Dagsprogram

Kl. 08.20 drar vi med SAS fra Værnes til Oslo Gardermoen hvor vi går på Turkish Airlines som tar oss via Istanbul til Tel Aviv. Vi lander 20:20 lokal tid. Det er også fine utreise muligheter fra andre SAS-destinasjoner i Norge. Etter en varm mottagelse på Ben Gurion flyplassen, er det en ca. 40 minutters kjøretur til Nathanya hvor vi skal bo på King Salomon Hotel første natten. Etter en lang reise blir det godt å komme i seng og få oss litt velfortjent søvn, før eventyret starter for alvor i morgen.

Vi tar en rolig formiddag og får tid til at gå en tur langs stranden før eller etter frokost. Vi kjører videre nordover til Akko med sin gamleby hvor flere av bygningene stammer tilbake fra Korsfarertiden. Byen står på Unescos Verdensarvliste. Vi besøker også det lokale, fargerike markedet. Herfra kjører vi til Moshav Kfar Hasidim hvor vi skal besøke Shosh Yanai hvis familie igennom flere generasjoner har dyrket oliven. Vi får høre om historien bak gården. På Karmelfjellet passerer det vakre Bahaitemplet med tilstøtende hager. Her gjør vi et stopp og får en betagende utsikt over hagene og havnebyen Haifa. Senere fortsetter vi til Kibbutz Nir Etzion hvor vi skal overnatte

Vi starter dagen i Druzerbyen Daliyat El Karmel. Herfra fortsetter vi nordøstover i Galilea og gjør et interessant stopp i Jesu barndomsby og Nasaret Village – en rekonstruksjon av en landsby og livet i Nasaret på Jesus tid. Her får vi et godt innblikk i hvordan folk bodde og levde på Jesu tid. Vi møter hyrden, ser vinpressen, ser hvordan de malte kornet på møllesteinen og besøker snekkerverkstedet, slik det kanskje så ut hos Josef når Jesus var barn.

Av de mange vandreveiene som finnes her i Galilea skal vi i dag, litt utenfor Nasaret, gå en del af Jesus Trail ruten. Vi går idag til Zippori nasjonalpark med utgravninger og mosaiklgulv fra et jødisk samfunn fra 500-tallet. Jesus Trail, også kjent som Gospel Trail, er en tursti i Galilea-regionen i Israel, som forbinder viktige steder fra Jesu liv, så vel som andre historiske og religiøse steder. Jesus Trail tilbyr et alternativ for reisende og pilegrimer til å oppleve Jesu vandringer som er autentisk, eventyrlig og pedagogisk, ved å vandre gjennom det robuste og vakre landskapet i Galilea i. Terrenget som stiene går gjennom, er ikke vanskelig, men vi må være i normalt, brukbar form og bruke gode tursko. Vi kjører videre gennem Kana til Kibbutz Amiad nord i Galilea hvor vi skal spise middag og overnatte de neste 3 nettene.

Vi starter dagen med omvisning i kibbutzen hvor vi bor. Herfra kjører vi til det Nordlige Galilea til Kibbutz Misgav Am utsiktspunkt får høre og før høre fra en beboer i Kibbutzen om livet så tæt på grensen til Libanon. Vi skal senere på dagen gå en liten vandretur i Cesarea Filippi – Banias Nationalpark – ved den vakre kilden hvor Jordanelva har sitt utspring. Vi går, ca 45 min., langs elva, forbi ruiner og små fossefall. Turen starter i den øverste del av nasjonalparken og ender i den nedre del. Vi stopper ved Mt. Bental utsiktspunkt på Golanhøydene og får oppleve hvor strategisk dette fjellpartiet er for de som har kontrollen over dette høydedraget. Her oppe ligger det flere småbyer og vi får se at det dyrkes mye frukt, grønnsaker og vindruer. Fra de høyere områdene kan vi se inn i Syria og det majestetiske Hermonfjellet.

