Dagsprogram

Fly SAS, Trondheim – Oslo, 09:20-10:15
Fly Tap, Oslo – Lisboa, 12:45-15:50
Fly Sata Airlines, Lisboa – Ponta Delgada, 16:45-18:10

Tidlig kveld lander vi på flyplassen utenfor hovedstaden Ponta Delgada sør på øya São Miguel. Vi blir møtt av vår gode, lokale engelsktalende guide som tar oss med på den korte kjøreturen inn til Hotel Ponta Delgada. São Miguel er den største og mest folkerike øya på Azorene men har bare ca.120.000 innb.
Vi sjekker inn på rommene og tar nok en tidlig kveld etter reisen.

Frokost på hotellet. Etter en rolig formiddag på egen hånd for å rusle litt og se oss litt rundt, møtes vi til et lite infomøte. Etterpå drar vi ut på tur. Først til den vakre og idylliske byen Ribeira Grande som ligger på nordkysten ca. 18 km fra hovedstaden. Her gjør vi et stopp før turen går videre på en fjellvei mot den vulkanske innsjøen Lagoa do Fogo.

Fra et utsiktspunkt 900 meter over havet håper vi på en storslagen utsikt over øya. Underveis stopper vi ved fossefallet og den varme kilden Caldeira Velha hvor en fort kan få bruk for badetøyet. Herlig varmt vann, nærmere 30 grader! På vei tilbake til Ponta Delgada besøker vi også den sjarmerende landsbyen Lagoa. Felles middag med folklore-underholdning på en lokal restaurant.

Frokost. Selv om øya er ganske så liten finnes det mye å utforske og oppleve her. Vi drar på heldagsutflukt og starter med å kjøre langs sørkysten til utsiktspunktet Caloura før vi stopper ved øyas første hovedstad – Vila Franca – hvor vi tar en liten kaffepause. Etterpå fortsetter vi til Furnasdalen hvor vi ser på innsjøen og de varme kildene. De sistnevnte blir faktisk enda brukt til å koke mat på tradisjonelt vis. Gryter med kjøtt og grønnsaker blir gravd ned i den nesten kokende grunnen tidlig om morgenen og så graves det frem til vi kommer til lunsj! Da har kjøttet godgjort seg så lenge at det er saftig og mørt.

Vi spiser lunsjen på en lokal restaurant før turen går til Hotel Terra Nostra hvor de som ønsker kan ta seg en svømmetur i et stort basseng som er herlig oppvarmet av de varme kildene. Det finnes også noen mindre, godt oppvarmede basseng her hvor det bare er en nytelse å sitte og la stive muskler mykes opp.
Vi drar også i dag over til nordkysten og besøker en teplantasje og får smaksprøver. Tilbake til hotellet om ettermiddagen. Kvelden fri til egne aktiviteter.

Vi drar ut på nye eventyr på denne vakre øya etter å ha spist en god frokost. Turen i dag går til de merkelige grønne og blå innsjøene i vulkandalen Sete Cidades. Her får vi mulighet til en vandretur langs sjøene i det vakre landskapet. Vi drar videre og spiser lunsj før vi kommer til Capelas hvor vi besøker det etnografiske museet og en ananasplantasje. Tilbake til hotellet om ettermiddagen. Det er siste kvelden her i Ponta Delgada og middagen er på egen hand.

Frokost på hotellet og dagen er til egen disposisjon. I gåavstand fra hotellet ligger den fine botaniske hagen, et større moderne shoppingsenter og gamlebyen med sine smug og små koselige butikker. Ponta Delgada har også et stort sjøbadområde midt i sentrum. På denne årstiden kan det enda være gode sjøtemperaturer. I ettermiddag skal vi reise vestover mot den lille øya Faial. Flyavgangen er kl. 17:45, med landing i byen Horta på Fajal kl. 18:35. Her står en ny trivelig guide som blir sammen med oss på utfluktene de dagene vi er her. Vi sjekker inn på Hotel Horta og tar en rolig kveld på hotellet eller nede i småbyen.

