Dagsprogram

Flyavgang fra Værnes kl. 06:30 direkte til Stockholm (eller fra Oslo kl. 07:00).
Flyavgang videre østover fra Stockholm kl. 09:45 med Singapore Airlines’ moderne og svært behagelige fly.

Gode måltider serveres underveis. Før ankomst Perth serveres forfriskninger og drikke på flyene

Vi lander i Singapore om morgenen lokal tid, strekker litt på oss og bytter fly. Avgang kl 07:40 før vi lander ca. 5 timer senere kl. 12:55 i Perth i Vest-Australia. Vi blir møtt av vår bussjåfør og vår lokale guide som guider oss gjennom byen til blant annet store vakre Kings park, som ligger langs elvebredden til Swan River. Perth er hovedstaden i delstaten Western Australia. Byen grenser i vest mot det varme Indiske hav og i øst mot fjellkjeden Darling Range. Byen er kjent for sine fine parker og eksklusive boligområder som slynger seg langs elvebredden. Perth har et mildt og tørt klima året rundt, og ut mot havet finnes mange fine strender. Om ettermiddagen og kvelden er det nok behov for å slappe av etter reisen. Vi bor på Travelodge Hotel.

Frokost på hotellet. I dag skal vi bruke hele dagen på tur ut til Rottnest Island. Vi tar båt ned Swan River og ut til den vakre lille øya som ligger en kort båttur utenfor Fremantle. De første som kom til Rottnest Island oppdaget en hel mengde små, rare dyr som de trodde var rotter – derav navnet – men dette er egentlig quokkas, som ligner på store rotter eller små kenguruer. Disse dyrene finner du ikke noen andre steder i verden.

Øya er for øvrig et herlig sted for spaserturer, bading, soling, snorkling, sykling osv. Vi blir kjørt rundt og får høre om øyas historie og natur. Her finnes også en egen Pingvinkoloni. Etter felles lunsj er det bare å nyte oppholdet på øya på egen hånd. Båten går tilbake til fastlandet ca. kl. 16:00, og vi gjør et kort stopp i havnebyen Fremantle før vi fortsetter opp Swan River til Perth og vårt hotell.
Middag på egen hånd eller sammen med reiselederen.

Etter frokost har vi en rolig formiddag for oss selv før vi sjekker ut av hotellet og drar ut til flyplassen for fly østover til Melbourne. Flyavgang kl. 12:05 og ankomst kl. 18:40. Vi blir hentet på flyplassen og tatt med til sentrum hvor vi sjekker inn på Travelodge Southbank Hotel.

Melbourne er Australias nest største by med over 3 mill. innbyggere. Byen er kjent for sine vakre parker og hager, internasjonale restauranter og bygninger i viktoriansk stil. Om kvelden kan vi gå en tur sammen i byen og finne oss en koselig restaurant for middag (middag ikke inkludert).

Frokost på hotellet. I dag blir vi med på sightseeing i Melbourne hvor vi får med oss alle de viktigste severdighetene. Vi besøker Cook’s Cottage i Fitzroy Gardens. Dette er huset oppdageren Kaptein Cook ble født. Huset stod opprinnelig i England, men ble på 1900-tallet solgt og flyttet hit. Rundt huset er det anlagt en fin hage i engelsk stil. Vi passerer videre blant annet Melbourne Universitet og Melbourne Cricket Ground, Det nasjonale tennissenteret, Parlamentet, Rådhuset og Victoriamarkedet. Ettermiddagen er fri.

Frokost på hotellet. I dag blir vi med på heldags sightseeing i landskapene utenfor Melbourne til Yarra Valley.
Vi reiser gjennom vakre skogsområder i Blue Dandenong Ranges til Yarra Valley. På Fergusson’s Winery går vi til et vakkert, dekket bord og spiser en vellaget og smakfull lunsj laget i stand til oss av fru Louise Fergusson. Et glass vin er inkludert og vi får mulighet for å smake mer i vinkjelleren. Vi besøker enda en lokal vingård før returreisen til Melbourne. Tilbake til Melbourne i kveldingen.

