Dagsprogram

Fly SAS, Trondheim – Oslo, 09:25-10:20
Fly Tap, Oslo – Lisboa, 12:50-15:55
Fly Tap, Lisboa – Ponta Delgada, 17:05-18:25

Tidlig kveld lander vi på flyplassen utenfor hovedstaden Ponta Delgada sør på øya São Miguel. Vi blir møtt av vår gode, lokale engelsktalende guide som tar oss med på den korte kjøreturen inn til sentralt beliggende Hotel Marina Atlantico. São Miguel er den største og mest folkerike øya på Azorene men har bare ca. 120.000 innb. Vi sjekker inn på rommene og tar nok en tidlig kveld etter reisen.

Frokost på hotellet. Etter en rolig formiddag på egen hånd for å rusle litt og se oss litt rundt, møtes vi til et lite infomøte. Etterpå drar vi ut på tur. Først til den vakre og idylliske byen Ribeira Grande som ligger på nordkysten ca. 18 km fra hovedstaden. Her gjør vi et stopp før turen går videre på en fjellvei mot den vulkanske innsjøen Lagoa do Fogo.

Fra et utsiktspunkt 900 meter over havet håper vi på en storslagen utsikt over øya. Underveis stopper vi ved fossefallet og den varme kilden Caldeira Velha hvor en fort kan få bruk for badetøyet hvis det er ledig plass i de små naturlige bassengene. Herlig varmt vann, nærmere 30 grader! På vei tilbake til Ponta Delgada besøker vi også den sjarmerende landsbyen Lagoa. Felles middag med folkloreunderholdning på en lokal restaurant i gangavstand fra hotellet.

Frokost. Selv om øya er ganske så liten finnes det mye å utforske og oppleve her. Vi drar på heldagsutflukt og starter med å kjøre langs sørkysten til utsiktspunktet Caloura før vi stopper ved øyas første hovedstad – Vila Franca – hvor vi tar en liten kaffepause. Etterpå fortsetter vi til Furnasdalen hvor vi ser på innsjøen og de varme kildene. De sistnevnte blir faktisk enda brukt til å koke mat på tradisjonelt vis. Gryter med kjøtt og grønnsaker blir gravd ned i den nesten kokende grunnen tidlig om morgenen og så graves det frem til vi kommer til lunsj! Da har kjøttet godgjort seg så lenge at det er saftig og mørt.

Vi spiser lunsjen på en lokal restaurant før turen går til Hotel Terra Nostra hvor de som ønsker kan ta seg en svømmetur i et stort basseng som er herlig oppvarmet av de varme kildene. Det finnes også noen mindre, godt oppvarmede basseng her hvor det bare er en nytelse å sitte og la stive muskler mykes opp. Vi drar også i dag over til nordkysten og besøker en teplantasje og får smaksprøver. Tilbake til hotellet om ettermiddagen. Kvelden fri til egne aktiviteter.

Vi drar ut på nye eventyr på denne vakre øya etter å ha spist en god frokost. Turen i dag går til de merkelige grønne og blå innsjøene i vulkandalen Sete Cidades. Her får vi mulighet til en vandretur langs sjøene i det vakre landskapet. Vi drar videre og passerer flere små landsbyer før vi spiser lunsj i Capelas. Her besøker vi også det etnografiske museet og en ananasplantasje. Tilbake til hotellet om ettermiddagen. Middagen er på egen hand.

Frokost på hotellet. Etter innholdsrike dager har vi programfri i dag. I gåavstand fra hotellet ligger den fine botaniske hagen, et større moderne shoppingsenter og gamlebyen med sine smug og små koselige butikker. Ponta Delgada har også et stort sjøbadområde midt i sentrum, omkranset av restauranter samt havrelaterte butikker og firma. På denne årstiden kan det enda være gode sjøtemperaturer.

Frokost på hotellet og noen timer til egen disposisjon før vi samles for bussavgang til flyplassen som ligger rett rundt hjørnet. Vi flyr vestover mot den lille øya Faial, og underveis skuer vi over både øya Pico og Sao Jorge. Flyavgangen er kl. 13:50, med landing i byen Horta på Faial kl. 14:45. Her står en ny trivelig guide som blir sammen med oss på utfluktene de dagene vi er her. Vi sjekker inn på Hotel Horta og tar en rolig kveld på hotellet, eller nede i småbyen for den som vil det.

