Dagsprogram

Kl. 09:20. avg. Værnes. Det er også mulig å ha utreise fra Oslo og andre byer hvor SAS flyr fra. (Noen unntak i Nor-Norge.) Avreise fra Oslo kl. 12:00. Flyskifte i Istanbul med ankomst Ben Gurion-flyplassen ved Tel Aviv kl. 20:05 lokal tid. Etter en varm mottagelse er det ca. en halvtimes kjøretur til Ruth Daniel Residence hotel i Jaffa i Tel Aviv. Etter den lange reisen blir det godt å komme i seng og få oss litt velfortjent søvn, før eventyret starter på alvor. http://mishkenot-jaffa.co.il/en/

Etter en sen frokost forlater vi hotellet og tar et kort stopp i gamle Jaffa/Joppe. Her var det Peter fikk sitt berømte syn om å gå til ”hedningene”. Stedet er også nevnt i forbindelse med den dramatiske historien om Jona som ble slukt og måtte oppholde seg 3 dager i fiskens buk.

Vi kjører så nordover langs kysten og gjør vi først et stopp i Cesarea og senere et svært interessant stopp ved Atlit interneringsleir, rett sør for Haifa. Dette er stedet hvor jødene som kom til Israel etter Holocaust ble internert. Det er en interessant historie rundt denne leiren, og det er nå et historisk monument som er vel verdt å besøke.

Vi fortsetter opp på Karmelfjellet, passerer det vakre Bahaitemplet med tilstøtende hager, kjører forbi universitetsområdet og tar et stopp ved Mukhraka. Dette er minne- stedet hvor profeten Elia utfordret Baals-profetene. Turen går videre over ”Armageddonsletten” og forbi Taborfjellet. Sent om ettermiddagen kjører vi ned til Tiberias ved Genesaretsjøen, som ligger i stor fordypning i landskapet 200 m.u.h. Her skal vi bo på samme hotell i 3 netter. Hotellnavn: Kinar Resort Hotel.
https://www.kinarhotel.com/

Galilea er et av de frodigste områdene i Israel, og det har jo først og fremst sin grunn i Jordanelva som springer ut herfra. Etter frokost kjører vi til Jesu barndomsby, Nasaret. Det var også her Maria fikk beskjed fra engelen om at hun skulle føde Jesus. Vi skal besøke den interessante bibelske hagen ”Nazareth Village”. Her har de på et større område bygd opp mye som forteller oss om hvordan de levde og hvordan det så ut i Jødeland på Jesu tid. Sauene og geitene går og beiter. Vi får se vinpressen, olivenpressen, og hvordan de bodde og levde innomhus. Dette er et meget interessant stopp.

Etter dette besøket kjører vi kun litt over en time og tilbringer noen herlige timer om ettermiddagen i oasen Sakne. En vakker hage, fine plener og flere naturlige badebasseng med krystallklart badevann som holder 22-25 grader. Her er det fint både og bade, rusle litt rundt og ta sin ettermiddagskaffe.

Etter dette forfriskende stoppet fortsetter vi til Saligprisningsberget, hvor Jesus holdt sin kjente Bergpreken. Det var også i disse traktene at Jesus kalte disiplene sine og hvor de mirakuløse brødundrene fant sted. Rett i nærheten er Kapernaum, «Jesu egen by», som vi også besøker. Middag og overnatting på hotellet.

Vi kjører opp på Golanhøydene og ser hvor strategisk dette fjellpartiet er for de som har kontrollen her opp. Her oppe ligger det flere småbyer og vi får se at det dyrkes mye frukt, grønnsaker og vindruer. Fra de høyere områdene kan vi se inn i Syria og det majestetiske Hermonfjellet. Herfra er det kort vei til vakre Cesarea Filippi, hvor Jordanelva har sitt utspring. I løpet av dagen besøker vi en kibbutz og avslutter dagen med en fin båttur på Genesaretsjøen. Dette blir en god opplevelse, og vi kan i stillheten ute på sjøen virkelig fornemme hvordan det må ha vært her på Jesu tid. Middag og overnatting på hotellet.

Etter frokost starter vi på turen sørover Jordandalen, hvor vårt første stopp blir dåpstedet Yardenit. Mange kommer hit for å bli døpt eller få en «second blessing» i den kjente elva hvor også Jesus ble døpt. Videre sørover ser vi at jorda er godt utnyttet og det dyrkes mye grønnsaker i dette området. Hele veien sørover ser vi landet Jordan på venstre side når vi kjører her. Vi kjører forbi verdens eldste by Jeriko og opp til Jerusalem som ligger ca. 800 moh. Vi rekker frem til Jerusalem, «The City of Gold», ved solnedgang når Sabbaten starter. Vi går til Klagemuren, Jødenes helligste sted, og opplever det yrende folkelivet. Dette er en spesiell og fin opplevelse, og vi opplever hvor viktig dette stedet er for jødene.

I Jerusalem skal vi bo i 4 netter på gode Prima Kings Hotel, som ligger svært sentralt, i gåavstand til gamlebyen.
https://www.prima-hotels-israel.com/prima-kings-jerusalem-hotel

Jerusalem er en stille by uten mye trafikk på Sabbaten, men i Gamlebyen er det ikke kjedelig. Her er det mye turister og de fleste butikkene i basargatene er åpne. Det blir anledning for de som ønsker å være med å gå et stykke oppe på den gamle bymuren. Så besøker vi Gordons Golgata, eller gravhagen som noen også kaller denne vakre hagen. Kanskje får vi også mulighet til å bli med på en Gudstjeneste sammen med Messiastroende jøder i løpet av dagen. Ettermiddagen blir fri til streiftog på egen hånd i Jerusalem. Nå er det din tur å oppleve den særegne stemningen med selv å være her.

