BERLIN

Klikk på dagsprogrammet under for å lese mer om programmet hver dag.

Dagsprogram

Fly Trondheim – Berlin. Vi blir møtt av vår lokale guide som tar oss med på en sightseeing slik at vi kan bli litt kjent med byen vi skal oppholde oss i de neste dagene.Dagen avsluttes med felles middag på en lokal restaurant.

Etter frokost har vi et program med innblikk i Berlins interessante historie.
Med våre gode norsktalende guider vil vi få et godt innblikk i Berlins historie.
Dette er noe av det vi kan oppleve:

Brandenburger Tor er selve symbolet for Berlin og den kalde krigen og for delingen av byen og Europa. Berlinmuren gikk i en bue på vestsiden, og fungerte som et godt stengsel mellom Øst- og Vest Berlin fra den ble bygget i 1961 til den falt 9. november 1989.

Riksdagsbygningen er Tysklands «Storting». Bygningen som ble oppført i årene 1884-1894 er et kjent tysk symbol, men den ble sterkt bombeskadet under krigen.
Før Forbundsdagen tok bygningen i bruk i januar i 1999, ble den pusset opp og fikk en ny kuppel som det er mulig å besøke. Det er ofte lang ventetid, men utsikten ovenfra er flott, også om kvelden Berlinmuren gikk bare noen meter på baksiden av bygningen. http://www.bundestag.de

Holocost-monumentet skal minne om de seks millioner jøder som ble myrdet av nazistene. Du bør gå innimellom betongsøylene, som det er 2711 av. Søylene heller, grunnen er kupert, og du kan lett miste orienterings- og retningssans. Under bakken, ligger et lite museum hvor du kan se og lære mer om jødenes skjebne under 2. verdenskrig. Monumentet er laget av den norske kunstneren Ingar Dragset og den danske kunstneren Michael Elmgreen.

Postdamer Platz rett ved den tidligere dødssonen som var 500 meter bred, er det nå bygget en helt ny bydel. Flere store konsern har sine hovedkvarter her, det er boliger, restauranter, et shoppingsenter og Sonysenteret, med sitt spesielle tak.
Checkpoint Charlie eller «Grenzübergangsstelle Friedrichstrasse» som det het i DDR og Øst-Berlin, er den mest kjente grenseovergangen i Berlinmuren. Her kunne utlendinger passere mellom Øst- og Vest-Berlin.
Rett ved ligger også Haus am Checkpoing Charlie – et museum som viser historien om Berlinmuren og hvordan mange forsøkte å rømme fra Øst- til Vest-Berlin på de mest dristige, farlige og utspekulerte måter. http://www.mauer-museum.com

East side gallery er 1,3 kilometer av Berlinmuren som i 1990 ble gjort om til kunstgalleri.. www.eastsidegallery.com

I dag kan vi oppleve Berlins attraksjoner fra byens mange kanaler. Her vil vi få en 3.5 timers tur, hvor vi også nyter en lunsj, imens opplever vi byen sett fra elven. Felles middag på kvelden på en lokal restaurant.

Frokost og utsjekking av  hotellet før buss går til flyplassen for hjemreise til Trondheim.