AUSTRALIA RUNDT MED STOPP I SINGAPORE

Vi setter igjen opp denne spennende rundturen.

På vår vei til Australia stopper vi en natt i Hong Kong før vi ankommer Perth. Så går turen til Sydney før vi fortsetter til Alice Springs og Ayers Rock, midt inne i landet. På slutten får et par herlige dager i det tropiske paradiset i og rundt Cairns ved ”The Great Barrier Reef”.

Du får oppleve Australia med både wombat, koala og kenguru, besøke operaen i Sydney, urbefolkningsgruppe i regnskogen og studere fisker i alle regnbuens farger ute på revet. Vi stopper i Hong Kong også på reisen tilbake for å korte ned på hjemreisen. Dette er turen for deg som har den store drømmen om Australia!! Her får du alt!

 

Klikk på dagsprogrammet under for å lese mer om programmet hver dag.

Avreisedato: 13.02.2017

Varighet: 18 dager

Pris: kr 00.000,-

MELD DEG PÅ HERLAST NED REISEPROGRAM

Dagsprogram

Kl. 1435 Flyavgang fra Oslo til London. På denne turen har vi en kombinasjon av British Airways, Cathay Pacific og australske flyselskaper. Disse har dessverre ikke avtaler om norsk innenlands tilslutning. Innenlandsreiser til og fra Oslo må bestilles av den reisende selv. Kl. 1800 avg. London. Vi slapper av i trivelige omgivelser ombord, ser kanskje litt film, blir servert et par gode måltider og prøver å sove noen timer.

Etter ankomst Hong Kong kl. 1350 lokal tid, blir vi møtt av vår trivelige Hong Kongguide, og tatt med inn til hjertet av storbyen, til den pulserende bydelen Kowloon. Vi overnatter på vårt gode stamhotell, Salisbury Hotell. Etter middagen er vi fri til å rusle rundt i denne spennende storbyen. Hotellet ligger flott til, i gangavstand til både den store Kowloonparken, shopping og havnepromenaden. Middag og overnatting på hotellet.

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet. Denne formiddagen får vi en guidet rundtur for å bli kjent med denne spennende byen. Vi starter med den berømte fergen over til Hong Kong Island og tar tannhjulsbanen opp til Victoria Peak. Her vil vi få en storslagen utsikt over byen og områdene rundt. Vi kjører så ned på baksiden av øya og kommer ned mot havet og eksklusive, mindre bydeler med flotte strender. Her gjør vi en stopp ved Repulse Bay, og rusler en tur på denne lokale, fine stranden her ved Sør-Kinahavet. For de som ønsker det er det også mulighet for å besøke det lokale buddhisttempelet.

Etterpå fortsetter vi til den lille byen Aberdeen og tar en liten tur med en ekte kinesisk ”Sampan” (flat og bredbunnet båt), Vi avrunder denne turen med å bli kjørt ut på flyplassen for videre reise ca. kl. 1500 med ankomst Perth ca. kl. 2230 lokal tid.

Her blir vi møtt av vår sjåfør og kjørt til hotell Ibis Perth.

Frokost på hotellet. Perth ligger ved den vakre elven Swan River og er hovedbyen i delstaten Vest-Australia. Byen grenser i vest mot Det Indiske hav og i øst mot fjellkjeden Darling Range. Byen er kjent for sine fine parker som slynger seg langs bredden av

Swan River. Perth har et mildt, tørt klima året rundt, og ut mot havet er det mange fine strender. Guiden som møter oss for denne rundturen vi skal ha i dag, vil ta oss med gjennom byen til den store, vakre Kings park, langs den vakre elvebredden og ned til den trivelige havnebyen Fremantle. Her blir det mulighet for en god kopp kaffe og man kan rusle rundt i dette sjarmerende sentrum.

På ettermiddagen returnerer vi til vårt hotell. Middag på egenhånd.

Frokost på hotellet. I dag reiser vi med båt ut til Rottnest Island, ei vakker, lita øy som ligger en kort båttur utenfor  Fremantle. ”Morning tea” serveres om bord på båten.

