Dagsprogram

Tidlig morgenfly fra Tromsø. Det er også mulig å ha utreise fra Trondheim, Stavanger, Bergen, Kristiansand, Oslo og Mørebyene og møte gruppen i Oslo. Videre reise fra Oslo kl. 11.35 med flybytte i Istanbul og ankomst Ben Gurion flyplassen ved Tel Aviv kl. 21.40 lokal tid. Etter en varm mottagelse, er det bare ca. en times kjøretur til Residence hotel i Natanya. Hotellet er moderne, har en trivelig atmosfære og ligger bare et steinkast fra den lange og fine strandpromenaden som strekker seg borti mot en mil langs Middelhavet. Etter den lange reisedagen blir det godt å komme i seng og få seg litt velfortjent søvn, før eventyret starter for alvor. www.zyvotel.com/residence-netanya

Etter frokost forlater vi hotellet og kjører nordover langs kysten. På veien stopper vi i Cesarea ved havet hvor Peter, etter å ha fått sitt berømte syn. I Jaffa, om å gå til ”hedningene”, møtte Cornelius og hans familie. Her finner vi også en imponerende veddeløpsbane og et stort romersk teater.
Turen går så videre nordover i områder på utmerkede veier og gjennom områder med mange mindre byer og tettsteder. Vi passerer havnebyen Haifa og besøker korsfarerbyen Akko helt på grensen mot Libanon. Norske Sigurd Jorsalfar dro helt hit på sin korsfarertur! Vi fornemmer allerede denne dagen at Israel er et svært moderne land med mye industri og god infrastruktur.
I Haifa har Bahai religionen sitt utspring og hovedkvarter med noen utrolig flotte parkområder. Vi stopper i overkant av disse og beundrer de vakre anlagte hagene. Første natten skal vi bo på et karmelitter kloster (finnes også i Tromsø) i øvre del av Haifa. Herfra er det en fin, fin utsikt over Haifa og Middelhavet. Middag på klosteret.

Vi er jo allerede på den vestlige enden av Karmelfjellet og kjører nå videre oppe på fjellryggen, forbi det store universitetsområdet og drusiske landsbyer som også har en spesiell og spennende historie som vi får høre om.
Videre drar vi over Armageddonsletten og forbi Taborfjellet til et avslappende stopp i oasen Sakne – en vakker hage med fine plener og flere naturlige badebasseng med småfisk og krystallklart badevann som holder minst 25 gr. Her er det fint både å bade, rusle litt rundt og ta sin formiddagskaffe eller bare en is. Avstandene i Israel er korte så herfra er det bare en times tid til vi gjør et interessant stopp i Jesu barndomsby, Nasaret, hvor vi besøker den mektige, moderne Bebudelseskirken, som er bygget over stedet hvor Maria fikk beskjed fra engelen om at hun skulle føde Jesus. Vi tar oss god tid og nyter de vakre utsmykningen i og utenfor kirken.
Når bussen henter oss igjen, kjører først videre østover i Galilea til området ved Tiberias. Her ved Genesaretsjøen, som ligger i stor fordypning i landskapet, er vi 200 meter under havets overflate! Sent på ettermiddagen får vi være med på en fin båttur på Genesaretsjøen. Denne går vanligvis fra kibbutz Nof Ginosar. Dette blir en god opplevelse, og vi kan i stillheten ute på sjøen, virkelig fornemme og reflektere hvordan det må ha vært her på Jesu tid. Vi drar videre nordover i Galilea til kibbutz Kfar Szold hvor vi skal bo de neste tre nettene. Her bor det ei nord norsk dame som vil ta oss med rundt og vise og fortelle oss om hva en kibbutz er og om hvordan dagliglivet her er.