I starter vi dagen med en liten vandretur ved Arbelfjellet. Senere skal vi på en seilas på Genesaresjøen, en herlig opplevelse hvor vi fornemmer stillheten og freden i landskapet rundt om. Herfra kører vi litt opp i høyden til Saligprisningsberget hvor Jesus holdt sin Bergpreken. Det var i disse traktene at også de spesielle brødundrene fant sted. Herfra går vi en fin tursti nedover igjennom åkrene og ender ved fiskefangststedet Tagba som ligger ved bredden av Genesaretsjøen. Rett i nærheten er Kapernaum, «Jesu egen by», som vi også besøker. Dette var byen hvor Jesus oppholdt seg i 3 år og her ved sjøen var det han kalte flere av sine disipler og gjorde mange av sine store under. Middag og overnatting på kibbutzen som i går.

Når bussen henter oss, kjører vi litt over en time sørover og tilbringer så et par herlige timer om formiddagen ved oasen Sakne – en vakker hage med fine plener og flere naturlige basseng med småfisk og krystallklart badevann som holder ca. 27 grader. Her er det fint både å bade, rusle litt langs de fine bassengene eller bare sitte ned og kjøpe seg en kaffe eller is.

Vi fortsetter sydover gennem Jordandalen. Dalen er frodig og vi ser at jorden er godt utnyttet både på jordansk og israelsk side av grensen. Det dyrkes mye grønnsaker i dette området. Hele tiden ser vi over til landet Jordan på venstre side når vi kjører her. Etter et par timer kommer vi til Qasr El Yehud dåpsplassen, helt på grensen til Jordan, hvor man mener er stedet hvor Jesus ble døpt av døperen Johannes. Mange kristne, kommer hit for å få en «second blessing» (dåp) i den kjente elva hvor Jesus ble døpt.
Hvis mulig så gjør vi et kort stopp i Jeriko før vi kører til Wadi Kelt. Her skal vi gå ned til St. George-klosteret som er bygd inn i fjellveggen. Sent på ettermiddagen fortsetter vi videre opp til Jerusalem. Dagens høydepunkt er nok når vi kommer over bakkekanten og endelig får den første utsikten over ”The City of gold”. Middag og overnatting i 3 netter på Ibis Center hotel i Jerusalem

En spennende dag i en like spennende by ligger foran oss. Vi tilbringer mye av dagen innenfor murene i den gamle bydelen. Her ligger mange av de største severdighetene og minnesmerkene. Men vi starter på Oljeberget med den vakre utsikten over hele gamlebyen som ligger innenfor murene. Vi går ned Palmesøndagstien til Getsemanehagen og videre inn i gamlebyen hvor vi går deler av Via Dolorosa til Gravkirken. Jerusalem er nok for mange høydepunktet på Israelturen, og derfor vil vi bruke mye tid her på å se og oppleve. Om ettermiddagen kjøre vi litt i de nyere bydelene, forbi Israel museum som oppbevarer de kjente Dødehavsrullene og gjør et stopp ved det israelske parlamentet, Knesset.

Jerusalem er en pulserende by og slettes ikke kjedelig. Butikkene i både gamlebyen og de nyere bydelene er åpne. Det blir anledning for de som ønsker det, å være med å gå oppe på den gamle bymuren, og vi besøker også Gordons Golgata, eller Gravhagen som noen også kaller denne vakre hagen. Ettermiddagen blir fri til streiftog på egen hånd i Jerusalem. Nå er det din tur å oppleve og nyte den særegne stemningen med selv å være her.

Etter frokost starter vi på turen fra Jerusalem som ligger 800 m.o.h. ned til Dødehavet som ligger 400 meter under Middelhavets overflate. Her er vi på jordens absolutt laveste sted. Sjøen har ikke noe utløp og blir derfor ekstremt saltholdig, med ca 33% salt. Til sammenligning kan nevnes at vanlig sjøvann har et saltinnhold på ca. 3,3%. Vi skal selvfølgelig prøve å bade i dette forunderlige, salte havet. Og her flyter alle garantert som korker!! Det blir mye moro ut av slikt!
I oasen Ein Gedi nationalpark byr vi på en fin vandretur opp til fossen. Er vi heldige så får vi også sett den morsomme fjellgrevlingen og noen av de spreke fjellgeitene som holder til i området. I dette området er også Herodes’ enorme, «uinntagelige» festningsverk, Masada. Vi tar gondolheisen opp og lar oss overvelde over hva som var bygd her oppe av festningsverk og vannsystemer allerede for nesten 2000 år siden. Ikke minst får vi høre den imponerende historien om jødenes oppstand mot romerne, like etter Jesu død. Når vi er vel nede igjen fortsetter vi turen sørover og stopper ved Yotvata som er Israels største meieribedrift.
Sent på eftermiddagen ankommer vi til Eilat og Rødehavet akkurat i det landet igjen livner til etter sabbatsfeiringen. Eilat har herlige, gode sommertemperaturer året rundt og det gode badevannet holder også godt over 20 grader. Her bor vi fire netter sentralt på gode Nova hotel. Hotellet har svømmebasseng og hage.

