Dagsprogram

Vår reiseleder møter dere på Trondheim Lufthavn Værnes og vi har avreise med SAS og Lufthansa via Oslo og München til Dubrovnik. Flyavgang kl. 08:20 og ankomst Dubrovnik kl. 15:55. Vi blir hentet av vår lokale guide. Turen med buss tar bare ca. 15 min før vi er fremme på Hotel Croatia http://www.hoteli-croatia.hr/. Alle får praktfulle, velutstyrte rom med balkong m/ bord, 2 stoler, og ikke minst havutsikt! Middag på egen hånd i kveld.

Frokost på hotellet. Formiddagen fri til egne aktiviteter. I og rundt Cavtat er det flere naturstier og en flott strandpromenade, så vi anbefaler å bli bedre kjent i området rundt hotellet. Kanskje frister det også med et bad i sjøen? Etter lunsjtid reiser vi med båt fra Cavtat til den historiske gamlebyen i Dubrovnik. Turen tar ca. 1 time og går langs land og forbi flere vakre øyer.

Her inne i Dubrovnik møter vi vår lokale guide for en interessant bysightseeing til fots inne i selve gamlebyen. De som ønsker det kan også bli med på en vandring oppe på muren som omgir hele gamle Dubrovnik. Man betaler litt ekstra for det på stedet. Etter å ha blitt kjent i gamlebyen, har dere muligheten til å rusle rundt på egen hånd noen timer før vi reiser tilbake til Cavtat samme vei som vi kom. Middag på hotellet.

Etter frokost reiser vi med buss over grensen til Mostar som ligger i nabolandet Bosnia Herzegovina. Vi opplever Mostar som en vakkert restaurert by, og får samtidig høre historien som gjorde Mostar kjent under Balkankrigen for få år siden. Vi får anledning til å gå over den kjente broen og oppleve litt av folkelivet her. Etterpå kjører vi tilbake til Kroatia og besøker den historiske byen Vid. For en del tiår siden fant man så mange som 16 keiserstatuer fra det tidligere romerske Forum her, og man har laget et museum over funnet. Vi besøker ikke museet denne gang, men skal bli med på en flott båttur ned Neretvadeltaet i tradisjonelle elvebåter. Området er i perioder oppholdssted for tusenvis av fugler, og er et av de siste deltaområdene ved Middelhavet som har bevart sin opprinnelige flora og fauna. Her får vi tatt mange fine bilder av en helt spesiell natur. Det blir sen lunsj i dag ispedd livlig folkemusikk, og på menyen står lokale spesialiteter fra det dalmatiske og neretviske kjøkken. Vi er tilbake til hotellet vårt i Cavtat om kvelden. Middag blir på egen hånd, og det er kanskje tid for å prøve ut en av de trivelige restaurantene nede ved strandpromenaden i kveld?

Frokost. Dagen er helt fri til å nyte det herlige livet på balkongen, ved bassenget eller i havet. Det er også flere kilometer med promenade langs småbåthavna og videre til nærliggende små bebyggelser. Lunsj og middag på egen hånd.

Etter en rolig frokost tar vi buss til nabobyen Cilipi, hvor vi ser oss rundt i byen eller blir med på den lokale katolske formiddagsmessen i byens vakre steinkirke, med mye vakker sang. Etterpå er det en oppvisning med lokal musikk og folkedans på torget utenfor kirken. De som ønsker det, kan gå på vakre, merkede gangveier helt tilbake til hotellet (ca. 9 km). Vi bruker så lang tid som vi behøver på turen og nyter den vakre naturen, blomsterprakten og lokal bebyggelse underveis. Det er viktig med gode sko, da noe av veien er belagt med grus. De som ikke vil gå, kan ta bussen tilbake til hotellet og nyte ettermiddagen i Cavtat. Middag på hotellet.

Frokost på hotellet før vi blir hentet i buss og tatt med langs kysten nord-vest for Dubrovnik til halvøya Peljesac. Her besøker vi vinhuset Matusko som ligger ved landsbyen Potomje. Her blir det naturligvis smaksprøver av den lokale vinen før vi kjører til Orebic og tar en liten båttur over til øya Korcula. Her blir vi vist rundt av en guide og vi spiser lunsj i restaurant Cupido. Etter lunsj blir det tid til å rusle rundt på egen hånd før vi reiser tilbake til Cavtat. Vi ankommer hotellet ca. kl. 19:00.

Etter frokost skal vi ut på båttur i den vakre skjærgården som ligger nord for Dubrovnik. Det blir en fin dag på sjøen med herlig sjøluft og strandhugg på et par av øyene, hvor de som ønsker kan bade og ellers nyte dagen etter eget tempo. Vi er tilbake på hotellet i 17-tiden. Lunsj om bord i båten og middag på hotellet om kvelden.

Etter en rolig frokost og tid til lunsj blir vi kjørt til flyplassen for hjemreise. Flyavgang med Lufthansa kl. 16:40 via München og Oslo med ankomst Trondheim Værnes kl 23:40.

Våre tidligere turer hit har vært en stor suksess og bruker å være fulltegnet tidlig. Så vær tidlig ute med din påmelding!

Det er fullt mulig å bestille en ekstra ferieuke på hotellet, og også reise fra andre byer i Norge med Finnair-tilslutning. Da møter man resten av gruppen i Helsinki før siste flyet til Dubrovnik. Kontakt oss for tilbud og muligheter om du/dere skulle ha ønsker om dette.

Reiseleder fra SmartReiser Jens Axel Weisser

Vi har spesielt plukket ut både den vakre byen Cavtat og hotell Croatia for denne turen.

 

Du kan lese mer om området vi skal oppholde oss i på denne websiden:
http://www.tzcavtat-konavle.hr/aktivni.php?lang=en

 

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se reiseinformasjon/vilkår.

Pris fra Trondheim kr 13.500,- pr. person i dobbeltrom.
Fra andre byer: på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom: kr 2.250,-.

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum kr 3.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 8. nov 2022.
• Overnatting i dobbeltrom på 5-stjerners hotell
• Transfer flyplass-hotell t/r samt transport iflg programmet
• Måltider iflg programmet
• Sightseeing som beskrevet
•  Inngangsbilletter i henhold til programmet
• Praktisk reiseinformasjon
• Skandinavisktalende lokal guide på programinnslag.
•  Norsk reiseleder fra Smartreiser følger med på hele turen

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromstillegg
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller
• Utvidet opphold i Cavtat

Avbestillingsregler:
• Frem til 27.02.2022 refunderes depositum minus
kr. 1.500,-.
•  27.02.2022 – 11.03.2022 refunderes ikke depositum.
• 12.03.2022 – frem til avreise, ingen refusjon

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser
for gruppereiser.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser: Jens Axel Weisser

Husk gyldig pass!

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.
Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.
Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger. Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.
Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.