KRAKOW

Krakow er byen som er inntyllet i en legende, hvor hvert øyeblikk føles som en del av historien. Krakow er også byen som i århundrer var Polens hovedstad, sete for konger, de lærde og kunstnere fra hele verden. Dette har påvirket byen til det den fremstår som i dag.

Av kjente severdigheter man bør få med seg er ; Renessanseslottet ved Wavel, den gotiske katedralen St. Maria og tårnet og de historiske handelspaviljongene. Dessuten den tidligere isolerte jødiske bydelen Kazimierz og ikke minst Nowa Huta distriktet. Akkurat som man sier at  «kjært barn har mange navn», så har St. Maria-tårnet det samme. Som en liten kuriositet kan det fortelles at intet annet klokketårn i verden har ringt hver time i over seks hundre år. For den som er mer nysgjerrig på denne klokken, så kan man selvfølgelig ta turen opp de 239 trappetrinnene til man befinner seg 54 meter over bakkenivå. For de som vil spare litt på kreftene. Det finnes også en heis som bruker 2 1/2 minutt til topps. På toppen blir man hilst velkommen av spillende musikanter. Dette er attraksjoner som man simpelthen ikke kan gå glipp av ved et besøk i Krakow. Alt dette har smeltet sammen med den sosialist- realist/ industrielle arkitekturen som byen preges av .

Selv om byen er full av attraksjoner av ulik art, så er det dens mennesker som gjør den mest spesiell. Gjennom tidene, så har byen virket som en magnet på kunstnere, malere, musikere og poeter. Slik har Krakow blitt en oase for den som søker frihet fra normer, åpenhet, modernitet og kreativ inspirasjon.

«Tidens tann» har også merket denne byen, og dens innflytelse nasjonalt er ikke like stor som før. Den representerer like fullt en symbiose av alt hva Polen kan tilby. Kulturlivet er rikt. Her kan man fordype seg i kunsten, besøke gallerier med både avantgarde og klassiske utstillinger. Eller nyte en kaffe på en av de mange sjarmerende kafeene i gamlebyen, ta en forfriskning på en av de tradisjonelle pubene og/eller nyte et velsmakende polsk måltid på en av byens spisesteder. Alt dette er med på å skape rammen rundt et innholdsrikt, men samtidig avslappende avbrekk i hverdagen.

 

Klikk på dagsprogrammet under for å lese mer om programmet hver dag.

Dagsprogram

Vi reiser fra Værnes og ankommer Krakow på formiddagen og blir møtt av vår skandinavisktalende guide på flyplassen. Busstransfer til hotellet og lunsj på restaurant Hawelka som er en hyggelig tradisjonell polsk restaurant med beliggenhet midt i sentrum.

Etter lunsj får vi sightseeing til fots med guide i Gamlebyen. Her får man se følgende: Rynek Glowny (Markedsplassen), Mariakirken, borgen Wawel og den jødiske bydel Kazimierz. Sightseeingen avsluttes på hotellet.

Middag om kvelden på restaurant Miod i Wino hvor vi får oppleve den unike mat og atmosfære.

Dagen til egen disposisjon i Krakow til shopping og vandring på egen hånd. Lunsj f.eks. på restaurant Karzma Halit. På kvelden blir gruppen hentet av guiden og kjørt til restaurant Wierzynek hvor det blir servert 4-retters festmeny.

Frokost  og rolig formiddag på hotellet og utsjekking rundt lunsjtid. Lunsj blir på en lokal restaurant i nærheten av hotellet. Ettermiddagstur til de kjente saltgruvene i utkanten av Krakow. Turen avsluttes på flyplassen.