De første som kom til Rottnest Island oppdaget en hel mengde små, rare dyr som de trodde var  rotter – derav navnet – men det er quokkas, som ligner på store rotter eller små kenguruer.  Disse dyrene finner du ikke andre steder i verden. Øya er for øvrig et herlig sted for spaserturer, bading, soling, snorkling, sykling osv. Vi blir vist rundt og får høre om øyas historie, kultur og natur.  Etter felles lunsj er det bare å nyte oppholdet på øya på egen hånd. Båten går tilbake til fastlandet ca. kl. 1600. Tilbake i Perth ca. kl. 1745.

Kvelden er til egen disposisjon, og byen har mange trivelige restauranter for et hyggelig og godt måltid.

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet før vi drar ut til flyplassen for å fly til Melbourne kl. 1100. Vi lander på ettermiddagen ca. 1730. Igjen blir vi møtt av en lokal guide og buss som tar oss med inn til sentrum. Melbourne er Australias nest største by med over 3 mill. innbyggere. Byen er kjent for sine vakre parker og hager, internasjonale restauranter og bygninger i blå stein. Om kvelden går vi en tur sammen i byen og finner oss en koselig restaurant for en god middag. (Ikke inkl.) Overnatting: Travelodge Melbourne Southbank.

Vi får en rolig morgen på hotellet, og drar ikke til flyplassen før ca. kl. 1100. Vi flyr fra Melbourne kl. 1430 og beregner ankomst i Sydney kl. 1600. Sydney er en utrolig vakker og spennende storby, og må kunne sies å være Australias juvel. Mange sier også at dette må være verdens vakreste storby. Byen ble grunnlagt i 1788 og er Australias eldste. Den er kanskje mest kjent for et av verdens vakreste havneområder og selvfølgelig det nå så kjente Operahuset. Vi skal bo fire netter sentralt ved Hyde Park, på Travelodge Sydney.  Her bor vi midt i smørøyet igåavstand til bydelen Darling Harbour, med det store akvariet, piren for lokalbåtene, det maritime museet, shopping og  et vell av restauranter. Chinatown, Den botaniske hagen og Operahuset ligger også i nærheten.

Vi får en rolig morgen på hotellet, og drar ikke til flyplassen før ca. kl. 1100. Vi flyr fra Melbourne kl. 1430 og beregner ankomst i Sydney kl. 1600. Sydney er en utrolig vakker og spennende storby, og må kunne sies å være Australias juvel. Mange sier også at dette må være verdens vakreste storby. Byen ble grunnlagt i 1788 og er Australias eldste. Den er kanskje mest kjent for et av verdens vakreste havneområder og selvfølgelig det nå så kjente Operahuset. Vi skal bo fire netter sentralt ved Hyde Park, på Travelodge Sydney.  Her bor vi midt i smørøyet igåavstand til bydelen Darling Harbour, med det store akvariet, piren for lokalbåtene, det maritime museet, shopping og  et vell av restauranter. Chinatown, Den botaniske hagen og Operahuset ligger også i nærheten.

Frokost på hotellet. Denne morgenen blir vi hentet og tatt med på en halvdags byrundtur. Det første vi gjør er å bli med på en times meget interessant guidet tur i Operahuset.

Så kjører vi videre gjennom Sydney sentrum med sine store forretnings- og shoppingområder.
Vi stopper ved kjente Mrs Macquarie’s stol, med en storslått utsikt til både Operahuset og Harbour Bridge samtidig. Vi passerer St Mary’s Cathedral. Senere kjører vi gjennom de eksklusive forstedene Double Bay og Rose Bay, og vi passerer det historiske Vacluse House hvor den Australske grunnloven ble signert.

Vi fortsetter gjennom Paddington med nydelig restaurerte småhus i kolonistil, videre gjennom Vatson Bay og ender opp ved  Bondi Beach.  Etter en times stopp går bussen tilbake til byen, og man har resten av dagen fri. De som ønsker det, kan for eksempel gjøre et lengre stopp ved Bondi Beach og så ta lokalbussen tilbake til sentrum senere på ettermiddagen. Et annet godt alternativ kan være å gå sammen med reiselederen langs den vakre promenaden langs kysten, til neste forstad ca. 3 km unna. Vi tar så lokalbuss til byen.

Heldagstur til nasjonalparken Blue Mountain. Etter frokost på hotellet, reiser vi nordøstover fra Sydney. Første stopp vil bli Featherdale Wildlife Park, hvor vi får anledning til å se og mate kenguruer og emu, se krokodiller, wombat, dingo, koalabjørn og mange andre arter av Australias spesielle dyre- og fugleliv. Vi gjør et kort stopp i Katoomba, et hovedsenter her i fjellområdet.