Tidlig utsjekking fra hotellet før turen går til flyplassen. Flyavgang kl. 07:15 via Sydney med ankomst Ayers Rock kl. 12:00. Fra flyplassen er det bare kort vei til Hotel Voyages Outback Pioneer. Vi sjekker inn og her kan vi slappe av og benytte hotellets svømmebasseng og hage, før kveldens uforglemmelige middag med pent pyntede bord satt opp midt ute i sanddynene i ørkenen.

Litt før solnedgang kjører vi ca. 5 km ut i ørkenen, til ”verdens vakreste” og mest spesielle utendørs restaurant. Ved ankomst får vi servert champagne og kanapéer mens vi bivåner den vakre solnedgangen ved Ayers Rocks fra en liten høyde. Etter en halv times tid blir fjellformasjonene badet i et intenst rød-oransje lysskjær, og når sola går ned så går vi til bords et lite stykke unna. Her ute i friluft, midt i ørkenomgivelsene, har de dekket bord med hvite duker og parafinlamper. Vi blir servert mat en herlig buffet med mange typer kjøtt, som kenguru, kamel, emu, krokodille, og andre mer vanlige kjøttretter i tillegg til barramundi (fisk). Det hele avsluttes med lekre desserter. Gode australske viner er også inkludert.

Mens vi spiser blir stjernehimmelen mer og mer intens over oss. Etter en stund blir alt lys slått av, og vi kan lene oss tilbake og bli guidet av en astrolog gjennom de forskjellige stjernebilder vi finner her på den sydlige himmelhvelvingen. Dette er totalt forskjellige bilder fra det vi er vant med hjemmefra. En eventyrlig stillhet senker seg og kanskje er vi heldige å få se og høre en dingo (australsk villhund) ule i utkanten av området.

I dag er det frammøte en stund før frokost! Vi står tidlig opp, blir hentet av vår sjåfør før soloppgang og drar til foten av Ayers Rock. Vi skal se solen gå opp og farge den berømte steinformasjonen intenst rød i det de første solstrålene dukker opp. Etter denne magiske opplevelsen spiser vi vår medbrakte piknikfrokost. Etter å ha opplevd dette fjellområdet drar vi innom hotellet igjen og videre til flyplassen for å fly kl. 12.35 til Sydney hvor vi lander ca. kl. 17.10.

Sydney er en utrolig vakker og spennende storby, og må nok kunne sies å være Australias juvel. Mange sier også at dette må være verdens vakreste storby! Byen ble grunnlagt i 1788 og er Australias eldste. Den er kanskje mest kjent for et av verdens vakreste, nyoppussede havneområder og selvfølgelig det nå så berømte Operahuset.

Vi skal bo fire netter sentralt i byen på Travelodge Wynyard. Her bor vi midt i smørøyet i gåavstand til bydelen Darling Harbour med det store akvariet, havna for lokalbåtene, det maritime museet, shopping og et vell av restauranter. Chinatown, Hyde Park med den botaniske hagen og Operahuset ligger også i nærheten.

Frokost på hotellet. Denne morgenen blir vi hentet av vår lokale guide og tatt med på en halvdags byrundtur. Det første vi gjør er å bli med på en times guidet tur i Operahuset som også rommer en gigantisk konsertsal og mange mindre teatersaler. Dette er et innholdsrikt hus!

Vi kjører videre gjennom Sydney sentrum med sine store forretnings- og shoppingområder. Vi stopper ved kjente Mrs Macquarie’s stol, med en storslått utsikt til både Operahuset og Harbour Bridge. Vi passerer også St Mary’s Cathedral. Senere kjører vi gjennom de eksklusive forstedene Double Bay og Rose Bay, og passerer det historiske Vaucluse House hvor den australske grunnloven ble signert. Vi fortsetter gjennom Paddington med nydelig restaurerte småhus i kolonistil, gjennom Watsons Bay og ender opp ved verdens mest berømte badestrand – Bondi Beach.

