Dagsprogram

Vår reiseleder møter dere på Bergen Lufthavn Flesland og vi har avreise med Norwegian kl. 16:55 direkte til Dubrovnik.

Vi lander kl. 20:00 og blir hentet av vår lokale sjåfør. og turen med buss tar bare ca. 10 min før vi er fremme på Hotel Croatia http://www.hoteli-croatia.hr/. Alle får praktfulle, velutstyrte rom med balkong m/ bord, 2 stoler, og ikke minst havutsikt! Middag på egen hånd i kveld eller sammen med reiseleder i Cavtat sentrum.

Etter en rolig frokost tar vi buss til nabobyen Cilipi, hvor vi ser oss rundt i byen eller blir med på den katolske formiddagsmessen i byens vakre steinkirke, med mye vakker sang. Etterpå er det en oppvisning med lokal musikk og folkedans på torget utenfor kirken. De som ønsker det, kan gå på merkede gangveier helt tilbake til hotellet (ca. 9 km).

Vi bruker så lang tid som vi behøver på turen og nyter den vakre naturen, blomsterprakten og lokal bebyggelse underveis. Det er viktig med gode sko, da noe av veien er belagt med grus. De som ikke vil gå, kan ta bussen tilbake til hotellet og nyte ettermiddagen i Cavtat. Middag på hotellet.

Frokost på hotellet. Formiddagen fri til egne aktiviteter. I og rundt Cavtat er det flere fine naturstier og en flott strandpromenade. En fin dag til å nyte solen og bli bedre kjent i området rundt hotellet.

Etter lunsjtid, ca. kl. 13:00, reiser vi med båt fra Cavtat til den historiske gamlebyen i Dubrovnik. Turen tar ca.1 time og går langs land og forbi flere vakre øyer. Her inne i Dubrovnik møter vi vår lokale guide igjen for en interessant bysightseeing til fots inne i selve gamlebyen. De som ønsker det kan også bli med på en vandring oppe på muren som omgir hele gamle Dubrovnik. Man betaler litt ekstra for det på stedet. Etter å ha blitt kjent i gamlebyen får vi muligheten til å oppleve byen på egen hånd noen timer, før vi reiser tilbake til Cavtat samme vei som vi kom.
Middag og overnatting på Hotel Croatia.

Etter frokost har vi avreise for dagens tur til Mostar og Neretva. Vi opplever Mostar som en by som er vakkert restaurert, og vi får høre noe av historien som gjorde Mostar kjent under Balkankrigen for få år siden. Vi får anledning til å gå over den kjente broen og oppleve litt av folkelivet her.

Videre kjører vi mot byen Vid. Innenfor et relativt lite område fant man her, for en del tiår tilbake, så mange som seksten statuer fra det tidligere romerske Forum. Faktum er at disse statuene er det største enkeltfunn av keiserstatuer som til nå er funnet. Disse statuene finnes i dag i det lokale Forum-muséet. Vi besøker ikke muséet, men her tar vi plass i tradisjo-nelle elvebåter og får en flott tur i Neretvadeltaet, som i perioder er et oppholdssted for tusenvis av fugler. Dette er et av de siste deltaområdene i Middelhavet som har bevart sin opprinnelige flora og fauna. Her får vi tatt mange fine bilder av en helt spesiell naturverden.
Det blir sen lunsj i dag, ispedd livlig folkemusikk. Lunsjen består av lokale spesialiteter basert på det dalmatiske og neretviske kjøkken. Vi er tilbake i Cavtat om kvelden. Overnatting på Hotell Croatia. Kanskje det er tid for å prøve ut en av de trivelige restaurantene nede ved strandpromenaden i kveld?

Frokost. Dagen er helt fri til å nyte det herlige livet. Området har også mange muligheter for fine turer langs sjøen. De som ønsker kan også ta en fin fjelltur. Det går ofte buss til sentrum av Dubrovnik og man kan også ta båten fra Cavtat til gamlebyen i Dubrovnik. Overnatting på Hotel Croatia.