Det er satt av tid til å ta en tur med verdens bratteste utsiktsjernbane,eller en tur med gondolbane. (Begge må betales ekstra på stedet) Vi får se Jamiesondalen med de sprø, tynne sandsteinsklippene i rustrød farge. Underveis nyter vi en god BBQ picnic lunsj, før vi reiser videre til Echo Point. Herfra har vi en utrolig utsikt over fjellformasjonen De 3 søstre.
Tilbake til Sydney sent på ettermiddagen etter en dag med mange fine naturopplevelser.

Frokost på hotellet. I dag har vi hele dagen til fri disposisjon. Det er gode muligheter til shopping eller å besøke mange av de forskjellige museene, ta en båttur i det vakre havneområdet, ta fergen ut til Manley Beach eller…??
Om kvelden møtes vi til en god middag i Sydney Tower.

Etter en tidlig frokost og utsjekk fra hotellet, går turen til flyplassen for å reise videre

kl. 0950. Etter ankomst 1130 i Alice Springs vil vår lokale guide vise oss denne ørkenbyens  severdigheter. Her er det mange spesielle ting å se.Vi skal besøke Royal Flying Doctor Service og får høre historien om pastor John Flynn’s visjon om å kunne fly ut helsetjenester til de mest avsidesliggende stedene i Australia. Vi fortsetter så til School of the Air og den gamle telegrafstasjonen. Turen avsluttes med innsjekk på hotell Aurora i Alice Springs.

Etter å ha sjekket ut av hotellet, og fått med oss frokostpakke,  har vi avreise kl. 0700.

Vi reiser sørvestover fra Alice Springs gjennom MacDonnell og James Ranges, og nyter det vakre, kuperte landskapet i «outback’en» underveis. I løpet av dagen besøker vi en kamelgård der det kan bli mulighet for en kort ridetur med kamel (ikke inkl.). Senere stopper vi på en veikro for morgen-te og med mulighet til å kjøpe lokalt laget Aboriginal kunst.

Vi kommer frem til Ayers Rock i 13 – 14 tiden. Vi skal være i dette kjente og spennende aboriginområdet i nesten et døgn, og vi skal benytte tiden godt.
Noe av det første vi gjør er å kjøre til fjellformasjonen ”The Olgas”. Dette er 28 massive konglomeratklipper, kjent for aboriginerne som ”Katatjuta”, som betyr ”kjempenes hoder”. Vi tar oss tid til å gå litt i Olgaskløften. Det er en deilig stillhet her inne, og hvis det har regnet, kan det være riktig frodig og grønt her, midt ute i ørkenen.  Turen ender ved vårt hotell, Outback Pioner Hotel. Hotellet har svømmebasseng. Kveldens store opplevelse, og et av turens absolutt store høydepunkter, blir ”Sound of Silence dinner” ute i det fri.

Vi kjører ca. 5 km ut i ødemarken, til ”verdens vakreste” og i alle fall mest spesielle utendørs restaurant. Ved ankomsten får vi servert champagne og canapeèr mens vi bivåner den vakre solnedgangen  over The Olgas. Etter en halv times tid blir hele fjellformasjonen badet i et intenst rød-oransje lysskjær og sola går ned.
Så går vi til bords. Her ute i friluft, midt i ørkenomgivelser, har de dekket bord med hvite duker og med parafinlamper. Vi blir servert en  god suppe, kan forsyne oss fra en fantastisk buffet med mange typer kjøtt, som kenguru, kamel, emu, krokodille, barramundi og andre mer vanlige kjøttretter. Det hele avsluttes med et stort utvalg av lekre desserter. Gode australske viner er også inkludert. Mens vi spiser blir stjernehimmelen mer og mer intens over oss.

Etter en stund blir alt lys slått av, og vi kan lene oss tilbake og bli guidet av en astrolog gjennom de forskjellige stjernebilder vi finner her på den sydlige himmelen. Dette er totalt forskjellige bilder fra det vi er vant med hjemmefra.  Snart kan man høre en innfødt spille på didgeridoo (et australsk blåseinstrument), og kanskje er vi heldige å få se og høre en dingo, (australsk hund) ule i utkanten av området. Dette er en helt fantastisk og uforglemmelig kveld.