I dag skal vi gjøre oss kjent i området rundt sjøen hvor Jesus vandret mye.
Vi starter på Saligprisningsberget, hvor Jesus holdt sin kjente Bergpreken. Herfra er det en flott utsikt over hele Genesaretsjøen. Det var i disse traktene at også de spesielle brødundrene fant sted. De som ønsker det kan være med reiselederen å gå på en fin tursti herfra og ned til fiskefangst stedet Tagba ca 30 min. Det er ganske forunderlig å sitte her nede ved bredden av sjøen og lese historiene, både om da han kalte disiplene sine og ikke minst om da Jesus møtte disiplene sine igjen etter oppstandelsen. Rett i nærheten er Kapernaum, «Jesu egen by», som vi også besøker. Dette var byen hvor Jesus oppholdt seg mye og her ved sjøen var det han kalte flere av sine disipler. Her besøker vi restene av synagogen fra Jesu tid. Om ettermiddagen kjører vi opp på Golanhøydene og får oppleve hvor strategisk dette fjellpartiet er for de som har kontrollen her oppe. Vi passerer flere små landsbyer og vi får se at det dyrkes mye frukt, grønnsaker og vindruer. Fra et utsiktspunkt kan vi se inn i Syria og mot det majestetiske Hermonfjellet. Herfra er det kort vei til vakre Cesarea Filippi, en av kildene til Jordanelva har sitt utspring. Middag og overnatting på kibbutzen.

Etter nok en god frokost kjører vi sørover Jordandalen. Første stopp på veien blir ved dåpsstedet Yardenit. Mange kristne, kommer hit for å få en «second blessing» i den kjente elva hvor også Jesus ble døpt.
Videre sørover passerer vi mange frodige jordbruksfelt hvor det primært dyrkes grønnsaker. Etter å ha passert verdens eldste by, Jeriko er vi ved de lavest beliggende områdene på jorden. Her ved Dødehavet er vi mer enn 400 m.u.h. Dødehavet har lite tilsig av vann og synker dermed ca 1 meter i året. Sjøen er ekstremt saltholdig, ca 33%. Til sammenligning kan nevnes at vanlig sjøvann har et saltinnhold på ca. 3,3%. I dette området er også Herodes sitt enorme, «uinntagelige» festningsverk Masada. Dette skal vi også besøke.

Vi gjør et godt stopp i Ein Bokek som er det største og mest kjente behandlingstedet for bl.a. psoriasis og ledd problemer her ved Dødehavet.
Hotellene her gjør bruk av det mineralholdige vannet fra Dødehavet i sine behandlinger. Vi skal selvfølgelig få bade her i Dødehavet og her flyter alle rundt som små båter!! Det blir mye moro ut av slikt 

Mot sydenden av sjøen passerer vi de store fabrikkene som gjør seg bruk av mineralene fra sjøen, både til kosmetikk og gjødsel. Herfra går veien sakte oppover igjen til vi kommer frem til feriebyen Eilat som ligger helt innerst i Rødehavet. Før vi er fremme i Eilat stopper vi ved Yotvata kibbutzen, kjent for sine gode meieriprodukter. Tid for å kjøpe en herlig iskrem!

I Eilat skal vi tilbringe tre netter og to herlige dager. Eilat ligger helt innerst i Rødehavet og har svært behagelige luft- og sjøtemperaturer hele året.
På denne årstiden kan vi regne med ca. 20-25 grader både i luften og vannet.
Vi skal bo på komfortable Solei Hotel, i den nyere delen av feriebyen. Romslige og komfortable rom med balkong som alle vender ut mot bassenget. Middag og overnatting på hotellet.

Frokost på hotellet og dagen er ellers fri til egne aktiviteter.
Eilat har fine strender, varmt badevann, et undervannsobservatorium, delfinarium og gode shoppingmuligheter. Om ønskelig så kan du også ta en lokal utflukt herfra med spennende ørkenopplevelser, f.eks. til Petra i Jordan eller båttur på Rødehavet. Dette blir ekstrautflukter som betales på stedet.

Frokost på hotellet og dagen fri til egne aktiviteter. En mulighet er også å ta rutebussen 9 km sørover til den egyptiske grensen og så gå langs sjøen tilbake til byen. Om kveldene er det yrende folkeliv og trivelig ned i byen.

Vi starter tidlig fra Eilat for å rekke frem til Jerusalem i det sabbaten starter ved solnedgang. Vi reiser nordvestover gjennom det enorme Mitzpe Ramon krate-ret. Når vi kommer opp på kraterkanten stopper vi og har en utrolig utsikt både over krateret og til de spesielle ørkenfjellene rundt oss. Vi tar også et stopp ved Ben Gurions gravsted i Sde Boker og passerer beduinbyen Ber Sheva før vi om ettermiddagen kjører inn i «The city of Gold», Jerusalem. Vi går til Klage-muren, Jødenes helligste sted, og opplever det yrende folkelivet. Dette er en spesiell og fin opplevelse, og vi opplever hvor viktig dette stedet er for jødene.
I Jerusalem skal vi bo i 4 netter på gode Eyal Hotel , som ligger sentralt, i gåavstand til gamlebyen.