Etter tidlig frokost går turen sørover til et annet naboland – Montenegro. Vår lokale guide tar oss med langs den vakre Kotorbukten som er den sydligste fjorden i Europa. Målet for dagen er havnebyen Kotor. Historisk sett var byen kjent som en sterk havneby både i romertiden og senere under venetiansk innflytelse. Etter et opphold her fortsetter vi til oppe i fjellene hvor det blir en lett lunsj med smaking på blant annet lokale oster og røkt skinke.

Om ettermiddagen kjører vi gjennom Cetinje som tidligere var hoved-staden i Montenegro. Vi kjører videre langs panoramaveien til Budva nede ved havet hvor vi stopper en times tid før vi drar tilbake til Kroatia. Vi kommer tilbake hotellet vårt tidlig om kvelden. Middag på hotellet.

Etter frokost skal vi ut på båttur i den vakre skjærgården som ligger nord for Dubrovnik. Dette blir en fin dag på sjøen, med herlig sjøluft og strandhugg på et par av øyene. Det blir muligheter for bading og småturer på stier når vi er på land. Lunsj om bord.

Vi er tilbake på hotellet ved 17-tiden. Middag og overnatting på Hotel Croatia.

Etter den siste, gode frokosten på Hotel Croatia, har vi hele dagen til egen disposisjon. Vi blir hentet og kjørt til avslutningsmiddag på en lokal restaurant. Etter enda et godt måltid blir vi kjørt til flyplassen for hjemreise.
Avreise kl. 20.45 direkte til Bergen med ankomst Flesland kl. 23.55.

Våre tidligere turer hit har vært en stor suksess og fulltegnet, så vær tidlig ute med din påmelding!

Det er mulig å reise ut fra andre flyplasser enn Bergen Flesland og det er fullt mulig å bestille en ekstra ferieuke på hotellet.

Våre tidligere turer hit har vært en stor suksess og fulltegnet,
så vær tidlig ute med din påmelding!

Det er mulig å reise ut fra andre flyplasser enn Bergen Flesland og det er fullt mulig å bestille en ekstra ferieuke på hotellet.
Kontakt reisebyrået for tilbud om du ønsker å booke noe av dette.

Reiseleder fra SmartReiser

Måltidene som er inkludert i turen er markert med
F=frokost, L=lunsj, M=middag

For priser og betingelser, se vedlagte påmeldingsskjema.

Du kan lese mer om området vi skal oppholde oss i på denne websiden:
http://www.tzcavtat-konavle.hr/aktivni.php?lang=en

Det tas forbehold om endringer.

Pris fra Bergen kr 13.500,- pr. person i dobbeltrom.

Fra andre byer: på forespørsel.

Tillegg for enkeltrom: kr 3.100,-.

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum kr 3.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 30.01.2018.
• Overnatting i dobbeltrom på beskrevet hoteller
• Transfer flyplass-hotell t/r samt transport iht programmet
• Måltider i henhold til programmet
• Sightseeing som beskrevet i programmet
• Inngangsbilletter i henhold til programmet
• Praktisk reiseinformasjon
• Skandinavisktalende lokal guide og norsk reiseleder følger med på hele turen

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromstillegg
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller
• Utvidet opphold i Cavtat

Avbestillingsregler:
• Avbestilling fra bestillingstidspunktet fram til 15. mai 2019 refunderes depositumet minus kr 1500,- p.p.
• Avbestilling fra 16. mai til 08. august 2019 gis ingen refusjon av det innbetalte beløp.
• Avbestilling fra 09. august til 09. september, refusjon 50% av turens pris.
• Avbestillinger fra 10. september og fram til avreise – ingen refusjon

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppereiser.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,
ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

Reiseleder fra SmartReiser:
Jens Axel Weisser

Husk gyldig pass!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer. Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.