Dagsprogram

Avreise med fly fra Trondheim kl. 1400 med flybytte i Oslo. Det er også mulig å reise fra andre norske byer hvor SAS har flyvninger og møte gruppen i Oslo. Tider og priser oppgis på forespørsel. Vi reiser fra Oslo kl. 16:10 via Doha med Qatar Airways og ankommer Cape Town neste dag.

Ankomst kl. 11:10. Om været er godt benytter vi anledningen til å dra opp på Table Mountain, Cape Towns landemerke. Været her oppe kan skifte fort så her gjelder det å gripe øyeblikket. Platået ligger på ca. 1000 m høyde, og herfra har vi en storslagen utsikt over byen og Robben Island. Table Mountain er oppført på UNESCOs verdensarvliste og er hjem til 1470 ulike plantearter og en morsom type fjellgrevling. Det majestetiske fjellet var også en stund på kandidatlisten over verdens syv nye underverker. Vi tar gondolheisen opp. Etter besøket kjører vi til hotellet og tar en rolig ettermiddag og kveld etter en lang reisedag. De som ønsker det kan bli med reiselederen på en liten spasertur ned til det trivelige Waterfront området.

Innkvartering på City Lodge Hotel ved “V&A Waterfront”. Dette er et godt hotell som vi har brukt mange ganger tidligere. Det er flott å bo i dette området, for her kan man spasere både til sentrum og livlige Waterfront uten å være avhengig av transport. Her er det også mange spennende butikker, marked å utforske og ofte livlige sanggrupper og gjøglere som opptrer. Alt finnes her i Waterfront-området.

https://clhg.com/hotels/180/Victoria-and-Alfred-Waterfront–Hotel

Etter stoppet her kjører vi 2 timer sørover langs Kapp-halvøya før vi kommer til Kapp Det Gode Håp. Vi kjører bl.a. Chapmans Peak Drive, en 9 km lang veistrekning med 114 svinger som regnes som en av verdens vakreste kjøreturer.

For de som ønsker det, kan vi anbefale å ta med badetøy denne dagen. Er det en varm god dag så kan det kanskje likevel friste å hoppe ut i det 14 graders friske Atlanterhavet? Vi skal selvfølgelig også få med oss selve Kapp-punktet. Her spiser vi lunsj. Kapp det Gode håp blir ofte oppfattet som møtepunktet mellom Atlanterhavet og Det Indiske hav. Du kan se et skille i havet; Det blå Atlanterhavet møter det grønne Indiske hav. Cape Point har to sterke fyrtårn som sender lyssignaler flere sjømil ut over havet. Det ene står høyt oppe på fjellklippene, mens det andre er lenger nede ved sjøen. Dette er det magiske punktet; følelsen av verdens ende og Sydpolen neste.

Fra Cape Point går de som ønsker det sammen med guiden en vakker sti ned til havet, ca. 2 km. Hvor bussen møter oss igjen. Etter besøket her går turen videre til Simon’s Town med de kjente, små Kapp-pingvinene, verdens eneste landhekkende koloni med pingviner. Pingvinene slo seg ned her i 1982 og pga den rike tilgangen på mat i havet. Det finnes nå omtrent 3000 pingviner her ved Afrikas sydligste punkt.

Vi starter dagen med båttur ut til den kjente fangeøya Robben Island hvor Nelson Mandela sonet mesteparten av sin tid i fengsel. Han ble løslatt i februar 1990, og i 1996 ble Robben Island museet etablert som et nasjonalmonument og et nasjonalt museum. I desember 1999 ble Robben Island erklært som Verdensarvsted av UNESCO. Guidene på øya er tidligere politiske fanger og besøket her vil garantert gjøre inntrykk på alle besøkende. Turen tar omlag 4 timer http://www.robben-island.org.za/. Vel tilbake på fastlandet så er vi i hjertet av trivelige Waterfront.
Så hva er vel bedre enn å se seg rundt her en stund.

Om ettermiddagen besøker vi en av de kjente vingårdene i Franchhoek området, hvor vi får innføring i Sør-Afrikansk vin. Vin er en av Sør-Afrikas stoltheter og landet har sin egen drue, pinotage, som benyttes av mange vingårder. Under oppholdet her får vi utlevert en pikniklunsj-kurv og spiser maten ute i trivelige omgivelser.

Om kvelden får vi et meget interessant besøk på hotellet av Nelson Mandelas aller nærmeste fangevokter gjennom mange år, Cristo Brand. Dette blir garantert et uforglemmelig møte.