Jerusalem er en stille by på Sabbaten, men ikke kjedelig av den grunn. Mange av butikkene i gamlebyen er åpne. Det blir anledning for de som ønsker det, å være med reiselederen å gå oppe på den gamle bymuren, og vi besøker også Gordons Golgata, eller Gravhagen som noen også kaller denne vakre hagen. Reiselederen har flere forslag til hva vi kan gjøre denne sammen eller på egen hånd denne dagen. Det er spesielt å være her i Jerusalem og oppleve den særegne stemningen i denne spesielle byen.

En ny spennende dag i en like spennende by ligger foran oss. Vi tilbringer mye av dagen innenfor murene i den gamle bydelen. Her ligger mange av de største severdighetene og minnesmerkene i byen.
Men vi starter på Oljeberget med den vakre utsikten over hele gamlebyen de høye murene som går rundt den. Vi ser også mye av den nyere delen av byen. Vi går ned og besøker Getsemanehagen og går deler av Via Dolorosa til Gravkirken. Jerusalem er nok for mange høydepunktet på Israelturen, og derfor vil vi bruke mye tid her på å se og oppleve.
Ettermiddagen er fri til egne streiftog. Middag og overnatting på hotellet.

Vi kjører forbi det israelske parlamentet Knesset, og besøker Israel Museum som bl.a. stiller ut de kjente Dødehavsrullene og den store modellen over Jerusalem på Jesu tid. Senere besøker vi Yad Vashem, det store, Holocaust museet som viser, med god dokumentasjon, mye av det forferdelige jødene ble utsatt for under Holocaust. Dette blir et sterkt møte med en ikke alt for fjern fortid. Vi er nå vest i byen, ikke langt fra Ein Kerem, hvor Johannes døperen ble født og vokste opp.
Om ettermiddagen drar vi til Betlehem. Vi besøker området ved Betlehems-markene hvor englesangen som forkynte fred på jord, lød julekvelden for over 2000 år siden.

Tidlig om morgenen kjører vi til Ben Gurion-flyplassen og reiser hjem til Norge.
Flyavgang kl. 0840. Etter flybytte i Istanbul kommer vi til Oslo kl. 1630. Ankomst Tromsø kl. 20.35 og andre norske byer omtrent på samme tid.

De måltidene som er inkludert i turopplegget er markert med (F,M)
for hver dag. F= frokost og M= Middag.

Du finner nyttige, praktiske opplysninger i vedlagte påmeldingskjema.

Alle som melder seg på må være normalt gangfør, da det blir en del gåing på denne turen. Om noen vet at de kommer til å trenge daglig, ekstra hjelp under turen, må man ha med egen ledsager.

OBS! Turen kan bli tidlig fulltegnet. Meld deg på i dag!

Pris for reisen er kr 29.500 pr. person i dobbeltrom med utreise fra Tromsø.

Pris fra Oslo kr. 28.500.

Pris fra Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Mørebyene fra ca. kr. 29.200.

Avhengig av tidlig bestilling fra de sist nevnte byer.

Tillegg for enkeltrom kr 8.850.
Prisene er basert på ei gruppe på minimum 20 betalende personer. Depositum kr 3.000 betales ved påmelding.

Inkludert i prisen:
• Flyreise Norge – Israel t/r.
• Transport i moderne turistbusser m/ luftkondisjonering.
• Transfer flyplass – hotell t/r
• Måltider som beskrevet i programmet.
• Meget omfattende sightseeing-program og inngangsbilletter til de forskjellige severdighetene som er beskrevet.
• Skandinavisktalende lokalguide følger med på alle utflukter, i tillegg til den norske reiselederen.
• Praktisk reiseinformasjon m.m

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsbeskyttelse
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromtillegg
• Tips til lokale guider og sjåfører (beregn ca. 80 USD pr person). Reiseleder vil normalt samle inn dette og fordele ut der det trengs.

Kan bestilles mot pristillegg:
• Enkeltrom

Avbestillingsregler:
Fra bestillingstidspunktet til
02.01. refunderes 50% av depositumet.
03.01.-15.01. refunderes ikke depositumet.
16.01. – 14.03. betales 100% av reisens pris.

Det tas forbehold om uforutsette pris-, tid- og programendringer.

Reisen selges i henhold til SmartReisers gjeldende bestemmelser for deltagelse i pakketurer.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. For øvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger. Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.