Dagsprogram

Vi møtes tidlig på Værnes i god tid før flyavgang kl. 06:25 og flyr direkte med SAS til Alicante med landing kl. 10:40. Her blir vi hentet med buss og turen til Albir tar en knapp time. Vi sjekker inn på Albir Playa Hotel sentralt beliggende i Albir og i gangavstand til stranden. Her skal vi bo under hele oppholdet. Vi har jo stått opp veldig tidlig i dag, så mange vil nok ta det litt mer ro i dag. Vi slapper av og rusler rundt på egen hånd før det blir felles middag på hotellet.

Vi spiser tidlig frokost før vi bussen henter oss i «rett tid». Vi starter tidlig om morgenen for å få mest mulig tid før ettermiddagsvarmen slår til. Lunsjboksene for fjellturen får vi som vanlig levert fra en lokal fotballklubb som lager disse til inntekt sine aktiviteter. Alle må sjekke at man har nok vann og nok næring med i sekken for dagen før vi starter på vår første fottur. Det kan bli varmt utover dagen, så det er viktig å passe på å drikke nok! Dagens mål er Sierra Helada (Isfjellet). Turen er beregnet å ta ca. 5 timer. Sierra Helada er fjellet som skiller Albir fra Benidorm. Her skal vi gå helt på ytterkanten av Europa. Vi blir kjørt til «Korset» og følger merket rute opp til toppen hvor klippene stuper bratt ned i Middelhavet. Herfra går vi et par hundre meter på vei før vi går ut på stien igjen. Vi går langs kanten av fjellet og vil hele tiden ha utsikt over Middelhavet. Vi finner et fint sted å innta vår medbrakte lunsjpakke og nyter den spektakulære utsikten. Vi går tilbake til hotellet selv. Middag på egen hånd.

Frokost. I desember 2019 var Kari og Håkon i området for å sjekke nye fjellturer i området. Turen opp og rundt Cabeçó d’Or var en de ville prøve ut. Etter turen var begge enige om at dette er en flott fjelltur som flere må få oppleve. Utgangspunktet for denne turen er Cuevas del Canelobre i Busot. Her ligger store dryppsteinsgrotter som kan besøkes av publikum når de er åpne. Turen er en rundtur med avstikker til toppen Cabezón de Oro (“Gullhodet”) med betydningen “Gulltoppen”, 1209 moh. Navnet benyttes både på fjellet og på toppen. Turen starter på skogsbilvei de første kilometerne. Først går vi en stigning på en god sti som slynger seg opp fjellsiden til en naturlig rasteplass ved ruinene av et gammelt hus – ”Casa del Polset”. Herfra tar vi avstikkeren til toppen, tur/retur ca 1 – 1,5 time (ca 2.4 km). Fra toppen nyter vi en fantastisk utsikt. Den siste delen av ruten går slakt nedover, og ender opp i en bratt og seig oppstigning
til inngangen ved grottene, der vi også avslutter turen. Her ligger serveringsteder som kan by på forfriskninger hvis de er åpne. Her blir vi hentet av bussen og kjøres til hotellet.

Dagen er fri til egne akvititeter

Frokost på hotellet. Vi får med oss lunsjboks og reiser avgårde til en ny fin turdag. Rundturen på ca. 9 km på Sierra Bernia har en stigning på ca. 450 høydemeter, og om det er stemning for å gå helt til toppen (1129 moh) deler vi gruppen inn i 2. Turen vil da blir 11,2 km for de som bestiger toppen og ca. 1,5 time lenger. Utenfor de oppmerkede rutene er fjellkjeden svært populær blant fjellklatrere. Dagens tur byr på minst to forskjellige landskapstyper. Fra det steinete, men frodige landskapet på sørsiden der vi har utsikt mot bebodde områder og havet til de frodige kulturlandskapet med åser, kulturterrasser og landbruk på den andre siden. Ofte kommer vi over geiteflokker som går og beiter. Dyrelivet i Sierra Bernia er variert og spennende.

Etter omtrent en times gange kommer vi til Fort Bernia. Dette er en festning som ble bygget i 1562. Phillip den 2. var redd for pirater, og på denne tiden var det fortsatt spent mellom maurerne fra Nord-Afrika og den kristne befolkningen. Festningen levde aldri helt opp til sine forventninger og den ble revet 50 år senere for at piratene som levde i fjellområdene ikke skulle ta den i bruk. I dag kan en kun se ruinene av det som engang var. De som ønsker det kan herfra ta en ekstra avstikker til toppen. Det tar ca 1,5 time ekstra for de som vil det. Herfra går vi til For at de Bernia, gjennom et frodig, men steinete landskap. Her er det en naturlig tunnel som vi må igjennom og man ser igjennom fjellet fra begge sider. På den andre siden skuer vi over en dyp dal med frodig kulturlandskap. Turen avsluttes på Restaurante Refugio Vista Bernia, der vi får servert tradisjonell «Barbacoa». Etter måltidet blir vi kjørt tilbake til hotellet.