Etter frokost blir vi kjørt til Cape Town flyplass og flyr ca. 2 timer nordøstover til Durban. Før innsjekk på hotellet blir vi tatt med på en guidet tur i byen. Vi passerer ved Moses Mabhida Stadium som ble bygd for fotball-VM i 2010 og er blitt et av Durbans landemerker. Deretter et besøk til det indiske markedet hvor vi finner et av verdens største kryddermarkeder. Vi kjører videre gjennom byen og passerer uShaka Marine World hvor de har et flott akvarium, badeland og restauranter. Overnatting på gode Protea Hotel Umhlanga.

http://www.marriott.com/hotels/travel/durum-protea-hotel-durban-umhlanga/

Vi blir med på en dag i to av Durbans «townshiper», Inanda og KwaMashu, rik på kultur og historie. Durban er en by med lang historie og mange frihetsforkjempere kom herfra. Sammen med engasjerte og kunnskapsrike guider går vi i fotsporene til noen av de største lederne verden har sett; Mahatma Gandhi og Nelson Mandela. Det var her Mandela avla sin stemme i det første frie valget etter apartheidtiden.

Det vil bli lunsj på en tradisjonell «shisanyama», en lokal pub. Shisanyama er den tradisjonelle versjonen av sørafrikansk barbecue og er en kulinarisk morsom opplevelse man absolutt bør få med seg ved et besøk i Sør-Afrika. Det er her, i «townshipene», man får møte menneskene, historien og det virkelige Sør-Afrika. Denne turen går utenom turistløypa og vil garantert gi oss en dag med uforglemmelige opplevelser som vil følge oss i lang tid framover.

Det er tid for safari. På vei til Nambiti Game Reserve stopper vi på Mandelas Capture Site. Her er det et unikt stålmonument og det er så absolutt verdt et besøk. Det var her Mandela ble tatt til fange 5. august 1962. Stedet har et flott monument og et informativt museum. Vi spiser lunsj i de vakre omgivelsene.
http://www.thecapturesite.co.za/

Vi fortsetter så til Nambiti Private Game Reserve som er ca 2 timer unna. En vakker kjøretur som går over sletteområder med Drakensbergene som bakgrunn. Et virkelig «Afrikalandskap» med gress, stepper og tornetrær.
I Nambiti viltreservat skal vi bo 2 netter på Springbok Lodge. Dette reservatet er et vernet område som tilbyr 22 000 mål med uberørt, malariafri villmark. Reservatet er hjem til ”The Big Five”, elefant, løve, leopard, bøffel og neshorn, samt gepard, flodhest og over 30 andre dyrearter. Naturelskere vil nyte områdets biologiske mangfold og et naturlig rikt vannsystem, med elver og vakre fosser som tiltrekker seg flere sjeldne fuglearter og en rekke rovfugler og gribber. Springbok Lodge gir en flott safariopplevelse med komfortable teltsuiter, god service, enestående mat og en rik dyreverden.

Alle teltsuitene har airconditioning, privat veranda med stoler, seng og egen utendørs dusj. Så her kan man ta seg en dusj under den vakre afrikanske stjernehimmelen. De 15 luksusteltene tar maksimum 30 gjester. Det er et fint basseng her og solstoler i hagen ved lodgen. Springbok Lodge befinner seg ikke langt fra hovedveien mellom Johannesburg og Durban, ca. 3,5 timers kjøretur fra Johannesburg, og 3,5 timers kjøretur fra havnebyen Durban. De spennende fjellene i Drakensberg ligger ca 1,5 timeunna. En 1,2 km lang flystripe for lette fly og helikopter gjør lodgen lett tilgjengelig. http://www.thespringboklodge.co.za/

En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen, det er da sjansen er størst for å se dyr. Opp ca kl. 05:00!. Te/kaffe og en enkel frokost serveres før safariavgang. 3-4 timers safari med innlagte pauser, og tilbake til lodgen for en helsebringende ”brunch”. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så man holder seg da gjerne rundt svømmebassenget. Ca. kl. 15:00 møtes vi til ”High Tea”, en snack-lunsj, før vi igjen drar ut på safari til solnedgangen over savannen. Safariturene her kjøres i åpen Landrover med egen safariguide og ”tracker” (sporleser), det er slik man virkelig blir kjent med Afrikas unike dyreliv. Vi har ofte erfart at tid og sted glemmes helt når f.eks. en flokk elefanter med sine småtroll blokkerer veien!