Fridager i Eilat. Tid for avslapping ved stranda, båttur eller snorkling i Rødehavet. Nede ved strandpromenaden er det et yrende liv og det er fint å gå her og se på folkelivet. Det vil også være mulig å bli med reiselederen og gå på en vandretur også her i Eilat. Middag på egen hånd disse to dagene. Eilat ligger helt på grensen til Jordan og om noen vil ta en dagstur inn til den utrolige oldtidsbyen Petra så lar det seg gjøre herfra. Betales ekstra

Vi kjører tidligt fra Eilat til Tel Aviv med stop i Sde Boker – som var hjemstedet for Israels første statsminister David Ben Gurion. Tett ved ligger Ein Avdat nationalpark hvor vi går ned til kildene. Kvelden tilbringer vi i Tel Aviv med mulighet for å gå langs den flotte strand promenaden til gamle Jaffa. Middag og overnatning på BY 14 hotel i Tel Aviv.

Tidlig om morgenen kjører vi til Ben Gurion-flyplassen og reiser hjem til Norge. Flyavgang kl. 09:50. Etter flybytter i Istanbul og Oslo (kl. 16:30) kommer vi tilbake til Trondheim kl. 2100.

De måltidene som er inkludert i turopplegget er markert med (F,M)
for hver dag. F= frokost og M= Middag.

Du finner nyttige, praktiske opplysninger i vedlagte påmeldingskjema.

Alle som melder seg på må være normalt gangfør, da det blir en del gåing på denne turen. Om noen vet at de kommer til å trenge daglig, ekstra hjelp under turen, må man ha med egen ledsager.

OBS! Turen kan bli tidlig fulltegnet. Meld deg på i dag!

Pris for reisen er kr 29.550 pr. person i dobbel-/ trippelrom med utreise fra Trondheim.
Fra Oslo kr. 28.850.

Etter avtale med reisebyrået kan det være mulig å tiltre reisen fra andre flyplasser i Norge hvor SAS flyr fra. Tilleggene her kan variere men blir rimeligere jo tidligere det bestilles.

Tillegg for enkeltrom kr 9.850.
Prisene er basert på ei gruppe på minimum 20 betalende personer. Depositum, kr 3.000,-, betales ved påmelding.

Inkludert i prisen:
• Flyreise Trondheim/Oslo – Tel Aviv t/r.
• Transport i moderne turistbusser m/ luftkondisjonering.
• Transfer flyplass – hotell t/r
• Måltider som beskrevet i programmet.
• Meget omfattende sightseeing-program og inngangsbilletter til de forskjellige severdighetene som er beskrevet.
• Skandinavisktalende lokalguide følger med på alle utflukter, i tillegg til den norske reiselederen.
• Praktisk reiseinformasjon m.m
Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsbeskyttelse
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromtillegg
• Tips til lokale guider og sjåfører (beregn ca. 140 USD pr person). Reiseleder vil normalt samle inn dette og fordele ut der det rengs.

Kan bestilles mot pristillegg:
• Avbestillingsbeskyttelse.
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltrom

Avbestillingsregler:
Fra bestillingstidspunktet til
28.08. refunderes 50% av depositumet.
29.08.-12.09. refunderes ikke depositumet.
13.09.-27.09. er avb. gebyret 50% av reisens pris.
Fra 28.09. betales 100% av reisens pris.

Det tas forbehold om uforutsette pris-, tid- og programendringer.

Reisen selges i henhold til SmartReisers gjeldende bestemmelser for deltagelse i pakketurer.
Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. For øvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.
Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger. Kredittkortbelastning + 2% av turens pris. Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.