LISBOA – Europas smeltedigel

Ikke mange steder i Europa møter man et slikt mangfold av mennesker og kulturer. Ved et besøk i Lisboa i dag møter man spennende historie og mange monumenter som vitner om Portugals storhetstid. Sjøfartsbyen Lisboa ved Tejoelvens utløp har fortsatt de gamle bydelene Alfama og Bairro Alto med sine trange gater, «Tyvenes marked», små barer og kafeer og ikke minst sin Fadomusikk.

Å være nysgjerrig i Lisboa er veldig viktig. Det er når man går seg litt bort i byen at man først oppdager hvor vakker og interessant byen egentlig er.

Sentrum i Lisboa, rundt og på nedsiden av hovedgaten Avenida Liberdade, er et levende område med en blanding av både ny og gammel kultur. Her finner man mange butikker, restauranter, historiske bygninger og nye forretningsbygg side om side.

 

Klikk på dagsprogrammet under for å lese mer om programmet hver dag.

Dagsprogram

Om man tar en tidlig avgang ankommer man ca. kl. 1430 og da inkluderer vi en 2-3 timers bysightseeing med skandinavisktalene guide med transporten til hotellet. På panoramaturen rundt om i byen ser vi bl.a. Marquês de Pombal square, Avenida da Liberdade og kjører gjennom hjertet av downtown – Baixa og shopping sentere.

Mot slutten på turen kjører vi litt sørover Tejoelven til Belémområdet, hvor vi finner Belém tårnet og det imponerende og vakre sjøfartsmonument som er knyttet til Portugals storhetstid på havet. Om man ønsker det kan gruppen leie en av de gamle, eksotiske trikkene som gir oss et godt inntrykk av byen.

Lisboa er spredt utover syv høyder og bundet sammen med et større trikkesystem. I løpet av turen kan det serveres en lett lunsj om bord. Trikketuren avsluttes i midtbyens shoppingdistrikt. Resten av ettermiddagen er fri til streiftog eller shopping på egen hånd.

Middag om kvelden i en lokal restaurant. Det er mange hoteller å velge mellom, og vi vet hva som passer for din gruppe.

Avreise fra hotellet I løpet av formiddagen, med buss til Sintra. Kort fortalt så legger vi i dag opp til noen timer med teambygging i de spesielle og mystiske hagene rundt Regaleira Palasset i Sintra. Quinta da Regaleira palasset er omspunnet av mange hemmeligheter. Ved ankomst blir vi møtt av Mr. C som vil orientere teamet om dagens hemmelige oppdrag og utstyre deltagerne med det nyeste hi-tech utstyr. Lagene er da klare til å starte på oppdraget. Portugal er verdenskjent for sine gode spioner. Et alternativ til aktiviteten ved Quinta do Regalia vil være å besøke det historiske Peña-palasset med en fantastisk utsikt over områdene rundt Sintra og mot Lisboa.

Etter denne formiddagen vil det bli litt tid til å gå litt rundt i det maleriske sentrumet av Sintra etterfulgt av lunsj (om ønskelig).

Etter lunsj fortsetter vi ut til Atlanterhavet ved Cabo da Roca, det vestligste punktet på det Europeiske fastlandet. Vi stopper og går ut til det gamle fyrtårnet. Så fortsetter vi til den lille fiskerlandsbyen/feriebyen Cascais, som er en svært sjarmerende, liten ferieby. Rundt Cascais er det flere gode badestrender og man kan leie sykkel og sykle mot nabobyen Estoril, eller utover mot Atlanterhavet. Den lille byen har også mange gode restauranter. Vi kommer tilbake til Lisboa sent på ettermiddagen.

Tid for å sette nesen nordover igjen. Om det blir ettermiddagsavgang så har vi hele formiddagen fri i Lisboa.