:  PRIS KOMMER

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum kr 5.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 01.08.2019.
• Overnatting i dobbeltrom på gode turistklasse hoteller.
• Transfer flyplass-hotell t/r samt transport iht programmet
• Måltider i henhold til programmet
• Sightseeing som beskrevet i programmet
• Inngangsbilletter i henhold til programmet
• Praktisk reiseinformasjon
• Engelsktalende lokal guide og norsk reiseleder følger med på hele turen

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromstillegg
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller

Avbestillingsregler:
• Frem til 2.01.2020 refunderes depositum minus kr.2.500,-.
•03.01. – 15.02.20 refunderes ikke depositum.
• 16.02. – 01.03.20 refunderes 50% av turprisen.
• 02.03.20 og frem til avreise, ingen refusjon.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseledere fra SmartReiser: Jens Axel Weisser.

Husk gyldig pass!

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Revidert program/pris 02.12.19

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.