Etter en times stopp går bussen tilbake til byen, og man har resten av dagen fri. De som ønsker det kan bli igjen ved Bondi og etter hvert gå, sammen med reiselederen, langs den vakre promenaden langs kysten til de neste små forstedene som ligger her ute langs kysten (ca. 3-4 km). Så tar vi lokalbuss/tog tilbake til sentrum senere om ettermiddagen. Det finnes flere idylliske og mindre befolkede strender langs kysten her. Middag med fantastisk utsikt i den roterende restauranten i Sydney Tower.

Frokost. Heldagstur til nasjonalparken Blue Mountains. Første stopp vil bli Featherdale Wildlife Park, hvor vi får anledning til å se og mate kenguruer og emu, se krokodiller, wombat, dingo, koalabjørn og mange andre arter av australias spesielle dyre- og fugleliv. Vi gjør et kort stopp i Katoomba, et hovedsenter her i fjellområdet. Det er satt av tid til å ta en tur med verdens bratteste jernbane eller en tur med gondolbanen (begge må betales ekstra på stedet).

Vi får se regnskogen i Jamieson-dalen med sine tynne sandsteinsklipper i rustrød farge. Underveis nyter vi en god lunsj. Vi stopper ved Echo Point og herfra har vi en utrolig utsikt over fjellformasjonene «De 3 søstre». Tilbake til Sydney sent om ettermiddagen etter en dag med mange fine naturopplevelser.

Frokost på hotellet. I dag har vi hele dagen til fri disposisjon. Det er gode muligheter for shopping eller å besøke mange av de forskjellige attraksjonene, ta en båttur i det vakre havneområdet eller ta fergen ut til Manly og besøke den vakre lille forstaden med trivelige, små butikker en fin sandstrand. Vi sjekker også opp senere om muligheten for å få til en konsert eller en kveld i operaen i Sydney.

Tidlig frokost på hotellet før vi reiser ut til flyplassen. Vi drar til flyplassen og tar et formiddagsfly til Cairns hvor vi lander kl. 10.55. Vel framme blir vi hentet og kjørt til moderne Holiday Inn Cairns Harbourside hotell for innsjekking. Cairns ble grunnlagt i 1876 av guvernør William Cairns som stasjon for å yte service til gullgraverne som holdt til i fjellområdene vest for byen. Deler av verdens største korallrev, «Great Barrier Reef», kan nås på under en time med båt fra byen. Middag på en lokal restaurant.

Etter en tidlig frokost skal vi til sjøs for å oppleve litt av det store revet med fisk i alle regnbuens farger. Pass på at du tar med: solhatt, solkrem og badetøy, skjorte for solbeskyttelse, håndkle og kamera. Vi blir hentet på hotellet og kjørt til Reef Fleet Terminal hvor vi går om bord i en stor katamaran som tar oss med til et par av øyene i området. Her ute får vi muligheter til å se koraller fra en mindre båt med glassbunn eller snorkle. De som vil kan også nyte dagen på en
kritthvite sandstranda og rusle rundt i de eksotiske omgivelsene. Lunsj inkludert. Om ettermiddagen i femtiden er vi tilbake i Cairns hvor vi har kvelden fri til egen disposisjon. Cairns er en hyggelig og livlig by om kvelden.

Frokost på hotellet. Heldagstur til gullgraverbyen Kuranda. Avgang fra Cairns til Freshwater Station. På turen til Kuranda reiser vi med legendariske Kuranda Scenic Rail, en av Australias mest spektakulære togturer. Turen tar en times tid. Jernbanelinjen slynger seg oppover i 15 tunneler, forbi fossene Stoney Creek og Barron gjennom Barronkløften, før vi ender i den gamle gullgraverbyen Kuranda, en liten pittoresk landsby.

Ved regnskogstasjonen i Kuranda skal vi bli litt kjent med aborginerkulturen. Vi setter vi oss inn i en amfibiebil som tar oss både til lands og til vanns inn i regnskogen. «The Dreamtime Walk» gir oss senere en kort og komprimert innføring i aboriginernes kultur, med bl.a. danseoppvisning ved «Pamagirri Dancers», samt spyd- og boomerangkasting.

