DUBLIN

Dublin er en vennlig storby med litt over 1 million innbyggere. Her finner du livlige markeder og herlige parker. I Dublin finnes alt fra slott, muséer og kunstgallerier til spennende shopping. Til de vanligste besøkmål hører Guinness Storehouse og naturligtvis prøvesmaking av whisky på Old Jameson Distillery.

 

Klikk på dagsprogrammet under for å lese mer om programmet hver dag.

Dagsprogram

Man reiser tidlig fra Værnes og ankommer Dublin flyplass på formiddagen. Her blir vi møtt av en skandinavisktalende guide som tar oss med på en bysightseeing. Elven Liffey deler Dublin i to deler. På den nordre siden ligger mange berømte bygninger som Four Courts, Custom House og General Post Office der påskeopprøret startet (1916). Her finnes også Phoenix Park, der hjort går fritt. Den søndre siden anses som mer sofistikert, med vakre gregorianske gater og hus, mest kjent for sine fargerike dører. Her ligger bl.a. den fasjonable shoppinggaten Grafton Street med mengder av butikker. Denne delen av byen domineres av de utallige studentene ved Trinity College. På Trinity oppbevares bl.a. en av landets nasjonalskatter, den berømte «Book of Kells».

Innlagt lunsj på The Brazen Head Pub. Dette er Dublins (muligens Irlands) eldste pub, som opprinnelig var en taverna og ble bygd på denne plassen på 1100-tallet. I dag er den full av karakter med flere ulike rom, vinkler og kroker.

Etter lunsj fortsetter turen til hotellet for innsjekking på Trinity Capital Hotel, 3*. Trinity Capital er et moderne hotell (boutique style) som ble åpnet i mai 2000. Hotellet har en utmerket beliggenhet, rett ved Trinity College, med ca. 5-10 minutters gange til Temple Bar og Grafton Street.

På kvelden går turen til Abbey Tavern (www.abbeytavern.ie). Abbey Tavern ligger i den lille, koselige fiskerlandsbyen Howth litt nord for Dublin, med utsikt over Dublin Bay. Puben er inredet som en 1700-talls taverna med stenvegger og gassbelysning. Den første irske aften starter med en 3-retters middag etterfulgt av underholdning med irsk folkemusikk, sang og dans.

Buss til og fra hotellet (ca 30 min)

Etter frokost blir vi hentet på hotellet av minibuss og guide for en tur til Guinnness Storehouse. Guinness er et av verdens mest kjente bryggerier. Det ligger på samme plass som når det ble grunnlagt av Arthur Guinness i 1759. Når du vandrer gjennom Guinness Storehouse lœrer du om produksjonen av øl. Turen avsluttes med en gratis smak av Guinness høyt oppe i «Gravity Sky Bar» med utsikt over hele Dublin. Besøket her tar ca 11/2 time, og deretter blir vi kjørt tilbake til hotellet. Resten av dagen til fri disposisjon.

På kvelden kan man for eksempel spise middag på The Pigs Ear. Dette er en restaurant som serverer god, irlsk mat med en moderne touch. Innredningen er lys og luftig med klassisk design med en avslappet, men moderne atmosfære.

Etter frokost har man hele dagen til fri disposisjon, med mulig felles middag om kvelden.

Etter frokost blir vi hentet på hotellet med hjemkomst til Trondheim sen ettermiddag.