Dagsprogram

Avreise med SAS kl. 08:00 fra Værnes til Gardermoen og videre kl. 10:10 med ankomst Island kl. 11:00. Tidsforskjellen er 2 timer i forhold til norsk tid. På Keflavik flyplass møter vi vår skandinavisktalende guide som også kjører bussen! Vi får med oss en ferdigsmurt baguette etter vi setter oss på bussen.

Første stopp på turen blir et besøk ved det nylige vulkanutbruddet i Geldingadalir. Utbruddet fører ikke lenger til konsekvenser, men har nå blitt en av islands nye store severdigheter. Utbruddet antas å vare i mange år framover og islendingene har allerede laget opplegg for å besøke området. Det blir en liten fottur for å beskue utbruddet. Dette blir nok et minne for livet!

I natt skal vi bo i det lille tettstedet Hella, men vi begynner den kulinariske delen av vårt islandske eventyr med hummerfest på Det Røde Huset i Eyrarbakki. Landsbyen er et av Islands eldste tettsted, hvor de har bevart litt av det gamle miljøet som er karakteristisk for de mindre handels- og fiskerbyene langs kysten. Restauranten er kjent for sin nydelige hummer og gode service.

Vi overnatter på Hotel Stracta i Hella (www.stractahotels.is) hvor vi slapper av i utmerkede omgivelser. Muligheter for både badstu og ikke minst utendørs badestamp (heitur pottur).

Etter frokost reiser vi sørover til fergehavna på sørkysten. Turen over med fergen «Herjolfur» til Vestmannaeyar tar bare 30 minutter. Også i dag blir det pikniklunsj underveis. Tiden her ute blir på egen hånd eller i små grupper hvor vi går og ser det som interesserer oss mest. Aktiviteter må betales på stedet. Det er mye å bruke dagen til på i Vestmannaeyjar. Det nye, interessante museet Eldheimar anbefales på det sterkeste. Vil man strekke litt på beina kan man også gå opp den 200 meter høye vulkanen Eldfjell.

Vi er tilbake på hotellet i rimelig tid om ettermiddagen/kvelden, og spiser en god middagsbuffet på hotellet.

NB! Hvis dagsturen til Vestmannaeyjar må gå ut pga. dårlige værforhold blir det lagt opp til en alternativ sightseeing her på sørkysten. Mulige severdigheter er Reynisfjara (verdens flotteste svarte badestrand), Skogarfoss eller Seljalandsfoss som en kan gå bak og se ut gjennom fossen m.m.

Etter frokost sjekker vi ut og vender nesen vestover. Første stopp blir den såkalte «Secret Lagoon» som er en perle få turister kjenner til. Vannet i denne naturlige kilden holder 38-40 grader hele året. I området ellers er det flere såkalte geometriske flekker, og en liten geysir som bryter ut hvert 5. minutt.

Dagens lunsj inntas på Gullfoss Cafe. Her blir det servert ekte islandsk kjøttsuppe med tilbehør.

På veien vestover kjører vi også forbi og innom flere kjente steder. I tillegg til stoppet ved Gullfoss ser vi også Strokkur som er verdens mest aktive geysir, Thingvellir nasjonalpark, det islandske Allting – verdens første folketing – og lavafossene Hraunfossar. Turen går via Hvalfjordur.

I kveldingen kommer vi fram til Reykholt hvor vi skal bo på Fosshotel Reykholt (www.fosshotel.is). Hotellet ligger rett ved den verdenskjente Snorrastofa og har som vi nå har blitt vant med sine egne heitur pottur. 3-retters middag inntas i hotellets restaurant.

Etter frokost besøker vi Reykholt som er verdenskjent for Snorre Sturlasons kongesagaer. Vi får se Snorrastofa som er et forskningsinstitutt for middelalderlitteratur og Borgarfjördur lokalhistorie. Snorrastofa ble bygget i 1988 til minne om Snorre og er plassert der Snorre bodde fra 1206 – 1241.

Turen sørover mot Reykjavik tar ca. 1,5 time, og vi ankommer byen litt før lunsj. Det blir en liten sighteseeingrunde i sentrum før vi spiser lunsj. Etterpå blir det fri tid for egne aktiviteter i hovedstaden. Kanskje noen vil shoppe litt, mens andre ser seg rundt på egen hånd. I sentrum finner man blant annet Perlan museum, Harpa konserthus, Hallgrimskirkja og de store badeanleggene Laugardalslaug og Sundhollin. 3-retters middag på hotellet. Hotellet: Centerhotel Midgardur (www.centerhotels.com)

Etter en god frokost har vi enda formiddagen til egen disposisjon før vi sjekker ut fra hotellet. Vi får tid til et stopp på et islandsk Kolaportid, som er et tradisjonelt marked. På vei til flyplassen besøker vi også presidentboligen Bessastadir som ligger på Alftanes. Innsjekk ca. kl. 14:00. Lunsj kan kjøpes på flyplassen før flyavgang.

Flyet letter kl. 16:15 og vi lander på Gardermoen kl. 20:55. Etter et par timer går turen videre til Trondheim kl. 22:55 med ankomst Værnes kl. 23:50.

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se reiseinformasjon/vilkår.

Pris fra Trondheim kr 18.950,- pr. person i dobbeltrom.

Pris fra andre byer: på forespørsel.

Tillegg for enkeltrom: kr 3.000,-.

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum kr 3.000,- betales ved påmelding
(faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 12. mai 2021.
• Overnatting i dobbeltrom på gode turistklasse- hoteller.
• Transfer flyplass-hotell t/r samt all transport iht programmet.
• Måltider i henhold til programmet.
• Sightseeing som beskrevet i programmet.
• Inngangsbilletter i henhold til programmet.
• Praktisk reiseinformasjon.
• Skandinavisktalende lokal driver/guide og norsk reiseleder følger med på hele turen.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromstillegg
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller

Avbestillingsregler:
·     Frem til 04.03.22 refunderes depositum minus kr.1.500,-.
·     05.03.22 – 20.04.22 refunderes ikke depositum.
·     22.04. – 03.04.22 refunderes 50% av turprisen.
·     Fra 04.04.22 – frem til avreise, ingen refusjon. 

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser: Jens Axel Weisser

Husk gyldig pass!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.
Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.
Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.