Lunsj er inkludert. Dagen avsluttes med en reise med en av verdens lengste gondolbaner (ca 8 km). Denne tar oss med inn i hjertet av regnskogen. Vi glir stille over tretoppene og har etter hvert en flott utsikt over Cairns og kystlandskapet ut mot øyene på revet. Det er to stopp underveis hvor man går av og rusler på oppbygde ”board walks” (trefortau), her kan vi studere regnskogvegetasjonen på nært hold. Ved endestasjonen står bussen og venter og kjører oss tilbake til hotellet. Kvelden er programfri.

Etter frokost er det på tide å ta farvel med dette utrolige landet. Flyet går fra Cairns kl. 10:45 og vi flyr nordover til Singapore hvor vi lander kl. 15:35. Vi blir hentet på flyplassen og det blir en kort innføring hva denne spesielle byen har å by på mens vi kjører til hotellet vårt. Resten av dagen fri til egne streiftog.

Frokost på hotellet. Vi sjekker ut fra hotellet rundt kl. 12 og oppbevarer bagasjen på hotellet før vi hentes av vår lokale guide for en spennende dag. Vi starter med en byrundtur og passerer blant annet Chinatown og Little India, parlamentet og høyesterett før vi stopper ved byens mest berømte «grønne lunge»; Den nasjonale botaniske hage, spesielt kjent for et vell av vakre orkideer. Parken har også mange andre eksotiske planter og trær.

På veien ut til flyplassen tar vi en tur opp i «Singapore Flyer» som er et gigantisk pariserhjul med enorm utsikt over byen. Utrolig flott nå om kvelden når alle lysene er kommet på. I løpet av dagen anbefaler vi også et besøk i den nye bydelen med de store nye parkene og de tropiske veksthusene med temperaturer og klima som er mer beslektet med Sør-Afrika, California, Spania og Italia. Her finnes mengder av unike planter og blant annet også verdens største innendørs fossefall i den såkalte «Cloud Forest». Flyavgang med Singapore Airlines rett før midnatt, kl. 23:55.

Vi lander i København kl. 06:00 og bytter til SAS som tar oss videre til Trondheim kl. 08:10 og Oslo kl. 08:10 med ankomst henholdsvis kl. 09:50 og kl. 09:25.

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.

Pris fra Trondheim og Oslo kr 57.800,- pr. person i dobbeltrom.
Fra andre SAS-destinasjoner i Norge:
Pris på forespørsel.
Tillegg for enkeltrom: kr 13.500,-.
Tillegg for Premium Economy Stockholm-Singapore-København t/r ca. kr. 11.500,-.
(Forbehold om ledig kapasitet.)

Turprisen er beregnet ved minimum 20 betalende deltakere.

Depositum kr 6.000,- betales ved påmelding (faktura sendes ut fra reisebyrået). Restbeløpet blir fakturert med forfall ca. 6 uker før avreise.

Inkludert i prisen:
• Flyreisene som beskrevet i programmet, inkl. kjente skatter og avgifter pr. 20.04.2019.
• Overnatting i dobbeltrom på gode turistklasse hoteller
• Transfer flyplass-hotell t/r samt transport iht programmet
• Måltider i henhold til programmet
• Sightseeing som beskrevet i programmet
• Inngangsbilletter i henhold til programmet
• Praktisk reiseinformasjon
• Visum til Australia (ordnes av reisebyrået)
• Norsk reiseleder følger med på hele turen

Ikke inkludert i prisen:
• Avbestillingsforsikring
• Kombinert reiseforsikring
• Enkeltromstillegg
• Evt. tips til sjåfører, guider og hoteller

Avbestillingsregler:
• Frem til 12.11.19 refunderes depositum minus kr. 3000,-.
• 13.11.19 – 30.12.19 refunderes ikke depositum.
• 31.12.19 – 13.02.20 er det ingen refusjon av turprisen.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen,
ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Bestillingen er ikke bindende for reisebyrået før depositum er innbetalt.

Reiseleder fra SmartReiser:
Jens Axel Weisser

Husk gyldig pass!

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

Smartreiser er medlem av Reisegarantifondet.