Avreise fra Nambiti Game Reserve til Johannesburg. Utpå dagen får vi en guidet tur i Soweto, som er den største «Townshippen» i Sør-Afrika med ca. 1,5 mill. innbyggere. Vi treffer guiden Booysie Patric Khanyile som er oppvokst i Soweto og kjenner bydelen og folket her svært godt. Han vil garantert gi oss en spennende opplevelse av Soweto. Han har også vært i Norge i forbindelse med koret som spilte inn Marianne Antonsens «Blomster i Soweto». Her får vi en levende innsikt i denne delen av Sør-Afrikas apartheidhistorie og høre om folkelivet i dag. Vi besøker bl.a. Hector Pieterson-monumentet og stopper ved Nelson Mandelas hus. Soweto har for- øvrig den eneste gaten i verden der du finner huset til to Nobels fredsprisvinnere; Mandela og Tutu. Etter dette besøket kjører vi til den moderne bydelen Sandton hvor vi skal overnatte siste natten under oppholdet i Sør Afrika.

Etter frokost forlater vi Sandton og drar til Johannesburg flyplass og flyr til Kasane helt nord ved de enorme elve- og våtmarks-områdene. Vi lander her allerede kl. 13:45. Botswana har en av de minste befolkningene i Afrika og landet er et av de mest velstående i regionen. Vi er nå i området hvor fire afrikanske land møtes; Botswana, Namibia, Zimbabwe og Zambia.

Botswana har en naturlig skjønnhet som ligger i dens enorme villmarker, rike dyreliv og kulturelle mangfold. Chobe National Park, Okavango deltaet og Kalahariørkenen er blant de imponerende turistattraksjonene landet har å by på. Chobe National Park er tilholdssted for den største konsentrasjon av elefanter i hele verden, man regner med ca. 100 000 dyr! Mange av dem holder til her langs Chobe-elven. På flyplassen blir vi møtt av en av våre lokale safariguider som sørger for at vi kommer trygt frem den korte veien til Chobe Safari Lodge hvor vi skal bo i 2 netter. Lodgen ligger vakkert til helt nede ved elven og med utsikt over til Namibia.
http://chobesafarilodge.net/

Chobeelven, Linyanti-våtmarkene, og Savutikanalens økosystem tiltrekker seg vakre og spektakulære fugler, samt store flokker av elefanter, flodhester og antiloper. Av andre dyr som en kan se her er bøffel, giraff, puku, kudu, impala, sabelantilope, krokodille, og hvis man er ekstra heldig; løve, leopard, hyene, villhund og sjakal m.m. Om ettermiddagen tas vi med ut på safari i åpen jeep. Dyrelivet her har en helt annen ro over seg enn i de store, mer kjente, parkene som f.eks. Krügerparken. Dette er virkelig en nytelse av de sjeldne.

Etter frokost blir det nok en spesiell tur, denne gangen safari med en åpen båt med tak. Slik kommer vi tett innpå dyrene fra elvesiden. Vi ser krokodiller, flodhester og mye flotte fugler på denne turen og mange elefant familier som koser seg med ungene sine nede i vannet. Om ettermiddagen slapper vi av ved bassenget eller tar en liten tur inn i småbyen Kasane. Middag på hotellet.

Etter en velsmakende frokost på lodgen, fortsetter vi mot Zambia. Det er bare ca. 45 minutters kjøretur ned til den mektige Zambezi floden som vi skal krysse over i båt. Turen over tar bare 7-8 minutter. På den andre siden er vi allerede i Zambia og går igjennom passkontrollen før vi kjører på svært gode veier en times tid frem til Livingstone. På veien til hotellet kjører vi gjennom Livingstone by og blir med på en liten sightseeingtur hvor vi får med oss de mest kjente severdighetene. Vi skal bl.a. besøke museet hvor den store oppdageren og misjonæren David Livingstone har sin egen avdeling.

Byen Livingstone feiret sitt 110-års jubileum i 2015. Livingstone ble grunnlagt på restene etter den tidligere bebyggelsen, «The Old Drift», som lå her ved Zambezi-elven. I 1907 ble Livingstone hovedstaden i Nordvest-Rhodesia og med etableringen av Nord-Rhodesia i 1911, ble den hovedstaden i hele territoriet frem til 1935. Mange av de vakre bygningene – i edwardiansk stil med sine karakteristiske, brede søyleverandaer – er bevart og gir deler av byen et ganske så nobelt preg. Byen er bygd opp med mange turistfasiliteter omkring Victoria-fallene. For øvrig er det en grei liten by med flere butikker, et par lokale markeder og flere hoteller. Vi skal bo på Protea Hotel Livingstone som ligger vakkert til, litt i utkanten av byen. Hotellet har en stor hage og et pent, velholdt bassengområde.
www.marriott.com/hotels/travel/lvili-protea-hotel-livingstone/.

