Dagsprogram

Smartreisers reiseleder møter på Værnes og leverer ut flybilletter og ønsker velkommen med på tur! Det er god mulighet å være med på denne reisen med start fra andre SAS destinasjoner i Norge.

Fly SAS, Trondheim – Oslo, 0820-0915
Fly Atlantic Airways Oslo – Torshavn/Vágar, 1120-1155 (1 time tidsforskjell)

Vi lander på Vágar Lufthavn vest for Torshavn og møter vår gode guide her. Vi utnytter dagen og drar direkte på en liten utflukt før vi drar inn til hotellet i Torshavn. Turen går først til Gásadalur som var den siste bygda på øya Vágar som fikk fastlandsforbindelse gjennom den lange tunnelen som ble bygget i 2004. Før dette måtte man gå over bratte fjell eller fly hit med helikopter. Når man kjører ned fra fjellet ser man den idylliske lille bygda og tenker på hvor vanskelig det måtte ha vært å bo så isolert. Vi rusler ned til fossen Múlafossur hvor vi kan få tatt vakre bilder til reisealbumet. Fra Gásadalur kjører vi til en liten bygd – Bø hvor vi spiser lunsj på den lille sjarmerende restauranten Pakkhuset i Bø. Vi sjekker inn på HOTEL BRANDAN i Torshavn ca. kl. 16:00 og vi skal bo på samme hotellet hele turen, så her er det bare å finne seg godt rette.

Etter frokost blir vi med guiden på en rundtur i Torshavn sentrum til fots. Vi går på oppdagelsesferd og opplever historiske Tórshavn. Vi stopper ved Tinganes hvor lagtinget holder hus, og vi ser den gamle bydelen «Úti á Reyn», og passerer også domkirken. Videre fortsetter vi til pakkhuset Østrøm, hvor man kan få kjøpt ulike strikkeprodukter og andre suvenirer. Ved siden av besøker vi også det grafiske verkstedet.
Lunsjen tar vi på egen hånd i dag. Det finnes flere kaféer og restauranter her i havneområdet som man kan velge.
I 14-tiden møtes vi igjen og går på bussen. Turen går til Færøyenes kulturelle senter, Kirkjubøur. Vi besøker først nasjonalmuseet i Tórshavn og får innsikt i den lokale historie, før vi fortsetter over fjellet til Kirkjubøur. Underveis får vi god utsikt mot øyene Hestur og Koltur. I Kirkjubøur blir det omvisning i den gamle katedralen, den nye kirken og museet. Her får vi servert kaffe og kake. Etterpå går turen tilbake til Tórshavn. Felles middag på en god restaurant om kvelden.

Frokost på hotellet. Vi blir på ny hentet av guide og buss og i dag skal vi reise nordover! Vi kjører via kystveien gjennom fargerike bygder, krysser broen over Atlanteren og videre mot den nordligste bygda på Østerø, Gjógv. På veien drar vi forbi bygda Eið, og ute i havet ser vi de karakteristiske klippeformasjonene Kæmpen og Kællingen. Vi passerer også Færøyenes høyeste fjell – Slettaratindur (882 moh). I Gjógv får vi omvisning og dagens lunsj serveres på Hotel Gjáargarður eller på en god restaurant i Klaksvik.

Etter et godt måltid går turen videre til Funning, hvor sagnet sier at vikingene først kom i land. Vi fortsetter langs kysten til Nordøyene gjennom den undersjøiske tunnelen som knytter Østerø sammen med Nordøyene. I Klaksvik besøker vi den flotte Christianskirken og kirkekjelleren med malerier etter den kjente lokale kunstneren Edward Fuglø. Herfra går vi en tur gjennom byen, hvor vi passerer huset til Nólsoyar Páll, som var en kjent personlighet i Klaksvik for mange år siden. Han var både sjømann, båtbygger, oppfinner, bonde og dikter. Det blir en sightseeing runde med buss i byen før vi kjører tilbake til Østerø. Her gjør vi et spesielt stopp og får servert kaffe og kaker i hjemlig hygge hos Lena og Jakob. Vi kommer tett på lokalbefolkningen og hører deres historier. Retur til Tórshavn via den nye undersjøiske tunnelen som knytter sammen øyene Strømø og Østerø. Middag på egen hånd.

Etter en rolig frokost setter vi oss på bussen og kjører til Vestmanna. Her går vi om bord i en båt som tar oss til Vestmannafjellene. Dette er en fantastisk opplevelse hvor man kommer nært de tårnhøye klippene som er hjem for tusenvis av sjøfugl. Dette er et godt tidspunkt for å se Lundefugl! Om vær og bølger tillater det kjører båten også inn i grottene. Vel på land igjen stopper vi innom bygda Kvikvik hvor man kan se spor helt fra vikingtiden. Ankomst hotellet tidlig på ettermiddagen. Da blir det tid på egen hånd for de som vil utforske byen nærmere. Man kan besøke den fine bokhandelen i sentrum for litt mer litteratur om øyene, og ellers de andre shoppingmulighetene i byen. Som de fleste av oss nå har forstått er strikking en viktig greie her, så det finnes jo også et par velassorterte butikker for dem med sånne interesser. De som er mer interessert i kultur kan f.eks. besøke kunstmuseet eller Nordens hus.
Reiselederen tar gjerne med de som ønsker en ekstra naturopplevelse til å være med å gå over fjellet til Kirkjubøur, en tur på ca. 3-3,5t. Vi tar lokalbuss tilbake.
Om kvelden møtes vi til avskjedsmiddag med utvalgte færøyiske spesialiteter, og kokken bestemmer menyen.

Frokost på hotellet og utsjekking. Litt før klokken 11 blir vi kjørt de ca. 45 minuttene til Vágar Lufthavn for hjemreise.
Fly Atlantic Airways, Tórshavn/Vágar – Oslo, 1315-1550
Fly SAS, Oslo – Trondheim, 1845-1940

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se reiseinformasjon/vilkår.

Pris fra Trondheim kr 21.500,- per. person i dobbeltrom.
Fra andre byer: på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom: kr 3.900,-

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum kr 3.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Sluttfaktura sendes med forfall 5. april 2024.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 1. oktober 2023.
• Overnatting i dbl.rom Hotel Branden i Torshavn
• Sightseeing, busstransport, utflukter og inngangsbilletter som beskrevet med lokal guide på programinnslag.
• Måltider i henhold til programmet.
• Praktisk reiseinformasjon
• Reiseleder fra Smartreiser møter på Værnes og blir med på hele turen. Lokal guide på Færøyene

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromstillegg
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller
• Programinnslag, transport og service som ikke er beskrevet.

Avbestillingsregler:
• Fra innbetaling av depositum fram til 14.01. 2024 refunderes depositum minus et gebyr på kr. 1.500,- per pers.
• Fra 15.01 til 14.03. refunderes ikke depositum.
• Fra 15.03.2023 og frem til avreise gis ingen refusjon.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

I fjor ble turen tidlig fulltenget så gjør din reservasjon så fort som mulig!
Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser: Arve Mork

Husk gyldig pass eller nasjonalt ID kort!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer samt tilpasninger iht. gjeldende regler og restriksjoner rundt Covid-19.
For øvrig henvises til våre generelle reisebetingelser som finnes på våre nettsider www.smartreiser.no. Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger. Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.