I dag blir det en dag uten fjellsko! Spania handler jo mye om mat og vin og i dag får vi en smak av spanske delikatesser. Vi kjører bus til Bodega Fransisco Gomez utenfor Villena. Dette er en bodega i særklasse, med malerier på veggene i kjelleren hvor vintønnene ligger. Bodeagens juvel er Fondillon, en drikke forbeholdt konger! Vinen lages kun i provinsen Alicante og kun av 8 bodegaer. Her lager de også sine egne oljer og har eget kapell. Hovedhuset stammer helt tilbake til det 16. århundre og er flyttet hit – stein for stein. Etter omvisning og smaking kjører vi til landsbyen Villena med sin mektige borg. Her blir det naturligvis tapas-lunsj! Tilbake til Albir etter lunsj og resten av dagen fri til egne aktiviteter.

Vi kjører en kort tur opp til Polop der vi starter turen. Vi starter med å gå opp en dal med de mektige fjellveggene til fjellet Leon Dormido (sovende løve) på høyre siden av oss, og her tar vi ganske mange høydemeter i sval skygge. Fjellet er et kjent landemerke og et populært fjell for klatrere. Vel oppe i toppen av dalen kommer vil til Col på ca 950 moh. Her åpenbares en ny dal med utsikt til Puig Campana, toppen som er dagens høydepunkt. Her flater det ut og vi får litt nedoverbakke ca. 4,5 km mot La Mesa 925 moh. Her styrker vi oss litt før vi tar fatt på 2,7 km stigning opp til toppen som ligger 1406 moh. Her oppe kan vi se alle de andre fjellene vi har besteget på turen. Er vi heldige kan vi se villsvin, gemser, gribber og falker, samt masse blomster!! Vi skal opp på den østlige og høyeste toppen.

Det er flere legender om kløften og fjelltoppen. En av legendene sier at den franske helten Roland, sjef for Karl den stores hær, ble involvert i en sverdkamp med lederen av den mauriske hæren og det endte i en duell på toppen av fjellet. I kampens hete ble den mauriske lederen slengt i bakken og Roland løftet sverdet for gi fienden nådestøtet. Han traff ikke maureren, men fjellet, og kraften av slaget kuttet en del ut av fjellet, som igjen falt ut i havet. Denne steinen er fortsatt synlig som Benidorm Island og flengen som Roland laget i toppen av fjellet bærer fortsatt Rolands navn. Fra toppen er det ca 7 km nedoverbakke til Font de Moli 450 moh. her ligger en liten restaurant hvor vi kan vente på bussen før vi drar tilbake hotellet.

Avslutningsmiddagen blir på Le Boulevard i Albir! Her blir det servert lekker mat. Drikke kjøper dere selv direkte da det nok er en del forskjellige ønsker på dette området. . Dette er en liten restaurant med plass til ca 30 gjester. Og man er heldig om man får bord uten reservasjon. Kokken fra Nederland, Fienus Kramers, serverer mat med stolthet, glede og god kvalitet

Tidlig frokost før det blir avreise fra hotellet kl. 08:30. Avreise med SAS kl. 11:30 med ankomst Værnes kl. 15:35.

Vær tidlig ute med din påmelding! Disse turene bruker å være populære og vi har et begrenset antall plasser. Meld deg på så snart som mulig!

Det er mulig å reise ut fra andre flyplasser enn Værnes og det er fullt mulig å bestille en ekstra ferieuke på hotellet. Kontakt reisebyrået for tilbud om du ønsker å booke noe av dette.

Reiseleder fra SmartReiser

Håkon Thon og Kari Skjellum

 

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.

Pris fra Trondheim kr 12.690,- pr. person i dobbeltrom.

Tillegg for enkeltrom: kr 2.650,-

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum kr 3.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
§   Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter per 05nov22.
§   Overnatting i dobbeltrom på nevnte hotell
§   Transfer flyplass-hotell t/r samt transport iht programmet
§   Måltider i henhold til programmet
§   Sightseeing og utflukter som beskrevet i programmet
§   Evt. Inngangsbilletter i henhold til programmet
§   Praktisk reiseinformasjon
§   Reiseledere Håkon Thon og Kari Skjellum blir med på hele reisen.

Ikke inkludert i prisen:
§   Avbestillingsforsikring
§   Kombinert reiseforsikring
§   Enkeltromstillegg
§   Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller
§   Utvidet opphold, be om pris

Avbestillingsregler:
§   Frem til 20.01.2022 refunderes depositum minus kr. 750,-.
§   Fra 21.01.2022 til 01.02.2022 refunderes ikke depositum.
§   Fra 02.02.2022 fram til til avreise, ingen refusjon

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer samt endringer i Covid-19 relaterte restriksjoner.

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppereiser.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

Reiseledere fra SmartReiser: Håkon Thon & Kari Skjellum

Husk gyldig pass!

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. For øvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris. Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.