Enda en spennende dag i en like spennende by ligger foran oss. Yad Vashem, Holocaustminnesmerket må besøkes når man er her i Jerusalem. Dette er et sterkt møte med en ikke alt for fjern fortid. På veien til eller fra stopper vi ved Knesset, det Israelske parlamentet.

Senere drar vi opp på Oljeberget med den vakre utsikten over moskeene som ligger på tempelplassen og med utsikt over både gamlebyen, som ligger innenfor murene, og de nyere delene av byen. Herfra går vi ned den såkalte Palmesøndags stien og besøker Getsemanehagen og går Via Dolorosa (Smertens vei) frem til gravkirken. De som ønsker det kan også være med opp på Tempelplassen i løpet av dagen. Vi kommer også til Davidsbyen og får se de siste utgravningene der.

Om morgenen skal vi på ca. en times tid kjøre fra 800 moh til ca. 400 muh. Dette blir også en dag fullt med store opplevelser som f.eks. hovedstoppet som blir bading i Dødehavet . Dødehavet er det laveste punktet på jordoverflaten, ca. 400 m.u.h.. Sjøen er ekstremt saltholdig, med et saltinnhold på ca 33%. Til sammenligning kan nevnes at vanlig sjøvann ligger på ca. 3,3%. De som ønsker det får anledning til å bade i sjøen, hvor alle flyter så lette som korker. Senere besøker vi festningsverket Masada og oasen Ein Gedi, stedet der David gjemte seg for kong Saul i en hule. I dag er dette en fin naturpark med vandreveier, en kilde og en liten elv. Er vi heldige får vi se både klippegrevling og steinbukk mens vi går her.

Vår tur i Israel er snart kommet til en ende. Men før vi setter kursen mot nordligere strøk kjører vi inn i Judea og besøker det kjente bibelske stedet Hebron fra det gamle testamentes tid. Her er både Abraham og Sara begravd. Senere på dagen kommer vi til Beersheba hvor det er bygd opp et interessant museum rundt Abraham og beduinlivet i ørkenen.

Ut på ettermiddagen kjører vi igjennom flotte jordbruksområdet mot storbyen Tel Aviv.
Overnatting på trivelige Ruth Daniel Residence hotel. http://mishkenot-jaffa.co.il/en/

Kommer vi tidlig nok hit vil vi absolutt anbefale en vandring langs den vakre strandpromenaden før middag. Kanskje frister det også med en dukkert i Middelhavet som på denne tiden enda holder god temperatur. Avskjedsmiddag på hotellet.

Tidlig, tidlig på morgenen kjører vi ut til Ben Gurion flyplassen og reiser hjem til Norge.
Flyavgang kl. 08:45. Etter et flyskifte i Istanbul ankommer vi Oslo kl. 16:20 og reiser videre til Trondheim med ankomst kl. 19:30.

De måltidene som er inkludert i turopplegget er markert med (F,M) for hver dag. F= frokost og M= Middag.

Du finner nyttige, praktiske opplysninger i vedlagte påmeldingskjema.

Alle som melder seg på må være normalt godt gangfør, da det blir noen turer i terrenget på denne turen.

OBS! Vi har kun 28 plasser på turen.

Pris for reisen er kr 23.800,- pr. person i dobbeltrom med utreise fra Trondheim.

Pris fra Oslo kr. 22.800,-
Pris fra Bergen, Stavanger, Kristiansand og Mørebyene ca. kr. 23.800,-.
Avhengig av tidlig bestilling fra de sist nevnte byer.

Tillegg for enkeltrom kr 8.300,-
Prisene er basert på en gruppe på minimum 20 betalende personer. Depositum kr 3.000,-, betales ved påmelding.

Inkludert i prisen:
• Flyreise Trondheim – Tel Aviv t/r.
• Transport i moderne turistbusser m/ luftkondisjonering.
• Transfer flyplass – hotell t/r
• Måltider som beskrevet i programmet.
• Meget omfattende sightseeing-program og inngangsbilletter til de forskjellige severdighetene som er beskrevet.
• Skandinavisktalende lokalguide følger med på alle utflukter, i tillegg til den norske reiselederen.
• Praktisk reiseinformasjon m.m

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsbeskyttelse
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromtillegg
• Tips til lokale guider og sjåfører (beregn ca. 80 USD pr person). Reiseleder vil normalt samle inn dette og fordele ut der det trengs.

Kan bestilles mot pristillegg:
• Enkeltrom

Avbestillingsregler:
Fra bestillingstidspunktet til
20.07. refunderes 50% av depositumet.
21.07. – 06.09. refunderes ikke depositumet.
07.09. – 21.09. er avbestillingsgebyret 50% av reisens pris.
22.09. – 30.10. betales 100% av reisens pris.

Det tas forbehold om uforutsette pris-, tid- og programendringer.

Reisen selges i henhold til SmartReisers gjeldende bestemmelser for deltagelse i pakketurer.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.
Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.
Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.
Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.