Dagsprogram

Avreise med Finnair kl. 11:55 fra Værnes direkte til Helsinki. Etter å ha stilt klokken en time fram lander vi kl. 14:45. Med alle på plass i bussen kjører vi gjennom forstedene Tomtbacka og Brobacka før vi gjør en stopp ved det vakre Sibeliusmonumentet. Det består av 600 orgelpiper og et portrettrelieff av Finlands store komponist Jean Sibelius.

Vi ankommer Helsinki på Finlands Nasjonaldag, som kalles Uavhengighetsdagen. Egentlig feirer man «Vinterkrigen» i starten av siste verdenskrig da 200.000 finske soldater stagget en million russiske soldater fra å gjenerobre Finland. Sentrum fremstår utsmykket med flagg og blåhvite banner, men bortsett fra noen spredte markeringer med kor og korpskonserter har ikke finnene vår tradisjon for å markere nasjonaldagen med folketog og lignende. Vi kjører til vårt sentrale hotell og sjekker inn. Om kvelden samles vi til middag og felles hygge.

Etter en god natts søvn spiser vi frokost og forbereder oss på å ta en tur rundt i byen med byguide. Selv om forstedene har grå og litt triste fasader, preges sentrum i Helsinki av hvite monumentale bygg i empirestil omgitt av vann på alle kanter.

Øverst på klippeøya Skatudden stikker Uspenskikatedralen fra 1868 opp. Utenfor her møttes Ronald Reagan og Michael Gorbatsjov for å få slutt på den kalde krigen. Den russisk-ortodokse kirken kjemper om oppmerksomheten med sine gullbelagte løkkupler. Vi fortsetter langs Alexanderavenyen og når frem til Senatstorvet. Her ligger regjeringsbygget som kalles Senatshuset i skyggen av byens landemerke, Domkirken. Den er tegnet av arkitekt Engel og stod ferdig i 1852. Midt på torget står statuen av den russiske Tsar Alexander II. Han er mest kjent for å ha solgt Alaska til USA og for å ha startet byggingen av den Transibirske Jernbanen. Han var en erobrer av nye landområder i Sentralasia, men også en opplysningsmann, og står vendt mot Universitetet og Nasjonalbiblioteket.

Vi fortsetter forbi Nasjonalteatret til Mannerheimvägen med Riksdagsbygningen. Vi gjør også et stopp ved den morne Tempel Plats kyrkan. Herfra er resten av dagen til egen disposisjon på byens to julemarkeder i sentrum. Mye hjemmelaget mat, pynt og juleartikler får vi tak i her. Det er også store varemagasin i sentrum for mere moderne shopping så tiden flyr denne lørdagen. Om kvelden samles vi til nok en trivelig middag.

Om formiddagen har vi god tid til frokost og kanskje gå ut og rusle en tur i byen.
I 13-tiden kommer bussen for å kjøre oss til flyplassen.

Flyavgang kl. 15:45 direkte til Værnes. Klokka stilles en time tilbake i lufta og vi lander på Værnes kl. 16:35.

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.

Pris for reisen er kr 7.500,- pr. person i dobbeltrom med utreise fra Trondheim.
Tillegg for enkeltrom kr 1.000,-
Prisene er basert på en gruppe på minimum 20 betalende personer.

Påmeldingsfrist er senest 01. oktober.

Depositum kr 1.500,- betales ved påmelding.

Inkludert i prisen:
 Direktefly Finnair Trondheim – Helsinki t/r.
 Transfer flyplass – hotell t/r.
 Måltider (F/M) som beskrevet i programmet.
 Sightseeing som beskrevet.
 Reiseleder fra Gaula og SmartReiser.
 Praktisk reiseinformasjon m.m.

Ikke inkludert i grunnprisen:
 Avbestillings- og reiseforsikring.
 Enkeltromstillegg.
 Evt. tips til lokal guide.

Avbestillingsregler:
Fra bestillingstidspunktet til
Til 01.10.19 refunderes 50% av depositumet.
Fra 02.10.19 refunderes ikke depositumet.
Fra 23.10.19 er avb. gebyr 50% av turpris.
Fra 06.11.19 er det ingen refusjon.

Det tas forbehold om uforutsette pris-, tid- og programendringer.

Reisen selges i henhold til SmartReisers gjeldende bestemmelser for deltagelse i pakketurer.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.