De sprekeste står tidlig opp og går opp på Ayers Rock før solen stiger og blir for varm.

Her er det ganske bratt og det kan være litt glatt, så dette egner seg best for de som er vant til å gå mye og har god balanse.

(Obs! Fjellet kan bli stengt for bestigning om det er for mye vind eller regn).
Senere drar vi sammen rundt foten av denne store monolitten/fjellet og ser huler med kjente aboriginer-helleristninger, noen flere tusen år gamle.
Om ettermiddagen drar vi ut til flyplassen, og kl. 1525 flyr vi mot Cairns, hvor vi lander

kl. 1830.Det er en kort kjøretur inn til hotellet. Vi skal bo på et sentralt og godt hotell.  Cairns er hovedbyen  i North Queensland, og ble grunnlagt i 1876 av guvernør William Cairns som stasjon for å yte service til gullgraverne. Verdens største korallrev, The Great Barrier Reef, kan nås på under en time med båt fra byen.

Etter en tidlig frokost skal vi til sjøs for å oppleve det store revet med tusenvis av fisker.* Pass på at du tar med: solhatt, solkrem og badetøy, skjorte for solbeskyttelse, håndkle, kamera og kontanter eller kredittkort for kjøp.Vi blir hentet på hotellet og kjørt til Reef Fleet Terminal i Cairns. Ved 08-tiden går vi om bord i Passions of Paradise, en 25 meter lang katamaran. Vi reiser ut til Michaelmas Cay, en flott sandøy som gir oss oss mulighet til å snorkle rett utenfor stranden i stille vann. The Cay er en nasjonalpark og et beskyttet område for trekkende sjøfugl . Vi nyter en tropisk buffet lunsj om bord. Videre drar vi til dagens andre hovedstopp, Paradise Reef, hvor du også har mulighet til å snorkle og dykke på det ytre Great Barrier Reef. Velg mellom en rekke aktiviteter inkludert snorkling, glassbunnbåttur eller bare nyt livet ombord. Cruiset avsluttes ca 1700. Etter denne dagen på sjøen blir det godt med en rolig kveld i småbyen Cairns eller på hotellet.

Frokost på hotellet. Heldagstur til Kuranda. Avgang fra Cairns til Freshwater Station.

På turen til Kuranda kjører vi med Kuranda Scenic Rail, en av Australias mest spektakulære togturer.

Jernbanelinjen slynger seg oppover i 15 tunneler, forbi Stoney Creekfossen, Barronfossen og gjennom Barronkløften, og, før vi ender i den gamle gullgraverbyen Kuranda. Kuranda er en pittoresk, liten landsby.

Ved regnskogstasjonen i Kuranda setter vi oss inn i en amfibiebil/ båt som tar oss både til lands og vanns inn i regnskogen. «The Dreamtime Walk» gir oss en kort og komprimert innføring i aboriginernes kultur, med bl.a danseoppvisning ved «Pamagirri Dancers», samt spyd- og boomerangkasting.

Lunsj inkludert. Dagen avsluttes med en reise med verdens lengste gondolheis (ca 8 km). Denne tar oss med inn i hjertet av regnskogen. Vi glir stille over tretoppene og har etter hvert en flott utsikt over Cairns og kystlandskapet ut mot øyene på revet. Det er to stopp underveis hvor man går av og rusler på oppbygde ”board walks” (treveier), her kan vi studere regnskogvegetasjonen på nært hold. Ved endestasjonen står bussen og venter og kjører oss tilbake til hotellet.

Etter en rolig frokost er det på tide og ta farvel med dette utrolige landet. Flyet går fra Cairns kl. 1300 og ankommer Hong Kong kl. 1805. Vi spiser middag og overnatter på hotell nært flyplassen.

Frokost på hotellet før vi drar til flyplassen og sjekker inn.Flyet har avgang kl. 0950 med ankomst London kl. 1500.Avreise London kl. 1700 med ankomst Oslo kl. 2010.

*(F) Frokost, (L) Lunsj, (M) Middag inkludert.

 

Det tas forbehold om uforutsette endringer på både program og oppgitte reisetider.

For priser og øvrige betingelser, se påmeldingsskjema.