Dagsprogram

Fly SAS, Trondheim – Oslo,               07:15-08:10

Fly SAS, Oslo – Dublin,                       10:30-11:50

 

Smartreisers reiseleder møter gruppen på Værnes og leverer ut flybillettene før vi sjekker inn. Turen går via Oslo til Dublin. Vel framme blir vi møtt av vår skandinavisktalende guide med sjåfør og setter oss på bussen. Vi vender nesen vestover og etter lunsj starter vi med en av de klassiske irske «forfriskningene» – whisky. Vi skal besøke Kilbeggan Distillery som startet whiskyprodukson allerede i 1757, flere tiår før skottene fant ut at dette var en god idè. Det blir naturligvis smaksprøver etter en lærerik omvisning.

 

Turen til vestkystidyllen Galway tar knapt 1,5 time, og vi sjekker inn på hotellet før vi nyter litt fri tid før en tidlig middag. Etterpå drar vi til rekreasjonsområdet Salthill rett utenfor sentrum hvor vi benker oss for kveldens forestilling – «Trad on the Prom». Her blir det svingende tradisjonell irsk musikk og dans med verdenskjente artister. Forestillingen hadde en ufrivillig pause under pandemiårene, men nå er den tilbake. Mer populær enn noen gang.

 

Vi overnatter på Park House Hotel (****) veldig sentralt i Galway med kort vei til bytorget, kafeer og shopping. Mer info: www.parkhousehotel.ie

 

Vi spiser en god irsk frokost før dagens utflukt. I dag kjører vi nordvestover fra Galway mot den vakre Connemara-regionen. Området har en sterk tilknytning til tradisjonell irsk kultur og den største regionen der Gaelisk er dagligspråket. Naturen består av fjell, fjorder og en røff kystlinje. Vi skal se oss om og spiser lunsj under et lite cruise før vi besøker den berømte Kylemore Abbey som ligger ved bredden av innsjøen Kylemore Louch. Kirken ble bygget av en velstående engelsk forretningsmann på 1800-tallet, og har blitt en av de mest fotograferte bygningene i Irland. Etterpå drar vi tilbake til Galway via den lille kystbyen Clifden som også blir omtalt som Connemaras hovedstad. Tilbake i Galway blir kvelden fri til egne aktiviteter.

 

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og sier farvel til Galway for denne gang. Vi kjører østover mot hovedstaden Dublin og stopper ved Clonmacnoise som er en tidlig kristen bosetning som i dag består av ruinene av flere katedraler og kirker hvor noen er bygget helt tilbake på 900-tallet. Stedet ligger ved elven Shannons bredder og ble grunnlagt i det 6. århundre. Vi får en liten omvisning i museet og på besøkssenteret før et er tid for lunsj (ikke inkludert). Vi ankommer Dublin og vårt sentralt beliggende hotell senere om ettermiddagen. Middag på en lokal restaurant i gangavstand fra hotellet. Vi bor på Riu Plaza The Gresham (****), som ligger ypperlig ved byens hovedgate O’Connell street. Her er det kort avstand til shoppingstrøket rundt Henry Street, og på andre siden av elven finner vi bar- og restaurantstrøket rundt berømte Temple Bar.

 

Frokost på hotellet før det blir en panoramisk byrundtur hvor vi virkelig får oversikt over denne stolte byen. Dublin blir også kalt «Europas største landsby», og er en moderne og kosmopolitisk by som i stor grad har beholdt til ynde, atmosfære og sin velkjente arkitektur fra 1700-tallet. Her finner vi elegante og kunstneriske bygninger delt av brede georgianske bytorg og gater. Byen er full av mursteinshus med fargerike dører. På reiseruten denne ettermiddagen star Trinity College, den grandiose Bank of Ireland, Dublin borg, katedralene Christchurch og St. Patrick’s, museene og Phoenix-parken som er europas største inngjerdede park!

 

I løpet av turen skal vi naturligvis besøke Guinness-bryggeriet. Her har de laget det svarte brygget siden 1759, og et imponerende besøkssenteret er Irlands største turistattraksjon. Betydningen for landet og byen går klart fram under turen. Guinness eier stort sett hele bydelen. Like ved ligger også det spesielle lille whiskydestilleriet Pearse Lyons. Produksjonsanlegget ligger faktisk i den gamle kirken St. James’ Church omsluttet av den gamle kirkegården. All produksjon foregår i selve kirkerommet.

 

Vi spiser lunsj på egen hånd og går på streiftog før vi møtes til siste middag i Irland for denne gang.

 

Etter frokost sjekker vi ut og starter på hjemreisen. Siden vi flyr SAS slipper vi å ta ut bagasje på Gardermoen før vi setter oss på flyet til Trondheim.

 

Fly SAS Dublin – Oslo,                        12:20-15:40

Fly SAS Oslo – Trondheim, 17:45-18:40

 

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.

Pris fra Trondheim kr 19.950,- per person i dobbeltrom.

Fra andre byer: på forespørsel.

Tillegg for enkeltrom: kr 6.000,-

 

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum kr 3.000,-  betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Sluttfaktura sendes ut med forfall ca 7 uker før avreise.

 

Inkludert i prisen:

·          Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 27. juli 2024.

§   Overnatting i dbl.rom på beskrevne hoteller

·          Sightseeing, busstransport, utflukter og inngangsbilletter som beskrevet med lokal guide på programinnslag.

§   Måltider i henhold til programmet.

§   Praktisk reiseinformasjon

§   Reiseleder fra Smartreiser møter på Værnes og blir med på hele turen.

 

Ikke inkludert i prisen:

·          Avbestillingsforsikring

·          Kombinert reiseforsikring

·          Enkeltromstillegg

·          Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller

·          Programinnslag, transport og service som ikke er beskrevet.

 

Avbestillingsregler:

·     Ved bestilling sender Smartreser ut faktura for depositum på kr. 3.000,- Beløpet er ikke refunderbart.

·     Sluttfaktura sendes ut senere med forfall 7 uker før avreise. Beløpet er ikke refunderbart etter innbetaling.

 

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

 

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

 

Reiseleder fra SmartReiser: Kenneth Pilskog

 

Husk gyldig pass!

Du vil få beskjed fra reisebyrået senere om det på avreisetidspunktet skulle være krav om å ta med koronapass eller annen dokumentasjon.

 

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

 

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.

For øvrig henvises til våre generelle reisebetingelser som finnes på våre nettsider www.smartreiser.no. Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger. Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

 

 

Påmelding og mer informasjon på www.smartreiser.no