Frokost før vi drar til havnen og går på ferga som tar oss over til naboøya Pico. Turen over sundet til havnen i Madalena tar bare ca. 30 minutter. I løpet av dagen besøker vi vindistriktet i Cachorro, hvor de dyrker vin på en helt særegen måte. Den gamle hvalfabrikken i São Roque skal vi også besøke. Vi fortsetter fra Cais do Pico over fjellet mot Lajes do Pico hvor vi spiser lunsj. På programmet står også et besøk hos et vinkooperativ i vindistriktet ved Madalena. Vinområdene på denne øya står oppført på Unescos liste over verdensarvsteder pga. sin unike måte å dyrke vinranker på inne i små oppdelte felt omsluttet av steingjerder. Om ettermiddagen drar vi med ferga tilbake til Faial.

Frokost på hotellet. Horta er en trivelig liten by så i dag kan du bruke dagen til å utforske denne på egen hånd. Byen har også ei fin, lang og skjermet sandstrand, så det kan kanskje være fristende å ta noen timer her også. Dessuten er det fine muligheter for en flott vandretur opp i høyden ved byen. Felles middag på en lokal restaurant.

Vi spiser frokost på hotellet før vi sjekker ut og rekker en fin runde på Faial. Vi kjører mot Espalamaca via Flamengodalen til øyas høyeste punkt, Caldeira do Cabeço Gordo. Lunsj underveis. I Capelinhos skal vi se på de siste restene av det siste store vulkanutbruddet som fant sted her i 1957. Vi får muligheten til å gå rundt på selve kraterkanten, hvor vi gjerne får assosiasjoner om at slik må det være å gå rundt på månen! Vi besøker også det informative vulkansenteret de har bygd her. Herfra kjører vi rett til flyplassen for å sjekke inn på flyet til Lisboa. Flyet vårt går fra Horta kl. 17:35 og vi lander i Lisboa kl. 21:05. Herfra er det bare ca. 30 min transfertid til vårt hotell i Lisboa. Vi bor på Hotel Turim Restauradores som ligger svært sentralt plassert.

Etter frokost på hotellet blir vi hentet og tatt med på fin sightseeingrunde i Lisboa. På denne turen får vi et overblikk over det beste Lisboa har å by på av severdigheter. Blant annet skal vi oppleve utsikten over byen og elva fra St. George-slottet. Vi får spasere litt i gamlebyens pittoreske, smale gater og vi blir kjent med det historiske sjøfarermonumentet fra den gang Portugal opplevde sin gullalder som sjøfarts- og oppdagelsesnasjon. Dette er en halvdagstur så ettermiddagen er til egen disposisjon. Om kvelden spiser vi en god avskjedsmiddag sammen på en av de gode restaurantene.

Det blir veldig tidlig avreise til flyplassen i dag, så vi får med oss frokostbokser.

Fly Tap, Lisboa – Oslo, 07:00-12:00
Fly SAS, Oslo – Trondheim, 14:50-15:45

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

Pris fra Trondheim kr 24.850,- pr. person i dobbeltrom.
Fra andre byer: Pris på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom: kr 5.600,-.

Prisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum kr 7.500,- per person betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 15. nov 2021.
• Overnatting i dobbeltrom på gode turistklasse hoteller.
• Transfer flyplass-hotell t/r samt all annen transport i henhold til programmet.
• Måltider i henhold til programmet.
• Sightseeingprogram som beskrevet i programmet.
• Inngangsbilletter i henhold til programmet.
• Praktisk reiseinformasjon.
• Lokale engelsktalende guider og reiseleder fra SmartReiser følger med på hele turen.

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring.
• Kombinert reiseforsikring.
• Enkeltromstillegg.
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller.

Avbestillingsregler:
• Frem til 13.05.2022 refunderes depositum minus kr.1.500,-.
• 14.05.2022 – 29.07.2022 refunderes ikke depositum.
• 30.07.2022 og frem til avreise, ingen refusjon

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser: Arve Mork

Husk gyldig pass!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer samt tilpasninger iht. gjeldende regler og restriksjoner rundt Covid-19. Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer. Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.
Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.