BARCELONA

Klikk på dagsprogrammet under for å lese mer om programmet hver dag.

Dagsprogram

Avreise fra Værnes via Oslo. Etter ankomst Barcelonas internasjonale lufthavn blir vi møtt av norsktalende guide og går samlet til vår buss. Det er kort vei inn til Barcelona sentrum, og underveis benytter vi anledningen til å se den flotte utsikten over byen fra høyden Montjuïc, hvor også OL-stadion befinner seg.
På tur ned igjen passerer vi havnen og Colombusmonumentet, og får et glimt av den berømte boulevarden La Rambla som går langs utsiden av Barri Gòtic – den historiske bydelen som ligger innenfor restene av romerske murer fra det 4. århundre.

Vi fortsetter til Port Olímpic (Olympiahavnen) hvor vi serveres en fantastisk lunsj bestående av tapas (diverse småretter) i maritimt miljø på restaurant El Túnel del Port.

Etter lunsj legger vi veien om selve symbolet på Barcelona – den fantastiske, uferdige kirken La Sagrada Família før vi kjører til sentrum og Plaça Catalunya, som er Barcelonas hjerte. Her starter byens hovedgate Passeig de Gràcia hvor to av arkitekten Gaudí’s berømte bygninger ligger – Casa Batlló og Casa Milà

Turen avsluttes på Hotel Rosselló , hvor vi sjekker inn og har et par timer til avslapning frem til kveldsarrangementet.

Vi møtes igjen i resepsjonen, og sammen med vår guide begir vi oss til fots gjennom gamlebyens smug og krinkelkroker. Den historiske bydelen Barri Gòtic byr på et utall severdigheter. Her får vi blant annet se rester av den romerske bymuren samt de utrolig godt bevarte bygningene i strøket rundt Katedralen – en av Europas best bevarte middelalderbyer, og like ved ligger bl.a. Rådhuset og Generalitatet, for ikke å snakke om det spennende El Call – det gamle jødekvarteret.

Et besøk på det fantastiske ferskvaremarkedet La Boqueria hører også med, før vi i passende tid for middag avslutter vandringen ved restaurant Hostal El Pintor.

Frokost på hotellet. Deretter er dagen helt fri til egne aktiviteter. Barcelona kan friste med over 100 muséer og 37.000 butikker! Vi kan anbefale at man står opp tidlig og stiller seg i kø senest kl. 08.30 for å se kirken La Sagrada Família innvendig. Eller hvorfor ikke ta en tur til Camp Nou, FC Barcelonas fantastiske stadion? Det er Europas største fotballstadion – her kan man få kjøpt billett til omvisning inne på stadion.

Frokost på hotellet. Vår guide og buss møter på hotellet kl. 09:15, og vi vil få anledning til å bli bedre kjent med denne for nordmenn forholdsvis ukjente regionen av Spania, som bl.a. omfatter det kjente vindistriktet Penedès. Her finner vi flere av produsentene som er kjente i Norge, og kort tid etter å ha forlatt industriområdene i utkanten av Barcelona, går motorveien gjennom de imponerende og vakre vinmarkene, som i stor grad produserer druene til spesialiteten Cava. Vi har avtalt besøk hos den aller største av cavaprodusentene, Codorníu, som har verdens største vinkjeller med mer enn 30km ganger. Her får vi omvisning, og en innføring i den spesielle produksjonen av musserende vin. Det ferdige produktet skal vi også få smake…

Det er ikke langt fra vindistriktet opp til foten av det hellige fjellet Montserrat, og etter besøket på Codorniu legger vi veien forbi fjellet, hvor vi får et glimt av det tusen år gamle klosteret oppe i fjellsiden. På baksiden av fjellet finner vi restauranten El Casot i den vakre dalen Marganell, og her serveres vi et tradisjonelt landsens måltid.

Etter lunsj går ferden tilbake til Barcelona, hvor det blir litt tid før en kveldsutflukt hvor vi blir hentet av buss. Målet for turen er bydelen Horta, som inntil 1904 var en landsby utenfor Barcelona. På Avslutningsmiddagen har vi nemlig valgt å servere tradisjonell mat i flotte omgivelser: I Horta finner vi restaurant Can Cortada som holder til i et Masía – et typisk katalansk gårdshus, et av de få som fortsatt finnes innen byens grenser. Deler av bygningen er 1000 år gammel, og i hagen finner vi rester fra romertiden. Det blir et typisk katalansk måltid, i flotte omgivelser!

Etter middag retur til sentrum.

Frokost på hotellet blir vi hentet av vår buss for å se denne fascinerende byen en siste gang før vi drar ut til flyplassen for flyavgang tilbake til Trondheim.