Dagsprogram

Avreise fra Trondheim kl. 15:00 via Oslo med avreise kl. 17:35 for mellomlanding i Istanbul. Vi ankommer Alexandria over midnatt kl. 02:50.

Ved ankomst tidlig, tidlig morgen møtes vi av vår blide og trivelige egyptiske guide som tar oss med til hotellet inne i sentrum av Alexandria. Her skal vi bo den første natten. Vi får noen timer til å sove før vi tar en sen frokost.

 

Alexandria er en stor by med ca. 4 millioner innbyggere, og ligger ved Middelhavet. Byen er et svært attraktivt reisemål for egypterne selv pga. det fine og friske Middelhavsklimaet. Mange har besøkt denne byen gjennom tidene, og det den var mest kjent for er det gamle biblioteket, et av verdens første. Byen rommer også mange minnesmerker fra flere storhetstider og mange kulturer.  Av nyere severdigheter må jo vi norske få nevne det store, nye verdensbiblioteket, tegnet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta og åpnet i oktober 2002.  Et slikt bibliotek har du garantert aldri sett maken til. Et moderne, vakkert, funksjonelt og veldig spesielt byggverk. Vi får besøke det og se selv. Det rommer 5000 mennesker på en gang, og skal når det er fullt utstyrt med bøker rommer det 8 mill. bøker. Her finnes også noen fine utstillinger, bl.a. en med bilder fra gamle Alexandria. Alle møbler inne i huset er også designet av de samme arkitektene og produsert i Norge og Egypt.

 

Vi skal også besøke det romerske teateret i Alexandria. Om ettermiddagen kjører vi med vår buss videre til Kairo. På veien stopper vi ved St. Makarios-klosteret hvor en munk vil guide oss rundt. Vi får høre historien om klosteret og om hvordan livet er her. Vi kjører videre til Kairo hvor vi sjekker inn på vårt hotell og spiser middag.

Etter en tidlig frokost drar vi først til noen av verdens virkelige underverker. Vi besøker pyramidene Kheops, Chefren og Mikarinus og kjører over platået som bare oser av oldtidshistorie før vi kommer til den berømte Sphinxen. Hodet er formet som et mannshode men med kropp av en løve, som representerer den intellektuelle og psykiske styrke hos de gamle egypterne. Etter denne storslåtte starten på dagen fortsetter vi til Det egyptiske nasjonalmuseet. Dette museet er verdensberømt for sine skatter fra faraoisk tid. Når man ser alle disse skattene som er samlet av arkeologene, skjønner man den viktige jobben de har. Dette er en stor opplevelse. 

 

Guiden skal være med oss på hele turen, og gir oss på sin lette og humoristiske måte mye ny kunnskap om Egypts land, folk, historie, tradisjoner, kultur, geografi, religion osv. Videre får vi oppleve det store markedet Khan El Khalili med et yrende folkeliv!  Her blir det også mulig å besøke et av det eldste stedene i Kairo – «Nagib Mahfouz Coffee shop». Om kvelden blir det middagscruise på Nilen med folkloreshow. Overnatting i Kairo

Frokost på hotellet. Vi blir hentet av bussen og kjørt ut til Kairo flyplass hvor vi flyr ned til Aswan. Her skal vi bo to netter på et et godt hotell. I Aswan flyter Nilen mellom mange vakre holmer, og det er utrolig mange idylliske steder i elveområdet. Om ettermiddagen besøker vi den enorme Aswandemningen som stod ferdig i 1970 til en pris, den gang, på ca. 1 milliard dollar. Mesteparten av både strøm og vann til jordbruket i nedre Egypt kommer herfra.  Vi besøker Philaetemplet med den ufullendte obelisken og tar en fin tur på elven med en tradisjonell feluka-seilbåt. Senere tar vi en rolig kveld på eller ved hotellet. Middag og overnatting.

Vi tar en rolig morgen på hotellet før vi tidlig på ettermiddagen kjører nordover til Luxor. Vi besøker templet i Edfu, som var dedikert til guden Horus. Middag og overnatting i Luxor.

Etter frokost skal vi konsentrere oss om å utforske Kongenes Dal hvor generasjoner av faraoer og geistelige ble begravd i større og mindre gravkammer hugget inn i fjellsidene, beskyttet av de to enorme Memnonkolossene. Vi besøker også Dronning Hatshepsuts tempel. Dette templet er et perfekt eksempel på arkitektonisk harmoni mellom menneskeskapte byggverk og den omkringliggende naturen. Templet er hovedsakelig dedikert til Hatshepsuts «fosterforeldre» selv om vi finner deler som er bygget til ære for guder som f.eks. Anubis – balsameringsguden.

