ITALIA

Denne turen går til et av verdens beste mat -og vinområder; Piemonte i Nord- Italia. Regionen bugner av gode råvarer og viner i toppklasse. Slow foodbevegelsen har sitt sitt opphav her, og et måltid bygges på lange tradisjoner, godt håndverk og skal nytes i godt fellesskap – gjerne i følge med nydelig vin.

Kronjuvelen i Piemonte heter Langhe / Roero, som med sitt unike landskap, pittoreske landsbyer og lange tradisjoner for vinproduksjon er foreslått til UNESCO sin verdensarvliste. Her finner du også Agrihotel Roero. Dette trestjerners gårdshotellet ligger fint til på en høyde, en spasertur unna landsbyen Montá. Den romslige gårdsplassen og det fine parkområdet innbyr til rekreasjon og avslapping. Vertskapet er to norske familier, Gusdal og Bye. Med pasjon for Italia og stor gjestfrihet ønsker de velkommen til en uforglemmlig opplevelse i en familiær atmosfære.

 

Klikk på dagsprogrammet under for å lese mer om programmet hver dag.

Dagsprogram

Henting på flyplass med buss. Sightseeing på vei til hotellet hvis tiden tillater det. Ankomst Agrihotel Roero. 4-retters velkomstmiddag.

Etter en rolig frokost rusler vi en tur ned i landsbyen (marked torsdag og søndag). Her blir det mulighet til å kikke litt rundt eller nyte en lokalprodusert is på baren ved piazzaen. Ved lunsjtider blir det utflukt til et flott piknikk-område hvor vi spiser god mat ved et utkikkspunkt.

Ettermiddagen kan f.eks brukes til å utforske små, koselige landsbyer fra sykkelsetet, gå en av de flotte turløypene i området, ta en svømmetur i svømmeanlegget i byen, eller simpelthen bare slappe av på hotellet og i parken.

Bussen henter oss på hotellet etter frokost. Denne dagen skal vi utforske det som Langhe-regionen har å by på. Vi kjører gjennom flott landskap og pittoreske landsbyer. Første stoppested er Neive, en flott liten by på en høyde med et intimt bysentrum. Vi tar oss tid til å kikke omkring. Her er det også en delikatessebutikk hvor man kan handle lokale spesialiteter. Videre går turen til Serralunga di Alba. Dette er en av 11 kommuner som kan produsere den berømte Barolo-vinen. Her spiser vi lunsj på en utmerket restaurant som tilbyr klassisk, hjemmelaget mat fra regionen. Etterpå går vi ned til vinprodusenten «Anselma Giacomo», en skatt i Piemonte, hvor det blir mulighet for omvisning og vinsmaking. Anselma er en liten familiebedrift som produserer den tradisjonelle Barolo av høy kvalitet. De har fått utmerkete kritiker for vinene sine i Norge de siste årene.

Etter endt uflukt venter en velsmakende middag på hotellet.

Bussen kjører oss til Alba etter frokost, hvor det blir mulighet for byvandring og shopping. Alba er berømt for den hvite trøffelen, og i oktober/november arrangeres den årlige trøffelfestivalen med besøkende fra hele verden.

Den sjarmerende handlegaten Vittorio Emanuele går gjennom deler av Albas gamle bydel, hvor det er bebyggelse bevart helt fra det 12. århundre. Den enkelte ordner seg med lunsj på egen hånd. Her kan man velge alt fra enkel pizza til trestjerners Michelin-restaurant (Nb: Må forhåndsbestilles!). Retur til hotellet ca kl 16.

Middag serveres på kvelden.

Frokost på hotellet. Avreise til flyplass. Sightseeing på veien hvis tiden tillater det.