Sent om ettermiddagen blir vi med på et cruise i solnedgangen på Zambezielven – en utrolig vakker avrunding på en avslappende dag. Underveis serveres det drikke og snacks med en varmrett. (Lett middag). Under toktet vil vi kunne se et rikt dyre- og fugleliv langs elva. Fargespillet ved solnedgangen vil nok etterlate uforglemmelige inntrykk hos oss alle.

Etter frokost skal vi få oppleve et av turens virkelig store høydepunkt – Victoriafallene. Dette underverket ligger i den øvre delen av elven Zambezi mellom landene Zambia og Zimbabwe og er ført opp på Unescos verdensarvliste. Det er vanskelig å beskrive dette naturens under. Fossefallene er regnet som de største i verden når det gjelder høyden. De er blant de mest unike når det kommer til utforming. Vannføringen kan være enorm på denne årstiden, men er selvfølgelig helt avhengig av om det i det siste har vært nok regn i nedslagsfeltene for elva. Vi skal først se fossene fra Zambiasiden før vi går over den berømte broen og se fossen også fra Zimbabwe-siden. Middag på hotellet.

Vi tar en siste, gode frokost i Afrika og slapper av noen timer på hotellet før vi sjekker ut og kjører til flyplassen. Flyet går kl. 13:30 og hjemreisen går via Johannesburg og Doha.

Vi lander i Oslo kl. 13:15 med gode muligheter for videre reise innen Norge samme dag. For reisende videre til Trondheim så lander vi på Værnes allerede kl. 15:35.

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se reiseinformasjon/vilkår.

Prisen for reisen er kr. 47.400,- pr. person i dobbeltrom, fra Trondheim.

For andre påstigningssteder, be oss om tilbud.

Tillegg for enkeltrom er kr 7.100,-

Husk Reiseforsikring og avbestillingsforsikring.

Prisene er basert på en gruppe på minimum 20 personer.
Depositum kr 5.000,- betales ved påmelding.

Alt dette er inkludert i prisen:
• Flyreisen Norge – Afrika t/r og internt i Afrika
på turistklasse.
• Transfer ved ankomst og avreise alle steder.
• Innkvartering i dobbeltrom på gode hoteller.
• Beskrevne måltider (F= Frokost, L= Lunsj, M=Middag)
• Omfattende sightseeing program.
• Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene.
• Engelsktalende lokale guider. Reiseleder oversetter hovedpunkter om det er ønskelig.
• Praktisk reiseinformasjon m.m.

Ikke inkludert/tillegg:
• Tips til guider, sjåfører og bagasjepersonell
• Enkeltrom
• Felles visum for Zambia og Zimbabwe koster USD 50 og betales på grensen.

Avbestillingsregler:
• Avbestilling fra bestillingstidspunktet fram til 10. jan. 2020 refunderes depositumet minus kr 2.000,- p.p.
• Avbestilling fra 11. jan. 2020 – 12. feb. 2020 gis ingen refusjon av det innbetalte depositumet.
• Avbestilling fra 13. feb. 2020 til 29. feb 2020, refusjon 50% av turens pris.
• Avbestillinger fra 1. mars 2020 og fram til avreise er det ingen refusjon.

Reiseleder fra SmartReiser: Arve Mork

Påmelding sendes snarest til:
SmartReiser AS,
Heimdalsveien 2C,
7080 Heimdal
Telefon: 72596210,
E-mail: post@smartreiser.no

Send med en god kopi av 1. side i passet.

Sluttregning sendes ut med forfall ca. 8 uker før utreise.

NB Sluttfaktura på denne turen blir sendt ut ca. 2 måneder før avreise.

Vi tar forbehold om uforutsette pris- og programendringer.

Forøvrig henvises til våre gjeldende bestemmelser for gruppeturer.

Sjekk at din avbestillingsforsikring er i orden, FØR du begynner å betale inn på turen, ellers vil den ikke dekke dine innbetalinger.

Kredittkortbelastning + 2% av turens pris.

SmartReiser er medlem av Reisegarantifondet.