PARIS

Klikk på dagsprogrammet under for å lese mer om programmet hver dag.

Dagsprogram

Etter tidlig avreise fra Værnes blir vi  møtt av våre skandinavisktalende guide ved ankomst flyplassen i Paris. Første stopp er lunsj på en lokal restaurant i Latinerkvarteret. Etter dette blir guiden oss med på en byrundtur. Paris ble bygget for å imponere besøkende, og noen lar Triumfbuen, Champs-Elysées, Eiffeltårnet og Invalides, der Napoleon er gravlagt. Guiden viser deg også forfatternes Saint Germain des Prés og Luxembourg-hagene, det livlige Latinerkvarteret, Notre Dame, Louvre med sin svært ukonvensjonelle glasspyramide (Frankrike er slik…), Grand Palais, med sitt glasstak, også skapt av Gustave Eiffel… Denne måten kan du selv få tips om hvor det finnes shoppingmuligheter og koselige kafèer. Middag om kvelden.

Etter frokost har du tid på egenhånd til og utforske denne vakre byen, om det er å gå på museeum og severdigheter, eller bare rusle rundt å shoppe eller ta seg noe forfriskende drikke og noe bite i. Denne ettermiddagen/ kveld foreslår vi at du tar middagen på en av restaurantbåtene som segler rundt på Seinen. (Cruiset varer ca i 3 timer). Bateaux Parisiens er for tiden de mest populære og verdsatt middag turene på Seinen. Dette er en flott måte å oppdage Paris på, og turen går forbi mange berømte monumenter som, Eiffeltårnet, Grand Palais, Louvre og Notre Dame, Ile St.-Louis, med mere.

Etter en rolig frokost er det utsjekk fra hotellet, og hjemreise. Om man reiser sent på ettermiddagen har man mulighet til å se Versailles.
Bare 15 mil vest for Paris ligger det berømte Versaillesslottet. Slottet er ikke bare det mest betydningsfulle fra den franske barokken, men også det største i Europa. Her finner vi bl.a. den kjente speilsalen hvor fredsavtalen for 1 verdenskrig ble signert. Dette er også mulighet for å spise en god lunsj i en av de mange restaurantene ved Versailles før ferden går tilbake til flyplassen for hjemreise.