ISLAND

Klikk på dagsprogrammet under for å lese mer om programmet hver dag.

Dagsprogram

Med direktefly fra Værnes ankommer vi  Keflavik flyplass ca. kl. 15.30 lokal tid. Tidsforskjell 2 timer. Vi blir møt av vår skandinavisktalende guide som først tar oss med til  den utrolige Blå Lagunen, som er internasjonalt kjent for sitt varme og mineralrike vann. Husk å pakke badetøy i håndbagasjen! (håndkle er inkl. i inngangsbilletten). På veien inn til Reykjavik gjør vi en kort stopp ved Bessastadir med den fine, lille kirken, og hvor den offisielle residensen for den Islandske presidenten befinner seg. Reykjavik har en befolkning på størrelse med Trondheim. Totalt bor det bare ca. 300.000 mennesker på hele Island. Vi skal overnatte 4 netter på vårt sentrale hotell. Velkomstmiddag på en lokal restaurant.

Etter frokost blir vi tatt med på en halvdags rundtur i byen. Vi vil raskt oppdage at det er både en spennende og moderne by vi har kommet til. Vi besøker utendørsbadet Laugardalur, hvor du finner de kjente «Heitur pottur» med en temperatur opp i 40 grader. Bading i varme kilder er jo kultur på Island.

Videre besøker vi Reykjavik’s landemerke Hallgrimskirka, og passerer Alltinget, Rådhuset, representasjonsboligen Hofdi og opplever det yrende livet i fiskehavna.

Ettermiddagen er fri til streiftog i byen på egen hånd, eller kanskje enda et bad!
Reykjavik er full av andre ting man også kan gjøre. Her er det museer, gallerier, parker og veldig gode shoppingmuligheter. Mange av de nye trendene kommer tidligere til Island enn til Norge. Man finner også mange fine butikker med de typiske islandske ullvarene.

Frokost. Åpen dag. Her kan du f.eks. ta en tur ut i distriktet eller til sørkysten i leiebil, eller ta en fly-utfluktsdag til Vestmannaøyene, som på en fin dag gir et sterkt inntrykk av hva det vil si å bo på ei vulkanøy. Grunnen er enda varm mange steder!!
Denne turen bør bestilles hos reisebyrået i god tid på forhånd pga. begrenset flykapasitet. Vi kan også arrangere rideturer eller turer ut i terrenget med 4-hjulstrekkere. Du kan dessuten bruke denne dagen til å bli bedre kjent i Reykjavik ved hjelp av «Reykjavik Welcome Card». Kortet inkluderer bl.a. gratis bybusser, gratis inngang til badeanlegg, mange museer og gallerier, samt rabatt i noen restauranter. Kjøpes på turistinformasjonen. Middag i den kjente restauranten Perlan, med praktfull utsikt over byen.

Etter frokost kjører vi ut av Reykjavik og til Thingvellir, islendingenes gamle tingplass, med historiesus fra over 1000 år tilbake. Dette er også et praktfullt naturområde, hvor vi lett kan se hvor den amerikanske og europeiske kontinentalplaten møtes, og faktisk stå med en fot på begge kontinent!

På vår vei videre stopper vi på noen av de mest besøkte steder på Island; spektakulære Gullfoss, som selv for oss nordmenn blir helt overveldende, og videre geysiren Strokkur, som hvert 10. minutt sender kaskader av kokende vann mot himmelen. Lunsj underveis. På turen tilbake til Reykjavik kjører vi over vakre vidder og forunderlig lavamark.

Etter en tidlig frokost starter vi på hjemreisen. Vi blir hentet og kjørt ut til flyplassen. Flyavgang fra Keflavik kl. 08.00 via Bergen, med ankomst Værnes lufthavn kl. 14.15.