 

Om ettermiddagen blir vi hentet og går langs Amon Ra-tempelets mektige søyler og videre på avenyen til Sphinxen i Karnak og de eldgamle Luxortemplene.  Luxor regnes for å være verdens største utendørs museum og her finnes en enorm samling store templer, statuer, obelisker og gravkammer.  Middag og overnatting i Luxor.

For de som ønsker kan det, mot tillegg i prisen, være mulig med en ballongferd over Luxor tidlig om morgenen. Etter frokost starter vi på reisen ut mot Rødehavet. Vi reiser med buss og kjører gjennom et goldt men fascinerende ørkenlandskap. Hurghada er et godt sted for bading og avslapping, og det skal vi også ta del i. Rødehavet er kjent for sine vakre korallrev og krystallklare vann med mengder av fisk i alle regnbuens farger. Fra hotellet kan du bli med i glassbunnbåt og ta livet under vann nærmere i øyensyn.

Etter frokost er dagen helt til din egen disposisjon. Du kan shoppe, prute, smake og rett og slett kose deg! Dagen er fri til å gjøre akkurat det du vil!   For de som vil, pleier vi også å tilby en dagstur med båt ut på Rødehavet til et par av korallrevene lenger ut fra kysten. Er vi heldige, får vi også se delfiner fra båten.  Turen er perfekt for fullstendig avslapping, du kan bare sitte og nyte utsikten, sole deg, bade eller snorkle. En god lunsj er også inkludert.  Denne turen betales på stedet.

Enda en dag til å gjøre akkurat det man har mest lyst til. Kanskje vil du ta havbunnstudier på egen hånd iført snorkel eller nyte dagen med en god bok på en av hotellets solsenger ved Rødehavets bredd?  

Vi drar til flyplassen rett før midnatt (17. mars) og flyr så hjem fra Hurghada via Istanbul og Oslo videre til Trondheim eller andre norske byer. Ankomst Trondheim ca. kl. 16:30.   Med oss i bagasjen har vi rike minner fra et varmt, interessant og gjestfritt land. De minnene skal vi leve lenge på. 

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

Alle som melder seg på denne turen må være normalt gangfør, da det blir en del gåing på denne turen. Om noen vet at de daglig kommer til å trenge ekstra hjelp under turen, må man ha med egen ledsager.

OBS! Turen kan bli tidlig fulltegnet.

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.

Pris fra Trondheim kr 34.800,-  per. person i dobbeltrom. Pris fra andre påstigningssteder oppgis på forespørsel.

Enkeltromstillegg: kr 9.500.-

 

Prisene er basert på en gruppe på minimum 20 personer. Depositum kr 4.000,- betales ved påmelding.

Faktura utsendes pr. e-mail eller post.

 

Alt dette er inkludert i prisen:

·         Flyreisen Trondheim-Egypt på økonomiklasse.

·         Innenlandsfly i Egypt.

·         Alle busstransporter ifølge programmet.

·         Overnatting i gode 4 stjerner hotell.

·         Måltider som skissert i programmet. Helpensjon, bortsett fra Hurghada hvor den blir kun frokost inkl.

·         Et meget omfattende sightseeingprogram.

·         Alle entréer inkludert.

·         Engelsktalende guide. Norsk oversettelse av hovedpunkter om ønskelig.

·         Praktisk reiseinformasjon.

·         Kjente flyskatter pr. 19.juli 2023.

 

Ikke inkludert i prisen:

·         Tips til guider, sjåfører beregnes til 

ca. 90 USD p.p.

·         Avbestillingsforsikring.

·         Kombinert reiseforsikring.

·         Enkeltromstillegg.

·         Turistvisum til Egypt (for norske statsborgere) ordnes ved ankomst. Dette koster p.t. 25 USD pr. person.

·         Ekstra utflukter som ikke står i programmet.

 

Avbestillingsregler:

Frem til 5.1. kr   2.000,- p.p. i avbestillingsgebyr

Fra 6.1.-24.1.: Depositum tapt.

Fra 25.1.- 5.2. 50% av reisens pris i avbestillingsgebyr.

Fra 6.2. – 9.3. er 100% av reisens pris tapt.

 

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

 

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

 

I programmet er måltidene som inngår i prisen markert i overskriften på hver dag. F=frokost, L=lunsj, M=middag.

Turen gjennomføres med overnattinger på gode turistklasse hoteller.

 

Reiseleder fra SmartReiser: Arve Mork

 

Husk gyldig pass, som må være gyldig minst 6 måneder etter at reisen er avsluttett.

 

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. For øvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

 

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.