Dagsprogram

Avreise fra Værnes med SAS kl 14:00 til Oslo hvor vi flyr videre med Turkish Airlines via den nye flyplassen i Istabul til Georgias hovedstad Tbilisi.

Vi lander på flyplassen i Tblisi kl. 05:00 og kaster oss ut i eventyret med en gang. Turen går fra flyplassen opp i den georgiske fjellheimen på jakt etter den vakre utsikten til Kaukasus og landskapet som omgir den georgiske hovedstaden. Vi besøker den lille byen Sighnaghi med sine gamle hus med vakre balkonger og ser utsikten over den frodige Alzanidalen. Byen ble oppført i samarbeide med den russiske tsarens byutvikler. Vi skal også naturligvis bli kjent med den georgiske vinen som produseres i området. Her har man produsert vin siden tidenes morgen og vi skal få smake på flere gode varianter. Deretter setter vi kursen ned til Tblisi for å sjekke inn på vårt hotel i sentrum. Etter litt tid på egen hånd går vi ut i byen sammen for å se oss om og ta pulsen på Georgia

Vi vandrer rundt i gamlebyen og begynner med Metekhikirken som troner på en klippekant over elva Mtkvari. Vi krysser elva på en gammel steinbru. Brolagte veiter snor seg gjennom bebyggelsen med balkonger hengende på fasadene. En eim av svovel kommer fra en rekke varme kilder og de mange offentlige badene. De som ønsker det kan avlegge et besøk i badet før vi samles til lunsj i gamlebyen.  En gammel moske og en synagoge vitner om århundrers fredelig naboskap.  Oppe i fjellskråningen ruver de imponerende restene av Narikala Festning fra 300-tallet. Vandringen fortsetter til den imponerende Sioni-katedralen. Den georgisk-ortodokse kirka har flere severdige bygninger i området. Vi passerer hotellet hvor Knut Hamsun bodde og huset hvor Edvard Munchs «Madonna» Dagny Juel holdt til. Langs Rustveli Avenue finner vi elegante renessanse- og neoklassiske bygninger, byens teaterbygg og operahuset. Også i kveld samles de som har lyst for å gå ut denne fredagskvelden

Etter frokost kjører vi noen mil utafor Tbilisi til Mtskheta som i flere hundre år var landets hovedsete. Her er Georgias kristne senter – Svetitskhovelikatedralen. Byen og bygningene er inkludert i Unescos verdensarvliste. Ytterst på klippekanten ovenfor byen, med fabelaktig utsikt, ligger Jvariklosteret. En overraskelse er det å komme til Gori, Josef Stalins hjemby. Her holdes han fortsatt i ære, som byens store sønn. Vi besøker både huset han vokste opp i og et innholdsrikt museum om hans liv og virke. Videre går turen til grottebyen Uplistsikhe som i mange hundre år fungerte som et handelssted for karavaner langs den gamle Silkeveien. Boliger, salgshaller, kamelfjøs og religiøse kultsteder er hogd rett inn i sandsteinen. En lang underjordisk tunnel fører oss ned til elva med vannet som var en avgjørende ressurs for tørste reisende. Vi kjører videre til byen Akhaltsikhe hvor vi skal tilbringe 2 netter. Felles middag om kvelden. 

Etter frokost går turen til det imponerende grottekomplekset i byen Vardzia. Her var det over 3000 grotter i sin tid som inkluderte åpne «plasser», kirker hugget inn i fjellet, vinkjellere osv. Vi rekker også et stopp ved Khertvisi fort som ble bygget 200 år f.kr.  Kirken på området er fra «vår» vikingtid – år 985. Lunsj underveis, før vi kjører tilbake til Akhalsikhe. Middag på egen hånd i kveld. 

Frokost før vi sjekker ut fra hotellet og vender nesen vestover mot Imereti-provinsen med sine grønne sletter og vakre hager. Vi besøker den vakre byen Kutaisi som er landets nest største og mer enn 3000 år gammel. Her finner vi Geletikatedralen som er et av de eldste akademier i Europa og Bagratikatedralen. Begge er naturligvis Unesco-vernede severdigheter. Vi overnatter på et hotell i Kutaisi og spiser felles middag om kvelden.

Etter frokost har turen kommet for å se sjøen. Ved Svartehavskysten ligger byen Batumi som regnes som Georgias sommerhovedstad. De siste årene har det vært en rivende utvikling i byen, med nye høyhus og nye attraksjoner på rekke og rad. Likevel har byen beholdt mye av sin gamle sjarm. Langs Batumi Boulevard ligger kafeene, fontenene og strandbarene på rekke og rad og tilbyr masser av kultur og underholdning for den moderne Georgier. Middag på egen hånd (eller dere blir med reiselederen og finner et hyggelig sted). Overnatting på et sentralt beliggende hotell.

Frokost før utflukt til det romerske fortet Gonio ca. 15 km sør for bysentrum. Her er vi faktisk bare 4 km fra grensen til Tyrkia. Gitt plasseringen har fortet gjennom tidene vært under flere herskere. Både romerne, ottomanene og russerne har satt sine spor her. Lunsj underveis og middag på egen hånd. Overnatting i Batumi.

Tidlig frokost og utsjekk fra hotellet. Flyet vårt går kl. 10:15 og vi reiser samme vei via Istanbul og Oslo tilbake. I dag får vi litt bedre tid på den enorme nye flyplassen i Istanbul før vi setter oss på flyene tilbake til Trondheim. Ankomst Værnes kl. 19:40

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.

Pris fra Trondheim kr. 19.850,- pr. person i dobbeltrom.

Tillegg for enkeltrom: kr 2.200,-

 

Depositum kr 3000,- betales ved påmelding

(faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert ca 6 uker før avreise

 

Turprisen er basert på minimum av 12 deltagere pluss reiseledere.

Påmeldingsfrist blir 9. august 2019.

 Inkludert i prisen:

·   Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter per 5. juli 2019.

§  Overnatting i dobbeltrom på hoteller som i beskrevet i programmet.

·   Transfer flyplass til hoteller t/r samt transport iht programmet

§  Måltider som beskrevet med F for frokost, L for lunsj og M for middag.

§  Sightseeing som beskrevet i programmet med lokale engelsktalende guider i tillegg til norske reiseledere.

§  Reiseledere møter gruppen på Værnes og blir med på hele rundreisen.

 

Ikke inkludert i prisen:

·         Evt. tips til sjåfører, lokale guider og hoteller

·         Programinnslag, måltider, transport og service som ikke er beskrevet.

 

Avbestillingsregler:

·         Fra påmelding – 09.08.19 refunderes innbetalt depositum minus et gebyr på kr. 1.500,-

·         Fra 10.08.19 – 30.08.19 refunderes ikke depositum.

·         Etter 31.08.19 gis ingen refusjon av det innbetalte beløp

 

    

 

Husk gyldig pass – visum behøves ikke

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Kredittkortbelastning: + 2% av turens pris.

Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.