Frokost før vi drar til havnen og går på ferga som tar oss over til naboøya Pico. Turen over sundet til havnen i Madalena tar bare ca. 30 minutter. I løpet av dagen besøker vi vindistriktet i Cachorro, hvor de dyrker vin på en helt særegen måte. Den gamle hvalfabrikken i São Roque skal vi også besøke. Vi fortsetter fra Cais do Pico over fjellet mot Lajes do Pico hvor vi spiser lunsj. På programmet står også et besøk hos et vinkooperativ i vindistriktet ved Madalena. Vinområdene på denne øya står oppført på Unescos liste over verdensarvsteder pga sin unike måte å dyrke vinranker på inne i små oppdelte felt omsluttet av steingjerder. Om ettermiddagen drar vi med ferga tilbake til Faial.

Frokost på hotellet. Horta er en trivelig liten by så i dag kan du bruke dagen til å utforske denne på egen hånd. Byen har også ei fin, lang og skjermet sandstrand, så det kan kanskje være fristende å ta noen timer her også. Dessuten er det fine muligheter for en flott vandretur opp i høyden ved byen. Felles middag på en lokal restaurant.

Vi spiser frokost på hotellet før vi sjekker ut og rekker en fin runde på Faial. Vi kjører mot Espalamaca via Flamengodalen til øyas høyeste punkt, Caldeira. Lunsj underveis. I Capelinhos skal vi se på de siste restene av det siste store vulkanutbruddet som fant sted her i 1957. Vi får muligheten til å gå rundt på selve kraterkanten, hvor vi gjerne får assosiasjoner om at slik må det være å gå rundt på månen! Vi besøker også det informative vulkansenteret de har bygd her. Herfra kjører vi rett til flyplassen for å sjekke inn på flyet til Lisboa.

Flyet vårt går fra Horta kl. 17:35 og vi lander i Lisboa kl. 21:00. Herfra er det bare ca. 30 min transfertid til vårt hotell i Lisboa. Vi bor på Hotel Turim Restauradores som ligger svært sentralt plassert.

Etter frokost på hotellet blir vi hentet og tatt med på fin sightseeingrunde i Lisboa. På denne turen får vi et overblikk over det beste Lisboa har å by på av severdigheter. Blant annet skal vi oppleve utsikten over byen og elva fra St. George-slottet. Vi får spasere litt i gamlebyens pittoreske, smale gater og vi blir kjent med det historiske sjøfarermonumentet fra den gang Portugal opplevde sin gullalder som sjøfarts- og oppdagelsesnasjon. Dette er en halvdagstur så ettermiddagen er til egen disposisjon. Om kvelden spiser vi en god avskjeds-middag sammen på en av de gode restaurantene.

Frokost på hotellet og formiddagen fri før vi i 11-12 tiden blir vi hentet og tatt med på fin sightseeing runde i Lisboa. Vi ender turen på flyplassen i Lisboa for hjemreise.

Fly Tap, Lisboa – Oslo, 13:25-18:25
Fly SAS, Oslo – Trondheim, 20:15-21:10

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

Pris fra Trondheim kr 19.400,- pr. person
i dobbeltrom. Fra Oslo kr 18.400,-.
Fra andre byer: Pris på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom: kr 3.300,-.

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum kr 3.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 28.10.2018.
• Overnatting i dobbeltrom på gode turistklasse hoteller.
• Transfer flyplass-hotell t/r samt all annen transport i henhold til programmet.
• Måltider i henhold til programmet.
• Sightseeingprogram som beskrevet i programmet.
• Inngangsbilletter i henhold til programmet.
• Praktisk reiseinformasjon.
• Lokale engelsktalende guider og reiseleder fra SmartReiser følger med på hele turen.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring.
• Kombinert reiseforsikring.
• Enkeltromstillegg.
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller.

Avbestillingsregler:
• Frem til 15.6.2019 refunderes depositum minus kr.1.000,-.
• 16.6. – 1.8.2019 refunderes ikke depositum.
• 2.8. -15.8.2019 refunderes 50% av turprisen.
• Fra 16.8. 2019 og frem til avreise, ingen refusjon

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,
ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser:
Arild Danielsen

Husk gyldig pass!

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.
Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.