PRAHA

Klikk på dagsprogrammet under for å lese mer om programmet hver dag.

Dagsprogram

Avreise fra Værnes på morgenen med ankomst Praha litt ut på dagen. Skandinavisktalende guide møter gruppen på flyplassen og blir med bussen inn til hotellet i Praha. Vi bor midt I sentrum med gåavstand til Gamlebyens Torg, Karlsbroen, Kruttårnet og Rådhuset. Det er også kort vei til et nytt shoppingssenter, Palladium, som er et av de største i Europa. Resten av dagen til egen disposisjon. Felles middag.

Guiden henter gruppen på hotellet. Vi kjører opp til den mektige Praha Borgen og går herfra til fots gjennom bydelene Hradcany (området ved borgen) og Lillisidan (bydelen på den nordre siden av Karlsbroen), ett av de hyggeligste områdene i byen.

Lunsj på restaurant Malostranska Beseda. Dette huset var i tidligere tider byens rådhus. Senere ble Malostranska Beseda kjent som en musikklubb med ølstue, restaurant og café. Bygget er nylig blitt totalrenovert og fremstår nå i all sin fordums prakt. Etter lunsj fortsetter vi over Karlsbroen og turen avsluttes med en liten runde i sentrum.

Om kvelden spiser vi middag på restaurant Stary Vrch. Restauranten er en ombygget gammel bondegård med atmosfære fra forrige århundre og den ligger ca. 20 km fra sentrum. I en ombygget gammel låve med kapasitet til 140 personer blir man servert tradisjonell tsjekkisk bondekost med vin eller tsjekkisk øl til. Profesjonelle musikere spiller til underholding og vi får oppleve en forrykende folkloreoppvisning. Det er heller ikke forbudt å benytte dansegulvet!

Etter frokost har man hele dagen til fri disposisjon. Kl. 18  båttur med middagsbuffet og  jazzband. Båttur i Praha gir en enestående mulighet til å  oppleve byen. Fra en helt annen synsvinkel enn man har til fots. Man spiser godt fra den rikholdige buffeten som består av både tsjekkiske og internasjonale retter og man kan slappe av med et glass god drikke til levende musikk! Turen varer i ca 2 timer.

Etter frokost er det utsjekk fra hotellet og transfer til flyplassen for hjemreise.