Dagsprogram

Avreise med SAS SK 355 kl.12:15 fra Værnes via Gardermoen med ankomst Island kl.16:30 lokal tid.

På Island ligger de to timer bak Norge. Vel ankommet Keflavik Flyplass tar vi plass i bussen og kjører i spennende lavalandskap bort til den Blå Lagune. Det var her ute islendingene regulerte inn sin Formel 1-bane, før kollapsen i 2008. Akkurat her starter vi vårt islandske eventyr med dukkert og skummende drikke i bassengbaren før middag.

Turen fortsetter så inn til den islandske hovedstaden der vi sjekker inn på Reykjavik Center Hotel Plaza der vi skal bo alle nettene. Over 350.000 islendinger bor i denne byen som har beholdt sitt småbypreg på tross av sin ambisjon om å bli en skyskraperby. Islendingene har etter den økonomiske krisen tatt heisen fra kjeller til loft i rekordfart. Her elsker de å gå ut på kveldene for å spise og kose seg. De er også glade i å prate med oss besøkende. Islendingene forstår og snakker norsk veldig godt, mens islandsk er nesten umulig å forstå for oss nordmenn.

Etter frokost starter vi med å kjøre langs den historiske Hvalfjorden.

Under 2. verdenskrig ble det her bygget en viktig base for krigsskip fra England og USA. Her finner vi også en hvalfangerstasjon som fortsatt er i bruk. Turen går videre til Hraunfossar, en underjordisk foss, der vannet renner i en lang strekning mellom lava og vegetasjon. Det er fascinerende å se at elven har delt seg i to lag som en kremkake.

Herfra er veien kort til gården Reykholt som er verdenskjent fra Snorre Sturlasons kongesagaer. Her bodde dikterhøvdingen som storbonde i sine siste glansdager fra 1206 – 1241. Her vil Travellin’ Strawberries hylle Snorre musikalsk på det historiske tunet. Hvis noen er litt smekre blir det anledning til å prøve badekaret hans, mens Reiseleder Erik Pettersen fremfører «Soga om Gunnar frå Lidarendet» fra Njåls Saga.

Travellin’ Strawberries Unplugged at Thingvellir Canyon (S)
Fra “Snorri“ er det kun fem minutters kjøring til Europas største varme kilde, Deildartunguhver, hvor man henter ut store mengder varmekraft Vi tar en flott snarvei over vulkanfjellet Okseryggen til Thingvellir Nasjonalpark. Her skal vi ut og gå til et av innspillingsstedene til «Game of Thrones», langs de lange og taggete forkastningene i canyonlandskapet. Kontinentalplatene for Amerika og Europa beveger seg vekk fra hverandre her, hele 3 centimeter hver år. Vi benytter muligheten til å la bandet gjøre en internasjonal konsert her; til publikum både i Amerika og Europa. Hele selskapet vil her også få servert SvarteDaudir, som er den islandske nasjonalsnapsen. Verdt å vite er at Islands og verdens aller første ordentlige folketing ble høytidelig åpnet her i år 930, så vi er på historisk grunn her ute i den islandske ødemarken. Før vi helt kan gi oss bestiger vi også en vulkansk calderone; veldig enkelt forklart en tegneserievulkan med krukkeform.

Etterpå går turen tilbake til Reykjavik. Alle som har lyst kan bli med ut og gjøre oss kjent med byens «lysløype» denne lørdagskvelden.
«Ein skal ikkje sova bort sumarnatta …»

Etter frokost kjører vi «Den Gyldne Sirkelen» til Gullfoss, som er Islands svar på Victoriafallene. De har også sitt eget ølbryggeri. Vi tar oss god tid til å kjenne på magesuget, og gå gangveiene langs fossen. Deretter fortsetter vi til Geysirområdet. Dampen står høyt opp i luften der grunnvannet kokes og trykksettes i sprekker nede i fjellgrunnen, før «det koker over» så vannsøylen står høyt opp i luften mellom oss tilskuere. Vi tar en lavavandring oppover fjellsiden for å se på ulike varmekilder, før vi samles til lunsjbuffet på Geysir Restaurant. Deretter kjører vi bort til et drivhus som odler fram alskens eksotiske frukter og grønnsaker bare med termalvarme og sollys. Energioverskuddet er så høyt på Island at man vet ikke hvor man skal gjøre av all energien. På ettermiddagen er vi tilbake til Reykjavik igjen med mange inntrykk å fordøye. Søndagskvelden er det fritt fram for alle og enhver, det er sikkert noen som vil hvile seg litt før Nasjonaldagen.

Etter frokost i dag kan vi få være med på feiringen av den islandske nasjonaldagen. Dagen starter med at vi går en skikkelig sightseeing i sentrum sammen med en lokal omviser. Vi skal se nærmere på Alltinget, konserthuset Harpa og alle de andre vakre byggene. Når det er start for «syttende-junitoget» er det fritt fram til å se seg om på egen hånd før vi møtes igjen kl. 14.00. Vi er denne dagen 17. juni-komitéens æresgjester og vi får delta i et program som blir laget spesielt for oss. Vi har blitt utfordret til å stille et fotball-lag med 11 spillere, trener og heiagjeng og selvsagt skal Travellin’ Strawberries få underholde på en intimkonsert i et av forsamlingshusene, og det vil komme mer… Om kvelden skal vi hjem til noen entusiastiske islendinger som inviterer oss til å smake ulike lokale delikatesser som «forlorent» haikjøtt og «væraballur». Detaljer om dette og mer til har komitéen bedt om å få komme tilbake til en gang tidlig på nye året. Vi er på vår side anmodet om å kle oss ut som norske vikinger. Det får være opp til den enkelte, men vi vil tro at flere av våre reisende også i år er i besittelse av kreative evner.

Avreise fra hotellet etter en tidlig frokost. Bussen tar oss med tilbake til Keflavik Flyplass. Flyet vårt har avreise kl. 10:30 og går via Oslo med ankomst Værnes kl. 15:00 etter at vi har stilt klokka 2 timer.
Videre avgang klokka 17.00 til Trondheim med SAS. Ankomst kl. 17:55.

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.

Pris fra Trondheim kr 14.500,- pr. person i dobbeltrom.
Pris fra andre byer på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom: kr 2.800,-.

Depositum kr 3.500,- betales ved påmelding
(faktura sendes ut fra reisebyrået).

Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 8 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 01.12.2018.
• Overnatting pr person i dobbeltrom Reykjavik Centrum Plaza Hotel.
• Transfer flyplass-hotell t/r samt all transport iht programmet.
• Måltider i henhold til programmet.
• Sightseeing som beskrevet i programmet.
• Besøk i den Blå Lagune.
• Praktisk reiseinformasjon.
• Reiseleder og musikere følger med på turen.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromstillegg

Avbestillingsregler:
• Frem til 25.01.2019 refunderes depositum minus kr.1.500,-.
• 26.01.19 – 13.03.19 refunderes ikke depositum.
• 14.03.–01.04.19 refunderes 50% av turprisen.
• Fra 02.04.19 frem til avreise, ingen refusjon.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, slik at den kan dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser:
Erik Pettersen, godt hjulpet av musikerne !

Husk gyldig pass!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.